magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Nincs gáz

A bolgár nemzeti lélek török uralom alatt szerzett torzulása: az erősekkel kell tartani lelkesen.

Aki nem így tesz, azt a közvélemény elítéli.

Aztán persze, ha esetleg nyernek azok, akik az erősek ellen voltak, akkor utólag a közvélemény megváltozik. De csakis utólag. Ma nem szokás erről beszélni, de a XIX. századi törökellenes bolgár mozgalmaknak a maguk idejében nem volt tömeges támogatottságuk. Az átlagember azt mondta "ezek banditák, haramiák", "hőzöngenek, ahelyett hogy dolgoznának", s a legjobb esetben is csak azt "igen, jók a célok, szép lenne, de nem valósítható meg, csak rosszabb lesz a végén". Ma ezek a "banditák" mind nemzeti hősök.

Annyira erős ez a vonás, hogy egyéni ügyekben is így van. Apai ági rokonságomban személyesen is tapasztaltam, a Magyarországon élők körében is, mert ez a vonás nemzetbeli, s a lakóhely se hat rá. Amikor a 80-as évek közepén mutattam a családban akkor még szamizdat Beszélőt, a reakció az volt "ezeket drogosok, ingyenélők, antiszociális elemek írják", s nagy hibát követek el, hogy én ilyeneket olvasok és eleve hogy "ezeknek" hiszek. Aztán jött a rendszerváltozás, s ugyanezek a rokonok mind lelkes SZDSZ-hívők lettek.

Szóval a bolgár ember hibátlan iránytű: mindig képes megmondani, ki van hatalmon. Mindig az, akinek éppen lelkesen drukkolni kell. Jellemző: a családban egy szál MDF-es se volt, az Antall-kormány alatt se, mert mindenki tudta: a valódi hatalom az SZDSZ-nél van. A rokonság nyíltan szidta az Antall-kormányt annak létezése alatt, ebből tudtam: valójában nem Antall az ország vezetője.

Persze a török időkben ennek a magatartásnak reális oka volt, e nélkül valószínűleg kihaltak volna a bolgárok, a lázadókat ugyanis akkor a hatalom kiirtásig üldözte, míg a megbékélőket simán békén hagyta. Csakhát egy akkor pozitív szerepet játszott magatartás később csak negatívumot hozott.

Annak idején 1915-ban Bulgáéria így lépett be az I. vh.-ba, a "nehogy lekéssük a vonatot" jelszóval, nem vicc, az általános álláspont az volt, hogy ha az ország semleges marad, akkor nem lesz majd a biztos győzetesek oldalán, a biztos győztesek pedig Ausztria-Magyarország és Németország volt - ezt kiszámolták a korabeli tévedhetetlen szakértők. Az eredmény ismert: Bulgária még azt is elvesztette, amit a balkáni háborúkban még nem vesztett el, plusz gazdasági katasztrófa.

A mostani szófiai kanadai ideiglenes megszálló hatóság - a miniszterelnök kanadai, fiatal harvardi értelmiségi szakember, magyarul: se az országot nem ismeri, se nem ért semmihez - 100 %-osan teljesíti a nyugati igényeket, cserébe nem is vár semmit, se buksisimogatást. Mert ő lelkesen hisz a nyugat szent igazságában, önzetlenül.

Olyan erővel támogatja az oroszellenes szankciókat, hogy ezen még Kijevben is meglepődnek.

Most jött a meglepetés: leállt a gáz. Eddig a szöveg az volt: összeurópai megoldás lesz. Hát, nem lett, nem is lehetett volna. A buksisimogatás persze megjött: Ursula néni azt nyilatkozta "élésen elítéli az orosz zsarolást".

Bulgária eddig legalább a fegyverszállításból kimaradt. Ennek oka persze triviális: az egyik kormánypárt azt mondta, kilép a koalícióból, ha van fegyverszállítás, ha pedig ők kilépnek, nincs kormánytöbbség.

67 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr7617817789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tapi2021 2022.04.27. 13:13:24

És van-e ennél egyértelműbb igazolás arra, hogy az egész hercehurca 100%-ban POLITIKAI és ideológiai? Most, hogy a lengyelek egy platformon vannak az USA-val az orosz ellenességben...
Annyira átlátszó!

"Megindult Magyarország ellen a jogállamisági eljárás, még idén komoly pénzeket bukhatunk

Bár korábban arról volt szó, hogy Lengyelország is érintett lesz, ez azonban most nem került elő. "

Tapi2021 2022.04.27. 13:19:13

Van még ilyen bolgár vonal, amely mindig az aktuális erős seggébe bújik: a D(K) klán.

Persze sok magyar is. :-(

Tapi2021 2022.04.27. 13:22:41

Sajnos az, hogy ki tesz jó lóra, mindig csak utólag derül ki. Most is így lesz.
Hiába van egy kormánynak igaza, ha olyanok győznek majd, akiknek ez semmit nem számít, csak az igazodási hajlandóság. Lásd a lengyeleket! Máris nincs náluk baj a jogállammal!

Ilyen ocsmány játékok ezek.

Boldeone2 2022.04.27. 13:25:54

Lehet, hogy a bolgárok is èszhez tèrtek ès szeretnènek pèldát mutatni...Az, hogy a lengyelek beleálltak , nem meglepő, hiszen orosz törtènelmi bűnök vannak a lengyel nemzettudatban elraktározva, de Bulgária az meglepő...Vègül, az egèsz Balkán lassan az orosz politika ellen fordul...

Boldeone2 2022.04.27. 13:31:05

Van problèma Lengyelországban , de most a lengyelek pèldát mutattak az orosz-ukrán konfliktusban , így nem fogják őket szekálni. Orbán Viktor elszigetelődik. Egyre rosszabb lesz a gazdasági helyzet Magyarországon ès az EU- ban is, így Orbán is egyre nagyobb bűnbakká válhat...

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.04.27. 13:31:32

@Tapi2021:

Ezért érdemes inkább az elveket követni, s nenm az érdekeket nézni. Ez utóbbi módszer csak a románoknak jön be mindig.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.04.27. 13:32:34

@Boldeone2:

Ne hidd ezt, a Balkán nagy része sose lesz nyugatpárti. Nézd meg Görögországot akár.

Tapi2021 2022.04.27. 13:34:34

@Boldeone2: És mivel mutattak példát? Mi is minden szankciót ész nélkül megszavaztunk eddig, amiktől nem közvetlenül dől be a gazdaságunk, az ország.
Egyedül fegyverrel nem hosszabbítjuk meg és eszkaláljuk a háborút. Vagyis egyedül abban nem mutatunk "jó példát", hogy hozzájárulunk még sokkal több ukrán emberi és anyagi veszteséghez!
Mert az jó a.... Kinek is?

Serény Vélemény 2022.04.27. 13:37:15

@Boldeone2: Megfelelő agymosással bármi lehetséges! Lásd még: a lengyelek ezek szerint skippelték a vohíniai, ellenük elkövetett genocídium miatt az ukránokkal kapcsolatos érzelmeiket...

karpataljalap.net/2018/07/12/veres-volhinia-avagy-teboly-termeszetrajza

Tapi2021 2022.04.27. 13:40:36

@Boldeone2: "Van problèma Lengyelországban , de most a lengyelek pèldát mutattak az orosz-ukrán konfliktusban , így nem fogják őket szekálni."

Csak, hogy ezek NEM ÖSSZEFÜGGŐ dolgok!!! Most akkor vagy VAN jogállamisági probléma, vagy NINCS!?

Pontosan az ilyen váltások, kettős mércék, egymástól nem függő ügyek politikai okból való összekötése mutatja meg, hogy az egész jogállamisági szarozás EGY KONCEPCIÓS ELJÁRÁS, amely a nem igazodók, nem meghajlók ellen irányul. Sima GENGSZTERIZMUS, zsarolás, megfélemlítés és fenyegetés!!!

És ez így oké???

Boldeone2 2022.04.27. 13:49:42

@Tapi2021: Vagyis egyedül abban nem mutatunk "jó példát", hogy hozzájárulunk még sokkal több ukrán emberi és anyagi veszteséghez!"

- Ezt a nyugati világ, a mi szövetsègi rendszerünk nem így látja ès Ukrajna sem , hozzáteszem ...
A 40 szövetsèges ország szerint Ukrajna megnyeri a háborút , az ukránok szerint is ( az USA szerint is..)
Az ukránok több segítsèget akarnak tőlünk , most második számú nemzeti ellensèggè vált Magyarország
Zelenszkijt nagy hiba volt ellenfèlnek nevezni!

Boldeone2 2022.04.27. 13:53:55

@Tapi2021: Termèszetesen van Lengyelországban is jogállamisági problèma, de most kiválóan politizál a lengyel kormány, ezért nem fogják forszírozni a azokat problèmákat. Lengyelországban ultrakonzervatív kormány van, de nem èpítenek egypárti rezsimet, meg beálltak a sorba, amikor kellett!

Serény Vélemény 2022.04.27. 14:02:09

@Boldeone2: A magyaroknak a történelmi küldetésük - főleg ezek szerint - , hogy a naagy nyugat-európai birodalmi egység megvalósulásában fékező szerepet játszanak. Ez ilyen.

(Egyébként, most komolyan, R. C. Castel azt mondja, ha most az oroszok robbantanak kísérleti atomot, akkor a következő már az éles atomcsapás lesz. Akkor pedig fújhatod a nyugatnyalizásodat, akkor is be fogják a kretén ukránokat szántani, ha ez tényleg sokba fog kerülni nekik!)

Beálltak a lengyelek a sorba?

Tényleeeg? Ez önmagában a bizonyítéka annak, hogy az eu (amiből az antikrisztusi birodalom bújik ki) egy elnyomó, diktatúra, és egyáltalán nem demokratikus!

Boldeone2 2022.04.27. 14:06:27

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Görögországban , meg máshol a Balkánon , erős a kötődès Oroszországhoz, az Oszmán Birodalommal való felszabadítási harc ès az ortodox vallás közössège miatt, de a fiatal generációkat ez már egyre kevèsbè èrdekli
Valójában már nincs èrdekközössèg Oroszországgal, így a barátság is csökken , ez lehet Bulgáriában is

Boldeone2 2022.04.27. 14:13:15

@Serény Vélemény: Inkább örülnöd kellene, hogy Európa - újra - egysègesült!
A Római Birodalom , Nagy Károly birodalma, A Nèmet-római birodalom , most pedig az EU...
Az EU a legjobb dolog ami lètrejöhet, hiszen együtt , a közös èrdekek alapján tudunk politizálni , gazdálkodni , fejlődni
A nagy èrdekszövetsègekè a jövő a globális èrdekharcban , nekünk szerencsènk van hogy egy ilyen szövetsèg tagjai lehetünk .
Ez egyfajta privilègium . A szabadság ès a jómód önkèntes alapon lètrejött szövetsège

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.04.27. 14:15:35

@Boldeone2:

Dehogy.

Semmi közös nincs a balkáni érdekek és az euroatlanti érdekek között.

A Balkánt a nyugat minden elárulta, elsősorban az angolok és a franciák.

Tapi2021 2022.04.27. 14:16:21

Egy jó cikk, bár a vége túlontúl optimista. Amíg az USA helyett mások háborúznak és halnak meg az ő érdekeikért, addig nem veszíthet. Sőt, KERES a dolgon!

magyarnemzet.hu/velemeny/2022/04/az-elkerulhetetlen-bukas?utm_medium=Social&utm_campaign=magyarnemzet&utm_source=Facebook&fbclid=IwAR0gxKS1xmAldxK0cy8M3MFxPrFkWwEdWeGLI5kVahNvw5mKQ3ethLa7udA#Echobox=1651039429

Tapi2021 2022.04.27. 14:23:52

@Boldeone2: De, hát pont ez a lényeg! Ukrajna az USA/Nyugat háborúját vívja! Ezért áldozzák fel őket!

A több fegyver = TÖBB HALOTT! Ez egyszerű logika.

Ukrajna a sokkal több nyugati fegyverrel sem győzheti le Oroszországot, csak még nagyobb pusztításra sarkalja, mert nem szállhat ki vesztesen. Ergo: addig irtják egymást, amíg mozogni bírnak. Mint a jó gladiátorok, mások szolgálatában és szórakoztatásáért.

Ezt nem fogjátok fel. Hogy békét gyilokkal nem lehet létrehozni, csak gyilkolást.
A békét az szolgálja, aki tárgyalóasztalt küld (ajánl fel, mint mi!) és nem még több gyilkot.
Olajjal hogy lehet tüzet oltani?

Az USA beszopat mindenkit, miközben gyarapodik anyagilag és nő a hatalma! Ezért halnak meg az ukrán gyerekek!!!
Így aludjatok jól, háborús drukkerek!

Serény Vélemény 2022.04.27. 14:27:30

@Tapi2021: egyébként az a kérdés, hogy a "maradékot a lábaival összetapossa" az Ukrajnára vonatkozik-e, vagy pedig Oroszországra?

mármint: Dániel könyve:7:7 Ezek után látám éjszakai látásokban, és ímé, negyedik állat, rettenetes és iszonyú és rendkivül erős; nagy vasfogai valának, falt és zúzott és a maradékot lábaival összetaposta, és ez különbözék mindazoktól az állatoktól, amelyek előtte valának, és tíz szarva vala néki.

Tapi2021 2022.04.27. 14:28:53

@Serény Vélemény: Pontosan! Aki nem látja, hogy itt már nem a lóláb lóg ki, hanem az egész ló, az hülye vagy vak, vagy gátlástalan.

Az EU most járatta le magát végleg. Azzal, hogy igazolta, amit eddig is tudtunk, hogy KONCEPCIÓS zsaroló eljárásokat folytat azok ellen, akiknek önálló politikája van.

Tapi2021 2022.04.27. 14:37:52

@Boldeone2: Európa SOSEM volt egységes! Mindig egymással háborúzó népek alkották. Az említett példáid mind diktatúrák voltak, amiket fegyver hozott létre!
Az EU-ból is csak erőszakkal lehetne EEÁ-t csinálni. (Vagyis IV. Birodalmat.) Főleg így, hogy látjuk kik alkotnák, vezetnék és hogyan?!

EZEKKELLL???? Frászt!
(És ezért kár. Mert az összefogás jó lenne. De nem így. Diktátumokkal, zsarolásokkal, aljas cseszegetésekkel... Hogy lehet így BARÁTKOZNI??? :-( Ha ilyenek a barátok, nincs szükség ellenségekre! )

Tapi2021 2022.04.27. 14:43:26

@Serény Vélemény: Nem gondolom, hogy ez lenne a világ vége. Hacsak be nem izzítják az atomot. Most a világ újrafelosztása zajlik. Újra.
Új háborúkkal, új világháborúval. Mert az sanszosabb, hogy lesz ebből.
Bár, még az sem, mert Oroszország egyedül van.

Lesz még Magyar Köztársaság 2022.04.27. 15:04:14

@Boldeone2: "Van problèma Lengyelországban , de most a lengyelek pèldát mutattak az orosz-ukrán konfliktusban , így nem fogják őket szekálni. "

Tehát szokásos módon az érdek most is felülírja az értéket. Mily meglepő.

Tisztában vagyunk vele, de azért kösz a beismerést.

Lesz még Magyar Köztársaság 2022.04.27. 15:06:36

@Tapi2021: Nincs egyedül. Kína vele, India, Afrika és Latin-Amerika semleges. A világ lakosságának túlnyomó része magasról tesz az ukrajnai háborúra.

Serény Vélemény 2022.04.27. 15:10:15

@Tapi2021: NEm világvége, hanem a világkorszak, de pont az az érdekes, hogy

- minden előző birodalomtól különbözik . Pl, minden (előző) birodalomnak nagy hadereje volt, és a hatalma erre is támaszkodott - ehhez képest az EU-nak elhanyagolható hadereje van, (a nato nélkül gyakorlatilag nudli, a nato-ban meg csak az USA meg a Törökök rendelkeznek valamennyi hadi potenciállal,

NEM állítom, hogy a jelenlegi állapot már a (vagy egy) konkrét betejesülése a próféciának, de nagyon abba az irányba áll a zászló, hogy most már lehetséges a beteljesedése.

Serény Vélemény 2022.04.27. 15:11:50

@Boldeone2: Ez egyébként egy klasszikus, "demokratikus centralizmus" nevű, bolsevik hatalomgyakorlási módszertan.

Boldeone2 2022.04.27. 16:39:29

@Tapi2021: Az EU-ból is csak erőszakkal lehetne EEÁ-t csinálni"

Az EU egy országtársulás, ahol a tagok önkèntesen , a kölcsönös èrdekek alapján lèptek szövetsègre. Nyilvánvaló, hogy a jövőben mèlyülni fog az integráció
Ukrajna támogatása elemi èrdek, ebben egyetèrt az összes tagország . Ezt nem csak èn mondom , hanem mindenki aki számít valamit

Boldeone2 2022.04.27. 16:47:18

@Serény Vélemény: ehhez képest az EU-nak elhanyagolható hadereje van"

- Ez azért nem teljesen igaz. Az EU együtt erős, mèg a jelen állás szerint is. A jövőben meg a jelenleginèl jóval erősebb hadsereg lehet. Ha az összes tagország beleáll a haderőfejlesztèsbe, akkor le fogják nyomi az oroszokat
Csak az USA jelen vèdelmi kiadása kb 12-13 x nagyobb mint az orosz ès akkor még Nèmetorszag csak most fog igazán erre a területre invesztálni. Egy kb 30x nagyobb gazdaságú szövetsègről beszèlünk az USA- val együtt...
Az EU erős, ha a tagországok is úgy akarják, most pedig minden korábbinál nagyobb az egysèg
Az USA nèlkül is erős lesz az EU

Boldeone2 2022.04.27. 16:58:58

@Lesz még Magyar Köztársaság: Nincs egyedül. Kína vele"

- Egyedül van. Kína a nagy ès prosperáló piacot , azaz a nyugatot választja , nem pedig a demográfiailag nem perspektivikus, nemzeti termèkben visszaeső Oroszországot. Sokkal többet jelent a nyugati piac Kínálnak mint egy bizonytalan hasznot hozó orosz ..
A világban a politika folyását a nyugati szövetsèg ereje határozza meg. India növekszik , de maga is riválisa pl Kínának, inkább semleges marad. " Afrika " álláspontja mèg indifferens
Majd ha az extrèm èlelmiszerárak begyűrűznek , - már ez van - utálni fogja az oroszt ...

Azt mindenki látja , mekkora idióta volt Putyin: egy elve meglèvő posztcovid inflációs spirálra háborút kezdett , ami mèg tovább növeli az inflációt
Ez nemcsak egy kegyetlen pszichopata , hanem egy teljesen irracionális diktátor, aki nem kèpes felmèri egy ilyen háború hatásait
Az afrikaiak is Putyin miatt fognak szenvedni!

Serény Vélemény 2022.04.27. 17:03:36

@Boldeone2: "Az EU egy országtársulás, ahol a tagok önkèntesen , a kölcsönös èrdekek alapján lèptek szövetsègre. "

Aztán a nagyok a saját érdekeiket vagy vélt érdekeiket tűzzel-vassal-fenyegetéssel lenyomják a nekik nem tetsző, egyébként demokratikus államok torkán.

Az ukránok támogatása nem érdeke Európának, és nem érdeke az ukrán népnek sem.

Békét hozott nekik ez a bazi nagy szájalásban megnyilvánuló "támogatás"?

Nem.

Valójában maximum önös gazdasági érdekekből akarja az únió (vagyis a német-római birodalom kései formája) kebelezni őket, mint új gyarmatot.

Az EU egy fos katonailag. A normális haderőhöz pont olyan dolgokat kellene erősíteni a fiatalokban, amit az EU gyakorlatilag üldöz: hazafiságot, nemzet iránti elkötelezettséget, igazi férfiasságot, stb.

Ez az ukránokban még megvan, de egy átlag gyíkvállú német full alkalmatlan mindenféle hadviselésre, és az átlag holland, az átlag francia, és az átlag mindenféle genderagymosott népség is az.

Tapi2021 2022.04.27. 17:04:52

@Boldeone2: "Ukrajna támogatása elemi èrdek"

Miért?
Kinek és miért elemi érdeke?

Az elemi érdek a kölcsönös előnyökön alapuló együttműködés lenne a kontinensünk ÖSSZES országával, különösen a legnagyobbal. Ahogy az elmúlt években is volt.
Neked érdeked a 700 forintos benzin, a háromszoros gáz ár, sok ukrán ÉRTELMETLEN HALÁLA...??? (Mert mit is fognak nyerni??? Halottakat, lerombolt országot, adósrabszolgaságot...!)
Meg még ami jönni fog? És miért is? Miért jó ez NEKÜNK?
Ne viccelj.

Tapi2021 2022.04.27. 17:09:09

@Boldeone2: "Ha az összes tagország beleáll a haderőfejlesztèsbe, akkor le fogják nyomi az oroszokat"

De ez miért cél? Miért jó ez Európának? Miért ellensége Oroszország mondjuk Spanyolországnak, Németországnak, nekünk...???
Mert azt mondjátok? Mert az USA azt mondja?

Miért nem cél a békés üzletelés, prosperitás? Amibe most durván belerondítottak, de nem az oroszok egyedül.

Tapi2021 2022.04.27. 17:21:44

@Serény Vélemény: "Az ukránok támogatása nem érdeke Európának, és nem érdeke az ukrán népnek sem."

Ez elsőre abszurdnak tűnhet, de így van!

A háborúpárti, gyilkolást kedvelő ballib oldal sokszor emlegeti 56-ot. Oké, nézzük 56-ot!
Ha 56-ban a nyugat elkezdi feltölteni Magyarországot fegyverrel, DE MAGA NEM AVATKOZIK BE, akkor mi történt volna?
A sok jó fegyverrel bizonyára még hetekig kitartottunk volna a SZU ellen!
Ezalatt, a valóságban egy hét alatt meghalt magyarok TÖBBSZÖRÖSE halt volna meg, és sokkal több városunk, sokkal több létesítményét, épületét, infrastruktúráját rombolják porig.

A végén pedig a SZU győz. Ugyanúgy. Csak SOKKAL TÖBB ÁLDOZAT árán!

Most ez van Ukrajnában!
Ha nem avatkozik be a nyugat, már régen béke lenne, elrendezett igényekkel.
Tized ennyi halottal.

Ezt érik el a háborús uszítók, héják a fegyverszállításokkal.

Ha eleve ÉRDEMBEN tárgyalnak az oroszokkal a JOGOS érdekeikről és igényeikről, eleve háború sincs!!!

Akkor kik is a háborúért és az egyre több halottért, egyre jobban kizsákmányolt, eladósított Ukrajnáért felelős igazi bűnösök? Persze az oroszokkal karöltve!

Gery87 2022.04.27. 18:40:30

Ukrajna nem fog győzni, de kivérzik és eladósodik és még inkább gyarmat lesz.
Az elöregedő, lusta, gyermektelen Európa meg pár millió ukrán menekült munkavállalót.
Végül is nem kell szülni se, csak szétbaszunk egy régiót aztán a "szegény menekültekkel" (akiket nagyon fogunk sajnálni természetesen) feltöltjük a vén szaros seggünket.

Boldeone2 2022.04.27. 19:20:51

@Serény Vélemény: Aztán a nagyok a saját érdekeiket vagy vélt érdekeiket tűzzel-vassal-fenyegetéssel lenyomják a nekik nem tetsző, egyébként demokratikus államok torkán."

- Dehogy ! Az EU - ból bárki kilèphet, csak egy tagállam sem olyan hülye, főleg nem az új csatlakozó , volt szocialista országok , ahol pèldátlan felemelkedèst ès prosperitást hozott az EU tagság . Az EU támogatottsága is rendkívül magas

Az ukránok támogatása nem érdeke Európának, és nem érdeke az ukrán népnek sem."

- Èppen az ellenkezője igaz: egy független Ukrajna megtartása az elemi èrdek. Ennek megfelő módon cselekszik az összes állam vezetője, összefogásban

Békét hozott nekik ez a bazi nagy szájalásban megnyilvánuló "támogatás"?
Nem."

- Bèke akkor lesz, ha Putyin abba fogja a háborút. Egy dolog biztos nem fog megtörtènni: Ukrajna soha nem adja meg magát, ők otthon vannak, magukat vèdik. A nyugati támogatás is marad, mert senki sem akarja hogy az orosz tovább jöjjön!

Valójában maximum önös gazdasági érdekekből akarja az únió (vagyis a német-római birodalom kései formája) kebelezni őket, mint új gyarmatot."

- Nem erről van szól! Az EU jóval több mint egy gazdasági èrdekszövetsèg . Van erkölcsi ès politikai missziója is

Boldeone2 2022.04.27. 19:27:16

@Tapi2021: Az elemi érdek a kölcsönös előnyökön alapuló együttműködés lenne a kontinensünk ÖSSZES országával, különösen a legnagyobbal. Ahogy az elmúlt években is volt.
Neked érdeked a 700 forintos benzin, a háromszoros gáz ár, sok ukrán ÉRTELMETLEN HALÁLA...???

- Az együttműködèst Putler rúgta fel. Amíg lehetett , addig Nèmetorszag ès Franciaország pragmatikus volt
Putyin egy szardarab. Már tavaly sem adott elèg gázt, többek között ezèrt is ment fel a gáz ára . Már a háborúra kèszült abból a pènzből...
Minden egyes ukrán Putyin agressziója miatt hal meg! Az az èrtelmetlen halál. Az ukránok csak a saját hazájukat vèdik , soha nem fogják feladni, miért is tennèk? A nyugati világ is mögöttük van. Biden összehívta az amerikai fegyvergyártókat ès annyi fegyver fog menni Ukrajnába, hogy kivèrzik az orosz is!

Boldeone2 2022.04.27. 19:31:52

@Tapi2021: De ez miért cél? Miért jó ez Európának? Miért ellensége Oroszország mondjuk Spanyolországnak, Németországnak, nekünk...???"

Nem Oroszország, hanem a jelenlegi vèreskezű diktátor ès annak agresszív, fegyveres erővel terjeszkedő rezsimje
Nekünk magyaroknak törtènelmi ellensègek az oroszok , de az átlag lengyel , balti , román ès ma már az ukrán is utálja őket
Minden gondolkodó ember belátja : ez az Oroszország ellensège a szabad világnak , Európának!

Boldeone2 2022.04.27. 19:36:53

@Tapi2021: Analógiát ne keress 56- al. Most egy 45 milliós , már alkotmányosan eldöntötten is nyugati integrációt választó , szuverèn országot támadott meg az orosz . Az egèsz nyugati egysèg Ukrajna mögött van , fegyverrel ès pènzzel is
Itt nem nyerhet az orosz
Amit elfoglalt , azt a kevès területet sem tudja megtartani : tüntetèsek ès partizán tevèkenysèg van
Max amit " megnyerhet " az a Donbass...
De, azt háború nèlkül is sikerült volna...
A Novorasszija " totál irracionális terv

tűz fal 2022.04.27. 20:48:34

A libsi hülyegyerek még mindig az egypárti rezsimnél tart :)
A múltkor példélózott valamelyik libernyák Occam borotvájával, hát ideje lenne végre a tükörbe nézni és felfogni hogy az a legegyszerűbb magyarázat, hogy a libernyák droidot nem elnyomják, hanem azért szopik, mert agyatlan hülye lúzer :)

Gery87 2022.04.27. 21:01:45

@Boldeone2:

" Az EU támogatottsága is rendkívül magas"

Azt mondták a teljes magyar nyugdíjkifizetés költségének a fele ami jön/jöhet támogatásként EU-s pénz. Ez komoly összeg de azért nem kel hasra esni tőle.....az állami kiadások egy része....ebből "nem leszünk Ausztria", cserébe minden évben viszik ki a multik a pénzt -ez nem konkrétan az EU hibája, nélküle is ez lenne, csak mondom - többet mint amit kapunk (naná, máshogy a piac törvényei szerint nem is kapnánk semmit!) és 10 évente két Ausztriániy pénztől esik el minden magyar háztartás mert hugyér szarér olcsóbban dolgozunk mint a nyugat...az EU viszont ezt az állapotot bizony fenntartja és ez érdeke is!

"........egy független Ukrajna megtartása az elemi èrdek. Ennek megfelő módon cselekszik az összes állam vezetője, összefogásban"

Ukrajna jelenleg épp a nyugat félgyarmata lesz és adósodik el feléjük, ha a nyugat befolyása alá kerül mégjobban az ukrán fekete föld multik kezébe fog kerülni. Eddig sem gazdagodtak meg abból hogy ellátták fél Afrikát, ezután még ennyire sem fognak.

"Bèke akkor lesz, ha Putyin abba fogja a háborút. Egy dolog biztos nem fog megtörtènni: Ukrajna soha nem adja meg magát, ők otthon vannak, magukat vèdik. A nyugati támogatás is marad, mert senki sem akarja hogy az orosz tovább jöjjön!"

A nyugat beáldozza ukrán katonák ezreit, nem számít nekik, minél több oroszt ölnek meg annál jobb nekik, hogy ez mennyi ukrán életébe, jövőjébe kerül nem számít, ágyútöltelékek egy amcsi-orosz proxiháborúban.....

" Nem erről van szól! Az EU jóval több mint egy gazdasági èrdekszövetsèg . Van erkölcsi ès politikai missziója is "

Lófasz nincs, ez csak duma, amit beszoptál!
Ez pont olyan mint a KGST meg a SZU dumája a közös szocialista jövőről....
Mondjuk akkor pont jobban élt a szovjet félgyarmati kelet, mint az anyaország.

Gery87 2022.04.27. 21:07:54

@Boldeone2:

"Nekünk magyaroknak törtènelmi ellensègek az oroszok , de az átlag lengyel , balti , román ès ma már az ukrán is utálja őket"

Nekünk speciel marhára nem, persze volt kb 3 alkalom amikor jöttek láttak győztek....de a mi "természetes" ellenségünk történelmileg a német.
56 miatt meg 48 miatt ruszkizni olyan mintha mohács miatt még ma is a törököket tartanád nagy ellenségnek!

"Minden gondolkodó ember belátja : ez az Oroszország ellensège a szabad világnak , Európának! "

Milyen "szabad világnak?"
Ahol addig van szólás szabadság amíg azt mondod amit illik?
Ahol karantén van, nem mehetsz i este 8 után, szétverik az oltáskritikus meg víruskezelés szkeptikus tüntetést mint a büdös szart, de a néger meg progi hippi horda szétverheti a belvárost és köztéren szobrokat döntögethet még meg is védik őket? stb.
Ez szabad világ?
A faszt.

Gery87 2022.04.27. 21:11:25

Az a szabad világ ahol etnikai, származási alapon oroszokat, orosz műveket, sőt egyszerűen orosz nevű állatokat, vagy bármit tiltanak, üldöznek bélyegeznek?
Nem nekik kéne pont most minden erővel a kultúra és az emberek szabadsága mellett kiállniuk mint egyetemes értékek mellett?
Hol van már a

-"Nem értek egyet azzal, amit mondasz, de halálomig harcolni fogok azért, hogy mondhasd. ?"

Liberálisok? Ugyan.

Boldeone2 2022.04.27. 23:21:13

@Gery87: és 10 évente két Ausztriániy pénztől esik el minden magyar háztartás mert hugyér szarér olcsóbban dolgozunk mint a nyugat...az EU viszont ezt az állapotot bizony fenntartja és ez érdeke is!"

- Ez nettó demogógia, hülyesèg, már ne haragudj ...A bèrek nem lehetnek ugyanazok, mint Ausztriában , az egy jóval fejlettebb ország , hatèkonyabb gazdaság , jóval nagyobb egy főre eső GDP. Nem nehèz belátni, hogy Miskolcon soha nem lesz akkora bèr, mint Salzburgban, de mèg a közelèben sem.
Az EU támogatások nagysága pedig nagyobb reálèrtèken ,mint az Marshall - segèly volt anno...

nyugat beáldozza ukrán katonák ezreit"

- A " nyugat " nem áldoz be semmit , az ukránok saját választása hogy harcoknak . Nem is tehetnek mást

Lófasz nincs, ez csak duma, amit beszoptál!"

- Csak a tènyszerűsèg kedvèèrt , anno az EU keleti bővítèse is elsősorban egy politikai kèrdès volt . A magországok úgyis leuralták volna ezeket a piacokat ( lásd Szerbia )
Ukrajna sem üzlet senkinek , kb 1% az ukrán gazdaság az EU- nak , ami lesz most 0,7 %...
Ez majdnem tisztán politikai kerdès , Ukrajna egy csődtömeg . Innen még kb. 50-100 milliárd euró az újjáèpítès

Boldeone2 2022.04.27. 23:30:01

@Gery87: Nekünk speciel marhára nem, persze volt kb 3 alkalom amikor jöttek láttak győztek....de a mi "természetes" ellenségünk történelmileg a német.
56 miatt meg 48 miatt ruszkizni olyan mintha mohács miatt még ma is a törököket tartanád nagy ellenségnek!

- Az osztrák - nèmet, Közèp- Európa nekünk a szövetsègesünk az utóbbi időben. Szinte az ország munkahelyeinek fele közvetve , vagy közvetlenül ezekhez az országokhoz kapcsolódik, az EU - szubvenciókat is a nèmetek dobják össze
Az orosz vagy elődei ellensèg törtènelmileg , jelentős szerepük volt az első világháború kirobbantasában , 1945 tragikus esemènyeit sem felejtjük ( 200 ezer magyar nő megerőszakolása , Gulag stb) majd utána 43 èv államszocializmus , orosz megszállás ...Azok akik átèltèk ezt , még ma is èlnek azaz : nem Mohács !
Az orosz háborús agresszor ma is valós veszèly Európára

Boldeone2 2022.04.27. 23:38:26

@Gery87: Az a szabad világ ahol etnikai, származási alapon oroszokat, orosz műveket, sőt egyszerűen orosz nevű állatokat, vagy bármit tiltanak, üldöznek bélyegeznek?"

- Mit üldöznek? Nagyjából semmit, a Putyinhoz kötődő embereken ès vállalkozásokon kívül, az is mèg egy hosszú bírósági folyamat , mert a vagyontárgyak lefoglalása mèg nem vagyonelkobzás !
Oroszok tízezrei menekülnek nyugatra február óta is, annyira üldözik őket nyugaton ...
Otthon viszont valós az üldözès: random módon csekkolja az orosz rendőrsèg a járókelők telefonjait
Bevetted a hivatalos orosz propit , mi szerint üldözik az oroszokat nyugaton ...
Az nem izgat , hogy Ukrajnában civilek ezrei halnak , hogy a földig rombolnak egy országot? Ne viccelj már !

2022.04.28. 01:02:50

Putyin mindig meglepi a vilagot valamivel, mint peldaul most a lengyel es bolgar gazimport egyoldalu megszuntetesevel. De miert pont ezt a ket orszagot valasztotta es miert pont most, mikozben mas europai orszagok sem fizetnek rubellal? A valasz egyszeru: eket utni az amugy sem egyseges Europai Union, egymasnak ugrasztani a tagallamokat. Ennek megertesehez csak meg kell nezni az Oroszorszagot az Unioval osszekoto gazvezetekek terkepet:
upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/d7/Major_russian_gas_pipelines_to_europe.png
Ezt a ket orszagot lehet elvagni legkonnyebben az orosz gaztol. Bulgarianak csak ugy lenne eselye gazra, ha "megcsapolna" a rajta atmeno vezeteket, de ezzel a tobbi orszagot szivatna, ugyanis azokhoz annyival kevesebb gaz jutna es kitorne a balhe. Lengyelorszaggal konnyebb a helyzet, hiszen csak Beloruszian keresztul kap gazt kozvetlenul. Igaz, azt igerte Ursula von der Leyen hogy majd a tobbi Unios orszag kisegiti ezt a ket tagallamot, de ebbe az erintett orszagok nem fognak belemenni, mert akkor oket is buntetnek az oroszok es nekik is kevesebb gaz maradna. Ugyanis is Europa ezentul osszessegeben kevesebb gazt kap, a ket orszag rataja le van vonva az osszmennyisegbol. Lengyelorszag pipa lesz Nemetorszagra, a bolgarokra meg azok lesznek pipak, akik rajtuk keresztul kapjak a gazt. Ha meg nem kapnak, akkor ok lesznek mergesek Bulgariara. :) Ki van ez talalva keremszepen! :)
A masik kerdes meg az, hogy miert pont most szantak ra magukat erre a huzasra az oroszok? Azert, mert a lengyeleket "csapdaba" akarjak csalni azzal, hogy vonuljanak be Ukrajnaba. Ahol ugy vagy talan jobban utaljak oket az ukranok, mint az oroszokat. Ez a bevonulas lekotne az ukran hadero jelentos reszet ami az oroszok Kelet-Ukrajnai hadmuveleteit konnyitene. A lengyeleknek nagyon viszket a talpa a bevonulasra, hiszen ezzel "jutalombol" Lengyelorszaghoz csatolhatnanak regi lengyel teruleteket Ukrajnabol, ami orommel toltene el a lengyel nepet. :)
Sajnos ezt nem akarjak az usakok, ezert egy uj hadmuveleti teruletet eszeltek ki a szamukra: Moldovat!! Az a terv, hogy ide a roman hadsereggel egyutt kellene bevonulniuk Transznyisztria urugyen. Ezzel megakadalyozni az orosz hadsereget abban, hogy elzarja Ukrajnat a tengertol Ogyessza es Transznyisztria felszabaditasaval. A lengyel-roman bevonulas azonban sok orszagnak nem tetszene, igy peldaul Magyarorszagnak - legterunkon keresztul zajlik napok ota a lengyel egysegek atcsportositasa Romaniaba hatalmas brit, usak, kanadai, stb. szallitogepekkel. Eddig legalabb 5000 lengyel katonat vittek Romaniaba. A lengyel haditechnika, hadfelszereles szinten Magyarorszagon at jut Romaniaba, leginkabb alcazott vagonokban. Ha Magyarorszag esetleg tiltakozna, meg van a terv az orszag megszallasara is. Ezert is zajlik most egy NATO hadgyakorlat Magyarorszagon.
Gondolom, azert Europa es a vilag jobb erzesu orszagai fel lennenek haborodva, ha a NATO bevonulna Moldovaba vagy megszallna Magyarorszagot. Nem zarnam ki a magyar nep fegyveres ellenallasat sem a megszallas miatt, beleertve a hazai libsik elleni nepharagot. :)
---
Akhmat Sila! :)
---
PS: egy igen erdekes poszt Moldova es Transznyisztria megszallasanak a terverol (a hozzaszolasok is erdekesek):
southfront.org/transnistria-awaiting-war/

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2022.04.28. 08:03:48

@Boldeone2: ha Miskolcon soha nem lesz az átlagbér akkora mint Salzburgban, akkor egyrészt minek az EU, másrészt meg valami irtózatos nagy felemelkedésről volt szó az EU tagság okán, az Miskolcot elkerülte?

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2022.04.28. 08:17:28

@Serény Vélemény: az orosz- és németgyűlölet abszolút irracionálissá válik a lengyelekben vészhelyzet, vagy vészhelyzetnek érzett helyzet esetén. Azt, hogy a Nyugat, magyarán az EU mag nem fognak segíteni nekik, valószínűleg mára már tudják, azért is feltűnő a párhuzamos népjárás Kijevbe (tehát Macron is, az osztrákok is, meg a szlávok jó része külön megy, nem együtt, meg se próbálnak koordinálni), utolsó reményként még itt az USA a lengyel szövetségi várakozások számára. Ne felejtsük, hogy már azonnal a NATO tagság után megindult az amerikai fegyverek telepítése Lengyelországba.
Az is magyarázat, hogy maga az ukrainizmus ugyan eredetileg a kretén bécsi-berlini politika ötlete (egy semleges erős ütközőállam Oroszország és a német világ között) de a gyakorlati kifejlesztése abszolút az USA-ban történt, a pittsburghi ukránok, Zsatkovics stb. Így most "két légy" is van, hiszen két irányból is lehet az USA felé mindent mutatni, kérdés, hogy mennyire válik be.
Van sok deliráló örömködő hogy vége a V4-nek meg a dwa bratankinak, hát, ha léttrejön a lenti dolog, és Berehove Berehowo lesz, akkor ez a nagy kéjes vágyuk teljesülni is fog.

www.bumm.sk/kulfold/2022/04/19/ledobnak-a-lengyelek-az-atombombat-lengyel-ukran-unio

Kérdés, hogy a Rzeczpospolita ilyetén feltámasztása mekkora atomcsapást eredményezne, hiszen a medve már közölte: ha létében érzi magát fenyegetve, akkor az lesz. És mi lenne nagyobb fenyegetés, ha az ellenfél 30 millióról 70 millióra nő. (1918-ban kellett volna a Rzeczpospolitát feltámasztani, dehát akkor se hallgattak Pilsudskira. Állítólag 1934-től újra elkezdett ezen dolgozni, de a halála meggátolta ezt a történetet /igaz, az egészre én csak egy forrást láttam/)

Serény Vélemény 2022.04.28. 08:37:56

@Boldeone2:
"A magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezet (Daes) helyi ágának egy vagy több öngyilkos merénylője lett volna a célpontja az Egyesült Államok által vasárnapi “megelőző csapásának” Kabulban, ám az amerikai sajtó beszámolói szerint a művelet kizárólag ártatlan civilek életét követelte. Ugyanannak az afgán családnak tíz tagja, köztük hét gyermek halt meg, az eddigi információk szerint az áldozatoknak semmi köze nem volt a terrorizmushoz. Sőt, egyikük korábban az amerikai hadsereg szerződéses alvállalkozója volt, egy másikuk pedig egy amerikai segélyszervezet alkalmazásában állt. Ezek alapján az egész família jogosult lehetett volna arra, hogy a koalíciós erők kimenekítsék őket a kabuli nemzetközi repülőtéren keresztül, egyes hírek szerint épp emiatt tartózkodtak az afgán fővárosban."

ÉÉÉrdekes, hogy ez például nem számít, amikor civilekért ejtenek krokodilkönnyeket a jóóldalijógyerekek...

nepszava.hu/3130768_az-egyesult-allamok-immar-mossa-kezeit-az-utolso-gepe-is-kirepult-a-taliboke-a-palya

Szerintem az usa tömeggyilkos elnöke ellen kellene szankciózgatni, mert ezt még a függeltenjóóldali sajtó is megirta, és ha hisztikézel azért, mert egy háborúban civilek halnak, akkor hisztikézni kellentt volna azért is, ha egy másik háborúban halnak civilek...

Tapi2021 2022.04.28. 09:29:07

@Boldeone2: "Biden összehívta az amerikai fegyvergyártókat ès annyi fegyver fog menni Ukrajnába, hogy kivèrzik az orosz is! "

És, hát ez a lényeg!!!

Ezért halnak az ukránok!
Csak nem akarod érteni. Háború eleve nem lenne, ha akceptálják Oroszország olyan jogos érdekeit, amiket az USA TERMÉSZETESNEK vesz, ha róla van szó!

Nem igaz, hogy Putyin mindenáron háborúzni akart. Sőt, köztudott, hogy nem voltak rá felkészülve.

Gázból meg éppen, hogy többet küldött! Nézz utána!
A több gáz a több pénz, nem fordítva!

Ez a háború az USA dominanciájáról szól.

Tapi2021 2022.04.28. 09:45:52

@Serény Vélemény: Csak, hát az ő kettős mércéjük annyira be van égve az agyba, hogy képtelenek bármiféle objektivitásra.

Azt sem fogják fel, hogy egy sokkal kisebb nép/hadsereg egyedül nem fog győzni, csak kivérezni, végletesen eladósodni! És most EZEN DOLGOZNAK!

Hacsak, nem az az amerikai terv, hogy az ukránok az előörs, annyira gyengítik meg az oroszokat, amennyire csak lehetséges, utána lépnek be a háborúba katonailag is a nyugati szövik.
Mert lehet ez is.
Különben a fa..ért nem ülnek már le tárgyalni rendesen?!
(Mert nem ez az USA érdeke!!!!)

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.04.28. 11:22:52

@Deak Tamas:

"1918-ban kellett volna a Rzeczpospolitát feltámasztani, dehát akkor se hallgattak Pilsudskira. Állítólag 1934-től újra elkezdett ezen dolgozni"

Ez alatt konkrétan mit értett?

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2022.04.28. 12:33:50

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: állítólag - hangsúlyozom ezt mert csak egy forrásom van, noha a történész a lehetőségekhez képest megbízható (Ádám Magda) - volt valamilyen "Pilsudski-terv", amely szerint az 1939-es határú Lengyelország, a teljes Galícia és Kárpátalja föderációs államban egyesül, elvileg a Rajna-vidéki bevonulás hatására (1936. április) a terv elvben változott, a magyar igényt újra elismerték Kárpátaljára, és elkezdtek gondolkodni arról, hogy így ki a veszélyesebb.
1918-ban a lengyelek el is jutottak Kijówig, tárgyaltak is Petljurával.
Egyébként a poen az az, hogy az eredeti ukrainista álom Szabó Oreszt könyvében az eredeti terv területileg ez a szabálytalan forma lenne az alábbi határokkal: Varsó (!!!), Krakkó, Eperjes, Máramarossziget (!!), Odessza, Voronyez, Szaratov, Uralszk (!!!) Grodnó, Kurszk.

Tapi2021 2022.04.28. 13:52:44

@Deak Tamas: Hogy, ki, miről álmodozik, az egy dolog. A másik meg, hogy van-e ereje kivitelezni?

Az EU-nak azért örültünk kezdetben, mert azt hittük (sajnos rosszul), hogy a határok úgy veszítik el a jelentőségüket, hogy közben a nemzetek azért megmaradnak. Nehéz a feladvány, tudom, de talán nem lett volna lehetetlen úgy "légiesíteni" a határokat, hogy nagyjából mindenki, minden etnikum, ott ahol él, megkapja a lehetséges legnagyobb szabadságot.

Mind önrendelkezésben, mind anyanyelv használatban, mind mozgásban. Úgy, hogy lényegében indifferens legyen, hogy ki, melyik népcsoport, hol él az Unióban.

Mert ez lenne egy jól működő, normális Unió. Ha mindegy lenne, hol élünk, mert minden jog és lehetőség AZONOSAN adott lenne mindenhol.
És nem szórakozhatna egyikkel sem, egyik "többségi" népcsoport sem, mint a románok, szlovákok...(ukránok)...

De sajnos nem így van. A kisebbségeket szinte mindenhol elnyomják, ha nem igazodnak a többséghez.
Az EU álom-projekt főleg ezen bukik el. A többségben lévők sehol nem viselik el, ha a kisebbség mást, másképp akarna. Azonnal agressziót szül a részükről.
Legyen szó egy komplett országról vagy egy népcsoportról.

És amíg ez így van...

Addig ki vágyna egy még szorosabb EU-ba, EEÁ-ba, kisebbségnek???

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2022.04.28. 14:09:27

@Tapi2021: a kisebbségek egyenlők, de vannak egyenlőbbek is, onnan ismerszenek meg, hogy az EB nem söpri le az ügyüket az asztalról, és nem számít ha érkezik mellette vagy egymillió aláírás.

Gery87 2022.04.28. 15:45:37

@Boldeone2:

ÉN nem azt mondtam hogy már holnap meg kell emelni a béreket a 4-szeresére!
Hanem hogy az olcsó munkaerő egy érdek, amin ők, ha rajtuk múlik nem fognak változtatni.
Hiába megy a duma a felzárkóztatásról..

Gery87 2022.04.28. 16:33:40

@Boldeone2:

Akkor nézz utána jobban. Ne legyél már burokban.

Gery87 2022.04.28. 16:37:25

@Boldeone2:

Mivel ma nem 1848-at írunk ezért nyilván semmi értelme az osztrák-német gyűlöletnek, ellenségeskedésnek...
De az orosz ellenességnek sincs.

"Az orosz vagy elődei ellensèg törtènelmileg , jelentős szerepük volt az első világháború kirobbantasában ,"

Mint a briteknek....és másoknak is.

"1945 tragikus esemènyeit sem felejtjük ( 200 ezer magyar nő megerőszakolása , Gulag stb)"

Senki nem felejtette el.

" majd utána 43 èv államszocializmus , orosz megszállás ...Azok akik átèltèk ezt , még ma is èlnek azaz : nem Mohács !"

Azért ez nem közel sem tragédia volt, sőt azért a kádár nosztalgia elég erős, a megszállás pedig politikai következményekkel járt, de ebből az átlag semmit - pláne enm elnyomást - nem vett észre.

"Az orosz háborús agresszor ma is valós veszèly Európára "

Azért nézzük már meg ki triggerelte bele ebbe a háborúba a ruszkikat!
Ennyire ne legyél már propagandista szatyorban.

Gery87 2022.04.28. 16:38:41

@Boldeone2:

"A " nyugat " nem áldoz be semmit , az ukránok saját választása hogy harcoknak . Nem is tehetnek mást "

:D
Persze....az biztos hogy a háborúnak hamar nem lesz vége és nem az oroszok miatt!
A nyugatnak érdeke hogy minél tovább tartson.

Gery87 2022.04.28. 16:39:50

@Boldeone2:

"Ukrajna sem üzlet senkinek , kb 1% az ukrán gazdaság az EU- nak , ami lesz most 0,7 %..."

Akkor mond el Mészárosnak meg Orbánnak is hogy mivel a magyar gazdaság pár % ezért igazából se nem gazdagok se nem jártak jól 12 NER-el....ne legyél már ennyire naiív.

Boldeone2 2022.04.28. 18:16:25

@Deak Tamas: Mindent törtènelmi kontextusba helyezve kell nèzni. A russzifikació már a 19. század közepèn elkezdődött, betiltották az ukrán nyelvet az ukrán könyvek kiadását, az orosz birodalmi nacionalizmus ès pánszlávizmus szellemèben . A 20. sz elejèm a Monarchián belül jó dolguk volt az ukrán nemzetisègűeknek , de fèlrevezettèk őket, az orosz uralom alatt rosszabb körülmènyek közè kerültek
A szoci forradalom után egy kis ideig a lenini nemzetisègi politika èrvènyesüt, akkor kis ideig volt "ukrán reneszánsz " kulturálisan, majd Sztálin újra elkezdte a nemzetiségi elnyomást , az oroszorsítást
A lakosságot is " kicserèlte " pl a kelet-ukrán iparvárosokat orosz bevádorlókkal töltötte fel. Ukrajna akkoriban az egyik legfejlettebb területe volt a Szovjetuniónak, ezèrt " kirabolta " a szovjet hatalom ...
A lènyeg: ami ma törtènik Ukrajnában nacionalizmus terèn, csak a visszaadása annak a galád politikának , amit vagy 150 èvig az oroszok folytattak velük szemben
Ez a kèt nèp már soha nem lesz " egy " - most válnak örök ès kibèkíthetelen ellensèggè
Az oroszok rendkívül súlyos háborús bűnöket követnek el Ukrajnában , nem lesz megbocsátás !
Hiába akarják eltüntetni az "ukrán nácikat" már ott vannak az újak, aki pár èvesen most ott bújkálnak az Azovstal alagútjaiban , vagy èppen menekültkènt tengetik èletüket valahol Európában...
Putyin megalapozta a lehető legsötètetebb európai jövőt!

Billy Hill 2022.04.28. 23:17:59

@Gery87: "Milyen szabad világnak?" - Ez neki valami Neil Young nótából meg a SZER-ből maradhatott meg. :-)

Billy Hill 2022.04.28. 23:25:27

(Érdekes az elképzelés, hogy a VP majd elpatkol, és akkor aztán kitör a csillámpónis, jehovás idill Oroszországban, oroszlán simogatja a kisbárányt stb. Sokkal valószínűbb, hogy valami katonai junta veszi át a hatalmat, és ők majd nagyon békésen fognak közelíteni az ukránokhoz... Vagy ami még rosszabb, begőzölt katonai vezetők magánakciók keretében zsarolják majd az EU tagállamait a nukleáris fegyverekkel. 1990 óta kábé minden második FPS-ben van ilyen küldetés, hogy őrült észak-koreai / orosz tábornok ámokfutásba kezd az atomarzenállal. De nem lesz gond, mert amikor a VP (nem a vice president) feldobja a pacskert - ami 3 nap és 3 év között bármikor megtörténet innentől - akkor Medvegyev majd azt mondja Ukrajnának, hogy bocs, nyertetek...)

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2022.04.29. 08:35:58

@Boldeone2: és ez akkor mind kompatibilitis az EU értékekkel, ahova Ukránia igyexik?
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása