magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Humor az őrület ellen

Amikor a gondolkodó egyén felülemelkedik, megvan az a veszély, hogy elveszti minden érdeklődését a valóság iránt. Ami nem keresztény hozzáállás: a keresztény világnézet nem gnosztikus, de még csak nem is platonizmus, nem tekinti semmisnek vagy rossznak a valóságot, hanem a felemelkedés kiegészítő hozzáállás.

Mégis sokan beleesnek ebbe a hibába. Vagy önrombolásba kezdenek vagy felveszik a szórakozott professzor pózt. Bevallom, ez utóbbi elég kecsegtető, nehéz neki szembeszegülni.

Ráadásul jönnek az ellenségek mindig, s számon kérik azt, amit nem értenek: te miért vagy itt, ha ott vagy, miféle kétszínű ember vagy te? S erre a legkönnyebb válasz a helytelen válasz.

Hosszú évek során rájöttem, a paródia és általában a humor a legjobb eszköz mindez ellen.

Címkék: közélet
2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr5317791136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kiss A 2022.04.05. 14:58:25

Humor? Na az neked pont nincs. De örülök, hogy felülemelkedtél. A min is?
A valósághoz évek óta nincs közöd, de én személy szerint örülök, hogy egy elmebeteg szemével is láthatom. Csacsi öreg birka ;)
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása