magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Kamukremlinológusok

Мegint megjelentek a "szakértők".

S mondják, függetlenül a valóságtól.

A három fő csapás jelenleg:

  • Oroszország gazdasága összeomlik a háború és a szankciók miatt,
  • fellázadnak az orosz oligarchák, mert elvesztik jachtjaikat,
  • forradalom tör ki Oroszországban az éhezés miatt.

Először is Oroszország gazdasága erős, gazdaságilag nem lehet megdönteni. Problémákat okozni persze lehet, de ezek nem olyan szintűek, melyek politikai problémát is tudnának okozni.

A szankciók pedig kijátszhatók, ugyanis nincsenek szankciók se Belarusz, se Örményország, se Kazahsztán, se Kirgizsztán ellen, ezek az országok pedig Oroszországgal együtt közös piacot alkotnak. Ha egy nyugati cég meg akarja tartani az orosz piacot, elegendő ezentúl Kazahsztánnal kereskednie, aztán "kazah" cégen keresztül mehet tovább az oroszországi szállítás. Nyilván ez bonyolultabb, meg kicsit drágító hatású is, de ez egy hatalmas kiskapu, melyet csak az nem használ ki, aki ezt nem akarja.

Kubában ezt már megértem. A szigorú amerikai embergó ellenére minden amerikai termék kapható volt. Hogyan? Hát úgy, hogy az amerikai cégek Panamába szállítottak, a panamai vámmentes övezetbe, arról meg már nem ők tehettek, hogy aztán "panamai" cégek vidáman kereskednek Kubával. Nyilván ez drágított az árakon, meg pl. a garanciás ügyintézés körülményes lett, de semmiképpen se lehetetlenítette el a kereskedelmet.

Ami az "oligarchákat" illeti, ilyenek eleve nincsenek Oroszországbam 15 éve. A putyini reform egyik fontos pontja éppen az oligarchák likvidálása volt. Milliárdosok persze vannak most is, dehát nekik kb. szúnyogcsípés lenne egy-egy nyugati vagyontárgy elkobzása. Plusz az orosz kisember még örülne is ennek - az orosz milliárdosok nagyon nem népszerűek Oroszországban -, ez csak plusz népszerűséget hozna Putyinnak, hogy íme, ezt is elérte.

Forradalom éhezés miatt? Abszurdum. Sokkal rosszabb életviszonyok között se lett az átlag orosz az országra támadó idegen erők szimpatizánsa. A hazaárulás nem orosz szokás. Plusz persze az is tényező, hogy annyit nem tud esni az orosz életszínvonal, hogy az a 90-es évek liberális orosz kormányzatának szintjéhez közelítsen.

Egy másik cikkemben már írtam erre egy jó példát. A XIX. sz. első felében franciamánia volt Oroszországban, minden legalább középosztálybeli ember Franciaországba akart utazni, mindenki megtanult ebből a rétegből franciául, sőt az elit egyes része egymás közt franciául beszélt. Nyilván akkor a francia nyelvnek a nemzetközi súlya is nagyobb volt, mint ma: akkor még nem az angol volt a diplomácia és a nemzetközi kommunikáció nyelve, hanem egyértelműen a francia. Szóval az akkori Oroszországban az elit egyértelműen el volt franciásodva, de még a kisember is valamennyire beszélt franciául, ez része volt a műveltségnek.

Napoleon tehát joggal számíthatott rá, az orosz társadalom felszabadítóként fog rá nézni. Aztán amikor megtámadta 1812-ben Oroszországot, nagyon meglepődött. Az orosz elit ugyanis elindult harcolni ellene, esetenként továbbra is franciául társalogva.

A nyugat már akkor se értette az anyag és a szellem különbözőségét, s leginkább az eszköz és az eszme eltérését. Ma is sokszor elhangzik komoly érvként, hogy pl. a szaúdi fiatalok imádnak csetelni mobilon, szóval előbb-utóbb ezek a nyugati technikák megfertőzik őket, s egy nemzedék múlva polgári demokrácia lesz ott. Pedig ahogy egy hívő muszlim képes nyugati technikát használni nyugati eszmék befogadása nélkül, úgy képes ugyanerre egy orosz is.

Szerényen hozzá teszem: ezt a cikket ebédidőben írtam, s közben McDonald`s menüt fogyasztottam - bevallom, én szeretem az amerikai gyorsételeket, sőt kedvelem mind a Coca-Cola, mind a Pepsi szénsavas üdítőit (persze, betegségem miatt, csak a cukormenteseket fogyasztom). Viszont még eddig sose vettem észre magamon, hogy ezen ételek és italok fogyasztása növelte volna bennem az amerikai politikai eszme iránti érzelmeimet pozitív irányban. Sőt, kifejezetten egy élmény ülni egy McDonald`s-ban és közben pl. fejhallgatón hallgatni valami abszolút amerikaelleneset.

A végére egy kis csemege. Az ATV műsort készített a témáról. Emili beszélgetőpartnerei egymással verekedve bizonygatják ki utálja a legjobban az oroszokat. Majdnem ki is kapcsoltam az adást, de hibát követtem volna el, ugyanis 12:30-tól kezdődik a műsor gyöngyszeme: Emili kapcsolja élőben Turóczi Gábor Moszkvában élő magyar vállalkozót (aki egyébként blogger is, lásd). Azt beüt a krach: Gábor nem erősíti meg a kívánt narratívát, sőt ellentmond neki. Emili próbálja többször is jó útra téríteni Gábor, de ő kitart. Ha nem tudnám, hogy Emili családos nő gyerekkel, már azt hinném, elhagyta a szerelme, ezért ilyen letört. Aztán Gábor interjúja után megállapításra kerül a stúdióban: Gábor hazudott. Na, ez igazi csúcshumor!

 

134 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr2717771676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2022.03.07. 17:39:58

@Boldeone2:
mindenféle luxuscikk lesz, csak drágábban. és az embargóhoz nem csatlakozó ázsiai országok (kína, indiai, korea, japán) ugyanúgy forgalmazzák a cuccokat. a világvárosi létforma a nyugat kivonulása nélkül is megmarad. zsidó kereskedők és arab pénzváltók lesznek.

parttalan 2022.03.07. 17:50:16

@GyMasa: Akkor miért jön ide a NATO? Mi más célból, mint amit írtam? Innen mennek tovább Ukrajnába? Nyilván nem. Akkor kapnánk a robbanófejet...Még akkor sem biztos, de az esélye megsokszorozódna. Az atomtámadástól persze, hogy nem védene meg minket az itt tartózkodó nato-haderő. Viszont a ruszkik önmaguktól nem fognak támadni, atomrakétákat sem fognak kilőni.

Akkor? Attól még fel kell készülni mindenre. Még a valószínűtlenre is. Mert hátha.

"És, egy olyan esetben meg nem valószínű, hogy a NATO-nak az elnne a prioritása, hoyg Magyarországot védje."

Márpedig jönnek. És ne tapasztaljuk meg, hogyan döntenének a NATO vezérkarában, amennyiben hazánkat támadás érné. Lehet, visszavonulnának, és csak a magországokat védenék, de erről egész egyszerűen nem vagyok hajlandó elmélkedni. Csak lovagolnánk bele tovább magunkat az őrületbe.

Magam továbbra sem vagyok hajlandó rettegni. De a NATO szempontjából jobb inkább félni, mint megijedni.

fotelzsukov 2022.03.07. 18:08:29

@GyMasa:
Ez a palagaz (es palaolaj) nagyon erdekes es nagyon moslek egy dolog, leginkabb kitermelesenek a jelenlegi repeszteses, rendkivul kornyezetszennyezo technologiaja. De a tokest az nem erdekli, az az anyjat is eladna 1 cent profitert.
---
"És, hogy kerül Magyarországra majd az a gáz. Csővezeték az van már, vagy majd 3 év múlva épül csak meg?"
Jo kerdesek, de ezen felul meg egy csomo kerdes felmerul ezzel kapcsolatban: van e elegendo cseppfolyositott gaz szallitasara alkalmas hajo, hiszen fel Europat el kell latni. Igaz, csovezeteken is lehetne szallitani az Egyesult Emiratusokbol, de a legoptimalisabb vezetek a sziriai helyzet miatt nem epitheto meg jelenleg. Meg hogy mennyibe kerul az USA gaz az oroszhoz viszonyitva, stb. Magyarorszag teruletenek 90%-a alatt talalhato palagaz, bar kitermelese eleg draga es tonkrevagna az orszag gazdag edesviz keszletet.
Erdekes, az USA kezd Venezuela fele is helyezkedni olajkerdesben, az Irant sujto gazdasagi embargo feloldasat pont most vetozta meg Oroszorszag es Kina. Nagyon meg van kavarva a vilag. Teljes sebessegre kapcsolt a vilag uj gazdasagi felosztasa. Az orosz-ukran ellensegeskedes is ennek a resze. Lehet, hogy az oroszokat megint bevittek a susnyasba az amcsik, ugy mit Afganisztan eseteben? Ki tudja.

sync 2022.03.07. 18:24:19

@GyMasa: Ha direkt kihagyja a szerződésből, akkor 99 év börtön Amerikában.

GyMasa 2022.03.07. 18:27:58

@parttalan:
"Akkor miért jön ide a NATO? Mi más célból, mint amit írtam? Innen mennek tovább Ukrajnába? Nyilván nem."
Igen, csapatösszevonás, ahogy írtad.

" Akkor kapnánk a robbanófejet...Még akkor sem biztos, de az esélye megsokszorozódna. Az atomtámadástól persze, hogy nem védene meg minket az itt tartózkodó nato-haderő. Viszont a ruszkik önmaguktól nem fognak támadni, atomrakétákat sem fognak kilőni."
Igen, ez az egészben a legijesztőbb, hogy az ilyen bolderone féle, totál paranoid, fogalmatlan alakokon múlik az atomháború, mert eléggé hasonló alakok ülnek ma az EU vezetőségében...

"Akkor? Attól még fel kell készülni mindenre. Még a valószínűtlenre is. Mert hátha."
Igen ez teljesen oké dolog, de olvastam a rendeletet az INdexen. Gyakorlatilag semmi új nincs benne. Megengedi a NATO erőknek, hogy a Dunántúlon állomásozzanak, meg, hogy nem fegyverszállítmányokat vihessenek akárhová, de a fegyverszállítmáényokat ez a rendelet is tiltja (5. pont)

"Márpedig jönnek. "
Most jönnek, de ha Putyin teleszórja atommal Európát, akkor egyből mindenkinek megváltozik majd a prioritáslistája.

"És ne tapasztaljuk meg, hogyan döntenének a NATO vezérkarában, amennyiben hazánkat támadás érné."
Nagyon bölcs gondolat, és orbán ezt szerintem jól csinálja.
Svájcnak bevált eddig. (tudom, hogy ők nagyon nem ebben a helyzetben vannak!)

" Lehet, visszavonulnának, és csak a magországokat védenék, de erről egész egyszerűen nem vagyok hajlandó elmélkedni. Csak lovagolnánk bele tovább magunkat az őrületbe."
Abszolút értelek!

"Magam továbbra sem vagyok hajlandó rettegni. De a NATO szempontjából jobb inkább félni, mint megijedni. "
Igen, szárazon kell tartani a puskaport!

GyMasa 2022.03.07. 18:35:32

@fotelzsukov:
"Magyarorszag teruletenek 90%-a alatt talalhato palagaz, bar kitermelese eleg draga es tonkrevagna az orszag gazdag edesviz keszletet."
hu.m.wikipedia.org/wiki/Palag%C3%A1z
Eszerint ott van ugyan, de a mélyésg miatt a jelenlegi technológiákkal kitermelhetetlen.
Azaz ez nekünk nem fogja megoldani az orosz gáz/olajfüggésünk problémáját, bármennyire is erre porcosodik ezeknek a megmondóembereknek...
Az atom lehetne megoldás, de az sem jó, mert "fujj-fujj orosz". Paks2-nél alapkövetelmény volt, hogy csak olyan erőművet fogadtam el, mit a bárki által gyártott fűtőelemekkel lehessen üzemeltetni.
Tehát, ha Putyin nem akar fűtőelemet eladni, akkor majd az EDF fog az orosz tervek alapján nekünk fűtőelemet gyártani.
Azt meg különösen viccesnek találom, hogy a rettegők szerint a Roszatom beépít a reaaktorba vagy egy távolról irányítható önmegsemmisítőt, vagy egy távolról működtethető leállítógombot.
Ez azért nevetséges, mert amilyen szigorúak a szabályok egy atomerőmű esetén, aligha hiszem hogy átmegy a rendszer egy auditon úgy, hogy ezeket nem veszik észre.

"Erdekes, az USA kezd Venezuela fele is helyezkedni olajkerdesben, az Irant sujto gazdasagi embargo feloldasat pont most vetozta meg Oroszorszag es Kina. Nagyon meg van kavarva a vilag. Teljes sebessegre kapcsolt a vilag uj gazdasagi felosztasa. Az orosz-ukran ellensegeskedes is ennek a resze. Lehet, hogy az oroszokat megint bevittek a susnyasba az amcsik, ugy mit Afganisztan eseteben?"
Szerintem igen, bár egyre erősebb a gyanúm, hogy legjobban az Ukránokat vezették meg és az cél az az oroszok ÉS az EU visszavetése volt.

Ki tudja.

GyMasa 2022.03.07. 18:37:15

@sync:
De a BMW az NEM amerikai cég, az ugye megvan?
És, a 99 évet sem tudom elhinni...
Nézd meg a Siemens-et. AZ maga a korrupció melegágya volt, és mégsem ül senki 99 évet miatta...

GyMasa 2022.03.07. 18:39:57

@GyMasa:
Ráadásul a 99 évhez bizonyítani kellene a szándékosságot.
De, amúgy teljesen mindegy ez, mert a Kazah kereskedőhöz bármikor betérhet egy orosz vevő, és vehet BMW-t
Ezt senki nem tilthatja meg.
Max annyit lehet tenni, hogy Kazahstánt is felteszed a tiltólistára, de ugye az érthető, hogy ez nem vezet semmi jóra.

Boldeone2 2022.03.07. 18:53:01

@GyMasa: És, akkor mi van, ha a BMW nem ellensége a saját profitjának, és hogy-hogynem kimarad abból a fránya szerződésből a továbbadás tilalma?"

A BMW nem lesz hülye , hogy a saját jóhírèt megsèrtse , mert azok a cègek akik Oroszországban maradnak , otthon páriává válnak , vagyis vègső soron többet vesztenek . Ha Oroszország Ukrajnából kivonul , akkor lehet bármiről beszèlni

Tehát, végsősoron igenis a politikai okok miatt lettek bebörtönözve.
Merugye egy hét (de akár egy éjszaka is) az előzetesben az azért nem szabad élet, ebben egyetérthetünk, ugye?"

Nem politikai nèzeteikèrt lettek letartóztava , hanem mert megbènítottak Kanadát . Tudtommal nem börtönöztek be senkit
Egyèbkènt egy primitív konteóhívő banda volt , akik nem vettèk tudomásul , hogy jogszerűtlen dolgokat tesznek

Boldeone2 2022.03.07. 18:57:03

@GyMasa: De, amúgy teljesen mindegy ez, mert a Kazah kereskedőhöz bármikor betérhet egy orosz vevő, és vehet BMW-t
Ezt senki nem tilthatja meg."

- Ez èletszeűtlen. Hogy èrvènyesíti pl a garanciát egy 50-100 ezer dolláros autó esetèben ?
Nyilván sok mindent lehet csinálni , de a szankciók nagyot ütnek a ruszkin ,az tèny
A rubel lefelezte magát, az áruk ertèke meg dollárban van nominálva a nemzetközi piacon
Az orosznak minden import termèk sokkal többe fog kerülni

Boldeone2 2022.03.07. 18:58:56

@GyMasa: Amúgy , anyád volt fogalmatlan , mikor apáddal összeállt !

alöksz róz 2022.03.07. 19:18:49

pfejj de gusztustalan ez a mesterházi
hogy kiforgatja a forma szavait

fotelzsukov 2022.03.07. 19:35:40

@Boldeone2:
"Tudtommal nem börtönöztek be senkit"
Az egyik szervezo, Tamara Lych meg mindig elozetes letartoztatasban - az az bortonben, nem pedig szanatoriumban - van, febr. 14. ota. Ma lesz a felulvizsgalat, hogy ovadek fejeben szabadlabra helyezhetik e. A vad ellene karokozasra valo felbujtas, tanacsadas, ami akar eletfogytiglani bortonbuntetessel is jarhat, ha ra tudjak verni, hogy ez a karokozas embereletet is veszelyeztetett. Nem semmi.
ottawa.ctvnews.ca/bail-review-decision-expected-for-freedom-convoy-organizer-tamara-lich-1.5807941
(a forditas helyessegeert nem vallalok felelosseget, nem vagyok jartas a jogi kifejezesekben)
---
A primitivsegukrol lehetne vitatkozni, volt koztuk ill. a tamogatoik kozott egyetemet vegzett rendor- es katonatiszt, ugyved, orvos, stb. is.

GyMasa 2022.03.07. 20:23:49

@Boldeone2:
"A BMW nem lesz hülye , hogy a saját jóhírèt megsèrtse ,"
Kiváve, ha talál egy módot rá, hogy a saját hírneve ne sérüljön ebben a dologban...

"... mert azok a cègek akik Oroszországban maradnak , otthon páriává válnak , vagyis vègső soron többet vesztenek . "
De, az volt az alapállás, hogy a BMW kivonul az Orosz piacról és Kazahsztánból, vagy valami harmadik országból szállítanak BMW-t az oroszoknak.
Megtennéd, hogy elolvasod egy ilyen vita előzményeit is, mielőtt elkezded itt osztani az észt?

"Ha Oroszország Ukrajnából kivonul , akkor lehet bármiről beszèlni"
Igen, lehet, bár, ahogy elnézem az EU meg az USA hozzáállását, ez majd nem lesz elég.

"Nem politikai nèzeteikèrt lettek letartóztava , hanem mert megbènítottak Kanadát . "
Látom, ezt sem érted!
A Trudó gyerek egy farok, aki teljességgel alkalmatlan annak az országnak a vezetésére.
És, ez a tette is csak újabb bizonyítéka volt annak, hogy mekkora egy beképzelt pöcs...
Az az alapvető baj, amikor ezek a progresszív férgek kinyilatkoztatnak olyanokat, hogy "Van nekem egy álmom, és hajlandó vagyok VELETEK bármekkora árat megfizettetni, csakhogy teljesüljön'"
Megvan a francia, sárgamellényes töntetéssorozat?
Az is pontosan Macron egy ilyen üzenete miatt robbant ki.
Csak ő a környezetvédelem oltárán akarta a teljes francia vidéket bedarálni...

"Tudtommal nem börtönöztek be senkit"
Szerintem az előzetes is börtön.
Plusz a nyugati országokban ezt inkább pénzbüntetéssel intézik el.
Bár, mondjuk én kíváncsi lennék, hogy neked mekkora szabadságot biztosítana egy 25000 EUR-os bírság. Te azt mennyi idő alatt keresed meg?

"Egyèbkènt egy primitív konteóhívő banda volt , akik nem vettèk tudomásul , hogy jogszerűtlen dolgokat tesznek "
Nem azok az emberek azt panaszolták, hogy azok a "jogszerútlen" dolgok lettek jogszerűtlenül rájuk kényszerítve.
Mivel trudo a szokásos progresszív arroganciájával kezekte a helyzetet ezért vadul el a dolog a blokádig.

GyMasa 2022.03.07. 20:27:03

@Boldeone2: "- Ez èletszeűtlen. Hogy èrvènyesíti pl a garanciát egy 50-100 ezer dolláros autó esetèben ?
Nyilván sok mindent lehet csinálni , de a szankciók nagyot ütnek a ruszkin ,az tèny
A rubel lefelezte magát, az áruk ertèke meg dollárban van nominálva a nemzetközi piacon
Az orosznak minden import termèk sokkal többe fog kerülni "
Pont ugyanúgy, mint egy magyar, akinek Rolls Royce-ja van. ELutazik (na jó, a sofőrutazik el) Bécsbe (Kazahsztánba), és ott szervizelteti az autót.
Vagy nem vesz BMW-t, hanem valmai Kínai luxusautót, ami 99%-bam BMW, csak a hűtőrácsa másmilyen, de van hozzá Kit, amivel BMW-t lehet csinálni.

GyMasa 2022.03.07. 20:28:12

@Boldeone2:
Szerintem megint kezdenek elfogyni az érveid, és azért kell személyeskedned.
Csináld csak nyugodtan, te fogsz hülyén kinézni miatta...

GyMasa 2022.03.07. 20:31:12

@alöksz róz:
Bizony, és az is gusztustalan, hogy pont a lényegről nem beszéltek, hoyg a csávó ott lakik az állítólagos tömegtüntetések helyszíínén, és azt merte mondani, hogy nincs is semmiféle tüntetés.
Ehelyett, ugye elindult a szokásos progresszív mocskolódás.
Hiszen normális, korrekt vitában nem tudna győzni, ezért megpróbálja diszkvalifikálni az ellenfelét. Ez a náci-kártya, aminek a kijátszásáért minden igazi vita során azonnali kizárás jár.

tűz fal 2022.03.07. 20:46:14

Birca!
Boldeone ezerszer leírta már neked, hogy Oroszország kicsi, gyenge és rossz!
Hogy nem bírod ezt megjeggyezni?

Boldeone2 2022.03.07. 20:48:15

@fotelzsukov: primitivsegukrol lehetne vitatkozni, volt koztuk ill. a tamogatoik kozott egyetemet vegzett rendor- es katonatiszt, ugyved, orvos, stb. is."

A kanadai társadalom 2\3- a nem èrtett egyet velük

A vad ellene karokozasra valo felbujtas, tanacsadas, ami akar eletfogytiglani bortonbuntetessel is jarhat, ha ra tudjak verni, hogy ez a karokozas embereletet is veszelyeztetett. Nem semmi."

- Ha bűncselekmènyeket követtek el , akkor a független bíróság elítèli őket . De , ez még mindig politikai ügy , hanem köztörvènyes bűncslekmèny

Serény Vélemény 2022.03.07. 20:50:21

@Boldeone2: " kanadai társadalom 2\3- a nem èrtett egyet velük"

Nalátod! Ez az igazi elnyomás, amikor az 1/3-ot elnyomják, elhallgattatják, megfélemlítik. Tiszta nácizmus az egész!

Serény Vélemény 2022.03.07. 20:51:52

@fotelzsukov: Ezen - mármint a NATO magyarországi beavatkozásán - én is kiakadtam! Nem is kicsit!

tűz fal 2022.03.07. 20:56:17

Azt is jó lenne ha végre megértené minden konzervatív, hogy a nyugat sohasem kezdeményezett háborúkat, ezt csak Orbán terjeszti. A nyugat attól gazdagodott meg hogy rengeteg szobrot építettek és ez munkát adott az akkor még többségben levő fehéreknek, most pedig attól pörög a gazdasága hogy ledöntik a szobrokat, ami munkát ad a fekáknak.
Aki eztet nem érti, az nem is érdemli meg a libaralizmust!

Boldeone2 2022.03.07. 21:01:12

@GyMasa: Kiváve, ha talál egy módot rá, hogy a saját hírneve ne sérüljön ebben a dologban...mert azok a cègek akik Oroszországban maradnak , otthon páriává válnak , vagyis vègső soron többet vesztenek . "
De, az volt az alapállás, hogy a BMW kivonul az Orosz piacról és Kazahsztánból, vagy valami harmadik országból szállítanak BMW-t az oroszoknak."

- De nem fog más országból szállítani , mert akkor ugyanolyan mintha közvetlenül szállítana, ès mivel nyugati piac jóval nagyobb mint az orosz , a BMW ezt fogja figyelembe venni !

"Ha Oroszország Ukrajnából kivonul , akkor lehet bármiről beszèlni"
Igen, lehet, bár, ahogy elnézem az EU meg az USA hozzáállását, ez majd nem lesz elég."

- Teljesen jó a nyugati szövesèg hozzáállása, akarategysèg van Ukrajna kèrdèsèben

"Nem politikai nèzeteikèrt lettek letartóztava , hanem mert megbènítottak Kanadát . "
Látom, ezt sem érted!
A Trudó gyerek egy farok, aki teljességgel alkalmatlan annak az országnak a vezetésére."

- Ezt majd eldöntik a kanadaiak, nem a hozzád hasonló fèlművelt , nackók!

Az az alapvető baj, amikor ezek a progresszív férgek kinyilatkoztatnak olyanokat, hogy "Van nekem egy álmom, és hajlandó vagyok VELETEK bármekkora árat megfizettetni, csakhogy teljesüljön'"

Európa eldöntötte, hogy minden eszközzel fellèp a putyini agresszó ellen, amiknek ára van, de nagyobb lenne az erkölcstelen nemcselekvèsnek !

Megvan a francia, sárgamellényes töntetéssorozat?"

- Azokat is Putyin pènzelte ruszki mèdia az RT News próbalta lejáratni a Macront

Az is pontosan Macron egy ilyen üzenete miatt robbant ki.
Csak ő a környezetvédelem oltárán akarta a teljes francia vidéket bedarálni...

- Macron a legjobb európai politikus . A "francia vidèk" =szubvenciókon èlő, szűklatókörű parasztok

tűz fal 2022.03.07. 21:01:16

Kanadában teljesen jogosan börtönözték be a tüntetőket és fagyasztották be a támogatóik bankszámláját! Hogy nem lehet eztet érteni? Az autósok veszélyt jelentenek a társadalomra!
Tessék megnézni a Blekk Lájz Mettert hogy azok milyen békésen gyújtogattak, fosztogattak, romboltak! Látott valaki köztük autóst aki elállta az utat? Ugye hogy nem!
Úgy forr a libernyák vérem, hogy minnyá felrobbanok.

Boldeone2 2022.03.07. 21:04:35

@Serény Vélemény: Nalátod! Ez az igazi elnyomás, amikor az 1/3-ot elnyomják, elhallgattatják, megfélemlítik. Tiszta nácizmus az egész!"

- Nincsen semmilyen elnyomás, egy pár hoax - világidióta megpróbált terrorizálni egy országot . Bírósági ítèlet született , hogy törvènytelen amit csinálnak , többször kèrtèk őket, hogy hagyják abban , de nem tettèk, csak utána számolták fel a " tüntetèst "

vergyula 2022.03.07. 21:09:49

@Serény Vélemény: Magyarország NATO-tag, ne akadj ki!

Boldeone2 2022.03.07. 21:10:11

@GyMasa: Pont ugyanúgy, mint egy magyar, akinek Rolls Royce-ja van. ELutazik (na jó, a sofőrutazik el) Bécsbe (Kazahsztánba), és ott szervizelteti az autót.
Vagy nem vesz BMW-t, hanem valmai Kínai luxusautót, ami 99%-bam BMW, csak a hűtőrácsa másmilyen, de van hozzá Kit, amivel BMW-t lehet csinálni."

Agyatlanka ! Szerinted ki vesz kínai autót, BMW vagy Merci helyett ? Senki . Annak nulla a presztízse (1.)
Ráadásul a kínai áru is nagyon meg fog drágulni, ami a közemberhez eljut ! (2.)
Azt gondolod, hogy a kínai majd fèláron adja el a termèkeit az orosznak ?? A kínai olyan áron adja el a termèkeit , amennyiért a világ többi rèszènek , a vagyis , ha bekukik a rubel , akkor kínai termèk is drágul!

Billy Hill 2022.03.07. 21:10:18

@GyMasa: Na jó, de ők látták a képeket a fősodrú médiában, amelyeken jó szögből fotózták az (1500-nak kinéző) 15 tüntetőt - és ami a sajtóban megjelent, az úgy is van, és az, aki saját szemével látta, az nem is láthatta, hanem hazudik! :-)

Billy Hill 2022.03.07. 21:13:23

@Serény Vélemény: "Ez az igazi elnyomás, amikor az 1/3-ot elnyomják, elhallgattatják, megfélemlítik."

Pontosan! A többségi demokrácia nem tehet csak a többség kedvére, tisztelnie kell a kisebb rész jogait is!

Legalább is a mostani magyar kormánytól mindig ez (volna) az elvárás. ;-)

GyMasa 2022.03.07. 21:16:06

@Boldeone2:
"A kanadai társadalom 2\3- a nem èrtett egyet velük"
Hol itt a probléma?
A Magyar társsadalom 2/3-a sem ért egyet veletek mégsem vagytok börtönben...
Hány ellenzéki tüntető került otthon börtönbe amiatt, hogy egy töntetésen letartóztatták?

"- Ha bűncselekmènyeket követtek el , akkor a független bíróság elítèli őket . De , ez még mindig politikai ügy , hanem köztörvènyes bűncslekmèny"
Te még nem hallottál koncepciós perekről?

tűz fal 2022.03.07. 21:18:57

@GyMasa:
"A kanadai társadalom 2\3- a nem èrtett egyet velük"
Gondolom "független" libernyák felmérés szerint.

Boldeone2 2022.03.07. 21:26:37

@GyMasa: https://www.google.com/search?q=jüan+to+ruble&oq=jüan+to+ru&aqs=chrome.2.69i57j33l3.9901j1j4&client=tablet-unknown&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

Na , így lesznek olcsó kínai termèkek: nagyjából sehogy , okostóni!

Boldeone2 2022.03.07. 21:29:08

@tűz fal: Vagy 4 felmèrès is született erről, különböző intèzetek által ès mind azt mèrtèk , valamennyi szórással

Boldeone2 2022.03.07. 21:33:31

@GyMasa: Magyar társsadalom 2/3-a sem ért egyet veletek mégsem vagytok börtönben..."

- Kb. a fele a társadalomnak , főkèpp a budapesti , nagyvárosi rètegek az egyik oldal , a másik nem több mint 50% ...vagyis nincs 2\3 ( max eddig a parlamentben )

Hány ellenzéki tüntető került otthon börtönbe amiatt, hogy egy töntetésen letartóztatták?"

- Betartották a törvènyeket , nem úgy mint a nackó, hídfoglaló haverjaid!

"- Ha bűncselekmènyeket követtek el , akkor a független bíróság elítèli őket . De , ez még mindig politikai ügy , hanem köztörvènyes bűncslekmèny"
Te még nem hallottál koncepciós perekről?"

- Sötèt vagy! Kanadában a hatalmi ágak szèt vannak választva , nem is lehet koncepciós per!

GyMasa 2022.03.07. 21:38:15

@Boldeone2:
"- De nem fog más országból szállítani , mert akkor ugyanolyan mintha közvetlenül szállítana, ès mivel nyugati piac jóval nagyobb mint az orosz , a BMW ezt fogja figyelembe venni !"
De papíron nem is ő fog szállítani.

"- Teljesen jó a nyugati szövesèg hozzáállása, akarategysèg van Ukrajna kèrdèsèben"
Jaja, reggel 1030.kor elmente a benzinkút mellett, ahol tankolni szoktam:
Nézem 1l benya 2029 cent (Ne kérdezd, itt nem EUR-ban van kiírva sehol, hanem centben)
(pénteken 1969 Cent volt és kb 2 hete még valahol 1639 cent magasságában)
Jövök haza az irodából 3-kor és 2049 cent az ára.
Micsoda sikeres embargó!!!
Szeirntem nagyon fáj az oroszoknak...

"- Ezt majd eldöntik a kanadaiak, nem a hozzád hasonló fèlművelt , nackók!"
Pontosan.
Én teljesen elégedett vagyok azzal, hogy a hozzád hasonló szuperművelt prolik már 12 éve szopnak úgy, hogy fogalmuk sincs róla hogy miért!

"Európa eldöntötte, hogy minden eszközzel fellèp a putyini agresszó ellen, amiknek ára van, de nagyobb lenne az erkölcstelen nemcselekvèsnek !"
Nem, a Mainstream média, és a senki által meg nem választott szupertehetségtelen EU-s vezetés döntötte el, majd a szokásos progresszív Bullyinggel mindenkit bekényszerített maga mögé.
Persze nem kellett mindenkit erőltetni, hiszen mostanra a legtöbb politikus magától ilyen.

"- Azokat is Putyin pènzelte ruszki mèdia az RT News próbalta lejáratni a Macront"
Húúú, bazzeg, értem, tehát azokat Putyin pénzelte, de az Urkán helyzethez semmi köze az USA demokráciaexportjának???
Te ezt le tudtad írni röhögés nélkül???
AZ egész azzal kezdődött, amikor Macron kitalálta, hogy neki most fel kell szopnia a zöldeket, szóval az lett az ötlete, hogy az addig 90km/h-s országúti sebességhatárt leviszi 80 km/h-ra.
Persze ezt olyan kiválóan kivitelezték, hogy nem hagytak semennyi átmanati időszakot, tehát bevezették az új sebességhatárt, telerakták az utakat traffipaxokkal, és azonnal el is kezdték böntetni az embereket.
És, ezután fél évre még lapot húzott erre azzal, hogy megemelte az üzemanyagok adóját.
Na, és erre durvultak be a tüntetések.
A franciák amúgy is egy ilyen B-közép jelleggel gyakorolják a szabad gyülekezéshez való jogukat, tehát olyan nagyon nem kellett Putyinnak ezt megszerveznie, meg pénzelnie...
Ott egy normál töntetésen is megy a gyújtogatás.

"- Macron a legjobb európai politikus ."
Ja, persze...
Azt, mondjuk tisztelem benne, hogy neki volt bátorsága először kimondani, hogy Európa bizony kétsebességes!

"A "francia vidèk" =szubvenciókon èlő, szűklatókörű parasztok""
Na, látod, pontosan erről az arrogáns fasz hozzáállásról beszéltem eddig is. csak neked ez nem szokatlan, mert te is pont ebben élsz, és pont ilyen vagy.
És észre sem veszed magadról.

tűz fal 2022.03.07. 21:39:18

@Boldeone2:
Igen, 4 különböző libernyák forrás is megerősítette.
Gondolom ugyanúgy, mint amikor kimutatják hogy aki nem szavazott a Fideszre beleértve a csecsemőket is, az mind kormányellenes :)

GyMasa 2022.03.07. 21:46:50

@Boldeone2:
"Agyatlanka ! "
Mondod ezt pont te :-D
Beszarás!
Na, mi lesz még?

"Szerinted ki vesz kínai autót, BMW vagy Merci helyett ?"
Azt ugye tudod, hogy mindkét cégnek gyárai vannak Kínában. És, Kína nincs benne az embergós bandában.
Ja, és meglepőan jó minőségű kínai autók is vannak.

" Senki . Annak nulla a presztízse (1.)"
Neked milyen autód van?
Szerintem 35 milliós E-Klassed, ugye?

"Ráadásul a kínai áru is nagyon meg fog drágulni, ami a közemberhez eljut ! (2.)"
Nem fog.
Kína irányából semmiféle embargó nincs az oroszok felé.
És, az autók már most is túl drágák.

"Azt gondolod, hogy a kínai majd fèláron adja el a termèkeit az orosznak ??"
Igen, mint most. Az autóknak kb 2x annyi az áruk, mint amennyiért azokat te meg tudod venni.

" A kínai olyan áron adja el a termèkeit , amennyiért a világ többi rèszènek , a vagyis , ha bekukik a rubel , akkor kínai termèk is drágul! "
Igen, de ha olajat is ,meg gázt is adnak el Kínának, akkor azért lehet USD-t (vagy akár Jüan-t) kérni.
És, akkor ki lehet írni alternatív árat Jüan-ban. Tudodo, mint amikor Tesla-t tudtál venni bitcoin-ért.
Az a te nagy bajod, hogy túlegyszerűsíted a világot magad körül.
Sajnos ez nem tesz jót neked...

GyMasa 2022.03.07. 21:47:35

@Billy Hill:
Tudom, ez most a mém a regresszív balosokkal kapcsolatban:
- Nekem hiszel, vagy a szemednek?

GyMasa 2022.03.07. 21:52:38

@tűz fal:
Az tökmindegy...
Alapvetően az a vicces, hogy saját maga legitimálta a fideszes 2/3-ot ezzel a mondatával.
Hiszen, ugye otthon 1/3 fidesz szavazó, 1/3 ellenzéki szavazó, és 1/3 nem szavaz.
Persze, szeretik ezt egy erős mentális gimnasztika végén arra kifuttatni, hogy a nem szavazó réteg is tulajdonképpen őket támogatja, csak sajnos a valóság az, hogy éppen a kormányt támogatják azzal, ha nem mennek el ellene szavazni...
Mert ott van minden bukta után az ellenzéki matek, miszerint a fideszre az ország 51%-a NEM szavazott --> tehát nem a fidesz nyert...
Csakhogy ugyanez a logika meg azt hozza ki, hogy a DK-ra az ország 85%-a nem szavazott, az mszp-re meg az ország 96%-a nem szavazott.

GyMasa 2022.03.07. 21:55:09

@Boldeone2:
Te mi a tökömet nem értesz azon, hogyha az oroszok eladnak 100jüan értékű gázt a Kínaiaknak, akkor azért kapni fognak 100jüan értékű BMW-t...

tűz fal 2022.03.07. 22:00:00

@GyMasa:
Ha ez a blog falu lenne, akkor Boldi lenne a falu bolondja :)

GyMasa 2022.03.07. 22:02:08

@Boldeone2:
"- Kb. a fele a társadalomnak , főkèpp a budapesti , nagyvárosi rètegek az egyik oldal , a másik nem több mint 50% ...vagyis nincs 2\3 ( max eddig a parlamentben )"
Rohadtul nem!
A magyar, kb 8 milliónyi szavazópolgárból annak a kb 70% nak az 50%-a, akik elmennek szavazni.
Eddig tudsz követni?
És, ki tudod számolni, hogy az a társadalomnak hány %-a?
(könnyítésként lehyeh az 50% az 2,5 millió ember, az ország lakossága meg 10 millió. Tudom, hogy ezek nem pontos számok, csak megpróbálom a te szinteden elmagyarázni, miért beszélsz ordas butaságokat.)
Na, megvan akkor, hogy a társadalomnak hány százaléka szavazottrátok?

"- Betartották a törvènyeket , nem úgy mint a nackó, hídfoglaló haverjaid!"
Nem tudom, kik azok, de biztos nem a haverjaim.

"Te még nem hallottál koncepciós perekről?"

- Sötèt vagy! Kanadában a hatalmi ágak szèt vannak választva , nem is lehet koncepciós per!
Ja, megvádolni sem lehet senkit teljesen irreális vádakkal óriási hírverés közepette, majd csendben visszavonni a vádakat, amikor már elült a vihar...
Az neeem koncepciós per, dehogy!

Boldeone2 2022.03.07. 22:02:33

@tűz fal: De papíron nem is ő fog szállítani."

- Nem lesz ilyen , ebben biztos vagyok. Egy nèmet világcèg ezt nem engedheti meg magának

"- Teljesen jó a nyugati szövesèg hozzáállása, akarategysèg van Ukrajna kèrdèsèben"
Jaja, reggel 1030.kor elmente a benzinkút mellett, ahol tankolni szoktam:
Nézem 1l benya 2029 cent (Ne kérdezd, itt nem EUR-ban van kiírva sehol, hanem centben)
(pénteken 1969 Cent volt és kb 2 hete még valahol 1639 cent magasságában)
Jövök haza az irodából 3-kor és 2049 cent az ára."

- Köszönd meg Putyin apádnak ! Nem kellett volna lerohanni Ukrajnát !

Szeirntem nagyon fáj az oroszoknak...

- Ezt Jól látod :ezek a szankciók nagyon fájnak nekik

Én teljesen elégedett vagyok azzal, hogy a hozzád hasonló szuperművelt prolik már 12 éve szopnak úgy, hogy fogalmuk sincs róla hogy miért!"

- Eddig nyertem a válságon , euro - ès dollárszámlám is van, nyilván hosszú távon senkinek nem jó , de ez is az elmebeteg Putyin miatt van , az EU helyesen cselekedett . Sok magyar nem , mert a magyar fizetőeszköz jobban eladott mint a cseh korona, a lej vagy a Kuna. Köszönd Orbán apádnak ès Putyinnak

"Európa eldöntötte, hogy minden eszközzel fellèp a putyini agresszó ellen, amiknek ára van, de nagyobb lenne az erkölcstelen nemcselekvèsnek !"
Nem, a Mainstream média, és a senki által meg nem választott szupertehetségtelen EU-s vezetés döntötte el, majd a szokásos progresszív Bullyinggel mindenkit bekényszerített maga mögé.
Persze nem kellett mindenkit erőltetni, hiszen mostanra a legtöbb politikus magától ilyen."

- Az európai közvèlemènyben általános az egyetèrtès , mi más lehetne - semmi nem indolkolhat a bűnös nèpirtó háborút , ami Európát is veszèlyezteti !

"- Azokat is Putyin pènzelte ruszki mèdia az RT News próbalta lejáratni a Macront"
Húúú, bazzeg, értem, tehát azokat Putyin pénzelte, de az Urkán helyzethez semmi köze az USA demokráciaexportjának???
Te ezt le tudtad írni röhögés nélkül???"

Zelenszkijt az ukránok választották , mifèle demokraciexportról beszèlsz ? Nem jobb demokratikus államberendezkedès felèv törekedni , mint diktatúrában szenvedni?

AZ egész azzal kezdődött, amikor Macron kitalálta, hogy neki most fel kell szopnia a zöldeket
És, ezután fél évre még lapot húzott erre azzal, hogy megemelte az üzemanyagok adóját.
Na, és erre durvultak be a tüntetések."

Mègis Macron nyeri a választást , tehát a többsèg nem a te narratívádat hiszi!

"- Macron a legjobb európai politikus ."
Ja, persze...
Azt, mondjuk tisztelem benne, hogy neki volt bátorsága először kimondani, hogy Európa bizony kétsebességes!

- Nem látok semmi kifogást Macronnal szemben . Ő az , aki folyamatosan targyal Putyinnal

Boldeone2 2022.03.07. 22:03:32

@GyMasa: Az előzőt neked szántam!

GyMasa 2022.03.07. 22:03:51

@tűz fal:
Hát, nem tudom... Azok legalább viccesek lehettek.
Az ő vergődése inkább szánalmas.
Hihetetlen, hogy ezzel a világnézettel egyáltalán képes az önálló életre.
El sem tudom képzelni, hogy a valódi életben milyen boburékban él, hogy mindezek nem tűnnek fel neki...

Boldeone2 2022.03.07. 22:11:05

@GyMasa: Te mi a tökömet nem értesz azon, hogyha az oroszok eladnak 100jüan értékű gázt a Kínaiaknak, akkor azért kapni fognak 100jüan értékű BMW-t..."

Te nagyon hülye , a gáz ára ugyan feljebb ment, de a jüan sokkal többet erősödött , vagyis egysègnyi gázèrt a kínai kevesebb jüant fizet vagy árut ad (1.)
(2.). A kínai nem fog annyi gázt venni , vagy olajat ,ami pótolja a nyugati export kiesèst! Egy szintig mondjuk emeli a fogyasztását , de annyira , hogy minden orosz felesleget levegyen

Boldeone2 2022.03.07. 22:13:43

@GyMasa: Hihetetlen, hogy ezzel a világnézettel egyáltalán képes az önálló életre."

- Nyilván neked kellett külföldre menni , mert nem voltál kèpes itthon önálló èletre ! Nekem itthon gyógyászati segèdeszközöket forgalmazó cègem van

tűz fal 2022.03.07. 22:15:44

@GyMasa:
Már annyira bekattant szerencsétlen hogy nekem írja amit neked szánt.
Joe Bidennel jókat beszélgetnének :)

Boldeone2 2022.03.07. 22:15:58

@tűz fal: Örülj , hogy elhozza neked valaki a fènyt , idióta!

Boldeone2 2022.03.07. 22:17:33

@tűz fal: Joe Bidennel jókat beszélgetnének :)"

- Jobban mint te , a fogyatèkos Trump bálványoddal!

fotelzsukov 2022.03.07. 22:17:57

@Boldeone2:
"Bírósági ítèlet született , hogy törvènytelen amit csinálnak , többször kèrtèk őket, hogy hagyják abban , de nem tettèk, csak utána számolták fel a " tüntetèst ".
Nem egeszen igy tortent. A legfontosabb az, hogy semmifele birosagi itelet nem szuletett, a kormany hatarozott a veszhelyzeti torveny bevezeteserol.
1 - Február 14-én, a kanadai konvoj tiltakozása során Justin Trudeau miniszterelnök kormánya közrendi vészhelyzetet hirdetett, és először hivatkozott a vészhelyzeti törvényre .
2 - A rendkívüli helyzetről szóló törvény előírásainak megfelelően a kormány február 17-én indítványozta a veszélyhelyzet kihirdetésének megerősítését, a vitát pedig a tervek szerint a hétvégén, szavazással február 21-én 20.00 órakor tervezték. Bár február 18-án megszuntek a tüntetők elleni rendőri műveletek, a vita egyébként a terveknek megfelelően zajlott, és az alsóház megszavazta a törvény alkalmazását 185:151 aranyban.
3 - A felsohazban február 22-én kezdődött a vita a torveny jovahagyasarol, és a tagoknak titoktartási esküt kellett tenniük. A szavazás már aznap este várható volt, de a vita a vártnál vitatottabbnak bizonyult, mivel több szenátor kihívta a kormányt, hogy fedje fel a szükségállapot kihirdetésének és folytatásának alapját, még akkor is, amikor a blokádokat és a tiltakozásokat felszámolták. Trudeau miniszterelnök február 23-án bejelentette, hogy a szövetségi kormány visszavonja a szükségállapotot. A bejelentés után a vitát a szenátusban leállították. Később aznap a főkormányzó aláírta a visszavonásról szóló nyilatkozatot.

tűz fal 2022.03.07. 22:20:23

@Boldeone2:
Azt mondták neked a kórteremben hogy te vagy a tulaj? :)

GyMasa 2022.03.07. 22:20:47

@Boldeone2:
"- Nem lesz ilyen , ebben biztos vagyok. Egy nèmet világcèg ezt nem engedheti meg magának"
Jah, uncsi, Pénz beszél.
Plusz a Kína-orosz út teljesen legális is.

"- Köszönd meg Putyin apádnak ! Nem kellett volna lerohanni Ukrajnát !"
Nem inkább a hozzád hasonló túlhiszterizáltaknak az "érdeme ez"
Ja, és NEWSBREAK:
AZ EU mégis fog olajat meg gázt venni a csúnya-rossz Putyintól, mert kezdenek rájönni, hogy a 10 EUR/liter benzint, a havi 1500EUR-os villany meg gázszámlát azt csak az én adómból fizetett politikusok, meg az oligarchák tudják megfizetni

De, tessék, ennyi nekem most egy havi villanyszámla:
www.check24.de/strom/vergleich/check24/?calculationparameter_id=cabc0bef2a88c3a4c2d67687d3a20042&product_id=1&stats=yes&sortfield=price&sortorder=asc&hide_promo_option=&tracking_id2=&tracking_id3=&tracking_id4=&cd_hash=&switch_to_commoncarrier=no&is_tariff_change=no&customreferencetariff_ignore=no&reference_provider_hash=stadtwerkemuenchen&reference_tariffversion_key=1111503-base&zipcode=80809&city=M%C3%BCnchen&totalconsumption=7000&pricing=month&setting=recommended&energymix_type=all&contractperiod=12&consider_max_bonus_share=yes&customertype=private&setting=recommended&cancellationperiod=42&contractextension=12&priceguarantee=fixed_price&priceguarantee_months=12&paymentperiod=month&maxtariffs=2&companyevaluation_positive=yes&subscriptiononly=yes&guidelinematch=yes&packages=no&secondarytime_active=no&secondarytime=0&reference_provider_hash=stadtwerkemuenchen&reference_tariffversion_key=1111503-base

És, ennyi lenne a gáz:
www.check24.de/gas/vergleich/check24/?pid=24&zipcode=80809&city=M%C3%BCnchen&totalconsumption=35000&contractperiod_toggle=12&considerdiscounts=yes&maxbonusshare=yes&priceguarantee=fixed_price&priceguarantee_months=12&companyevaluation_positive=yes&customertype=private&contractperiod=12&cancellationperiod=42&pricing=month&product_id=2&eco=no&ecoinfo_bio=no&ecoinfo_climate=no&calculationparameter_id=fd75e8414b70a6f77aa3790c5b0e48a1

Ha esetleg nem élne e link, akkor:
Villany: 242 EUR
Gáz: 533 EUR
HAVONTA
Eddig a villany 158 volt
a Gáz pedig 112

- Ezt Jól látod :ezek a szankciók nagyon fájnak nekik
Szeirntem meg nemcsak nekik...
És nem nekik jobban.

"- Eddig nyertem a válságon , euro - ès dollárszámlám is van, nyilván hosszú távon senkinek nem jó , de ez is az elmebeteg Putyin miatt van , az EU helyesen cselekedett ."
Tudod, van a "helyes" meg van a "célszerű"
AZ EU nem cselekedett célszerűen.
De, ha sikeresen megfúrjátok Paks2-t is, akkor lesz majd csak nemulass a progresszív fejeteknek...
Mert a bárki által szállítható Urán helyett marad majd a 95%-os orosz gáz/olaj függés.

" Sok magyar nem , mert a magyar fizetőeszköz jobban eladott mint a cseh korona, a lej vagy a Kuna. Köszönd Orbán apádnak ès Putyinnak"
Ezek csak pillanatnyi mozgások.

"- Az európai közvèlemènyben általános az egyetèrtès , mi más lehetne - semmi nem indolkolhat a bűnös nèpirtó háborút , ami Európát is veszèlyezteti !"
Hát, hogyne!
Egészen addig, amíg rá nem jönnek, a teljesen egyetértő EU polágrok, hogy ketten sem keresnek eleget, hogy kifizessék a villanyszámlát.
És, akkor mi lesz majd?
Szerinted csendben ülni fognak a hideg, sötét szobájukban, és örvendeznek rajta, hogy milyen jól megmutatták Putyinnak?

"Zelenszkijt az ukránok választották , mifèle demokraciexportról beszèlsz ?"
Nem ismered a szó jelentését?
Olvass utána, és majd, ha kiművelted magadat, akkor folytatjuk

"Mègis Macron nyeri a választást , tehát a többsèg nem a te narratívádat hiszi!"
Mi már meg is nyerte?

"- Nem látok semmi kifogást Macronnal szemben . Ő az , aki folyamatosan targyal Putyinnal "
Jah, orbán is tárgyalna, de ő akkor "belebújik a seggébe!"
Meg eddig is tárgyalt vele, de az meg a "Pávatánc" volt.

Ez a gusztustalan kettős mérce, nem látod?
Na, de mivel te is átmentél write only üzemmódba, nekem meg van az úgynevezett életem, én most itt befejezem.

tűz fal 2022.03.07. 22:21:45

@Boldeone2:
Trump egyébként elment az orvosi vizsgálatra és tökéletesen megfelelt, ezzel szemben Bidenen szemre látszik hogy teljesen leépült és mégsem megy el.

Boldeone2 2022.03.07. 22:21:47

@fotelzsukov: www.timesofisrael.com/swastikas-other-hate-symbols-displayed-at-canadian-protest-against-covid-mandates/

A" covid - tüntetők" jelentős rèszük a szèljobb, hoax- világmèdia által megtèveszett , tanulatlan társulat

tűz fal 2022.03.07. 22:32:38

Nancy Pelosi megmutatta a térképen az oroszok által körbezárt Magyarországot, Joe Biden pedig kitartásra buzdítja az irániakat, de a libernyák úgy tudja hogy Trump agyával van baj :)

Boldeone2 2022.03.07. 22:37:24

@GyMasa: Nem lesz ilyen , ebben biztos vagyok. Egy nèmet világcèg ezt nem engedheti meg magának"
Jah, uncsi, Pénz beszél.
Plusz a Kína-orosz út teljesen legális is."

- Nem minden esetben. Milyen kínai út legális ? Egyrèszt a Kínán keresztüli export megdrágít mindent, másrèszt a gyártók adják ki a dealership jogot , vagyis ha akarja meg tudja akadályozni mondjuk egy új autó kereskedelmèt . Nem beszèlve a szavatosság èrvènyesíthetősègèről

Tudod, van a "helyes" meg van a "célszerű"
AZ EU nem cselekedett célszerűen.
De, ha sikeresen megfúrjátok Paks2-t is"

- Ami erkölcstelen az nem lehet cèlszerű, max a ti èrtèkrendtekben ami nem is keresztèny , nem is európai
Ezért is vèditek az ámokfutó gyilkos tetteit annyira

Sok magyar nem , mert a magyar fizetőeszköz jobban eladott mint a cseh korona, a lej vagy a Kuna. Köszönd Orbán apádnak ès Putyinnak"
Ezek csak pillanatnyi mozgások."

- Nem jól nèzted , Pubi! Ezek trendszerű mozgások , leginkább

"- Az európai közvèlemènyben általános az egyetèrtès , mi más lehetne - semmi nem indolkolhat a bűnös nèpirtó háborút , ami Európát is veszèlyezteti !"
Hát, hogyne!
Egészen addig, amíg rá nem jönnek, a teljesen egyetértő EU polágrok, hogy ketten sem keresnek eleget, hogy kifizessék a villanyszámlát."

Mit sír a szád ! Azt állítottad, hogy mérnök vagy , akkor még csak ki tudod fizetni a megnövekedett számláid? Vagy ilyen kispályás vagy?

És, akkor mi lesz majd?
Szerinted csendben ülni fognak a hideg, sötét szobájukban, és örvendeznek rajta, hogy milyen jól megmutatták Putyinnak?"

- A szabadságnak mindig ára van . Putyin egèsz Európát veszèlyezteti !

"Zelenszkijt az ukránok választották , mifèle demokraciexportról beszèlsz ?"
Nem ismered a szó jelentését?"

- Ki ne találd már hogy Zelenszkijt nem az emberek választották meg, hanem a CIA ! Ekkora hülyesèget!

Boldeone2 2022.03.07. 22:40:38

@GyMasa: Jah, orbán is tárgyalna, de ő akkor "belebújik a seggébe!""

- Putyin nem tekinti egyenlő fèlnek Orbánt (1.)
Macron nem árusítja ki Franciaországot (2.)

GyMasa 2022.03.07. 22:43:44

@Boldeone2:
"- Nyilván neked kellett külföldre menni , mert nem voltál kèpes itthon önálló èletre ! Nekem itthon gyógyászati segèdeszközöket forgalmazó cègem van "
Gratulálok!
Te vagy az egyik élő példája, hogy nem kell okosnak lenni, hogy sikeres vállalkozó legyél.

GyMasa 2022.03.07. 22:44:31

@tűz fal:
Az biztos, mind a ketten nagyon haladó szellemiségűek!

fotelzsukov 2022.03.07. 22:44:42

@Boldeone2:
"Nekem itthon gyógyászati segèdeszközöket forgalmazó cègem van"
Ha jol emlekszem nem is olyan regen egy hozzaszolasodban valami foldrajzzal foglalkozo tudosnak adtad ki magad. Amugy gondolom francia Kanadaban elhetsz, mar csak azert is, mert van egy kis ralatasod az orszagra es francia billentyuzetet hasznalsz, az è betubol kovetkeztetve es altalaban minusz 6 ora kesessel szoktal a magyar blogokon megjelenni. A veresszaju libernyak vitastilusod pedig szinte megegyezik egy "kedves ottawa-i baratunk" stilusaval, aki Shakti muveszneven szerzett altalanos megvetest a magyar nyelvu blogszferaban.

GyMasa 2022.03.07. 22:46:15

@fotelzsukov:
EZ igen, tehát, végeredményben egy érvénytelen szükségállapot alapján verték szét a tüntetést, és börtönöztek be embereket...
Húúú Sztálin most megnyalná mind a tíz ujját...

GyMasa 2022.03.07. 22:47:06

@tűz fal:
Mondjuk, ha az ügyfeleivel is ilyen hangnemben beszél, akkor eléggé csodálom, hogy eddig eljutott.

GyMasa 2022.03.07. 22:48:22

@Boldeone2:
Igen, MINDENKIRE ezt mondja a mainstream média, meg te is.
Ez megy nektek, a másik lenézése.
Bár, az is igaz, hogy ahol te vagy, onnan tényleg mindenki nácinak látszik!

tűz fal 2022.03.07. 22:50:28

@GyMasa:
Ez se nem sikeres, se nem vállalkozó. Egy vállalkozó teljesen más pszichológiai karakter. Egy sikeres vállalkozó nem vitatkozik fórumon, hanem hajszolja a pénzt. Ez egy hülyegyerek, aki elhiszi amit álmodik.

GyMasa 2022.03.07. 23:01:38

@tűz fal:
Gyanús volt nekem. Egy vállalkozónak nincs ennyi ideje komentelni.
Ja, és egy vállalkozó nem beszélhet így az ügyfeleivel.
Egy jól menő vállalkozó meg ilyen este inkább az ukrán fotómodell csajával (vagy pasijával) fajtalankodik ilyenkor kommentelés helyett.

Boldeone2 2022.03.07. 23:09:14

@fotelzsukov: Az alapdiplomám geográfus ( MSc ) meg van gazdasági vègzettsègem ( BSc ) illetve èrtèkpapír- kereskedő szakvizsgám
Most a felesègem cègèben dolgozom , amely gyógyászati segèdeszközöket forgalmaz

tűz fal 2022.03.07. 23:09:26

@GyMasa:
Írta már hogy angolul még többet kommentel. Tehát egész nap fórumokon lóg. Egyáltalán nem az a karakter, amival valaki sikeres vállalkozó lehet. Lehet hogy vállalkozó papa gyereke, de maga nem vállalkozó az biztos. Egyébként sincs semmi jelentősége a mondanivalója alátámasztása szempontjából, csak azért írja, mert azt hiszi hogy emiatt komolyabban veszik.

fotelzsukov 2022.03.07. 23:20:42

@GyMasa:
"EZ igen, tehát, végeredményben egy érvénytelen szükségállapot alapján verték szét a tüntetést, és börtönöztek be embereket..."
Pontosan! De napjaink demokraciaja mar csak ilyen. Ja, es ezert az ervenytelen szuksegallapotert nem fognak senkit sem felelossegre vonni, mert a masik oldal is ugyanezt csinalta vagy fogja csinalni.

Boldeone2 2022.03.07. 23:25:01

@tűz fal: Írta már hogy angolul még többet kommentel. Tehát egész nap fórumokon lóg. Egyáltalán nem az a karakter, amival valaki sikeres vállalkozó lehet. "

Csak dèlelőtt meg este . Te már csak tudod , mitől lesz sikeres egy vállalkozó!

Boldeone2 2022.03.07. 23:29:54

@tűz fal: Egyébként sincs semmi jelentősége a mondanivalója alátámasztása szempontjából, csak azért írja, mert azt hiszi hogy emiatt komolyabban veszik"

Fedd fel magad ! Nèzzük meg , kinek hamisak az állításai ! Ha igazat mondtam , akkor te fizetsz nekem , ha nem , akkor èn neked ? Ok ?
Vagy kèrd meg cívis kollègát!

GyMasa 2022.03.07. 23:32:48

@Boldeone2:
"Most a felesègem cègèben dolgozom , amely gyógyászati segèdeszközöket forgalmaz "
AZért az egy kicsit más, mint jólmenő vállakozónak lenni...
Miért nem az asszonnyal vagy ilyenkor?

Boldeone2 2022.03.08. 00:03:53

@GyMasa: Feltöltöttem a diplomám másolatát egy időre , meg egy hivatalos levelet az egèszsègbiztosítasi alaptól
indafoto.hu/boldeone

Boldeone2 2022.03.08. 00:10:43

@GyMasa: Amit mondok , azt mindet tudom igazolni , tehát nem a levegőbe beszèlek . Sőt, nem is mondok el mindent , mi közöm volt a politikához pl ...
De, egyben igazgatok van : túltoltam ezt a blogfórumozást . Ez hiba volt . Nyilván itt szöges ellentètben álló nèzetek vannak , mint amit èn gondolok a világról ....

GyMasa 2022.03.08. 00:12:53

Tessék:
Eddig tart kijátszani a szankciókat, és az EU meg az USA csak nézni tud:
index.hu/gazdasag/2022/03/07/haboru-orosz-ukran-konfliktus-oroszorszag-szerbia/
Most képzeljük ezt el Kínával.

GyMasa 2022.03.08. 00:14:07

@Boldeone2:
Nézd, ez engem nem érdekel, és ha van eszed, akkor ezt nagyon gyorsan leveszed onnan.
(Én nem néztem meg)

GyMasa 2022.03.08. 00:15:49

@Boldeone2:
Felesleges magyarázkodni, és nekem semmit nem kell, hogy igazoljál.
Viszont én befejeztem a veled társalgást.

GyMasa 2022.03.08. 00:16:18

@GyMasa:
Másnak sem ajánlom, hogy megnyissa azt a linket.

Boldeone2 2022.03.08. 00:24:37

@GyMasa: Rendben ! Fejezzük be akkor a társalgást ! A linket miért nem merted megnyitni ? Nehogy kiderüljön, hogy minden amit mondok, az valóság ? Már letöröltem , egyèbkènt , a visszaèlèsek elkerülèse èrdekèben
De, bármi kètsèg van , csak szólj ! Mondjuk , ha befejeztük , akkor nyilván nyilván okafogyott lett a dolog...

GyMasa 2022.03.08. 00:27:18

@Boldeone2:
nem néztem meg a linket, mert nem érdekel.
Bármit feltölthettél oda.. Lehetsz a valódi életben Kovács Ágoston, vagy akár Tóth Mari is.
Nem bizonyít semmit, bármit is töltöttél oda fel.
Nem ismerjük egymás arcát, és én biztosan nem fogom "cserébe" megtenni ugyanezt.

GyMasa 2022.03.08. 00:28:03

@Boldeone2:
Szerintem inkább vegyél egy csokor virágot a feleségednek, és vidd el vacsorázni!

Boldeone2 2022.03.08. 00:28:23

@GyMasa: Majd a jövő eldönti egyèbkènt kinek lesz igaza ! Èn annyit állítottam ebben a blogban , hogy Oroszországot erősen meg fogják viselni a szankciók gazdaságilag , ha csak hirtelen nem lesz valami bèkès megoldás ès a nyugat ki nem táncol belőle

Boldeone2 2022.03.08. 00:32:02

@GyMasa: Nyilván sem egy speciális diplomát nem tudok èjjel 12:30 kor leakasztani , sem egy " Tisztelt gyógyászati segèdeszköz forgalmazó " levelet OEP pecsèttel...
De, fèltèl megnèzni...

tűz fal 2022.03.08. 06:58:25

@Boldeone2:
Mit fedjek fel te hülyegyerek? Én állítottam hogy vállalkozó vagyok? :)

fotelzsukov 2022.03.08. 08:57:54

Az en eletem (egy resze) nyitott konyv.
Nehany video:
www.youtube.com/channel/UC9cRbl9d4K894uarUu1-mYA/videos
www.youtube.com/user/zopilotehun/videos
Nehany kep:
indafoto.hu/zopilote/collections
indafoto.hu/cascabel/collections
indafoto.hu/cascabel-2/collections
Felreertes ne essek, nem onreklam, mert miert is. A lenyeg az, hogy nem kamuzok, minden kep, minden video sajatkezuleg lett felveve. Van meg tobb szaz hasonlo media a hard drive-jaimon, ezeket ido hianyaban, de leginkabb lustasagbol nem toltottem meg fel. (No meg "konspiracios" okokbol) :) Tudnek meselni, utikonyveket irni is, de minek es kinek.

fotelzsukov 2022.03.08. 09:20:48

@fotelzsukov:
Egy erdekes kepsorozat, ami a Sinaloa Cartel temetojeben keszult Culiacán-ban, Sinaloa allam fovarosaban 2012 nyaran. Tudom, orultseg volt ide bemereszkednem gringo letemre, de tuleltem. :)
indafoto.hu/zopilote/jardines_del_humaya
---
Veletlenul bekeveredtem Mexico Cityben egy hatalmas tuntetesbe, nehany rovid video anarchista csoportokrol:
www.youtube.com/watch?v=7tUevNCDhzk
www.youtube.com/watch?v=Lu76cqPiNtk
www.youtube.com/watch?v=U5Ohw9XDLjw
Nagy hagyomanya van az anarchizmusnak Mexikoban, hires ideologusaik is voltak, pl. a Flores Magon testverek, akik fontos szerepet jatszottak az 1910-ben kirobbant forradalomban.

alöksz róz 2022.03.08. 09:37:24

@Boldeone2: "euro - ès dollárszámlám is van" = "hol euróban, hol dollárban kapom a pénzt soros szervezeteitől a propagandáért"

összeáll lassan a kép a kis mozaikdarabkákból még annak is, aki nem vágta elsőre :-)

GyMasa 2022.03.08. 10:26:36

@Boldeone2:
Rossz hírem van!
A Németek már megkezdték a rugalmas elszakadást az embergótól.
A mai - reggeli nyeröszám benzin ügyben 2099 cent
Majd este megírom a hazaúton, mit láttam.

GyMasa 2022.03.08. 10:29:41

@Boldeone2:
Csak elövigyázatos vagyok.
Föleg olyanokkal, akikm nyíltan ellenségesek velem.

sync 2022.03.08. 10:34:39

@GyMasa: Az amcsik a szankciókat komolyan veszik. Hiába német a cég, ha közösen hozták a korlátozásokat.

Billy Hill 2022.03.08. 11:35:53

(Szerintem azt azért díjazzátok a Boldi bácsiban, hogy kimerészkedett a saját buborékán kívülre, és ide (is) írogat, nem pedig valami telexes, négynégynégyes, örülünk-blogos fórumban nyomja magát (vagy nemcsak ott). Ez azt jelenti, hogy van tudomása arról, hogy az övén kívül még más vélemények is léteznek - ez már sokkal több, mint amit a mai, többségében buboréklakó haladó kommentelőktől várni lehet... :-)

GyMasa 2022.03.08. 11:53:32

@sync:
Jah, és mégis, hogyan fogják Kínát ravenni, a szankciók betartására, mert én nem látok túl sok valódi eszközt, amivel ezt megtehetnék.
Egy tegnapi cikk szerint már Szerbia kimaradását a szankciókból is csak azzal tudták "sznakcionálni", hogy meglebegtették, hogy káros lesz az EU csatlakozásukra.

sync 2022.03.08. 11:56:16

Azt gondoljuk, hogy Kína hűde fejlett. A hanyatló nyugat bizony előállít olyan termékeket, amelyeket senki más a Földön.

Serény Vélemény 2022.03.08. 13:13:28

@sync: A hanyatló nyugat mikor csinált olyan mértékű bármit is, amitől lelassult a föld forgása?

(A kinaiak meglépték: úgy hívják, hogy három szurdok völgygát. Akkora tömegű vizet emeltek meg a feltöltésekor, ami a föld forgási sebességét mérhető szinten (asszem néhány századnyi ezredmásodpercek) csökkentette. )

hu.wikipedia.org/wiki/H%C3%A1rom-szurdok-g%C3%A1t

Serény Vélemény 2022.03.08. 13:15:41

Egyébként meg:
Ha az Unióban lenne legalább egy-két Lavrov minőségű politikus, vagy külügyér, akkor nem tört volna ki a háború:

www.youtube.com/watch?v=ysTD7YZMC3A

sync 2022.03.08. 13:30:27

@Serény Vélemény: Sztálin elvtárs pedig folyókat kényszerített, hogy visszafelé follyannak.

fotelzsukov 2022.03.08. 15:55:51

Miert nincs meg itt Boldi baratunk?
Mert a Hataratkelo nevu hazaarulo blogon nyomja az eloirt libernyak propagandat Shakteee felhasznalo neven:
hataratkelo.blog.hu/2022/03/08/56_68
---
A Hataratkelo blog - ismertebb neven Fosblog - tulajdonosa nem mas, mint csák Szaros SZERes gyula, egy tehetsegtelen es bukott "ujsagiro", aki jelenleg a Szabad Europa Radio igazgatoja:
hu.wikipedia.org/wiki/Szabad_Eur%C3%B3pa_R%C3%A1di%C3%B3
Az igazgató Csák Gyula, a szerkesztőség vezetője Vovesz Tibor.

kunzoo 2022.03.08. 16:31:05

Birca!
Ez a háború besült. Csatát nyerhetnek a ruszkik, de a háborút elveszítették. Még az oroszok sem üdvözlik őket kitörő lelkesedéssel.

alöksz róz 2022.03.08. 19:21:56

@Billy Hill: "Szerintem azt azért díjazzátok a Boldi bácsiban, hogy kimerészkedett a saját buborékán kívülre, és ide (is) írogat" - hát ez a feladata :-)
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása