magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Az unalmas barlangtörpék hülyesége

Én személyesen utálom a fentezi műfajt, de a múzsám szereti nagyon. Így hát letöltöttem neki az új Gyűrűk Ura világegyetem részt, az idén kiadott sorozatot.

Azt előre tudtam, hogy én elalszom rajta, s már éppen aludni készültem, amikor felriasztott múzsám megjegyzése "hát, ez nagyon szar".

Szóval ő se akarja nézni.

Én egyébként nem tapasztaltam a látott kb. 25 percben semmi újat, ugyanaz a Gyűrűk Ura stílus. Amatőr színészek iszonyú rossz játéka, mindenki vagy gonosz vagy jó.

A gonoszok életcélja gonosznak lenni. De erről született jó paródia a Monthy Python jóvoltából.

A jók meg még nevetségesebbek. Átszellemült arccal néznek előre, s marhaságokat mondanak. Ilyen "alattam a pince, felettem a padlás, de ha fejre állok, akkor felettem lesz a pince, s alattam a padlás, ez a létezés nagy rejtélye" típusú álbölcsességeket, melyek elmondásakor láthatóan a színészek nehezen tartják vissza röhögőgörcsüket.

Egyik kedvenc filmem, Peter Sellers főszerepléséval a Being There - ott külön kiadták az elrontott felvételeket. Nagyon jó az a rész, ahol a szerepe szerint csendes elmebeteg és 0 körüli intelligenciával rendelkező Sellers egy hosszú, teljesen abszurd monológot ad elő - nos, ezt 15-ször kellett felvenni, mert a színész folyton elröhögi a szöveget.

De az a film jó, az új Gyűrűk Ura meg szar. Még a fentezikedvelők szerint is.

Címkék: közélet
23 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr4917938436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gógita 2022.09.26. 12:38:18

A Hatalom gyűrűire gondolsz?

Gógita 2022.09.26. 14:06:54

Kissé lassan indul és halad a történet valóban, de azért annyira nem rossz. Mese.

sync 2022.09.26. 21:39:44

Ha már itt tartunk, akkor a Csillagok háborúja mi? Mese a jövőbe helyezve.

Billy Hill 2022.09.26. 22:53:27

@sync: Illetve a múltba, mert jelenleg úgy kezdődik, hogy "A long time ago..." ;-)

Párduc oroszlán gorilla... Makákó! 2022.09.27. 00:25:15

Az összes ilyen bugyuta filmben ez van, a jók azok főállásban jók, a gonoszak meg főállásban gonoszak. A gonoszak rondák, sötétben bújkálnak és feketébe öltöznek.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.09.27. 08:43:12

@sync:

A 70-es években ez abszolút újszerű volt: mese modern körülmények között, műszakilag nagyon jól megcsinálva.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.09.27. 08:50:59

@sync:

Talán csak a csavarok. De tényleg nem. Viszont nagyon új volt a megvalósítás módja.

sync 2022.09.27. 08:58:04

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Ott volt Asimov Alapítványa. Na, ennek a megfilmesítése eredeti lett volna, de ennyi pénzt nem csinált volna.

sync 2022.09.27. 09:05:56

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Szerintem előre látta Orbánt is. Ő az Öszvér, aki belenyúl a mások elméjébe , hogy maga mellé állítsa őket.

sync 2022.09.27. 10:07:16

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Nem kell szó szerint érteni. De mint politikustípus, ő az Öszvér. Ez dícséret vagy bírálat, nem tudom.

tűz fal 2022.09.27. 10:28:35

@sync:
"Ez dícséret vagy bírálat, nem tudom."

Egyik sem. Ez egy 100 gender hívő agymosott hülyesége.

tűz fal 2022.09.27. 10:35:37

magyarnemzet.hu/belfold/2022/09/fodor-gabor-orwelli-szelsobalos-orjonges-zajlik-a-vilagban

Fodor Gábor: Orwelli, szélsőbalos őrjöngés zajlik a világban

"A baloldalról sokszor elhangzik: diktatúrában élünk. Azért is kiáltanak ki fő ellenségnek, mert mindig elmondom, hogy Magyarországon nincs diktatúra. Éltem diktatúrában, pontosan tudom, hogy milyen az. Először is egy diktatúrában nincsenek választások. Másrészt beszélni sem lehetett szabadon, azért állásvesztés, lefokozás, kitaszítottság vagy súlyosabb esetben börtön is járhatott."

"A társadalmakban van egy inga, és ez most nagyon kilendült, sőt, akár szélsőséges formákig jut, mint történt például a „cancel culture” esetében. A politikai korrektség ugyanakkor sok pozitívumot adott az embereknek, mert általa megtanítható, hogy a szó veszélyes fegyver. De sajnos igaz, hogy helyenként orwelli, szélsőbalos őrjöngés zajlik a világban, amit én liberálisként elképedve nézek és a leghatározottabban szemben állok vele, mert balról korlátozzák a véleménynyilvánítás és a szólás szabadságát. Ez ellen egy liberálisnak harcolnia kell. Óriási problémákat látok Nyugat-Európában, a sajtószabadság tekintetében pedig az Egyesült Államokban is aggasztó a helyzet. Elfogadhatatlan, ahogyan Donald Trumpot törölték a Twitterről."

Serény Vélemény 2022.09.27. 11:01:12

@tűz fal: A próféta annak idején a Schindler listája c film kapcsán megjegyezte, hogy (kb. nem szó- hanem lényeg szerint) az egy olyan korszak volt, amikor az abszolút gazember (Schindler) azért vált mégis pozitív szereplővé, hőssé, mert a gazemberségét nem cserélte fel embertelen gazsággal.
(fűvel-fával csalta a feleségét, a háború nélkül senki lett volna, de a kétes ügyleteivel vagyonra tett szert, - ami aztán a háború után el is úszott, stb.)

Úgy látszik, hogy a Fodor Gábor is egy ilyen szempontból schindler-i személyiség: liberális, de tényleg ragaszkodik a liberalizmus legalább némely klasszikus értékeihez, vagyis nem bolsevik.

tűz fal 2022.09.27. 12:09:11

@Serény Vélemény:
Szerintem is így van. Fodor liberális, de nem lehet neki "liberalizmus"-nak azaz "szabadságnak" hazudva eladni annak pontosan az ellenkezőjét. Azoknak akik ma liberálisnak nevezik magukat - néhány kivételtől eltekintve - abszolút semmi köze a szabadsághoz. Éppen ellenkezőleg, annak homlokegyenest az ellenkezőjét teszik, és azt hiszik, hogy meg lehet téveszteni az embereket azzal, hogy liberálisoknak nevezik magukat. Az elnevezés nem bizonyít semmit, de úgy tesznek, mintha bizonyítana. Ez az orwelli agymosás.

Gery87 2022.09.27. 15:51:31

@Serény Vélemény: @tűz fal:

Sokan mondják hogy megyünk bele a "neofasizmusba".
A múlt században a szocialista baloldal a szocdemek, a munkásmozgalom lett kicsinálva ("egyenlőség") , az elmúlt 30 évben pedig a liberalizmus ("szabadság").
Ami marad az a "testvériség"..aki pedig nem a "testvéred"...annak a Kurva anyját és "az rohadjon meg!"

tűz fal 2022.09.27. 20:15:33

@Gery87:
Sohasem szabad hogy megvezessen az elnevezés. Az számít, hogy kik mit tesznek, képviselnek. A magukat liberálisoknak nevezők (tisztelet a kivételnek mint pl. Schiffer vagy Fodor) nem egyszerűen "rosszul csinálják", vagy "nem tökéletesek", hanem semmi közük semmilyen szabadsághoz. Sőt, jelenleg ők állnak attól a legmesszebb.

Billy Hill 2022.10.02. 00:10:26

@tűz fal: Schiffer meg Fodor talán nyertek a lottón, vagy halálos betegek, vagy hamarosan emigrálnak valami jobb helyre, mert hogy a libsi-balos oldalon idehaza nem nagyon lesz már kenyerük, az is biztos... ;-)
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása