magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

A tabudöntögető

A ballib megmondóemberek alaptípusa a valóságtagadó. Bármi is történik, ő jobban tudja - ez az alapállás. Nagy szerencse, hogy a ballib megmondóemberek 95+ %-a ez a típus: így rendkívül könnyű harcolni ellenük, hiszen sose kell semmi újat kitalálni ellenük.

Érdekes ezért a kevés eset, amikor valami más történik.

Mérő ledob 3 bombát is.

Először is, azt mondja, a kormány nem csal a választásokon.

Aztán azt meri állítani, a Fidesz kampánya egyszerűen jobb volt.

S végül a szentségtörés: nem igaz, hogy csak Fidesz-propanda van a "mucsai" vidéken, mert ott is van 25-30 % ballib szavazó.

Egyébként egykor az ellenoldal, a nemzeti oldal pont ugyanilyen volt, úgy értem, nem mint Mérő, hanem mint az alaptípus. Egykor, 1997-1998 között nagyon alapszinten ugyan, de részt vettem a magyar politikai életben. Ekkori tapasztalatom: annak az oldalnak az emberei folyamatosan marhaságokat beszéltek, s üdítő kivétel volt, amikor nem ez történt.

Egyébként az aktív politikai részvételt éppen ezeknek a tapasztalatoknak a hatására hagytam abba 1998-ban. Azóta csakis közírói szinten politizálok, de sose vettem részt az íráson kívül semmiben: többek közt semmilyen gyűlésre nem mentem el.

Aztán ugyanez ment 2002-2007 között. A Fidesz 2002-es és 2006-os választási bukása után mindig összejöttek a fideszes megmondóemberek valóságtagadni. Akkor ennek fő helyszíne a Bayer-féle Sajtóklub volt, jellemzően a meghívott vendégek Bencsik András, Lovas István, Molnár Tamás, Tóth Gy. László voltak, néha mások is. A legnagyobb butaságokat jellemzően a nem tudom miért, de fideszes körökben máig idolként kezelt, szerintem teljesen beszámíthatatlan és tehetségtelen Lovas mondta. Bayer jellemzően helyeselt neki, ezt tette Tóth Gy. is, a másik két résztvevő passzívabb és mérsékeltebb volt. Emlékszem, a csúcsmagyarázat a fideszes vereségekre az volt, hogy minden volt MSZMP-tag és ezek közeli rokonai mind kivétel nélkül a ballibekre szavaz, plusz még csalások is vannak. Kb. mint a ballib "vidéki mucsai bunkó", "bejelentkezett egy címre ezer ukrán nyugdíjas" és "leállította Zorbán a szervert" narratíva, csak kicsit másképp megfogalmazva.

Aztán valamikor 2007-2008 között valaki a Fidesz kampánycsapatában ráébredt a valóságra, azóta folytatnak értelmes kampányokat.

Reméljük, a ballibeknél sose lesz ébredés. Ezt sikeresen megakadályozza saját törzsszavazói táboruk, mely minden apró eltérést a kánontól árulózással és fideszesezéssel jutalmaz azonnal. Mérő esetében ez már meg is kezdődött.

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr8517803011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2022.04.14. 12:38:54

Lovas meg a Bencsik azóta háttérbe lettek szorítva szerencsére.
Mérő a bizonyíték, hogy az intelligencia nem elegendő, értelem is kell. Az ellenzéki önkéntes delegáltak kétharmada gyakorló antiszociális seggfej, akik a kevésbé szerencséseket egytől egyig lenézik és viszolyognak tőlük. És ezek akarnának dönteni róluk. Ezt a nép pontosan érzékeli és erre jön a szokásos kétharmad. Becsületükre legyen mondva, az egyharmaduk úgy néz ki, rájött az igazságra, mert van bennük empátia.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2022.04.14. 12:53:46

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:A Sajtóklub közönséges szelep volt, nem volt semmilyen olyan valóságtagadó funkciója. A kocsmai típusú gőzleeresztő drágabolgárúr őse volt betelefonálók nélkül, a valószínű oka a műsornak az volt, hogy mérjék, kik vevők erre.
A Fideszben egy másodpercig sem volt semmilyen valóságtagadó narratíva, épp ellenkezőleg, azonnal találtak gyakorlati megoldást, már 2002-ben: a polgári köröket. Meglepően hangzik, de Fegyőr is rájött erre, csak ugyebár már az első vidéki kirándulása Komáromban irritálóan rosszra sikerült.
Mérőt meg távolról ugyan de személyesen ismerve azon csodálkoztam egyáltalán, hogy beleállt ebbe az egész álközéleti szerepbe. Ő a maga módján csendes ember, maradjon a mateknál.

GyMasa 2022.04.14. 18:19:57

Arra azért kíváncsi vagyok, hogy ezt hogy fogja kimagyarázni a kognitív disszonanciás vér-ellenzéki szavazóbázis (szerintem a szokásos dumákkal, amiket épp ez a video cáfol meg)

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.04.15. 07:11:09

@Deak Tamas:

Emlékszem a 2006-os abszurd fideszes kampányra, a valóságtagadásra épült. Lásd, "rosszabbul élünk", miközben jobban élt az átlag. Meg a semmitmondó polgározás.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.04.15. 07:13:35

@megamovieboy:

Bencsik nem buta ember egyébként. Csak néha megy a hullámmal együtt. Mégis: sokszor meglát olyat, amit más nem.

Lovas viszont egy abszolút teher volt. Egész élete akörül telt el, hogy képtelen volt saját zsidóságát feldolgozni.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2022.04.15. 08:20:54

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: az ellenzéké nemkülönben (az azovosra hajazó náci futballdrukker is elmegy szavazni, meg a jó Havas Henrik is, neked is el kell stb.). A 2006-os választásnál én még azt is elhiszem, hogy sejtették mi van, és nem akartak olyan nagy intenzitással nyerni, de ez nem annullálja azt azt állítást, hogy a Fideszben a fontos döntéseket valóságtagadó narratíva alapján hozták volna meg, épp ellenkezőleg, a polgári körök ötlete a lehető legközelebb lépés volt a valósághoz. Nem volt rá elég akkor négy év, ez csak az én generációmnak tragédia.
Az ellenzéki kommunikációval mindig koherensek a tetteik, 35 éve megy a mucsaizás.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.04.15. 08:32:39

@Deak Tamas:

A polgári körök nyilván sikeres projekt volt. Lényege: a legkisebb falvakban is legyen Fidesz-szervezet, csak más néven.

_Neville 2022.04.15. 11:32:24

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: ellenben a vitában (ahol a ballib legendárium szerint Gyurcsány lemosta) utólag Orbán minden szava ült, minden pontosan úgy történt, ahogy megjósolta. Pedig Gyurcsány őt vádolta azzal, hogy hazudik.
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása