magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Tajtékzanak a klubrádiósok

Szeretem a ballib megmondóemberek tombolását. Mulatságos, de egyben építő dolog is.

Az ilyen típusú primitív inkoherenciát persze sose értem.

Lássuk csak! Ezek az emberek ugyanazt a ballib konszenzust képviselik, melyek szerint pl. Horthy - direkt Horthyt választottam, aki egyáltalán nem a kedvenvem - hatalmas bűnt követett el, mikor egy káros szövetségbe lépett be, mármint a tengelyhatalmi koalícióba, majd pedig még nagyobb bűnt követett el, mikor ezt a szövetséget nem árulta el jó időben.

Pedig az akkori helyzet azonos a maival. Horthy azért lett Hitler szövetségese, mert idióta, hanem mert a korabeli geopolitikai helyzet más lehetőséget nem adott. S azért nem lépett ki ebből a szövetségből időben, mert nem volt meg hozzá a megfelelő ereje, miközben folyamatosan tervezte ezt, sőt a végén még meg is próbálta, csak nem jött össze, mert még akkor se volt meg ehhez a szükséges erő.

Akkor az volt a baj a ballib megmondóemberek szerint, hogy Horthy nem lett időben "áruló", most meg az, hogy a magyar vezetés nem áll ki teljes lélekkel a geopolitikai kényszer mellett, hanem megpróbálja biztosítani a jövőt?

Miféle abszurd erkölcs ez?

Eleve mi a helye az erkölcsnek a külpolitikában? Itt az ország érdekeinek képviselete a lényeg, nem valamiféle múló, sose örök szövetségek betartása. A szövetségek arra vannak ugyanis, hogy idő után szétessenek. Minden szövetség szétesik, melynek alapja megszűnik: ez lehet a kényszert adó erő gyengülése vagy a közös érdek eltűnése.

Magyarország euroatlantista elköteleződése teljesen abszurd, semmi közünk az euroatlantista értékrendhez. Azért vagyunk ott, mert rá lettünk kényszerítve, ennyi az egész. S nagyon helyes, hogy a magyar kormányzat készül aktívan az euroatlanti diktátum utáni időkre.

Az euroatlantista hatalom szerencsére folyamatosan gyengül. Még nem elég gyenge ahhoz, hogy nyíltan kilépjünk, de már van olyan gyenge, hogy belülről bomlaszthassuk. S egy nap - a közeli jövőben - eljön a kiugrás ideje is. Amire most - tanulva éppen Horthy 44-es kudarcából - fel kell készülni.

Nekem sokáig nem volt a kedvencem Szíjjártó. Külseje alapján ítéltem meg egyrészt. Másrészt emlékeztem korábbi szereplésére még mint Fidelitasz-vezető, s az nekem sehogy se tetszett. Kiderült azóta: talán a legjobb külügyminisztere Magyarországnak évtizedek óta. S pontosan ezért is szidják őt a ballib megmondók.

49 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr3817890311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.07.30. 09:31:28

"Horthy azért lett Hitler szövetségese" értsd: "Horthy NEM azért lett Hitler szövetségese"

littke 2022.07.30. 10:14:10

Horthy egy tragikus alak. Jo forrasbol tudom, hogy Hitlert sohasem szerette. De a nemetek segitsegevel, meg a haboru elott egy csomo Trianonban elveszett terulet visszakerult, tehat el volt a nemeteknek kotelezve.

Orban sok dolgot jol lat es bizony nem fel mas lenni mint az uralkodo konszenzus. Ez pozitivum, de ideje lenne nyugalomba mennie es valakinak, pl Szijjartonak atadni a hatalmat.

2022.07.30. 10:16:48

amúgy európának nyilván szüksége van a transzatlanti szövetségre, a franciáknak és a briteknek ez az érdekük. és a skandinávok is ebbe kényszerülnek. ahogyan közép-európának és a balkánnak elemi érdeke az eurázsiai békepartnerség.

ha oroszország létrehozza novarossziját (még nem hozta létre), akkor romániának és bulgáriának elemi érdeke egy fekete-tengeri (orosz-török-bolgár-román) szabad kereskedelmi övezet kialakítása. ebben a sorrendben lehet a szabad kereskedelmi megállapodásokat megkötni. ezzel a török mellett a bolgár és a román gdp erőteljes növekedésnek indulna. (amivel magyarország lenne a legszegényebb ország európában.)

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.07.30. 10:17:21

@littke:

Igen, én is így látom Horthyt. Idegen volt számomra mindig mind a 2 tábor Horthy-képe.

2022.07.30. 10:40:47

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
a korai horthy korszak az, ami értékelhető. a bethlen konszolidáció.

2022.07.30. 10:48:46

betlen nagy hibája, hogy nem volt parasztpárti. ezért vidéken sose volt népszerű. ezért nem tudott horthy helyébe lépni. felteszem nem is akart.

Boldeone2 2022.07.30. 11:17:30

Kilèpni hová? Ebbe az államszövetsègbe minden állam befelè igyekszik ebből a földrajzi règióból, nem kifelè...Mèg a jelentősen fejlett, atlanti Egyesült Királyság is veszett a kilèpèssel...Magyarország nem önfenntartó állam, tőkèt nem kèpez, világcègei nincsenek, sem óriási ásványvagyon. Ez egyedüli reális ès gyümölcsöző út a nyugati szövetsèg, a nyugati integráció útja...
Most is a nyugati pènzt várja a kormány, amely kimenkítheti az országot a válságból

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.07.30. 11:50:35

@Boldeone2:

Aminek nincs jövője, onnan ki kell lépni. Az euroatlantizmus egy idegen, erkölcstelen, fenntarthatatlan modell.

tűz fal 2022.07.30. 11:51:22

Most is éppen a mi gázunkat szeretné kommunizálni az a patkány szekta, aminek a tetején egy szellemi fogyatékos van, az alján meg seggnyalást "szabadsággal" tévesztő hülye serpák.

A libernyák hierarchia alján picsogó patkányok állításával ellentétben azt a pénzt várjuk, amit az EU a mi beleegyezésünkkel a mi felelősségünkre felvett azzal a céllel, hogy szétosztja, tehát jár nekünk.

A kormány helyében létrehoznék egy oldalt, ahova feliratkozhatnak azok a hülye droidok, akik szankciókat szeretnének, és ezek mentesülnének mindenféle kedvezmény alól, hiszen ők ellenzik. Nekik be lehet vezetni a fűtéskorlátozást, a melegízkorlátozást és jó drágán adni az energiát.

midnight coder 2022.07.30. 12:07:12

"Magyarország euroatlantista elköteleződése teljesen abszurd, semmi közünk az euroatlantista értékrendhez."

Ez így ebben a formájában nem igaz. A gond ott van, hogy az EU és az USA jelenlegi vezetésének van egyre kevesebb köze az euroatlanti értékrendhez - legalábbis ahhoz ami még a 80-as években is jellemző volt. Az újbaloldal ámokfutása az elmúlt 30 év terméke itt is, és ott is. Más kérdés, hogy a gyökerei már régen ott vannak, anno a KGB nem végzett rossz munkát a nyugati kommunistákkal.

tűz fal 2022.07.30. 12:08:32

Érdekes módon a legkézenfekvőbb dolog valamiért sosem jut a patkány szekta eszébe. Pofázás helyett a segghülyei híveikkel adassák össze azt a pénzt, amit Ukrajnának szánnak, hogy legyen pénze Zelenszkijnek meg a feleségének menő militarista rucikban fényképezkedni, mintha egy perccel előbb még éppen az ágyút kezelték volna a fronton frissen vasalt zöld pólóban.

Már nyugaton is egyre többen röhögnek a majom Zselén, főleg a Vogue-ban megjelent fényképezkedése óta.

midnight coder 2022.07.30. 12:11:00

Horthy szerintem mindig is béna kacsa volt, a végére pedig már nagyon nem volt a helyzet magaslatán. Ami nem is csoda, 45-ben már egy 77 éves öregember volt. Kb. mint Bidé bácsi az amcsiknál.

Boldeone2 2022.07.30. 12:17:18

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Az EU- tagságnak nincs alternatíva, ezt te is tudod. A Fidesz szavazóinak többsège is a tagságot támogatja ès Orbán sem fogja kivezetni Magyarországot ( ő is belátja, hogy nincs más út...)
A szomszèdban zajló háború inkább fokozni fogja az integrációt, pont így kerülhet sok vitás ügyre pont. Az uniós döntèshozatal felgyorsulhat pl...A többsèg fog dönteni, a kisebbsègnek el kell fogadni.

tűz fal 2022.07.30. 12:45:48

Egyelőre az a felállás, hogy az Unió bolsevik patkányai csak szeretnék megváltoztatni a játékszabályokat "többség dönt" alapúra.

De a jelen helyzet az, hogy a választásokon a többség döntött, és azt a döntést a szolgalelkű, patkány libernyákoknak el kell fogadni.

De már csodáloznék, ha a magát szabadságról elnevező tetves szekta szolgalelkű hülye serpái egyáltalán értenék a saját kommunikációjuk önellentmondását.

2022.07.30. 13:02:12

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
miért érné meg feladni ezt a franciáknak, a briteknek, vagy az íreknek?

2022.07.30. 13:07:16

még írország is atlantista annak ellenére, hogy nem nato tag. miért legyen amerika ellenes? több ír van amerikában, mint írországban.

tűz fal 2022.07.30. 13:25:37

@cvsvrs:
Azért, mert süllyed a hajó.

Az ipart az ostoba nyugat maga telepítette át Kínába, a pénznyomtatás pedig addig működik, amíg sikerül a dollárt megkerülhetetlen pozícióban tartani. Már (a Nobel békedíjas) Obama idején látszottak a jelei annak, hogy a petrodollár rendszert egyre több ország ki akarja dobni, és ezt csak háborúkkal tudták fékezni amíg tudták. Amikor Oroszország belépett a szíriai háborúba Szíria oldalán, akkor nyugaton először nem találták a hangjukat, azután szánalmas műsorokba kezdtek, mint a "white helmet", ami ideig-óráig működött, aztán már olyan szinten hiteltelen és groteszk lett, mint most a zsidó Zelenszkij és a buzi Kuleba (nem vicc: oroszhirek.hu/zaharova-hozott-egy-kepet-az-ukran-kulugyminiszterrol-ami-sok-mindent-megmagyaraz/) médiaszereplésével pénzelt ukrán nácik dicsőítése. Ma pedig már Szaúd-Arábia és Törökország is hajlandó Yüanban és Rubelben üzleteni, szóval szűkül a korlátlan pénznyomtatás mozgástere. Ha a pénznyomtatást nem más országok fizetik meg, akkor ki? A saját lakosságuk. Ez okozza a belső feszülttségeket.

Nem Oroszország készíti a lakosait arra hogy ne fürödjenek, ne fűtsenek meg egyenek hús helyett bogarakat, hanem a nyugat. Neked ez vonzó jövőkép?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.07.30. 13:49:44

@Boldeone2:

Az EU-nak nincs jövője. Az alapértékei gonoszak.

Most valóban nem léphetünk ki, de ez csak egy ideiglenes kényszer.

2022.07.30. 13:58:58

@tűz fal:
nyugati szövetségi rendszer nélkül jelenleg magyarország egyedül áll.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.07.30. 14:02:28

@cvsvrs:

Alapvetően a liberalizmus, az ateizmus, a progresszívizmus.

tűz fal 2022.07.30. 14:10:29

@cvsvrs:
Nincs "nyugati szövetségi rendszer", nyugati szövetségi kényszer van.

Van az a pénz amiért bogarakat eszel, nem fürdesz, nem fűtesz, saját gyerek helyett meg hoznak neked fekát Afrikából, aztán nevelheted?

tűz fal 2022.07.30. 14:12:22

@cvsvrs:
"melyek az eu gonosz alapértékei, ami ne lehetne néhány pontosítással elfogadni."

Mondjuk például a száz gendert pontosítjuk kettőre, úgy teljesen elfogadható.

tűz fal 2022.07.30. 14:33:49

@cvsvrs:
El lett már ez nekik mondva elégszer.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2022.07.30. 18:50:43

Ajánlott olvasmány lenne mindenkinek Bencsik Gábor Horthy-életrajza.

Gógita 2022.07.31. 00:32:13

"Nekem sokáig nem volt a kedvencem Szíjjártó. Külseje alapján ítéltem meg egyrészt. Másrészt emlékeztem korábbi szereplésére még mint Fidelitasz-vezető, s az nekem sehogy se tetszett. Kiderült azóta: talán a legjobb külügyminisztere Magyarországnak évtizedek óta. S pontosan ezért is szidják őt a ballib megmondók."

Én pont így voltam vele. Táskahordozónak láttam sokáig. (Mert egy időben volt az is.)
Még mondogattam is, hogy inkább jártsál szíjt, mint ugrálsz itt.
Aztán ez nálam is megváltozott. Tökös, intelligens, higgadtan védi ki a hülyék hülyeségeit.

A mocsár nyilván utálja ezért, ahogy minden nálánál különbet és hazafit.

Gógita 2022.07.31. 00:38:50

Most is mit csinálnak:

- ÓRIÁSI hiba a rezsicsökkentés. Kádárista állami beavatkozás a piacba... Úgyis MI fizetjük a cehhet... Nem is igazi segítség... Fúj, az EU is törvénytelennek tarja...

- Mi az, hogy csökkentik a rezsicsökkentést??? Ez az emberek kifosztása, a kormány a "kisemberekkel", a vállalkozókkal fizetteti meg a... Mi az, hogy a céges kocsi nem tankolható olcsón? (Igaz, hogy háború van, elbaszott szankciós politika, meg szólt már a MOL vezér is, hogy nem lesz benzin, de csak mondják. Mindig az ellenkezőjét!)

Igazán koherens és elvszerű az ellenzék politikája, tevékenysége. Nekünk belőlük is csak a selejt jutott.

SZÉGYEN!

Gógita 2022.07.31. 00:44:48

@Boldeone2: "Most is a nyugati pènzt várja a kormány, amely kimenkítheti az országot a válságból "

Kimenekíthetné, ha az ellenzék a hazudozásával, a kormány folyamatos befeketítésével (nyilván a saját érdekében), nem intézte volna el, hogy szarban legyünk!!! :-(

Gógita 2022.07.31. 00:47:50

@Gógita: Beadtunk még tavaly egy energetikai pályázatot, ma már napelemek lehetnének a tetőn és szigetelt ház..., de mivel nem jönnek a források, nincs semmi, a pályázatok állnak, mi meg fát vettünk télire!!!

Köszi ellenzék! :-(

Gógita 2022.07.31. 01:14:42

@Boldeone2: "A szomszèdban zajló háború inkább fokozni fogja az integrációt, pont így kerülhet sok vitás ügyre pont."

Nos, ehhez képest az EU az utóbbi években mást sem csinál, mint vitákat és konfliktusokat GERJESZT! Politikai, ideológiai és főleg érdek alapon.
Vagyis veri bőszen a szegeket a saját koporsójába.

Igaz, hogy most amikor baj van - főleg magának köszönhetően, hiszen, ha nem szállnak be akkor csak az esti hírekben látnánk a háborút, nem a gázszámlán, benzinen, mindenen -, a riadt csibék összefutnak. De egyszer vége lesz ennek is, és akkor majd ki tudja, mire jutnak majd az emberek, hogy merre szeretnének menni.

Mindenesetre a baszogatással nem az egység nő, hanem az egymás iránti harag és feszültség!!!
Ráadásul a pénzek visszatartásával konkrétan velem is kibaltáznak (lásd energetikai pályázat), és ezért nem a magyar kormányra haragszom, ahogy szeretnék, hanem rájuk! Mert tudom, hogy ki basz ki velem, ki nem?! Ők! És nem a kormány, amely már rég kifizette volna a pénzt.

Ráadásul azóta minden kb. a duplájába kerül, a pályázaton meg nem lehet változtatni már, tehát a különbözetet saját zsebből kellene állni!! A jó ku... :-(
A partnercég már íratná is alá, hogy a többlet költséget nekem kell állnom.
Csak, hát ez milliókat jelent. És ez így már nem az a pályázat, amit beadtam.
Szóval megszívatott az EU szarozás. Meg még pár tízezer más pályázót.

Így nehéz szeretni őket meg az ebben felelős magyar ellenzéket.

Gógita 2022.07.31. 01:24:59

@Boldeone2: "A többsèg fog dönteni, a kisebbsègnek el kell fogadni. "

Ez a szolgaság és alávetettség útja!
Ha tényleg erre mennének, AZONNAL ki kell lépni!
Az egy nemzet, egy szavazat és az egyhangú döntés biztosítja csak, hogy minden nemzetnek legyen saját szava, saját véleménye és saját, SZUVERÉN politikája!

A többségi döntés itt, ebben az esetben és ezen a szinten - országok között - maga a diktatúra!

Miért szeretnéd ezt? Hogy bármikor leszavazhassák az országodat, bármiben, akkor is, ha a te országodnak/neked más az érdeke, értékrendje, hagyománya, távlati célja????

Miért? Miért jobb szolgának lenni?
A húsosfazék biztonságáért?

jónévez 2022.07.31. 09:53:51

@Boldeone2:
"Az uniós döntèshozatal felgyorsulhat pl...A többsèg fog dönteni, a kisebbsègnek el kell fogadni."

Ezzel a modatoddal is elárultad megint, hogy neked nem jön be az Európai Unió.
Annak alapszabálya, hogy nem a többség dönt, hanem a megegyezés.

Azt pedig már többszőr elárultad, hogy egyébként a "többség dönt" elvet is elutasítod.
Mindig ostorozod például a magyar választási rendszert.
(De kizárólag csak azért, mert neked nem tetsző győz láncban. De pont azt meg szimpatikusnak tartottad, amikor a te szájízed szerintiek győztek láncban, meg is írtad, hogy mekkora demokratikus győzelem is volt az százegynéhány éve)

Te valójában azt szereted, ha a kválasztottak parancsolnak "demokratikusan", mert aki ninvs veled, az ellened van.
Szabadság, elvtársak! :P

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2022.07.31. 13:26:04

Ne emeljük már fel Szíjjártót és az egész béna magyar külügyet a forgó pidesztálra ha kérhetem. Szíjjártó azért tűnik zseniálisnak mert a rosztovozó Liz Truss most a szint.
A magyar külügy se most, se előtte a legfontosabb feladatokban, tehát a külhöni magyarság asszimiliációjának lassításában, ne adj isten disszimilációjában, jogai kivívásában, az ehhez szükséges nemzetközi közvélemény kialakításában nulla azaz 0 eredményt ért el. Csak az álerkölcsi dumák, határok sérthetetlensége stb. megy nulla ellentételelzésért, amit a szomszédság harsányan röhög ki. Ehhez képest nyugaton ez megy:
mandiner.hu/cikk/20220731_die_welt_orban_viktor_erdely_romania_europai_unio_thomas_schmid
holnapután már azt fogják hirdetni hogy a Monarchia támadta meg agresszíven Romániát 16-ban hogy elfoglalja oradeát meg kluzsnapokát. De említhetném a temesvári rádió ukrán adását még márciusból a "Mi Kárpátaljánkrlól", ahol kezdésnek megemlítik, hogy Rusz elfoglalta a "Karpatszki Ruszt" majd rögtön 1918 jött, az 1945-ös bohócparlamentről, amely hozzácsatlakozott a Szovjetunióhoz majd tíz percet dumáltak.
Szíjjártó nem beszél nyelveket (a Boldili-féle üzleti euroangol itt is kevéske mindenhez), bizonyosan nem szemléztet szomszédállambéli lapokat, nem jelenik meg reprezentatívan ikonikus magyar helyeken rendszeresen. Ehhez képest mondjuk Vingán ez volt a múlt héten:
www.youtube.com/watch?v=XAK1mtKCvVE

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2022.07.31. 13:34:14

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: értem, de ahhoz képest sincs változás. A kultúra és a külügy még mindig mostohagyerek, nyilván ez is abból a szemléletből van, ami az alapszerződésekben megnyilvánul. Most annyi van, hogy lebegtetjük az illúziót, a gönczkingai külügy látványosan szolgálta ki a Nyugatot és nyíltan mondta a külhoni magyarságnak, hogy bár döglenétek meg mert a fideszre szavaztok.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.07.31. 13:40:47

@Deak Tamas:

Én azt hiszem, Orbán prioritása a jó viszony a szomszédokkal Brüsszel ellenében, s nem az ottani maghyar kisebbség helyzete.

A ballib kólpolitika meg az volt: nem számítanak a kisebbségi magyarok és Mo. se, csak Brüsszel érdeke.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2022.07.31. 13:45:50

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: igen, ezt sajnos mondja is, hogy konszenzusos megoldásokat keresünk. Ezért volt az, hogy amikor a szlovák külügy ráugatott a magyarra az ingatlanvásárlások ügyében, akkor - állítólag - le is álltak.
Hány napig maradhatna vajon a román külügy élén olyan aki ilyesmire hasonlót tenne Moldáviában?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.07.31. 13:55:47

@Deak Tamas:

Azért ez nem jó párhuzam. Moldáviában nincs román kisebbség. Ott román TÖBBSÉG van.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2022.07.31. 14:50:32

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: igen, de van román státusztörvény ami alapján a román kormány akciózgat. Most ugyan nagy hangon kijelentették, hogy nem kérik vissza Csernovicot, de azért várjunk még a jövő hétig.

Gógita 2022.07.31. 15:03:09

Erről van szó. És ettől törik be a "birodalmiak" feje!

"A miniszter kiemelte: „elég volt abból, hogy hülyének nézzék a magyarokat, hogy lekicsinyeljék és hogy lekezelő módon bánjanak velük”.

David Pressman Washington leendő budapesti nagykövete élesen bírálta Magyarországot. Június végén úgy fogalmazott, hogy: Magyarországon hanyatlik a demokrácia és szembe kell nézni a magyar kormány feletti orosz befolyással. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az MCC Fesztiválon fejtette ki véleményét az amerikai diplomata gondolatairól.

Mint mondta, Magyarország „tisztelettel várja a nagykövet urat, mert akárkit küld ide az Amerikai Egyesült Államok elnöke, ő az Amerikai Egyesült Államok képviselője és a kölcsönös tisztelet talaján állva kívánunk együttműködést felépíteni vele, és az általa képviselt országgal is”. Azonban kiemelte, hogy amikor Magyarország nagyköveteket küld más országokba, „akkor nem azért teszi, hogy helytartók legyenek és hogy belebeszéljenek a célállomásul szolgáló ország belpolitikai viszonyaiba”.
QP | Quality Placement

Tehát én kifejezetten meg szoktam tiltani, hogy politikai véleményt mondjanak az adott ország belpolitikai folyamatairól, meg szoktam tiltani, hogy demonstrációkon vegyenek részt, meg hogy ilyen közös elítélő nyilatkozatokat fogalmazzanak meg belpolitikai kérdésekben, mert nem ez a dolguk

– fogalmazott Szijjártó, hozzátéve: „mi nem tudhatjuk jobban hogy mi jó az adott országnak”. Úgy gondolja, „ha azok, akik ott élnek, azt gondolják, hogy az rossz, ami van, akkor a következő választáson világos döntést hoznak és elzavarják azokat, akik olyan viszonyokat teremtettek, ami nekik rossz”. Hozzátette: „ehhez képest azt hallani, Magyarországon milyen szörnyű helyzet van, és ezt kikérjük magunknak”. Úgy véli, azt, hogy a magyar emberek 12 év kormányzás után soha nem látott támogatással újraválasztották a kormányt, tiszteletben kell tartani.

Senki ne nézze hülyének a magyarokat

– húzta alá, valamint nagy tisztelettel arra kéri a diplomatákat, akik Magyarországra érkeznek, hogy „ne beszéljenek bele a magyarországi folyamatokba, mert nincs közük hozzá”."

index.hu/belfold/2022/07/31/szijjarto-peter-kulgazdasagi-es-kulugyminiszter-amerikai-egyesult-allamok-diplomata/

Gógita 2022.07.31. 15:09:58

@Deak Tamas: A politika a lehetőségek és a diplomácia művészete. Ezt a kis, gyenge országoknak a legnehezebb jól játszaniuk, mert bármikor, bárki a fejükre csaphat, vagy a túszként náluk lévő magyarságéra. (Nem véletlenül pakolták őket milliós számban - szín magyar vagy bőven magyar többségű területeket is oda az Antant hatalmak!)

A partvonalról mindig könnyű "focizni", beszélni.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2022.07.31. 15:31:57

@Gógita: pontosan így igaz, ahogy írod, ezért elengedhetetlen szükség, hogy kialakítsuk az ehhez szükséges nemzetközi közvéleményt. Ez a régi Keleti Akadémiához hasonló intézmény kereteiben kéne legyen, ahol a franciától zárva ukránig mindennyelven kiadványokkal hatvanhatszor elmesélni hogy mi történt (még csak színezni se kellene sokat hogy kialakuljon a normális közvélemény), propagálni, kommunikálni, jelen lenni a témával. Az ukrán háború kitörése óta hány magyar szerkesztésű kiadvány jelent meg Kárpátaljáról belső és külföldi használatra? Egy Rubicon, amelyben le bírták írni, hogy vannak olyan történészi vélemények amelyek szerint 1943-ban ukránok atrociásokat követtek el lengyelek ellen, de lehet hogy ez az egész nem is igaz.
Ezért tartunk itt, hogy amikor egy román Boldilinak leírja euroangolul, hogy a magyar dél-alföldi régió fejletlenebb mint Havasalföld, akkor benyeli és papagájolja tovább.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.07.31. 16:12:21

@Deak Tamas:

Sajnos egyre csökken a nyelvtudás.

Bulgáriai magyaroknál is látom. A 60-70 %-uk nem tanul semmit bolgárul. Megvan a basic english tudással.

Marhára tisztelen azokat, akik az ellentétes magatartást képviselik.

bnr.bg/hristobotev/post/101677087 - egy volt kollégám csinálja, bolgár nyelvű podcast, itt interjút csináltak vele emiatt: ritkaság, hogy Bulgáriában élő idegen képes bolgárul műsort készíteni.
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása