magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Bolgár bácsi

Bolgár Gyuri bácsi akkora nagy celeb, hogy megengedheti magának még az igazság kimondását is büntetlenül.

Ha nála kisebb ballib megmondóember beszélne így, már rég megkapta volna a "Zorbán ügynöke" minősítést.

Ez jutott eszembe az egyébként is épületes Partizán-interjú kapcsán.

Szóval a bácsi elmondja: nem léteznek független, objektív médiák és újságírók, legfeljebb abban van eltérés, hogy kézivezérlés van-e vagy a saját meggyőződése szerint nem függetlenek és nem objektívek az újságírók. De olyan nincs és nem is lehet, hogy valaki független és objektív.

Na most, ez fideszes körökben triviális igazság - amit egyébként nyugaton se cáfolnak -, de a magyar ballib körökben ez ellen sokéves harc folyik.

Most mi lesz, harcba kezdenek Bolgár bácsival?

Egyébként tetszett Bolgár egyenessége. Rendesen elmondta, bizony elfogadta a kádárista kereteket, ezek ellen sose lázadott fel, tudomásul vette, hogy ezek a játékszabályok, ő csak óvatosan próbálta feszegetni, tesztelni meddig lehet éppen elmenni, de sose akart hős lenni. Mármint itt a 70-es és 80-as évekbeli karrierjéről beszélve.

Abból még esetleg baja lehet a Hofi-rajongótáborban, hogy róla is elmondta, ő se volt se hős, se lázadó. Ez ugyanis szembemegy a hivatalos ballib kánonnal.

Szeretem az ilyen szöveget. Nyilván szinte semmiben se értek egyet vele, de értékelem, hogy nyíltan beszél, nem kamuzik.

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr4817936510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Itt a kezem nem disznófasz 2022.09.23. 12:17:54

Néz mán! Annak a buzinak kifordult a lába!

GyMasa 2022.09.23. 14:11:13

A balosok csakis a náci, szélsőjobbos, hazug média ellen vannak kiakadva.
Szerintek a baloldalon az igazmondás és a pártatlanság az alap. Ők nem is tudnak hazudni!

littke 2022.09.23. 18:28:36

Megnéztem a hosszú interjút, köszi hogy ilyenekre felhívod a figyelmet. Én nekem innen távolról mindez ismeretlen. Ja beismeri hogy a 60-as években az utazásért és más kiváltságokéért szerződést kötöttek Mefisztóval. És hogy a media elfogult. Itt nyugaton a média jobbára balos, ilyen szögből hülyíti az embereket.... már akit tud.

Gery87 2022.09.23. 22:26:34

@GyMasa:

Ez fordítva is, hülyék, propagandisták vannak mindkét oldalon.
A különbség annyi hogy a "baloldalon" önkéntesen, meggyőződésből, egzisztenciálisan motivált megmondóemberek és bólogatófejek vannak....akik sokan fel sem fogják hogy álláspontjuk nem objektív és milyen célokért használják fel...a jobboldali NER berkein belül pedig államilag fizetett propagandisták is vannak, személyes meggyőződés helyett cinizmus és célzott hazugságok.

Ennek oka hogy ahogy a Kádár rendszer sem szerette a meggyőződéses kommunistákat - akikkel csak a baj van, mert esetleg túllőnek a célon, túl sokat pofáznak - pláne a fiatal "cheguevarista hippiket"....ellenben a semmiben nem hívő opportunistákat, karrieristákat, technokratákat a rendszer szerves elemévé tették, ahogy NER-en belül is a haverság, "régi bajtársiasság" számító karrierépítés....fontosabb és üdvözlendőbb mint a meggyőződéses jobboldaliság! Ezért lehet tele juppikkal, valójában kozmopolita, nagyvilági életet élő kurvázó újgazdagokkal meg buzikkal a Fidesz!

tűz fal 2022.09.24. 09:11:07

@Gery87:
"A különbség annyi hogy ..."

Meg még annyi, hogy kiegyensúlyozottabb legyen a "semleges" megjegyzésed, hogy a baloldalon külföldről pénzelt propagandista patkányok vannak. Ezt Márki-Zaj Petya maga kotyogta el, de Torockai is összeszedett bizonyítékokat, és feljelentést tett.
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása