magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Miért nincs Fidesz-árva?

Amiben egyetértek a ballib elemzőkkel: a Fidesz-árva projekt megbukott. Ezen projekt lényege az volt: van egy konzervatív keresztény réteg Magyarországon, mely nem akarja Orbánt, s most ezeket majd jól megszólítja a néppártosodott Jobbik és az eleve néppárti MZP.

A megoldás nem az, hogy a Jobbik és MZP ostobák, ügyetlenek, ezért nem tudták ezt a réteget megszólítani, hanem az: ilyen réteg nem létezik. Ill. létezik, de marginális méretű: nem szoktam egyet érteni Dévényivel (a Soros Magyar Hangja vezető munkatársával), de ezúttal igen, a napokban írta, ez a réteg olyan kicsi, hogy tagjai név szerint ismertek.

S ahogy Fidesz-árva nincs, úgy baloldali radikális sincs, ill. persze van, de a tagság ismét név szerint felsorolható.

S a magyarázat teljesen egyszerű. Amit Magyarországon baloldalnak neveznek az valójában jobboldal, kb. a mai modern kereszténydemokrata fősodorhoz tartozik, azaz gazdaságilag teljesen liberális és globalista, nyugatcentrikus, szabadpiachívő, társadalmilag pedig mérsékelten progresszívista.

Na most, az elképzelt, ballib álomvilágbeli ideális Fidesz-árva kb. ugyanez: esetleg kicsit jobban húzódozik a progresszívizmustól, mint nyugati társa, de minden másban egy az egyben egyetért a ballib tábor alapeszméivel: gazdasági liberalizmus, globalizmus, nyugatimádat, szabadpiac-fétisizmus, stb.

Szóval ha lenne is ilyen réteg, az tényleg leszavazna gond nélkül a ballib pártokra. A vallás pedig eleve nem sokat számít, az átlag magyar szekuláris, ráadásul el kell ismerni: azért a ballib fősodor is mérsékelten nyomja a progresszívista értékrendet, máig Horn Gyula 1994-es mondása a mérvadó "semmi bajom a melegekkel, míg nem kötelező annak lenni" (bár most visszagondolva, lehet hogy Kovács László mondása volt, nem emlékszem).

A két tábor közti elválasztó ügyekben aki nem ért egyet saját tábora alapértékeivel, az a semmiben van.

Ahogy az ellenoldalon: nem létezik rendszerkritikus ballib, mert egy valódi ballib imádja, isteníti a rendszert, azaz az ellene való kritika pedig eleve a másik térfélen van. Lásd, a Schiffer András féle emberek automatikusan fideszes bajkeverőknek minősülnek a ballib oldalon, miközben az átlag fideszes meg szimpatizál vele.

Lám, a kevés radikális baloldali vagy a semmiben van, vagy nevetségessé teszi magát mint ballib segéderő.

S aki a semmiben van, annak semmi esélye. Egyik kedvenc magyar radbalos figurám Böröcz József, amerikai-magyar szociológus. Baromire okos ember, gyakorlatilag minden írását érdemes elolvasni. Kőkemény rendszerkritikát folytat. De minden hiába: a magyar ballib agytröszt számára ő egy amolyan kellemetlen büdös rokon - hiába orbánozik ezerrel, hiába írja alá a ballib agyatlan petíciókat, hiába küldi vissza a kitüntetését Ádernek, az ő szövege a ballib agytröszt számára szalonképtelen, amiket ő írt, az 20 éve még kódolt antiszemitizmusnak minősítettek, ma meg fideszes demagógiának.

Böröcz ellenpontja Jámbor András, aki szavakban kb. kommunista fegyveres felkelő, de aztán mindig valahogy belesimul a liberális klubba. Szóval ez meg a másik út: a magát nevetségessé tevés útja.

S pont ilyen nevetségesek azok a név szerint ismert igazikonzervatív ballibbantak is.

41 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr717808527

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gery87 2022.04.18. 17:24:41

A "keresztény szavazók" meg a "kereszténydemokrata" kb egy fikció.
A lakosság 90% vagy több nem vallásos, agnosztikus, ateista....a politikában a vallás iránymutatóként van jelen....a párt amelyik magát annak vallja, kb annyit mond hogy tiszteli a múltat, a hagyományokat és konzervatív...de legalábbis ezt hazudja magáról. De se maga a párt, se a hívei nem élik meg a kereszténységet kb semmiben.
Pártszinten ez olyan mikor valaki azt mondja "református vagyok": ez az esetek 99%-ban azt jelenti: "a nagyszülők ilyen templomba jártak ezt tudom, de nekem semmi közöm az egészhez..."
Ennél rosszabb amikor az MSZP azt mondja szocdem:)

"Kőkemény rendszerkritikát folytat. De minden hiába: a magyar ballib agytröszt számára ő egy amolyan kellemetlen büdös rokon - hiába orbánozik ezerrel, hiába írja alá a ballib agyatlan petíciókat, hiába küldi vissza a kitüntetését Ádernek, az ő szövege a ballib agytröszt számára szalonképtelen,"

Mert a magyar baloldal valójában nyugaton jobboldal!
Liberálisok és progresszívek.
Az hogy MO-on baloldalra kerültek annyi az oka hogy az újjáéledő magyar jobboldallal kerültek szembe és nem nemzetiek.
Az MSZMP-ből vedlett MSZP tovább vitte baloldal jelzőt, hiába lettek liberók és mindenki a mai napig ahhoz képest bal vagy jobb hogy hogy viszonyul a "konzervatív, nemzeti" oldalhoz...ez erősebb választó mint a gazdasági beállítottság.

Boldeone2 2022.04.18. 18:17:54

Vannak olyanok akik a Fideszre szavaztak ès oldalt váltottak, de ők általában már azt megtettèk 2014- előtt. Elsősorban városi èrtelmisègiek , kevesen , de olyanok is , akik utána , szintèn elsősorban városi èrtelmisègi emberek , akinek a rendszerszintű, egyre terebèlyesedő korrupcióból, vagy a kisgömböckènt mindent bekebelező fèlfeudális rendszerből, vagy az erkölcstelenedèsből lett elegük . Hadházy, Pálinkás, de mèg MZP is egyszer Fidesz támogatók voltak vagy akár politikai pozíciót vittek...

Most a társadalom "átfordulását " látjuk: a korrábbi , akár balos pártokra szavazók - elsősorban nem a legjobb módú, legtanultabb rètegek - a Fidesz demagóg populizmus hívei lettek, vagy legalább arra szavaznak
A budai elit - korábban erős Fidesz támogatók - pont az ellenkezője: változást akartak
Az elit azonban soha nem számos, főleg egy Magyarországon belül, az győz aki a "plebs" - et tudja uralni....Arra meg a populizmus a legjobb eszköz, a demagóg populizmus nagy bajnoka meg Ovi ...Annyira, hogy a nagy narratíva-vitákat is ő adja a társadalomnak

ulpius66 2022.04.18. 19:17:57

@Boldeone2:

Szerintem ezt tökéletesen látod!

Van pár százezer "Fidesz-árva" lásd budai kerületek, megyei jogú városok, stb lakosok....akik a ballibsikre szavaztak.....ugyanakkor van milliós nagyságrendű "ballibsi-árva" akik meg a Fideszre szavaztak.....

ulpius66 2022.04.18. 19:19:34

Ballibsik ----- az elitet szólította meg
Fidesz ------- a társadalom többségéhez szólt.......

Gery87 2022.04.18. 22:24:51

@ulpius66:

A "ballbsi árvák" volt Jobbikosok főleg meg MSZP-sek akik nem mentek a Ferivel a DK-ba.
Fidesz árva nincs, Jobbikosok mentek a Fideszből most a MHM-ba max.

Az emberek többsége "nemzeti" vagy "szociális" alapon szavaz és oda mennek ahol ezt látják érvényesülni.
A gazdaságilag "liberális" réteg sokkal kisebb. Ha ez lett volna tematizálva a baloldalon még kevesebb szavazatot kapnak.
Kizárólag a "változás, ne Orbán" miatt kaptak annyit amennyit.

Tapi2021 2022.04.19. 10:35:54

"hiába küldi vissza a kitüntetését Ádernek"

Én ezt írtam volna vissza: Kitüntetését köszönettel megkaptam. Amennyiben később meggondolná magát, kitüntetése a portán munkaidőben, személyazonosság igazolása után, bármikor átvehető!

Tisztelettel: ÁJ Köztársasági Elnök

Tapi2021 2022.04.19. 10:40:10

@Boldeone2: Nagyon savanyú ez a szőlő nektek!
Nagyon nehéz belátnotok, hogy a többség a JOBBAT választotta a rosszabb helyett. És ennyi.

Tapi2021 2022.04.19. 10:44:40

@Boldeone2: Tegnap Noszvajon voltunk. Eléggé felkapott kiránduló hely.
Kb. minden második ház falusi turizmusban részt vevő, kiadó ház. És szinte alig volt olyan, amely ne lett volna felújítva állami támogatásból! 2-3 milliótól, akár 40-50-ig kaptak erre támogatást.
Szóval a Fidesz kormány így "lop"!!!
Hogy közben tele az ország a támogatásokat hirdető táblákkal.

És ezt lája az értelmes többség, nem a hazug, irigységtől fűtött demagógiát kajálja.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.04.19. 10:45:11

@Boldeone2:

Mert ők a középső Fideszt akarták, mely egy liberális párt volt.

Tapi2021 2022.04.19. 10:48:58

@Gery87: Igen, ez a bal-jobb mindig viszonyítás kérdése adott helyen.

Ráadásul a zavart szándékosan is okozzák, amikor pl. a nemzeti SZOCIALIZMUST (és verzióit) jobbra teszik, a nemzetközi SZOCIALIZMUST (és verzióit) meg balra!
(De, ha a szocializmus van mindenhol, hová álljanak ugye a belgák???)

Tapi2021 2022.04.19. 10:57:09

@Gery87: Az is igaz, hogy a kereszténység ma jobbára kulturális kereszténység, hagyomány, és ragaszkodás a régi, konzervatív értékekhez, a keresztény európai civilizációhoz (ami még meg van belőle).

Nagyon érdekesek a fáziseltolódások a kelet és a nyugat között. Nyilván a szocialista diktatúrák évtizedei miatt.

A diktatúrák bukása után itt próbáltunk, próbálunk visszaépíteni valamit a régi, keresztény-nemzeti országból, miközben a nyugat meg már éppen elhagyja, és egy újpogány világot kezdett létrehozni. Egy poszt-keresztény Európát.

És ezért nem újra találkozott a két fél, hanem konfliktusba került. :-(

Tapi2021 2022.04.19. 11:00:21

@Boldeone2: "Budai elit." Én éltem ott, mesélj még a budai "elitről"! :-)

Tapi2021 2022.04.19. 11:03:42

@ulpius66: "Ballibsik ----- az elitet szólította meg"

Lópikulát. A legalja, gyűlölködő lumpenprolikat heccelik 12 (30) éve!!!

Olyan ordas hazugságokkal és demagógiával, hogy a fal adja a másikat.

Tapi2021 2022.04.19. 11:11:13

@ulpius66: Avagy szerinted mégis melyik üzenetük szólt az "elithez"?
Mondj néhány példát! :-)

Boldeone2 2022.04.19. 13:03:39

@Tapi2021: Nagyon nehéz belátnotok, hogy a többség a JOBBAT választotta a rosszabb helyett. És ennyi."

- Az ország ugyanabba a csapdába esett , mint korábban : egy erős pártállami rezsim èpült, olyan , mint a Horthy- rendszer vagy a Kádár- rendszer volt

szinte alig volt olyan, amely ne lett volna felújítva állami támogatásból! 2-3 milliótól, akár 40-50-ig kaptak erre támogatást."

- Hagyjuk már a kamu dumát ! Mindenhol NER- közeli vállalkozók nyerik a támogatásokat , amelyek többsège EU- forrás, ráadásul

És ezt lája az értelmes többség, nem a hazug, irigységtől fűtött demagógiát kajálja."

- Èppen az ellenkezője igaz: a hazug demagógiát a Fidesz èrtelmetlen többsège kajálja! Lsd: " háború vagy bèke" , MZP eltörli a rezsicsökkentèst , stb ..

A legalja, gyűlölködő lumpenprolikat heccelik 12 (30) éve!!!"

- EZ megint egy baromság! A Fidesz a legerősebb a kistelepülèseken , a kevèsbè kèpzett ès kevèsbè jómódú lakosság körèben , meg újabban a városi lakótelepeken is már erősített
Az ellenzèk ott erősebb ,realtíve persze , ahol kèpzettebb , jómódú lakosság èl
Pl Debrecenben is amely vèrfideszes város, ott a legerősebb az ellenzèk , ahol a legtöbb diplomás èl arányaiban az 1- es körzetben
Az egèsz világon így van : a szèljobb populizmus társadalmi bázisa mindenhol a kèpzetlen vidèki lakosság leginkább

Boldeone2 2022.04.19. 13:11:36

@Tapi2021: Budai elit." Én éltem ott, mesélj még a budai "elitről"! :-)

- Ha èltèl volna ott, akkor nem költöztèl volna el, mivel Buda ès környèke az egyik legjobb , ha nem a legjobb hely Magyarországon . A vásárlóerő is ott a legmagasabb ...
A Hegyalján elvertèk a Fidesz szakmailag legjobb jelöltjèt, úgy hogy korábban arra konzervatív - liberális - polgári szemlèlet volt, lehet ma is...
Az èrtelmisèg, az elit jelentős hányada - kivève a rendszerlekötelezett rèsze - nem támogatja az Orbán - rezsim gátlástalan ès erkölcstelen politikáját

Tapi2021 2022.04.19. 13:28:30

@Boldeone2: De hát honnan veszitek ezt?

"- Az ország ugyanabba a csapdába esett , mint korábban : egy erős pártállami rezsim èpült, olyan , mint a Horthy- rendszer vagy a Kádár- rendszer volt"

Ha eleve alaptalan és téves a helyzetfelismerésetek, -megállapításotok, nem lehet helyes a megoldási stratégiátok sem!
Amíg sorra gyártjátok magatoknak a téves, önfelmentő, a kudarcaitok okait csakis másokban kereső összeesküvés-elméleteiteket, nem juttok semmire.

És nem hagyjátok magatokat a téves sínről letéríteni sem.

Tapi2021 2022.04.19. 13:47:59

@Boldeone2: Ez az "elit" nem kulturális és nemzeti elitet jelent, sőt, még csak szellemit sem, csupán pénzes, jól megfizetett elitet! Máshol is.

Olyan gazdagokat, gazdagodókat, akik külföldi cégek jól megfizetett ALKALMAZOTTJAI, és tesznek rá, miből, hogyan él a nép, főleg vidéken.
Ráadásul nagy többségük BEKÖLTÖZŐ budai! Vidékről. (Én is olyan voltam, míg vissza nem jöttem vidékre.)

Sok lóvéval megdobva, külföldi cégek (közép) vezetői stallumaival könnyen liberáliskodnak, meg hívei a nyugati "értékeknek".
(Saját rokonaim is éppen ilyenek. Budaiak, egyik az ország keleti végéből, másik a középrészekről ment fel Budára. Balosok, jól megfizetettek, sőt, milliomosok... Nekik a nyugat a minden világok legjobbika. Kozmopoliták, globalisták, "ejrópa-pártiak", ballibek. Főleg amióta ki lettek tömve pénzzel.

Persze a balosságuk is csak afféle kulturális bal, amit egyszerűen hoztak otthonról.
A munkásosztályhoz, szegényekhez vajmi kevés közük van.

Szóval lehet, hogy az általad említett diplomások inkább balra szavaznak, de csak azért, mert egyre jobban eltávolodnak a magyarságuktól, a nemzettől, a hagyományoktól, (a kereszténységtől), mind tudatilag, mind érzelmileg.

A vidéki ember meg inkább magyar még, mint globalista, világpolgár, világ proletár.

Ráadásul a nagyvárosokban koncentrálódott korábban is a ballib, szocialista, kommunista, párttag réteg. A "munkásosztály", és leszármazottaik. Tehát nem meglepő, ha a nagyvárosokban több a balos.

Másrészről, a kormánypártokra valóban a tömeg szavazott! És a tömegben mindig több a nép. A vegyes szavazó. Mint egy szűk, kicsi szavazórétegben.
Mit ér az ellenzék a melldöngetéssel és arcoskodással, hpgy ránk több diplomás szavaz?
A választást a NÉP dönti el! Ezért nyer inkább egy klasszikus NÉPPÁRT!

A diplomások meg fikarcnyival sem jobb emberek, mint a nem diplomások!

Tapi2021 2022.04.19. 13:52:31

@Boldeone2: Ez is hamis:

"- Hagyjuk már a kamu dumát ! Mindenhol NER- közeli vállalkozók nyerik a támogatásokat , amelyek többsège EU- forrás, ráadásul"

Menj végig egy olyan üdülőfalun, mint Noszvaj, vagy városon, mint Tokaj, vagy az ország számtalan településén...
Tele van támogatói táblákkal az ország!

És nem, nem minden EU-s pénz! Pl. a Tokaj-Zemplén Fejlesztési Program 150 milliárdja sem az, és sok hasonló van (ráadásul, akkor mégsem lopják el az EU-s pénzeket, ha jut minden faluba????):

www.tbft.hu/projektek/tokaj-zemplen-terseg-fejlesztesi-program/

Tapi2021 2022.04.19. 13:55:11

@Boldeone2: "nem támogatja az Orbán - rezsim gátlástalan ès erkölcstelen politikáját "

Kérlek mondj konkrét példákat az erkölcstelen politikára!
Mert ez így rébusz, puffogás.

Boldeone2 2022.04.19. 13:58:42

@Tapi2021: Ha eleve alaptalan és téves a helyzetfelismerésetek, -megállapításotok, nem lehet helyes a megoldási stratégiátok "

Valami ellenèrvet lehetne hallani , mert ez így csak egy vèlemèny!

Az Orbán- rendszer egy kvázi pártállami rezsim ! Miért is? Ezer èrv van , csak nèhány:

- A legfőbb közjogi mèltóságok mind a Orbán pártemberei, zèró konszenzusos jelöltek
- Alkotmánybíróság kiherèlve, saját emberekkel feltöltve, " fèkek ellensúlyok " nem működnek
- A közmèdia a rezsim elvtelen kiszolgálója, MZP 5 percet kapott !! Az rendben van?
- Kesma, sehol a világon nincs ekkora közpènzből üzemelő , mindent behálózó pártmèdia, a helyi ès már az országos média is Fidesz- kèzben
Vaszily úrè az Index, az ATV szintèn álellenzèki
- A legkisebb köztisztviselő vezető is csak rezsimbarát lehet, az iskolaigazgatókat megint a Fidesz nevezni ki ( Klebelsberg központ)
Az egyetemi autonómiát először felszámolták , majd vègül pártalapítványa kezère adták ...

Ez egy jól kièpített pártállami rendszer , ahol nem működik a plurális demokrácia , sem a hatalommegosztás elve: minden hatalmat Orbán ès az általa felèpített rezsim birtokol
Attól pedig hogy választásokat rendeznek nem lesz demokratikus az ország ! Választások Oroszországban is vannak, mègsincs demokrácia!

Tapi2021 2022.04.19. 14:00:50

@Tapi2021: Karácsony Gergely főpolgármester Fehérgyarmat, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye.... :-)

Boldeone2 2022.04.19. 14:04:54

@Tapi2021: Kérlek mondj konkrét példákat az erkölcstelen politikára!"

- Erkölcstelen dolog a saját családból milliárdost csinálni állami megbízásokkal
- Erkölcstelen politikusokkal vette körül magát ( Rogán, Kósa, Szájer, Völner, Simonka, Boldog )
- Gusztustalan az orosz- ès ukrán politikája is
- De, visszamehetünk a Fidesz- Mdf szèkhaz eladásáig, Szárazzsadány, Kaya Ibrahim, Josif Tóth...Orbán zsivány volt mindig !

Tapi2021 2022.04.19. 14:06:02

@Boldeone2: Ja, értem, mert hogy ez korábban másképp volt. (Vagy van máshol. Kíváncsi vagyok pl. hány Trump által kinevezett és leváltható ember van még a posztján?...) A ballib kormányok alatt igyekeztek Fideszeseket kinevezni a fontosabb posztokra, és a Fidesz-közeli vállalkozóknak adni a megbízásokat...
Ja...

Boldeone2 2022.04.19. 14:10:54

@Tapi2021: És nem, nem minden EU-s pénz! Pl. a Tokaj-Zemplén Fejlesztési Program 150 milliárdja sem az, és sok hasonló van (ráadásul, akkor mégsem lopják el az EU-s pénzeket, ha jut minden faluba????):

Leginkább egy szűk kör jut hozzá ezekhez a pènzekhez , a fideszközeli vidèki elit. Menj csak pl. el Mátèszalkára, nèzd meg hogy èlnek ott az emberek , úgy , hogy közben 10 èv EU prosperitás volt meg Matolcsy nyomta a pènzt ezerrel ...

Boldeone2 2022.04.19. 14:14:30

@Tapi2021: Korábban volt Mádl Ferenc , vagy Sólyom László , ők se kb voltak balliberálisok , de ma már csak nettó partember kerülhet minden poziba, a sárga fülbevalós kèpviseli most a nemzet egysègèt ...
A 100 leggazdagabb magyar túlnyomó többsège sokkal inkább a Fideszhez kötődik

Tapi2021 2022.04.19. 14:15:55

@Boldeone2: Potens ellenzéki pártok és politikusok nélkül nem lehet erős parlamenti ellenzék!
Ez mitől a kormánypártok hibája?

Alapítson és építsen fel Orbán egy erősebb ellenzéket? Nektek? Helyettetek?

Ott voltatok, részt vettetek a választáson. A nép megmért és könnyűnek talált titeket! Mind a hat impotens pártot!

Kinek a hibája?

Nem szar pártokban, tehetségtelen demagógokat kellene indítani talán.

Nézd már meg a produkcióikat! Ott a Lánczi beszélgetése MZP-vel. Megnézni is kín. És ez az ember volt a FIRST nálatok!!! A listavezető, a MINISZTERELNÖK-JELÖLT!!! (Rögtön utána jönnek a Dobrevek, Jakabok...!!! ÉS CSODÁLKOZTOK AZ EREDMÉNYEN????)

OV-ék diktátorozása helyett a ruhátokat kéne megszaggatni, és hamut szórni a fejetekre, vezeklésül és a szégyentől az ilyen emberek indítása miatt!!!

És nem a népet csesztetni, mert nem ezeket választotta.

Tapi2021 2022.04.19. 14:20:46

@Boldeone2: Akkor seggbe lehet rúgni Mátészalka vezetőit és OGY képviselőit! Mert nem voltak képesek lobbizni a városukért!

Ahol képesek, ott folyamatos az építkezés.

Boldeone2 2022.04.19. 14:23:48

@Tapi2021: Ott voltatok, részt vettetek a választáson. A nép megmért és könnyűnek talált titeket! Mind a hat impotens pártot!

- Ugyanez törtènik a többi , Magyarországhoz hasonló , fejletlen premodern társadalomban ! Putyin is 50%- al nyert, meg a többi autokrata jellegű országra jellemző ez !
A nyugati országokban szinte elkèpzelhetelen hogy egy párt 50+ %- os választási eredmènyt érjen el, mert egyrèszt pluralizmus van , masrèszt egyenlő pártverseny! Magyarország egy torzult politikai rendszer !

Boldeone2 2022.04.19. 14:34:00

@Tapi2021: meg hívei a nyugati "értékeknek".

A lènyeg: azt èrtsètek meg , hogy mi a nyugati kultúrához tartozunk . Az mindig az " örök " zsinórmèrtèk , a pèlda ( lsd mindig a magyar törtènelemben)
Nincs sem harmadik út, sem másik út , csak tèvút!
A magyar ès legyel állam is az EU- tagságból a nyugati lètből szerzett prosperitás, anèlkül sehol nem lennènek !
Az " illiberalizmus " egy hamis ès tèves politikai szlogen , meg az az út is, amire a szèlsőjobb populista pártok vinnèk Európát

Èrdekes , Nèmetországban , amely egy valóban fejlett , haladó ország nagyon megvertèk az AFD- T, pedig ott mèg valós problèma is a migráció
Csak a premodern társadalmi alapokon lehet a magyarhoz hasonló , autoriter, tekintèlyelvű rezsimet èpíteni , nyugaton erre nincs igèny!

Tapi2021 2022.04.19. 14:35:43

@Boldeone2: "- Erkölcstelen dolog a saját családból milliárdost csinálni állami megbízásokkal
- Erkölcstelen politikusokkal vette körül magát ( Rogán, Kósa, Szájer, Völner, Simonka, Boldog )
- Gusztustalan az orosz- ès ukrán politikája is"

Oké, eddig kiknek a keze nem hajlott maguk felé?
A panelproli, nincstelen Gyurcsány az egyik első milliárdosa lett az országnak. Kóka? Bige......???? A többi balosra meg azért nem emlékszel, mert már nem téma. Ahogy húsz év múlva Mészáros meg Tiborcz sem lesz az.

Erkölcstelen poiltikusok? Ez sem példátlan ugye, egyik oldalon sem. Mindenhol vannak férges almák bőven. Hogyan zárnád ezt ki? Milyen ELŐZETES vizsgálattal?

Az ukrán politika ugyan mitől erkölcstelen?

Már több, mint 600 ezer menekültet fogadtunk, láttunk el, intéztük az ügyeiket! Saját pénzből.
Lakosságarányosan mi láttuk el a legtöbbet!

Ki is számtalan segélyt küldtünk nekik.

Mutass egyetlen ukrán kormányzati KÖSZÖNETET ezért!!!

Hogy biztosítani szeretnénk, hogy ne álljon le a magyar gazdaság az orosz gáz és olaj nélkül az miért erkölcstelen???

Hogy nem szállítunk fegyvereket - úgy, hogy nekünk sincsen elég, most folyik a honvédség felfejlesztése! - az mitől erkölcstelen?
(Nálunk már elfekvő szovjet arzenál sincs, amit odatolhatnánk, mint sokan mások.)

Akinek még nem esett le, hogy a fegyverekkel csak elhúzzák a háborút, és ezért lesz egyre több HALOTT, az nem sokat ért az egészből. Régen vége lenne, ha nem toltak volna oda több nyugati fegyvert, mint egy átlag NATO tagországba.
Akkor biztos, hogy a fegyverszállítás a jó?
Menetelünk miatta a még nagyobb háború és a még nagyobb csőd felé! Akkor biztos, hogy ez a jó?

És Ukrajna is pontosan tudja, hogy a mi pár száz puskánk nem oszt szoroz. Nem is ezért követelik!
Hanem egyrészt hűségnyilatkozatként mellettük, másrészt azért, hogy ezzel felkerüljünk az oroszok fekete listájára és felégessünk minden hidat feléjük!
Magyarán, hogy bassz..k ki magunkkal, hosszútávra, mert ez jó az ukránoknak.

De mi van, ha a MAGYAROKNAK NEM EZ JÓ?!

Kiket képviseljen a MAGYAR kormány? Az ukrán (USA) érdeket, vagy a MAGYART?

Tapi2021 2022.04.19. 14:48:13

@Boldeone2: "A nyugati országokban szinte elkèpzelhetelen hogy egy párt 50+ %- os választási eredmènyt érjen el, mert egyrèszt pluralizmus van , masrèszt egyenlő pártverseny!"

Itt is minden adott! Kivéve az erre alkalmas ellenzéki pártokat!

Mondom, ne a választási rendszert, meg azokat hibáztassátok ezért, akik FELÉPÍTETTEK egy erős pártszövetséget harminc év alatt! Hanem magatokat, hogy erre nem vagytok képesek.
A Fidesz is ugyanebben a rendszerben indult a szavazatokért és mérette meg magát! SZABAD versenyben. Senki kezét nem vezették a fülkében! Ott voltak, ezt látták az ellenzéki számlálók is. SŐT, a BUDAPESTI politikusok is ebben a rendszerben NYERTEK!
Hogy-hogy Pesten tudtatok nyerni???

Világos, hogy kifogásokat kerestek, hazudtok magatoknak is.
Szavazótok nincs elég, nem a rendszer, meg a "diktatúra" miatt nem nyert az ellenzék. És légy már őszinte! EZEK? Hogy nyertek volna. És milyen következményei lettek volna.

Tapi2021 2022.04.19. 14:54:30

@Boldeone2: A nyugat más utat választott. Ettől az nem jobb.
Majd kiderül.
Mi a húsz, harminc évvel ezelőtti nyugathoz akartunk tartozni, nem ehhez az újpogány, önfeladó nyugathoz.

Németország, Egy szégyen. Még Merkelnek is volt gerince, a mostani kancellár meg hajbókol az USA-nak és még Zelenszkijtől is bocsánatot kért, amiért a NÉMET ÉRDEKEKET nézve politizáltak évtizedekig az oroszokkal. Nagyon helyesen.
Van, akinek ez a nyugat tetszik. Másnak nem.

midnight coder 2022.04.19. 19:59:30

@Gery87: "Liberálisok és progresszívek."

Az agresszívek nyugaton is baloldal.

midnight coder 2022.04.19. 20:06:54

Igazából sok-sok "FIDESZ árva" van, csak azok nem hülyék. Sem a Jobbikról, sem az MZP-féle társulatról nem hitte el senki, hogy nem Fletót segítenék a hatalomba.

Szerintem kis hazánkban jó sok olyan ember lenne, aki jobboldali, és tele van a töke Orbánnal, csak a másik oldalon ott van Fletó mint megkerülhetetlen tényező. Őt pedig épeszű jobboldali nem akarja hatalomra segíteni (megjegyzem, szerintem baloldali sem, liberális meg pláne).

Orbánnak Fletó olyan mint egy biztosítás. Garantálja a hatalmon maradást. Egy halszálka az ellenzék torkán, amit sem kiköpni, sem lenyelni nem tudnak. Fletó nélkül nem győzhet egy ellenzéki párt, de a vele szövetségben sem.

vergyula 2022.04.20. 06:56:06

Tetszik, hogy mindenkinek igaza van, mégis vitáztok.
Én minden rosszal, ami az ellenzékről elhangzott, egyetértek.
És minden rosszal, ami a Fideszről elhangzott, egyetértek.
A választást a pofátlan Fidesz nyerte az életképtelen ellenzék ellen. S a lehetőségekhez képest ez így jó. A vereség utáni gusztustalan viselkedés az Összefogás háza táján mutatja meg legjobban, hogy milyen "kormányzásra" számíthattunk volna részükről.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2022.04.20. 08:36:23

@Boldeone2: jaja, pl. a premodern autokrata Portugáliában, ahol 41%-kal lett abszolút 50% feletti többségük a képviselőházban.

www.rtp.pt/eleicoes/legislativas-resultados/2022

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.04.20. 09:21:28

@Boldeone2:

Alapvetően a pártrendszer a választási rendszertől függ.

Az USA-ban pl. egyfordulós egyéni rendszer van (kivéve 3 államot, de ez lényegtelen), így eleve csak 2 nagy párt van, mindenki más teljesen esélytelen.

Tapi2021 2022.04.20. 09:51:58

@midnight coder: "Orbánnak Fletó olyan mint egy biztosítás. Garantálja a hatalmon maradást. Egy halszálka az ellenzék torkán, amit sem kiköpni, sem lenyelni nem tudnak. Fletó nélkül nem győzhet egy ellenzéki párt, de a vele szövetségben sem. "

Ez igaz. Fletó ambíciója és egója egy adu ász a Fidesznek. Ugyanakkor valójában nem lenne rá szükség, hiszen a magyar ellenzék valójában nem képvisel senkit, esetleg marginális csoportokat, rétegeket, és persze a "nyugati értékeket". Nagyjából mindennel szemben, amit a nép, a többség akar.
Tehát Fletó nélkül is bőven legyőzhetőek! Nem beszélve arról, hogy emberileg sem alkalmasak egy ország vezetésére. Nincsenek kiemelkedő politikusaik, kádereik.
Vagyis verhetőek Fletó nélkül is. (Csak hagyni kell őket beszélni!)

Egyszerűen egy praktikum, hogy van Fletó, amit nyilván kihasználnak, ha már van.

Fletó nélkül sincsen az ellenzékben semmilyen alternatívája a Fidesz-KDNP-nek! Akár "tele a töke sokaknak Orbánnal", akár nem.
Tehát, ha nem lenne sem lenne kire szavaznunk.

MZP-re? Ne vicceljünk! Jakabra? Na ne.
Más állítólagos jobb-konzi-kerdem. ajánlat meg nincs is. (Ezek sem azok!)

A Mi Hazánk meg még erős kérdőjel, hogy kik is, mik is, mit akarnak...?
És messze vannak a kormányképességtől.

Vagyis nincs más ezen az oldalon, csak a Fidesz-KDNP.
"Kicsit sárga, kicsit savanyú, de..."

Lehetnék én is 2022.04.20. 20:30:28

@Boldeone2: Jártál te már valaha Mátészalkán?
Mostanában meg 20 éve is? Ha igen, akkoör hogy vagy képes ilyen provokáűcióra, te szarosvödör?
Te moslék ballibbant, mia az a "Szárazzsadány"? Ott sem voltál, mint általában Magyarországon sehol sem, és nem ismersz élő oroszt vagy ukránt sem a mocskos fajtádon túl

Billy Hill 2022.04.21. 16:11:02

@Tapi2021: Hát látod, ezért bukott meg az Orbán erkölcsi szempontból! Mert már egy rendes, ütőképes ellenzéket sem volt képes összeállítani az ország számára, holott ez az ő feladata lenne...! ;-)
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása