magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Háborús szavak

Nyilván minden háborúnak része a propaganda. De ez jellemzően csak az értelmezést szokta érinteni, nem a tényeket magukat.

Mondjuk Hitler annak idején vereségnek nevezte a sztálingrádi csata kimenetelét, a korabeli német propaganda csupán csökkentette a vereség jelentőségét.

A mostani ukrán propaganda kifejezetten humoros.

Mariupol elesett, az orosz erők győztek 3 napja. A végén az ukrán katonák ott megadták magukat, hadifoglyok lettek. Ennek a hivatalos ukrán megfogalmazása "humanitárius evakuáció". Ez azért vicces: mióta szokás az ellenség területére evakuálni?

Persze az ok világos: Mariupol volt az utolsó pont az ukrán fekete-tengeri tengerpart keleti szakaszán (most ide értve a Fekete-tenger melléktengerét, az Azovi tengert is az egyszerűség kedvéért), mely még nem állt orosz ellenőrzés alatt, így jelképnek lett kikiáltva. Most a jelkép elbukott, s ezt nehéz beismerni.

a Donyecki NK katonái "evakuálnak" ukrán sebesülteket

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr2617833899

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

littke 2022.05.20. 14:03:47

Igen olvasva az itteni híreket igy van értelmezve.

Az, hogy a foglyok jó része nem az ukrán hadsereghez tartozik, hanem egy szélsőséges brigádhoz, szintén el van tussolva.

Amikor megadták magukat, pár napja, a BBC-n és a többi adón nem erről volt elsősorban szó hanem....kapaszkodj... a helyzetről Afganisztánban, amíről már hónapok óta nem beszéltek.

Az egész hihetetlenül átlátszó...de az átlagembert rendesen megtéveszti.

Serény Vélemény 2022.05.20. 14:45:24

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @littke:
"Az, hogy a foglyok jó része nem az ukrán hadsereghez tartozik, hanem egy szélsőséges brigádhoz, szintén el van tussolva."

Meg ki tudja milyen nemzetiségű, katonának látszó tanácsadónak mondott valakik is ott vannak...

Gery87 2022.05.20. 18:24:05

Ma nézem a híradót: olaszoknál próbaképp pontrendszert vezetnek be "ki mennyire jó és szabálykövető állampolgár" alapon, kb mint Kínában!
Ez is megértük...

Gógita 2022.05.22. 01:36:52

@Gery87: Én meg nézem a híradót, és rádöbbenek, hogy az USA-ban minden faji kérdés megoldódott az által, hogy a demokraták nyertek és demokrata az elnök!!!

Sehol egy BLM tüntetés, utcai zavargás, szobordöntögetés, város elfoglalás, I Can't Breathe - G. Floyd tüntetés, megemlékezés....
Hogy van ez?

Csak nem a demokraták KAMPÁNYA VOLT MIND???

Ááá.... biztosan nem ők álltak mögöttük...
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása