magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Magyar háborús esélyek

Mármint a háború hatása mint választási esélyek.

Bevallom, a háború kirobbanásakor kissé megijdtem, mert azt hittem, ez növeli a ballibbantak esélyeit. Ami be is következhetett volna, egy picit értelmesebb, profibb ballib kampánycsapat megléte esetében. Dehát a ballibeknék profik csak a DK-ban vannak, ők pedig nyilván nem akarják MZP győzelmét.

Aztán szerencsére jött maga MZP, s sikerült ügyesen elökörködnie a témát, aminek eredménye: a háború immár a Fideszt segíti. Na, ezt azért nem gondoltam volna. A Fidesz kampánya alig van, hiszen MZP csapata jobban dolgozik a Fidesz-győzelem érdekében, mint a legjobb Fidesz PR-os csapat.

Pedig csak ismerni kellene a magyar népjellemet egy kicsit. A magyar néplélek mindig a mérsékeltségre szavaz, a magyar nép csak kivételes helyzetekben harcol.

Történelmi példával élve: MZP az Sztójay, Orbán meg Kállay nagyjából. S csak egy nagyon fanatikus kisebbség sztójayista. Még a ballib tábor zöme is Kállayt akarja.

(Egy érdekes mellékes adat: Sztójay volt Magyarország történetének egyetlen ortodox keresztény vallású kormányfője. De az csak úgy eszembe jutott, nem kapcsolódik a témához.)

Sikerült találni tehát egy harmadik témát, melyben még a ballib törzsszavazók se értenek egyet a ballib állásponttal: a háború témája ez. Az előző két ilyen téma: a migráció és a homoklobbi, de a mostani még erősebb, mert itt tényleg közvetlen az életveszély.

MZP-ék logikája persze a szabványos ballib egybites gondolkodásra épült, lásd: nyugat jó, kelet rossz, NATO = nyugat, tehát háború!, akkor is ki kell jelenteni a támogatást, ha a NATO se akar nyíltan háborúzni. Plusz valahogy vissza kell hozni az oroszellenességet, mert nagyon-nagyon hiányzik. Csakhogy van ezzel is egy kis gond: aki oroszellenes, az se akar feltétlenül meghalni egy olyan háborúban, melynek semmi köze hozzá, mert teljesen idegen érdekek mentén zajlik.

ez nem MZP

154 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr6117784920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kunzoo 2022.03.26. 08:23:03

@tűz fal:
Ez már nem a Szovjetunió, csak oroszország, fele akkora gazdasággal, a csatlós országokból egyedül Belorusszia maradt. Messze van a Varsoi szerződés gazdasági erejétől. Ukrajnával nem bír, ehhez képest Az EU minden ertelemben sokszorosan felülmúlja. Ha EU szinten csak egy százalékot rádobnának egy ilyen vedelmi rendszer kiépítésere, az nagyobb összeg lehet mint az egész orosz katonai költségvetés.

kunzoo 2022.03.26. 08:28:26

@tűz fal:
Peldául az hogy a keleti blokk autói leragadtak a hatvanas évek technikai színvonalánál, a nyugati autók meg hatalmasat fejlődtek mind a motorok, legellenállás és biztonság terén.
Ez igaz volt a teherszállításra is. Ha bármi modern gyartás volt keleten, az nyugati tech import volt. Pl a Wolksvagen motorokat gyártották keleten bermunkában.

kunzoo 2022.03.26. 09:04:15

@tűz fal:
Forráskent eleg megnezni egy Merkur katalógust a kilencvenes évek elejéről. Már benne volt a Golf meg a csepp Oel kadett. Az a Kadett egy űrhajonak tűnt a négyütemű Wartburg mellett. Pedig mindkettőt németek fejlesztették csak más termelési viszonyok között. Az napnál világosabban mutatta meg.

tűz fal 2022.03.26. 09:17:40

@kunzoo:
Oroszország nagybetű, ami kisbetű, az a libernyák hülyegyerek meg a szellemi fogyatékos példaképe.

Nemhogy Oroszországot, hanem Észak-Koreát és Iránt se tudták szankciókkal arra kényszeríteni, hogy kevesebb fegyvert gyártsanak, és ezt nem tőlük tudjuk, hanem az egyre jobban aggódó Izraeltől, Dél-Koreától, Japántól..

Kínával már jól besültél korábban amikor szintén nagy pofával adtad elő hogy "fityiszt mutattak" Oroszországnak, aztán láttuk hogy pont a NATO-nak mutattak fityiszt. Kína Oroszország szövetségese, pontosan tudják hogy a saját biztonságukhoz Oroszország haditechnikája és arzenálja is hozzátartozik..

Ukrajna csak azért nem egyenlő a földdel, mert kímélik az embereket, szemben a kétszínű, kettős mércéjű libernyák példaképeivel, akik csak Irakban egymillió embert öltek meg. Amire a libernyák droid csak azt a szánalom magyarázatot tudja összegörcsölni, hogy messze vannak meg nem az EU-nak termelnek.

Az autókkal is felesleges példálózni, mert nem "leragadtak", hanem így működik a gazdaság, a nemzetközi piac, munkamegosztás. Ez középszintű közgazdasági ismeret. Ugye lehet rögtön szembeállítani, hogy míg a példaképeid leragadtak a hagyományos rakétáknál és védelmi rendszereknél, addig Oroszország sikeresen kifejlesztette a hiperszónikus fegyvereket.

És egyébként még valami a hiperszónikus fegyverekkel kapcsolatban. Arra is alkalmasak, hogy kilőjék a rakétavédelmi rendszert, és aztán mehetnek a rakéták.

Egy igénytelen troll vagy, csak kitalálod a hülyeségeidet, és nyomod mint süket a csengőt, hogy amikor a másik megunja negyvenedjére cáfolni ugyanazt, akkor úgy érezzétek, hogy "feladta". Nem csoda hogy ennyi ésszel még ellenzéknek se vagytok jók.

kunzoo 2022.03.26. 09:25:28

@tűz fal:
Jó kis szövetseges amelyik segélyszállitmanyt visz Ukrajnába, majd kitáncol az energetikai együttműködésből. Még szerencse hogy a szövetségese, mi lenne ha nem az lenne?

kunzoo 2022.03.26. 09:28:17

@tűz fal:
A lemaradásban teljesen igazad van, de pont erre utaltam, hogy Putyin az inváziójával felébresztette a német hadi potenciált. Emiatt óriási pénzt öntenek a hadiiparba Németországban. Amit Trump nem tudott elérni a németeknél négy év alatt, Putyin elérte négy nap alatt.

vergyula 2022.03.26. 09:30:30

@kunzoo: Na ugye, mekkora diplomata ez a Vladimir!

kunzoo 2022.03.26. 09:34:49

@vergyula:
Lehet kap egy köszönetnyilvánító levelet Trumptól.

kunzoo 2022.03.26. 09:44:13

@tűz fal:
A Wartburgot és a nemzetközi piacot összehozni....
Barmi ami a keleti autóknál autószerű volt azt is nyigatról hozták be. Lada Dacia, Zastava. A Daciánál az is megmutatkozott hogy még a jó konstrukciót is sikerül elbaszni, az Oltcit is ennek esett áldozatul.
A Lada már eleve egy elavult konstrukció volt mikor átadták, emiatt azt nem tudták annyira szétcseszni. De annak is leromlott a minősége amikor már nem olaszok felügyelték a gyártást.
A Polski is licenszelt nyugati technika volt. Egyedúl a Wartburg és a Skoda gyártott sajátot, a Favorit nem más mint egy Golf utánérzés. A gyujtáselosztoja pl egy az egyben jó az 1.3 kettes golfhoz. A Wartburg 21.3 meg ugyanaz a motor az utolsó csavarig, csak a karburátor más.

tűz fal 2022.03.26. 09:59:39

@kunzoo:
A Tungsramtól meg az USA vett licenszet. Szerintem te már azt se érted amit te írsz.
Látszik hogy a számodra kényes dolgokat, amikkel szarrá égetted magad szépen kikerülöd, és helyette új fröcsögőfrontokat nyitsz.

tűz fal 2022.03.26. 10:07:23

@vergyula:
Nem Vladimir irott ki egymillió embert Irakban, hanem a libernyákok mintaállama. Amire az elvtársad azt írta hogy nem számít, mivel messze vannak, és nem az EU-nak termelnek olcsón. Ehhez persze nem szóltál sose hozzá a fejlett erkölcseiddel, hanem lapultál mint a szar fűben.
Egyébként meg jellemző, hogy amíg nem azt látod ami a prekoncepciódat támasztja alá addig lapulsz, amikor úgy érzed hogy kaptál egy gumicsontot, akkor hirtelen hozzászólsz.

Nem most kezdődtek a szankciók, meg az oroszok elleni igénytelen uszítás, hiszen már hosszú évek óta minden választást az oroszok "hekkelnek", "dezinformációt folytatnak", stb., és a libernyák agymosottak mindezt bizonyíték nélkül elhiszik. Teljesen nyilvánvaló volt, hogy ha az oroszok nem lépnek, akkor a patkányok araszolgatnak tovább, tehát ki kellett tenni a Sztoj táblát.

tűz fal 2022.03.26. 10:08:52

@kunzoo:
Tulajdonképpen azt nem értem faszi, hogy miért nem egyenesen a NATO-hoz szaladsz elmagyarázni nekik hogy nincs mitől félniük, hiszen maguk nyilatkozták sokszor hogy nem szeretnének atomháborút Oroszországgal.

vergyula 2022.03.26. 10:15:40

@tűz fal: Egyetértek azzal, hogy bizony az ukrajnai események közelsége is súlyosbítja az érzelmi reakciónkat. Ez van, ilyen az ember. Ha a vihar rádönt egy fát bárhol egy házra, az csak egy hír. Ha a szomszéd házára dönti rá, akkor döbbenet, és hetekig téma.

tűz fal 2022.03.26. 10:37:47

@vergyula:
Jaj de szánalmas vagy. A magyarok közelebb vannak hozzád mint Brüsszel, mégis mindig Brüsszelben áskálódtok a magyarok ellen. A déli határnál a rendőreinket és katonáinkat kővel dobáló gazdasági menekültekért aggódtok, pedig messziről jöttek. Hiteltelen a szöveg, egyszerűen csak kell valami amivel kimagyarázod azt a nyilvánvaló kettős mércét, hogy amikor az USA gyilkolt egymilliót, akkor a hozzád hasonló hülye droid kussol, amikor ugyanazok uszítanak mások ellen, akkor meg játszod az erkölccsőszt.

A hozzád hasonló agymosott azt szereti és azt utálja akire a média a figyelmét irányítja. Ahhoz is hülye vagy, hogy magad találj ki indokot, csak rácuppantál arra a szánalmas magyarázatra, amit az elvtársad összegörcsölt, hogy mentsd az álszent, képmutató világodat.

Ukrajna éppen elég messze van ahhoz, hogy nem ismered, nem tudsz róla semmit, és nem jelentenek neked semmit.

tűz fal 2022.03.26. 10:40:18

@vergyula:
Igazából ennyit arról hogy nem értitek, miért tartja a hozzád hasonló hülye droidokat mindenki trollnak. Teljesen nyilvánvaló dolog, a számuk magukért beszélnek. Erre kitalálni olyat, hogy hozzád közelebb állnak az ukránok mert közelebb vannak és az EU-nak dolgozni olcsón, jól mutatja, hogy veletek tényleg értelmetlen bármiről beszélni.

vergyula 2022.03.26. 10:41:19

@tűz fal: Összekeversz valakivel.

Boldeone2 2022.03.26. 10:43:43

Nemhogy Oroszországot, hanem Észak-Koreát és Iránt se tudták szankciókkal arra kényszeríteni, hogy kevesebb fegyvert gyártsanak"

Nem , csak gazdaságilag kifektettèk őket, az orosznál jóval kisebb szankciókkal
Ha beindul egy fegyverkezèsi verseny, abba az oroszok roppannak bele ...Csak az USA millitary budget 13 x nagyobb mint az orosz , a nyugat- európai 3 vezető államè pedig hasonló ( UK ) vagy alig kisebb
Az egyenkènt is, az egyenkènt 2-3 nagyobb GDP- vel rendelkező államok játszva megemelhetik a katonai költsègvetèsüket , akár 50-100%- al is
Ezzel kell majd ellent tartani a gazdaságilag összeomló Oroszországnak ...
No Way! Putyinnak szerintem annyi, el fog bukni ...

kunzoo 2022.03.26. 10:46:13

@tűz fal:
A fejedben visszhangzanak olyan mondatok, amiket senki nem írt le.
A Tungsram pont azert maradt sikeres mert nem úgy kezelték mint a többi szoci vállalatot. Pl. visszahívták a kapitalista korszak vezerigazgatóját. Az amerikai kapcsolat végig megmaradt. Ez a cég már a szoci korszak előtt is menő volt, a legfontosabb szabadalmaikat a kapitalista korszakban kutatták ki. Ez biztos anyagi alapokat jelentett.

tűz fal 2022.03.26. 10:47:30

@vergyula:
Lehet, de akkor annak írtam akivel "összetévesztettelek".

tűz fal 2022.03.26. 10:51:27

@kunzoo:
Dehogynem írtad le, te hülye droid, csak savanyú a szőlő.
A Tungsramon kívül ott van például az Ikarus is ami kapitalista országokba is szállított, de igazából nem ez a lényeg, mert hadiiparról beszélünk, amiben a Szovjetunió is sikeres volt és Oroszország is az.
Azért megy félre a beszélgetés, mert próbálsz mindenfelé terelni, segítségül használva dokumentált érvelési hibákat. Az, hogy te elkezdtél az autóiparról halandzsázni, a mazsolásás témakörbe tartozik.

kunzoo 2022.03.26. 10:53:26

@tűz fal:
Kerdes, Putyin mit szeretne.

tűz fal 2022.03.26. 10:56:00

@kunzoo:
"Kerdes, Putyin mit szeretne. "
Az tényleg kérdés, azt egyikünk se tudja. A különbség ott van, hogy én pótolom kitalációkkal amit nem tudok.

tűz fal 2022.03.26. 10:56:32

@kunzoo:
Javítás, nehogy beleköss:
"hogy én pótolom" -> "hogy én NEM pótolom"

kunzoo 2022.03.26. 10:58:18

@tűz fal:
Az olajválsagra adott válszra jó példa az autóipar. A hadiipar rossz példa mert a hadigépeknél sosem fontos szempont a takarékosság.
A többi gyárnál is kijön ez, peldául a Rába is megvette a motorokhoz a MAN licenszet. Ugy már el tudták adni.

kunzoo 2022.03.26. 11:07:18

@tűz fal:
omnibusz.blog.hu/2019/03/10/a_raba_d10_motor_tortenete
Mar az első motor is a ruszkik által lenyult Steyr licensz volt.

tűz fal 2022.03.26. 11:17:20

@kunzoo:
Azért az ukrajnai háborútól eljutni az olajválságon keresztül az autóiparig eléggé nyilvánvalóan terelés.
Az pedig hogy licenszekkel példálózol, méginkább az. Nyugaton is szinte mindenre igaz, hogy nem nulláról gyártanak mindent maguk. Például a leégett Japán chipgyár egy csomó nagy nevű elektronikai gyártót hozott nehéz helyzetbe.

Boldeone2 2022.03.26. 11:19:03

@cvsvrs: Ő ugyanúgy teszi a dolgát , csak már ott van a " stand with Ukraine " is , mint jelszó ...A fiatalok követik ugyanúgy világszerte, a mèdia viszont most több szerepet szán a háborúnak

tűz fal 2022.03.26. 11:19:58

@cvsvrs:
Grétácskával csak addig kellett, amíg a környezetvédelem is egy támadási front volt Trump ellen. A választási hajrában már nyíltan üzengettek Trumpnak a hülyegyerek nevében, akiről az is kiderült hogy mások írják a szövegeit. Bár ez a nyílt lelepleződés nélkül is sejthető volt.

kunzoo 2022.03.26. 11:27:43

@tűz fal:
Nem terelés, mert pont emiatt áll le a harckocsigyártás meg a teherautógyártás a mezőgazdasági gépgyartás a ruszkiknál. Ami modern volt bennük, mind nyugatról jött. Visszamehetnek az időben harmin évet ha maguk akarnak gyártani
Nem jött be az önálló orosz gazdaság. Ahhoz rengeteg pénzt kellett volna beleölni a fejlesztésbe

tűz fal 2022.03.26. 12:08:37

@kunzoo:
"Ami modern volt bennük, mind nyugatról jött."
Az hogy leálltak, csak ideiglenes, mert ők maguk és Kína mindent tudnak pótolni. Azzal hogy Kína "fityiszt mutat", már próbálkoztál és beégtél.
Ezenkívül kb. ugyanígy el lehet mondani, hogy ami nyugaton modern elektronika, az keletről jön, és egyre nagyobb arányban Kínából Japán és Dél-Korea helyett. Ahogy egy csomó más termék is.

"Nem jött be az önálló orosz gazdaság"
Jelenleg sehol sincs önálló gazdaság, csak olyan, ami képes önálló lenni, ilyenek az USA, Kína és Oroszország. Mindegyikre igaz hogy lehet nekik gazdaságilag ártani, de nem lehet tönkretenni. De mivel Kína a libernyákok nagy bánatára nem állt be a szankciósdiba, jelenleg sem lesz Oroszország rászorulva hogy teljesen önálló legyen.

"Ahhoz rengeteg pénzt kellett volna beleölni a fejlesztésbe"
Egyrészt öltek bele rengeteget és van is eredménye, másrészt a kivonuló cégek technológiája is ottmarad, mert nem fogják csavaronként hazahordani a gyárakat.
Harmadrészt Kína nemhogy fityiszt nem mutatott, hanem nagyon is nyomul hogy betöltse az Oroszországból kivonult cégek helyét. Kínának ez egy kiváló lehetőség, köszönik szépen a szellemi fogyatékosnak meg a szervilis Európának.

kunzoo 2022.03.26. 12:15:41

@tűz fal:
Nemteg kerültek fel videók, ahol latható hogy regi lefingott civil járművekkel viszik az utánpótlást. Es ez egy kis háború. Már ebbe megrokkanni látszik az orosz logisztika. Egy -állitolag- baráti területen. Nem jó ómen.

tűz fal 2022.03.26. 12:33:06

@kunzoo:
Meg nemrég derült ki hogy a Kaszpi-tengerről löttek ki ukrán katonai célpontokat. Már ebben - pontosabban ennek ignorálásán - is látszik az agymosott libernyák hülyegyerek alternatív valósága. És ez bizony rossz ómen.
Írtam már, hogy csak egy oka van hogy az oroszok visszafogják magukat, nem akarnak annyi áldozatot, mint aennyit a libernyákok mintaországa szokott.

kunzoo 2022.03.26. 12:38:08

@tűz fal:
A kaszpi tengerről nem lehet rakétával utánpótlást vinni. Az nem segít ezen a problémán.

kunzoo 2022.03.26. 12:42:25

@tűz fal:
Miután az volt a narratíva hogy "felszabadítják" őket...meg szép hogy nem lövethetik szét a városokat nagyon. Ráadasul ha túlságosan szetlövik, nehezebb is elfoglalni. Nehéz előrejutni törmelékkel borírott utakon. Igy sem megy nekik, nemhogy meg úgy. Ott van példának mariupol. Azt rohadtul lövik megsem egy sikertörténet. Nem hiszem hogy az ottani oeoszok boldogok a házaik romjai láttán hogy őket felszabadítják.

tűz fal 2022.03.26. 12:54:11

@kunzoo:
"A kaszpi tengerről nem lehet rakétával utánpótlást vinni. Az nem segít ezen a problémán."
Erre írtam, hogy Ukrajna csak azért nincs elpusztítva, mert nem az a cél.

"Miután az volt a narratíva hogy "felszabadítják" őket..."
Nem volt ilyen narratíva, az a narratíva, hogy katonailag meggyengítik, és nácitlanítják. Ez utóbbi nem sikerült, ennek tényleg örülhetnek a velük egyet nem értőket nácizó, ugyanakkor valódi nácikat mosdattó liberálnácik.

kunzoo 2022.03.26. 13:35:03

@tűz fal:
....meg a krím elcsatolasa és a két "népköztársaság" "felszabadítása"

Boldeone2 2022.03.26. 14:10:32

@tűz fal: De mivel Kína a libernyákok nagy bánatára nem állt be a szankciósdiba, jelenleg sem lesz Oroszország rászorulva hogy teljesen önálló legyen."

Ez butaság ! Számos technológia nem szerezhető be , illetve nem pótolható Kínából, mint pl az orvosi eszközök

Harmadrészt Kína nemhogy fityiszt nem mutatott, hanem nagyon is nyomul hogy betöltse az Oroszországból kivonult cégek helyét. Kínának ez egy kiváló lehetőség, köszönik szépen a szellemi fogyatékosnak meg a szervilis Európának."

- Ez megint butaság ! Az orosz piac már kisebb mint a V4 országok + Románia együtt . Kínának 100x fontosabb a nyugati piac ,ahol sokkal nagyobb pènzt tud csinálni , mint egy lecsúszó Oroszországban

Ráadásul , Oroszország egy technológia - ès tőkeszegèny ország , alig hinnèm hogy a gazdasági autarkia működne !
Inkább azt látjuk , hogy zuhannak lefelè mint a feldobott kődarab ..

parttalan 2022.03.26. 16:10:11

Imádom az ideírogató propagandistát olvasni, mert esszéi kiváló látleletek a hazug nyugati háborús narratíváról és a drogos, alkesz ellenzék züllöttségéről is.

vasútihíd 2022.03.26. 18:35:20

@parttalan: propagandista vagy propagandisták?

tűz fal 2022.03.26. 20:48:08

@kunzoo:
Akkor leírom neked negyedjére is hülyegyerek, hogy a Krímet elszakadása szabályosabb volt, mint ahogy a nyugat szakította szét Szerbiát, mivel a Krímben népszavazás is volt. Több is.

168.hu/kulfold/a-krim-kijev-es-a-nemzeti-onrendelkezes-30218

Már ötszázszor stzarrá égetted magad, pofázás helyett nézzél már a tükörbe, te agyatlan hülye droid

tűz fal 2022.03.26. 20:50:46

@Boldeone2:
Az hogy te mit álmodsz, te hulladék buzi az egy dolog, az meg egy másik, hogy Kína teljesen egyértelműen kiáll Oroszország mellett.

A nyugati cégek is Kínában gyárttatnak.

Te ne beszélj "butaságról", mert olyan hülye mint a segg.

tűz fal 2022.03.26. 20:54:03

@Boldeone2:
Mondtam már hogy nekem ne írogassál, a kurva anyádat, te retkes buzi

parttalan 2022.03.26. 21:06:52

@vasútihíd: Egy személy. És természetesen nem a bloggerre gondoltam. Szerintem nyilvánvaló, kire.

tűz fal 2022.03.26. 21:25:58

@parttalan:
Több is van. Nyomják ugyanazt, tökmindegy hányszor égtek be vele. Ha tényekkel szembesíted őket, akkor terelnek, fantáziálnak.

kunzoo 2022.03.26. 21:32:33

@tűz fal:
Putyin most kéri. Benne van a követeléseiben. Ha annyira lefutott történetnek gondolja, minek követeli?

tűz fal 2022.03.26. 21:39:21

@kunzoo:
Azt kérte hogy ismerjék el. Ez a részéről jogos, de a nyugat meg a bábjuk Zelenszkij nyilván nem akarja. A Krím lakossága sosem akart Ukrajnához tartozni, de azok akik megszokták hogy ők mondják meg más népeknek hogy mi legyen, nem támogatják.

GyMasa 2022.03.26. 23:44:31

@kunzoo:
Hát, ha jól tudom az oroszoknak van legalább 25000 harckocsija.
Ebből az ukránok erósen túlbecsült "sikerei" alapján is kb. 1000-et (mivel ebbe az ukráanok MINDEN, bármennyire is páéncélozott jármúvet IS beleszámolnak - kétszer - ) akkor ezzel az ütemmel is, - mégha el is fogadod az ukrán számokat valósnak, akkor is 25 hónapjukba telne ledarálni az összes orosz tankot.
Ha pedig a kb. reaális számokat nézzük, akkor 200 alatt van az oroszok vesztesége.
SZóval, elég sokáig ellesznek az oroszok harckocsigyártó kapacitás nélkül is.

GyMasa 2022.03.27. 00:00:28

@kunzoo:
"Meg lehet baszni az olcsó energiát ha hol van, hol nincs, ..."
Eddig szinte mindig volt!
Amikor nem, azok kb. a 2 évente rendszere ukrán-orosz árviták alkalmával voltak, amikor az oroszok benyomták a gázt a saját oldalukon, az ukránok meg először levették a saját részüket" és csak utána továbbították a maradékot az EU-nak, ami teljesen az EU-é kellett volna legyen.
Pont ezért épült meg az Északi áramlat 2.

"...egyik nap dollárral fizetünk, a másik nap szépkártyával, Monopoly pénzzel a harmadik nap."
Igen, a "megbízhatatlan országok" azaz pl a németek, akik agyatlanul elkezdtek a szankciókkal fenyegetőzni, minden féle alap nélkül.
Szerintem Magyarország, a nemrégen megkötött szerződés feltételei alapján fizet, valószínűleg dollárban.
Amúgy rubelben is csak azért kell ezeknek a "nem megfelelő" országoknak fizetni, hogy erősítsék ezzel is a rubelt.
Szerintem ez okos!
A kínaiakkal meg eleve célszerű Yüan-ban elszámolni.

"Vagyimir báttya bizonytalanságot vitt a történetbe, márpedig az energiánál a biztonság az első."
Nem. Ő csakis max. áttételesen vitt be bizonytalanságot a rendszerbe.
A VALÓDI bizonytalanságot az EU vitte bele, amikor agyatlanul felugrott a "szankcióvonatra", anélkül, hogy előre belegondolt volna a következményekbe...
Egy hét bizonytalanság elég volt rá, hogy a benzin a 1,5x-ére dráguljon...

" Csak utána jön az ár."
Nem, ez a kettő tökéletesen egymás ellenében mozog.
EGYSZERRE.

" Most ezt örökre megtanulták a dajcsok."
Hát, reméljük...
Látod a 27 éve tartó, szerintem teljes csődnek mondható Energiewende-ből sem tanultak semmit...

" A Putyin tanította meg nekik."
Nem!
A német iparmágnások beszélgettek Olaffal.
Ha az a beszélgetés nem zajlott volna le, akkor Németországban ma 12 EUR lenne egy liter benzin, 700 EUR a havi villanyszámla, és 1500 EUR a gázszámla.

" Ahogy a finneknek, svedeknek is hogy közeledni kell a natohoz."
Nekik lehet.

" Putyin biztos ezt akarta."
Putyint nem érdeklik a finnek, meg a svédek.
Látszik, hogy nem érted!

" Meg a szép új felfegyverzett Németországot. "
Azt is pontleszarja.

"Ha az EU ezt komolyan veszi, gründol egy saját rakétavédelmi rendszert."
Mi ellen?

" Mint kiderült, a ruszkik szárazföldi hadereje szart sem ér."
Ezt csak te hiszed.
Nem szabad elhinni teljesen, amit a hírekben olvasol.
Mert nyilvánvalóan hazudnak neked.
Nézd meg, pl. az ukrán veszteségekről semmit nem olvasol.
Az orosz veszteségekről is kizárólag az ukrán "becsléseket" látod.

" Marad az atomarzenál. Az ellen meg rakétavédelmi rendszer kell. "
Az ellen nem tudsz semmivel védekezni.
CSak azzal, ha nem provokálod ki, hogy ők lőjenek először.

GyMasa 2022.03.27. 00:01:11

@kunzoo:
Miért, Oroszország melyik "többi része" igényli a harckocsik jelenlétét???

GyMasa 2022.03.27. 00:02:20

@Boldeone2:
Jaja, majd KEDDEN fog megbukni (megint)!

GyMasa 2022.03.27. 00:03:52

@Gógita:
"Miért a magyarok fázzanak, járjanak gyalog, omoljon össze a Covid után éppen lábadozó gazdaságunk???? "
Mindezt ugye úgy, hogy a németek is kijelentették, hogy MOST nem fogják lábon lőni magukat az orosz energiaszállítások felrúgásával...

GyMasa 2022.03.27. 00:05:13

@Gery87:
"Miért a magyarok fázzanak, járjanak gyalog, omoljon össze a Covid után éppen lábadozó gazdaságunk???? "
És, egyben nem kizárható lehetőség :-(

GyMasa 2022.03.27. 00:06:11

@tűz fal:
Jajj, ne mondj neki ilyeneket, mert súlyosbodni fog a kognitív disszonanciája!

GyMasa 2022.03.27. 00:09:25

@tűz fal:
Az majd úgy lenne az ő világukban, hogy maguknak ( a képviselőknek) gyorsan megszavaznák az alanyi jogon járó rezsitámogatást, végtelen büdzsével, a nép meg majd fizesse a 800HUF/l USA-ból importált olajból készült benzint, a 250 000 HUF/hó villanyzsámlát, meg a 250 000 HUF/hó gázszámlát.
Az USA palaolaj/palagáz cégektól kapott júdáspénzüket meg majd egy Virgin szigeteki bankszámlán gyűjtik...

GyMasa 2022.03.27. 00:13:15

@kunzoo:
"Kis esze van MZP nek, igyekszik nem nyerni. "
Ahogy nézem, ebben egy őstehetség (vagy kiválóan játssza az idiótát).

GyMasa 2022.03.27. 00:18:31

@kunzoo:
"1. Kerdes van -e tömegesen atom robbanófej hiprszónikus fegyverre?"
Talán a Phalanx rendszer képes leszedni ezeket, de az is csak egy 100% alatti valószínűséggel, szóval az nem biztos megoldás...
A ballisztikus rakéták ugye a röppályájuk második felében egyszerűen zuhannak, és nem rakéta hajtja őket.
PLUSZ a hiperszónikus rakéták csak egy, kicsi atomtöltetet tudnak vinni (bár, ebben nem vagyok biztos), míg a hagományos ICBM-ek többet is.

"2. Kerdés több száz millió euro elköltése után megoldható-e a vedelem ha az elsőre a válsz: van. Ha nincs atomtólzet a hiperszonikus rakétára, akkor Putyinnak vesztett ügye van."
Atomtöltet van, de azok a rakéták, ahogy én értem, taktikai töltetek szállítására valók, azaz nem az a hagyományos, atomháborús pusztítást csinálják.

GyMasa 2022.03.27. 00:22:43

@_Neville:
Igen.
Én, utoljára 2010.ben szavaztam a fideszre, mert "gyurcsánytakaroggy!"
AZóta nem, mert negyon nem engem képviseltek.
DE, most úgy döntöttem, hogy az ország érdekében ennek ellenére is a fideszre fogok szavazni, hátha (egészen biztosan nam) tanul az ellenzék egy esetleges 4/5-ből, és lezavarja a g*cibe az mszp-dkgyurcsény hármast, hogy végre kialakulhasson egy olyan ellenzék is az országban, amelyikre rá lehet bízni a krományzást. (Majd 12 év mulva...)

GyMasa 2022.03.27. 00:25:04

@Boldeone2:
"z orbáni külpolitika nagyon elbukott, örüljünk , ha megússzuk valahogy ezt "
Hát, részemről kisebb probléma, ha az EU (amúgy teljesen jogtalanul, meg aljas, szemét módon) pampog, hogy majd jól visszatartja az EU-s pénzeket, mintha az oroszok ténylegesen is megindulnak az EU irányába rendet tenni...

GyMasa 2022.03.27. 00:31:15

@tűz fal:
"...az OPEC mindig szándékosan magasan tartotta az árat."
Igen, mert ugye az OPEC-nek pontosan ez a célja. a maximális profitot kivenni az olajpiacból.
Óriási szerencsénk, hogy NEM minden jelentős olajkitermelő ország a tagjuk!

" Ennek csak az tett keresztbe, amikor az USA kifejlesztette a palaolaj kitermelő technológiát, ekkor az ár oda került, ahol még pont nem érte meg nekik."
EZ sem igaz, mert ha jól emlékszem az átlagos OPEC kitermelési ár 20USD/hordó alatt van a palaolajé meg 55 USD/ hordó körül.
Azaz, amikor az ár tartósan 55 USD alatt van, akkor az USA palaolajkitermelők elkezdenek tönkremenni.
Persze, akkor az USA kormány egyből találni tud némi korpát valamelyik _olcsóbban_ olajat kitermelő ország hajában, és közbe tud lépni...

GyMasa 2022.03.27. 00:43:37

@kunzoo:
"Amit Trump nem tudott elérni a németeknél négy év alatt, Putyin elérte négy nap alatt. "
Figyeljél már te nagyon okos!
Ha "hirtelen" sok fegyver kell az EU-nak, akkor honnan fogja azt beszerezni:
- Beleönt többszáz milliárd EUR-t egy 10 éves fejlesztési ciklusba
VAGY
- megveszi az USA-tól ugyanannyiért?

Ha megvan a válasz erre a kérdésre, akkor jön a következő:
Ki keresi magát gennyesre az üzleten?
(csak nem az USA???)
És, basszus, ez a sokadik téma, aminek, ha tényleg alaposan végigmész az ok-okozat gráfján, akkor ugyanez jön ki eredménynek!
Mennyire kell ostobának lenni, hogy ne vedd észre, hogy még a lehető legoptimistább naív emberként is pont olyan "hihetetlenül szerencsés" véletlenek kedveznek az USA-nak, mint anno Bidennek, a válaszátsokon...

GyMasa 2022.03.27. 00:45:21

@kunzoo:
Igen, mert a kommunizmus ROSSZ!
És, pont ezt a kommunizmust akarják ISMÉT ránk erőltetni a roppant haladó szellemiségű, felvilágosult, regresszív balosok!

GyMasa 2022.03.27. 00:53:38

@Boldeone2:
"Nem , csak gazdaságilag kifektettèk őket, az orosznál jóval kisebb szankciókkal"
Jaja, Észak Korea 70 éve van szankciók alatt, és nem tört meg
Irán -t pontosan nem tudom, de ők is vagy 40 éve.
Szerinted, akkor milyen esélyekkel indul egy ilyen csomag az oroszok ellen???

"Ha beindul egy fegyverkezèsi verseny, abba az oroszok roppannak bele ...
Bazmeg, mit nem értesz azon, hogy az oroszok CSAK Ukrajnában akarnak rendet tenni, és nem érdekli őket a többi ország???
Az EU bármeddig fegyverkezhet hagyományos haderővel, amíg léteznek az atomfegyverek!
Egyszerűen nem összemérhető az erejük!

"Ezzel kell majd ellent tartani a gazdaságilag összeomló Oroszországnak ..."
Azért, elmondom neked, is MEGINT:
Sem a kínaiak, sem az indiaiak sem a pakisztániak nem támogatták a szankciókat!
Ez a 3 ország pedig egyedül a Föld népességének az 1/3-át képviseli.

"No Way! Putyinnak szerintem annyi, el fog bukni ... "
Erre azért még most ne vegyél mérget...

GyMasa 2022.03.27. 00:54:24

@kunzoo:
"A Tungsram pont azert maradt sikeres mert nem úgy kezelték mint a többi szoci vállalatot."
Ja, olyannyira "sikeres" maradt, hogy most GE a neve...
Idióta!

GyMasa 2022.03.27. 01:00:38

@kunzoo:
"A hadiipar rossz példa mert a hadigépeknél sosem fontos szempont a takarékosság. "
Rossz hírem van!
VALÓJÁBAN az autóiparban sem az!
Lásd a dízelbotrányt, meg a most felkészülő hibridbotrányt!
Az átlalad vízionált "fejlődés megállt kb. a '90-es évek közepén (kb, az EGR szelep megjelenésével) és azóta az autóipar egy lefelé tartó spirálban van.
Csak az a szerencséjük, hogy még jelenleg is van fizetőképes kereslet az egyre drágábban adott autóik megvásárlására...

GyMasa 2022.03.27. 01:01:35

@tűz fal:
" Például a leégett Japán chipgyár egy csomó nagy nevű elektronikai gyártót hozott nehéz helyzetbe. "
Az AKM?
PTSD-m van tőle...

GyMasa 2022.03.27. 01:03:56

@tűz fal:
És, Gréta még csak nem is újdonság...
Valami YOutube csatornán feltöltöttek egy pontosan ugyanolyan, a '90-es évekből származó, VHS videot, ahol az akkori "Gréta" mondta el kb. ugyanezt...

GyMasa 2022.03.27. 01:05:29

@tűz fal:
"Jelenleg sehol sincs önálló gazdaság,..."
Hát, ott van Észak Korea!
Ők "önállóak", igaz pont az ehhez illő színvonalon...

GyMasa 2022.03.27. 01:07:17

@kunzoo:
"Nemteg kerültek fel videók, ahol latható hogy regi lefingott civil járművekkel viszik az utánpótlást. Es ez egy kis háború. Már ebbe megrokkanni látszik az orosz logisztika. Egy -állitolag- baráti területen. Nem jó ómen. "
Te teljesen el vagy rugaszkodva a valóságtól!
Kérdezz meg egy felnőttet, aki volt katona, hogy meséljen neked az "M-zárolt" dolgokról!

GyMasa 2022.03.27. 01:08:06

@kunzoo:
Te tényleg menthetetlenül ostoba vagy.

GyMasa 2022.03.27. 01:09:36

@kunzoo:
....és a hadászthoz sem értesz semennyire.
Ami nem meglepő, hiszen a vírusfelszopsról csak egy hónapod volt átállni az ukrajna felszopásra...

GyMasa 2022.03.27. 01:14:15

@Boldeone2:
"- Ez megint butaság ! Az orosz piac már kisebb mint a V4 országok + Románia együtt . Kínának 100x fontosabb a nyugati piac ,ahol sokkal nagyobb pènzt tud csinálni , mint egy lecsúszó Oroszországban "
AMit mondasz, az a butaság!
Kína pontosan látja, sőt Trump alatt személyesen is megtapasztalta, hogy milyen az, amikor a Genderszakos elnökök hirtelen 180 fokos irányt váltanak, és az addigi kedvenceikből hirtelen ellenségek lesznek!
Hidd el nekem, hogy a hozzátok hasonló, gyerekes, idiótáknál nincs károsabb a világon!

GyMasa 2022.03.27. 01:18:22

@tűz fal:
"Az hogy te mit álmodsz, te hulladék buzi az egy dolog, az meg egy másik, hogy Kína teljesen egyértelműen kiáll Oroszország mellett."
Jaja, nekem vannak kínai (meg indiai is, de ez mosz annyira nem érdekes) kollégáim is, akikkel napi kapcsolatban vagyunk.
Pénteken reggel mondták, hogy mennyire egyetéretenek orbánnal az ukrán ügy kezelésével kapcsolatban...
Erre itthon az okos megmondóemberes fórumokon megkaptam, hogy:
- A kínai az kis "K"-val kell írni
- Minek írom le a véleményemet, mert nyilvánvalóan fideszbirka vagyok.
Jah, értem...
Istenem, mennyire vicces lesz majd április 4-e...
Az a sok mental meltdown...

GyMasa 2022.03.27. 01:20:51

@tűz fal:
Szeirntem eleve egy Trianon jellegű melléfogás volt pl a Krímet Ukrajnának adni, pl az Orosz hadiflotta miatt.
Szerintem milyne dolgo, hogy az orosz hadiflotta legnagyobb (egyetlen) kikötője egy idegen ország területén van???

GyMasa 2022.03.27. 04:01:54

index.hu/kulfold/2022/03/26/a-nem-barati-orszagok-csak-rubelben-fizethetnek/
Igen, az "Putyin-pincsi" orbán is a listán van...
Azaz nem "barátja" az oroszoknak...
de, gondolom, ez nem különösebben zavarja azoka, akik szerint meg igen...

kunzoo 2022.03.27. 07:51:01

@GyMasa:
A szocializmus idejéről volt szó. Mielőtt idiótázol, tán olvasd el amit véleményezel. Ideertve az autóipart is.

kunzoo 2022.03.27. 07:55:45

@GyMasa:
Az EU kifejlesztett soknjó fegyvert, pl mi is veszünk Leopard tankot. Csak eddig nem igazán volt jó üzlet mert aztán nem vállítottak hadrendbe eleget. Most ez nem így lesz. Megéri majd a hadiüzemeknek fejleszteni mert lesz rá kereslet. Nyilván nem mindent, de sok cuccot igen.

kunzoo 2022.03.27. 07:59:43

@GyMasa:
Oly sokan mondták hogy nem lesz háború. A Bayer nevű orákulum le is hülyézett mindenkit. Aztán lett háború. Ott van még Moldova is, annak az országnak is van egy saját orosz szakadár területe.

tűz fal 2022.03.27. 12:12:22

@GyMasa:

"Jajj, ne mondj neki ilyeneket, mert súlyosbodni fog a kognitív disszonanciája! "

Igazából tőled meg a többiektől kérek elnézést azért amilyen stílusban válaszoltam Boldeonenak, de azzal a droiddal semmi értelmét nem látom "beszélgetni", mivel a valóság cseppet sem érdekli, buborékban él. Szorgalma ugyanakkor végtelen, és küldetéstudata van, úgy érzi, hogy "tanítania kell".

Más:
A hiperszónikus fegyverek alkalmasak atomtöltet célbajuttatására is (persze azt nem tudom hogy mind-e, de amiket bemutattak, azokra azt mondták hogy igen. Sokfélét kifejlesztettek. A repülőgépről indítható lehet hogy nem alkalmas, de a torpedó és a szárazföldről vagy hajóról indítható igen. Másik módszer, hogy hagyományos töltettel kilövik a védelmi rendszert, és akkor mehetnek a hagyományos rakéták. Egyébként a hagyományos rakétákat se tudják biztosan leszedni, csak van rá esély.

Az olajár és a palaolaj kapcsolatáról ugyanazt szándékoztam írni amit te részletesen kifejlesztettél, csak ezek szerint rosszul fogalmaztam, mert a fordítottja ment át.

"Erre itthon az okos megmondóemberes fórumokon megkaptam, hogy:
- A kínai az kis "K"-val kell írni"

Igen, ez a jellemző, amikor magán az állításon nem találnak fogást, akkor keresnek valamit amivel úgy menekülhetnek ki, mintha a másik fél maradt volna szégyenben.

"Szeirntem eleve egy Trianon jellegű melléfogás volt pl a Krímet Ukrajnának adni, pl az Orosz hadiflotta miatt."

Gorbacsov és eleinte Jelcin naívan elhitt mindent a nyugatnak, ugyanolyan naívak voltak, mint a kisemberek. Gorbacsov megelégedett azzal a szóbeli ígérettel, hogy a NATO egy inchet nem fog kelet felé terjeszkedni, ahelyett hogy írásban követelte volna. Azt is naívan elhitték, hogy a leválasztott országrészeket a nyugat nem fogja ellenük fordítani. Eleve hülyeség volt megengedniük hogy szétváljon a Szovjetunió. Egyedül a Balti államokat kényszerítette szövetségbe a Szovjetunió, a többi a régi Oroszországnak is része volt. Ukrajna a legkiríóbb példa, egy sosem létezett ország, ami a létét csak annak köszönhette, hogy mivel a Szovjetunióban semmit sem számítottak a belső határok, ezért bőkezűen osztogatták a területeket, mint ajándékokat.

GyMasa 2022.03.27. 17:01:50

@kunzoo:
Én, konkrétan a Tungsramról írtam, amit írtam.
Ismerem a történetüket, de MOST a Tungsram az GE.
Idióta.

GyMasa 2022.03.27. 17:02:41

@kunzoo:
"...pl mi is veszünk Leopard tankot...."
Ja, és hány Leopárd tud lelőni egy hiperszónikus orosz rakétát?

GyMasa 2022.03.27. 17:06:15

@kunzoo:
Én is azt mondtam, hogy nem lesz háború!
(lehet idiótázni!)
Mivel mégis lett, ezért én nem azt a következtetést vontam le, hogy a világ TOP5 hadseregeének egyike azért rohanta le Ukrajnát, mert Putyin teljesen megőrült, hanem azt, hogy valamit nem ismerek az egyenletből...
Természetesen, neked Istenadta jogod, hogy beszopd a (cseppet sem kiegyensúlyozott) háborús propagandát, viszont azt illik tudni megvédeni is a szkeptikus véleményekkel szmben.
Na, ebben nem álltok túl jól bolderone-val...

vasútihíd 2022.03.27. 17:09:38

@tűz fal: Teljesen lényegtelen, hogy létezett-e egy terület külön országként vagy sem mert ha az ott élő emberek azt mondják hogy ők egy független ország és akár külső segítséggel azt meg tudják védeni azok ellen akik nem így gondolják akkor bizony ők egy ország lesznek. Észak Korea sem létezett a múlt század közepéig de mégis azóta is önálló állam.

vasútihíd 2022.03.27. 17:19:06

@GyMasa: Pedig ha Putyin kivételezne pár nem annyira ellenséges európai országgal azaz nekik olcsóbban és bármilyen pénznemben adná a naftát akkor lehet kicsit jobban tudná az ellenséget bomlasztani.
Persze valószínű végül is nem nagyon lesz ez a rubelben fizetés erőltetve senkinél mert ahhoz szerződésmódosítás vagy szerződésszegés kellene és az egésszel lehet saját magának is jobban ártana mint nyerne szóval inkább valami áthidaló megoldás lesz ahol is mondjuk egy köztes nyugaton bejegyzett orosz cég fogadja az eurókat az olajért gázért de azt utána már rubelben küldi tovább és ezzel végül is a rubel továbbra is erősödhet.

GyMasa 2022.03.27. 17:19:09

@tűz fal:
"Igazából tőled meg a többiektől kérek elnézést azért amilyen stílusban válaszoltam Boldeonenak, de azzal a droiddal semmi értelmét nem látom "beszélgetni", mivel a valóság cseppet sem érdekli, buborékban él. Szorgalma ugyanakkor végtelen, és küldetéstudata van, úgy érzi, hogy "tanítania kell"."
Ebben teljesen egyet értünk, rettentően súlyos a faszi...

"Más:
A hiperszónikus fegyverek alkalmasak atomtöltet célbajuttatására is (persze azt nem tudom hogy mind-e, de amiket bemutattak, azokra azt mondták hogy igen."
Igen, de azok taktikai atomtöltetek, azaz csak minimális robbanóerejük van.
(Ettől függetlenül azok is tudnak többszörös méretű Hirosimát csinálni...)

" Sokfélét kifejlesztettek. A repülőgépről indítható lehet hogy nem alkalmas, de a torpedó és a szárazföldről vagy hajóról indítható igen. Másik módszer, hogy hagyományos töltettel kilövik a védelmi rendszert, és akkor mehetnek a hagyományos rakéták."

Semmi értelme a taktikai atomtölteteknek sem...
Az atomnak jelenleg a M.A.D. szerint az elrettentés az egyetlen értelme.
Ha elkezdődik egy igazi atomháború, annak MINDENKI a vesztese lesz!

"Egyébként a hagyományos rakétákat se tudják biztosan leszedni, csak van rá esély."
Ez így van! Mind a Phalanx-szal (ami ugye hagyományos golyó alapú) mind a vaskupolával ( ami rakéta alapú)...

"Az olajár és a palaolaj kapcsolatáról ugyanazt szándékoztam írni amit te részletesen kifejlesztettél, csak ezek szerint rosszul fogalmaztam, mert a fordítottja ment át."
A lényeg, hogy te is érted, hogy mi a helyzet vele!
Ellenben a két megmondóemberrel, akik csak a regtresszív balos mantrát tudják visszaböfögni...

"Igen, ez a jellemző, amikor magán az állításon nem találnak fogást, akkor keresnek valamit amivel úgy menekülhetnek ki, mintha a másik fél maradt volna szégyenben."
Igen, és az utána a különös, amikor a többi idiótával utána felszopják egymást, és azon élcelődnek, hogy " milyen jól megmondtad annak a hülyének"
Az tud igazán csak vicces lenni!

" Egyedül a Balti államokat kényszerítette szövetségbe a Szovjetunió, a többi a régi Oroszországnak is része volt."
Igen, és ezt nem értik meg az ukrajna-felszopók, hogy anno a balti államoknak volt egy időablakuk, amikor megtehették, hogy a NATO-hoz csatlakozzanak.
Az az ablak MA zárva van.

" Ukrajna a legkiríóbb példa, egy sosem létezett ország, ami a létét csak annak köszönhette, hogy mivel a Szovjetunióban semmit sem számítottak a belső határok, ezért bőkezűen osztogatták a területeket, mint ajándékokat. "
Igen, csak, ugye nagy különbség egy "tiszteletbeli doktori cím" meg egy valós, amiért az illető mondjuk 15 évet tanult... (bocsi a gyenge példáélrt!)

GyMasa 2022.03.27. 17:25:36

@vasútihíd:
Hát, ez azért egyszerűen megoldható:
- A Gazpom megkeresi X országot, hogy módodsítani kell a szerződést, hogy ezen túl Rubelben fizessenek.
- Az adott ország, vagy belemegy a módosításba, vagy nem
- Ha nem megy bele, a Gazprom felmondja a szerződést.
A kérdés az, hogy az utolsó esetben honnan- és mennyiért lesz gáz/olaj az adott országban.
Merugye, minden ilyn szankció csak addig jó, amíg a szankcionált jár rosszabbul.
Tehát, nekem semmi gondom nincs azzal, ha pl. leállítjuk Paks2-t, AMENNYIBEN a Westinghouse vállalja, hogy ugyanannyiért, ugyanazzal a tartalomma, és ugyanazzal a határidővel megépíti az erőművet. Akkor tessék váltani rájuk.
De, ha az alternatíva az, hogy megállítjuk PAKS2-t, mert "pfúj-pfúj Putyin" aztán 2036 helyett 208öra lesz ott erőmű, akkor a kedves EU, meg ukrán képviselők lesznek szívesen kiválasztani, hogy melyik testnyílásukba kérik a ló legismertebb szervét!

Madarász Henrik 2022.03.27. 18:25:54

@GyMasa: Én három elég hihető okot olvastam a támadásra. 1. Ukrajna tavasszal támadásra készült a 2 szakadár köztársaság ellen és olyan katonai erőfölényben voltak hogy napok alatt elsöpörték volna őket, nem lett volna idő az orosz hadsereg beavatkozására. 2. a nyugatiak és a törökök gyors ütemben fegyverezték fel az ukránokat a legmodernebb fegyverekkel, ha még a amerikai repülőgépeket is megkapják 2023-ban borzalmas veszteségeket tudtak volna okozni az orosz hadseregnek, most is láttuk hogy a nyugati rakéták és török drónok milyen pusztítást végeztek az orosz tankokban. 3. az EU döntést hozott tavaly hogy elkezdik felszámolni a földgáz szerepét a gazdaságukban, évről évre egyre kevesebb földgázt terveztek venni az oroszoktól, akinek így elég komolyan csökkent volna az állami adóbevétele, így addig támadtak amíg volt rá pénze az államnak.

Madarász Henrik 2022.03.27. 18:35:10

@GyMasa: Orbán megszavazott minden orosz ellenes szankciót, így orosz szempontból jogosan van a listán. Az más kérdés hogy vannak olyan országok akiknek ez is kevés, mint a lengyelek, elvárnák hogy olyan szankciókat is támogasson amik gazdasági csődöt és tömeges nyomort jelentenének a magyaroknak, mint az orosz gáz és olaj vásárlás leállítása.

GyMasa 2022.03.27. 18:58:38

@Madarász Henrik:
Nálam a negyedik az USA által finanszírozott vegyi/biológiai fegyverkutatások.
Egyesek szerint érdekes módon point azokon a helyeken történtek a legelső rakétatámadások, ahol ezeket a laborokat sejtették.
Nekem most is az a véleményem, hogy ma sem vagyunk az ismeretében a teljes történetnek!
Ugye, ha elszakad az ember a ráerőltetett narratívától, miszerint "Putyin egy megzakkant diktátor", akkor KELL lennie egy értelmes magyarázatnak arra, hogy miért vállalta be e "világ legellenszenvesebb köcsöge" címet...
És, akkor, ha kilépünk ebből a kényelmes buboráékból, akkor nagyon csúnya kérdések tódulnak az arcunkba...

GyMasa 2022.03.27. 19:01:25

@Madarász Henrik:
Szerintem ez a része a dolognak csak sima ukrán-felszopás...
A lenygelek sem gondolhatják komolyan, hogy nyíltan nakimenni az oroszoknak, az egy értlmes dolog!
Az lenne a 3. VH, ami a legjobb eséllyel atomháború is lenne.
Én azt mondom, hogy orbán a lehetőségeihez képest a legjobban járt el!
Nem volt sem puding, sem arrogáns seggarc!
Igazi, jó politikus.

Madarász Henrik 2022.03.27. 19:50:48

@GyMasa: Nem irigylem őt, ott ül a sok agresszív barom közt az EU és NATO csúcstalálkozókon, akik azon versenyeznek ki tud nagyobb kárt okozni az oroszoknak és jobban provokálni őket, gondolom folyamatosan beszólnak Orbánnak és teljesen elszigetelt.

tűz fal 2022.03.27. 20:13:18

@vasútihíd:
"Teljesen lényegtelen, hogy létezett-e egy terület külön országként vagy sem mert ha az ott élő emberek azt mondják hogy ők egy független ország és akár külső segítséggel azt meg tudják védeni azok ellen akik nem így gondolják akkor bizony ők egy ország lesznek. Észak Korea sem létezett a múlt század közepéig de mégis azóta is önálló állam."

Az viszont már egyáltalán nem mindegy, hogy azoknak csak egy része akart elszakadni, más része nem. Ha ezt figyelembe vették volna, akkor csak kb. a nyugati feléből lett volna önálló ország. A Krímben például többször is szavaztak Ukrajnától elszakadásról, de nem vették figyelembe, pedig akkor az ugyanúgy jogos lett volna.

tűz fal 2022.03.27. 20:14:42

@vasútihíd:
"Persze valószínű végül is nem nagyon lesz ez a rubelben fizetés erőltetve senkinél mert ahhoz szerződésmódosítás vagy szerződésszegés kellene"

Nem is erőltetik, eleve úgy jelentették be, hogy a jelenleg már megkötött szerződéseket ez nem érinti.

tűz fal 2022.03.27. 20:26:28

@Madarász Henrik:
"Nem irigylem őt, ott ül a sok agresszív barom közt az EU és NATO csúcstalálkozókon, akik azon versenyeznek ki tud nagyobb kárt okozni az oroszoknak és jobban provokálni őket, gondolom folyamatosan beszólnak Orbánnak és teljesen elszigetelt."

Szavak szintjén tényleg így látszik, az viszont érdekes, hogy a németek eleinte a SWIFT szankciókat se akarták támogatni - egyébként mradjunk annyiban hogy nem is volt értelme, mert az oroszok évekkel ezelőtt felkészültek ilyen incidensre - az energiahordozókat pedig támogatják ugyan, de csak fokozatosan. A francia cégek pedig nem akarnak kivonulni az orosz piacról. Azt, hogy ezek a hírek igazak, onnan lehet biztosan tudni, hogy a CIA a Zelenszkij nevű hülye bábjával nem csak Orbánnak üzenget, hanem nekik is.

tűz fal 2022.03.27. 20:33:17

@GyMasa:
"Nálam a negyedik az USA által finanszírozott vegyi/biológiai fegyverkutatások."

Pont most olvastam egy hírlevélben, hogy itt ér össze a szellemi fogyatékos Biden korrupt, szipus fiának laptop ügye amit a választáskor letagadtak és dezinformációnak neveztek. Ugyanis olyan leveleket is találtak, amiből az derül ki, hogy Hunter Biden közvetített az amerikai megrendelők és az ukrán laboratóriumok között.

Madarász Henrik 2022.03.27. 21:44:57

@tűz fal: Különben feltűnő hogy milyen brutálisan cseszegetik nyilvánosan Orbánt az ukránok, a lengyelek, a csehek. Lehet hogy összehangolt támadás, hogy ne Orbán nyerjen a választáson. Nem nagyon ismerik a magyar néplelket, itt nem fognak sikert elérni az ukránok sajnáltatásával, az emberek megfizethető energiát akarnak és nem akarnak meghalni egy atomháborúban Ukrajnáért.

vasútihíd 2022.03.27. 21:52:36

@tűz fal: Te is azt mondod amit én azaz ha valahol van elég erő mint az oroszok esetében a Krímnél vagy a Donbasznál akkor az tud oda csatlakozni azaz oda tudják csatlakoztatni és mellé már csak extra ha a népszavazás is besegít. Egyébként olyan szempontból meg mindegy ha csak a nyugati ukrajna lett volna önálló Putyin a nyugati részre is Oroszország részeként tekint úgyhogy azt sem engedte volna a NATO-hoz csatlakozni hadművelet lett volna abból is.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2022.03.28. 08:30:30

@tűz fal: Gorbacsov és Jelcin okkal hihettek ebben, mert az idősebb Bush úriember volt, régi vágású gentleman (én kétszer, 1989-ben és 2005-ben relatív "testközelben" lehettem hozzá, elképesztően jó kisugárzása volt), ha ő marad, máshogy alakul a történelem. De jött az idióta Clinton-klán, emlékszem, 1996-ban döbbenten hallgattam hogy beszél angulul, és akkor még például Hillaryt nem is ismertük a maga valójában.

fotelzsukov 2022.03.28. 09:49:30

@Deak Tamas:
Az Egyesült Államok Függetlenségi Nyilatkozatának vezérelve az volt, hogy „minden ember egyenlőnek teremtetett.” A probléma az, hogy ez egyszerűen nem igaz. A politikai dinasztiák jelentős szerepet játszottak Amerika történelmében. Folyamatos létezésük és jelentőségük olyan szintű egyenlőtlenséget jelez a politikai befolyáshoz való hozzáférés terén, amely átívelte az ország történelmét. Erre egyik legjobb pelda a Bush dinasztia.
"elképesztően jó kisugárzása volt"
Lattad a gloriat is a feje korul? :) Szentte ne avassuk? A ven fasz egyszeruen haborus bunos volt a degeneralt kolykevel egyetemben!
---
God Bless Russia! God Bless Putin! :)

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2022.03.28. 10:05:45

@fotelzsukov: a háborús bűnösség nem zárja ki azt, hogy valaki úriember legyen, sőt azt sem, hogy ne folytasson korrekt politikát amúgy. Hosszú lenne csak a huszadik század történelmében kezdve Ferenc Józseftől Churchillen át zárva mondjuk Nasszerig.
Az viszont történelmi ténykérdés, hogy az öreg Bush politikája a clintoni érához képest maga volt a sikerhalmaz. A clintoni politika ikonikus jellemzője a WTC, az 1993-as támadástól jól elvezetett a 2001-es támadásig, utána meg már épp ezért nem volt annyira feltűnő, hogy az ifjú Bush valóban nem a legélesebb kés a konyhaszekrényen.
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása