magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Megköszönték a munkámat

Amikor az elnyomó környezet elér egy olyan szintet, hogy nem szabad beszélni ellene, a kisember a helyzet parodizálásával reagál.

A kommunizmusban jól látható volt ez. Bizonyos dolgokat nem lehetett elhárítani, mert az embernek baja eshetett, így ki lettek találva spontán módon szelepek, melyeken keresztül az egészet ki lehetett bírni.

Ma is ez van a munka liberális világában. A teljesen felesleges szavak spontán átértelmezése folyamatosan megy az érintettek által, ezzel komolytalanná téve a céges célokat. Két példa erre.

Egyik multi munkahelyemen kitalálták, hogy a dolgozók teljesítményének értékelésekor nem szabad a valódi szavakat használni, hogy pl. "jó", "rossz", "közepes", "nagyon jó", hanem ezeket mind egységesen pozitív csomagolásba kell tenni. Onnantól a "rossz" szó be lett tiltva, helyére a "fejlesztésre szorul" szó lépett, még rövidítése is született: NI (az angol "needs improvement" alapján).

Aztán egy nap áll egy csoport kolléga a buszmegállóban. Jön a céges busz, de valami baj van vele, füstöl, aztán hoznak is új buszt. Valaki megszólal: "ez a busz NI volt". Mindenki röhög.

Ugyanez a "megköszönik a munkámat" kifejezés. Mára azt jelenti "kirúgtak". Most már nem lehet tényleg megköszönni a munkáját valakinek, mert a szó eredeti jelentése elveszett.

Immár kiderül ebből a cikkismertetőből, hogy egy szépségversenyen nem a versenyzők szépsége, hanem a versenyzők "küldetéstudata" számít! Semmi gond, csak az akkor nem szépségverseny. Nevezzék át küldetéstudat-vetélkedőnek.

Kezdődött ez a torz, Dawn-kóros kisgyerekek szépnek hazudásával, de akkor még legalább valami egyébként valósat hazudtak. Mert ő "másképp szép" és "belül szép", ami persze hazugság, de legalább a szépség mint fogalom létezése nem lett kétségbe vonva. Apropó, a "belül szép" szó is gyorsan a "ronda" szinonímája lett. Mára elért oda azonban a helyzet, hogy már nem is hazudnak, hanem teljesen elvették a szót.

Ezen az alapon elmegyek egy futóversenyre, lefutok 100 métert 3 perc alatt, ami kb. a 20-szorosa a világrekordnak, majd mégis én nyerek, mert nagy állatbarát vagyok, s a verseny szervezői szerint a futóversenyen sokkal fontosabb a versenyzők állatbarátsága, mint futástudása.

37 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr2318063534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fundaluk 2023.03.07. 12:30:50

Ha még szakálla is lenne tuti ő lenne a befutó de így is jó esélyei vannak.

Billy Hill 2023.03.07. 12:39:53

De ő akkor nem transznemű nő? (Csak nehogy megfeddjék a T*lexet, vagy ahonnan a képet szerezted, a rossz szóhasználatért...)

Billy Hill 2023.03.07. 12:40:57

Jó a példád, szerintem az autóversenyt is nyerje az, aki a legjobban főz!

Tapi2021 2023.03.07. 15:38:16

És mi a küldetése? Tovább terjeszteni a pogányságot és a szavak, fogalmak jelentésének áttranszformálását? Az agymosás?

Mert ez csak ennyiről szól.

Németország is elveszett, mint egykori keresztény ország és nép.

Elmentésre érdemes publicisztika:

"A másik film a Nagy Lebowski. Minden idők egyik legjobbja. Ebben van, amikor Maude elviszi Lebowskit egy előadásra, amelyben egy kövér, formátlan, rusnya, középkorú férfi „balettozik” habos tütükében. Azt az arcot nem lehet elfelejteni, amit a Töki vág közben.

És most pont ugyanolyan arccal nézek magam elé, miközben nézem New Hampshire „szépségkirálynőjét”. És egészen egyszerűen képtelen vagyok megérteni, hogyan jutottunk idáig. Mikor lépett ki a filmekből minden szürreális elmebaj, hogy valósággá váljon, és megkövetelje magának a komolyan vételt, sőt az áhítatot?

Mondogatjuk, persze, hogy „hanyatlásvégi Róma”, meg „Nyugat alkonya”, meg egy civilizáció vége, meg a túlzott jólét mindig elmebajban végződik, ugyanis az emberek elveszítik emberhez méltó gondjaikat – mondogatjuk, de csak részigazságokat mondogatunk, amelyek valamiért sehogyan sem állnak össze egy nagy egésszé.

Mert tessék mondani: miképpen lehet „szépségkirálynő” egy dagadt, rossz külsejű, visszataszító férfi?! Mennyi ember elmezavara, kiégettsége, kognitív disszonanciája és tudathasadása szükséges ehhez?!

Egy pillanatra képzeljük el ezt az egészet! Megjelennek a színpadon a versenyzők. Csupa kedves, mosolygós, szép, fiatal lány, és közöttük az a rém. És mindenki pontosan tudja, hogy ez nem egy filmforgatás, nem is áprilisi tréfa, nem legénybúcsú és nem farsangi móka, nem, ez egy szépségverseny.

És akkor – gondolom, mert mindig így láttam, vagyis másképpen nem tudom elképzelni – felvonulnak a színpadon ők, a versenyzők, mindegyik a kezében tartja a számát. Igen. Vonulnak. Gondolom, előbb estélyiben, aztán fürdőruhában, aztán mondanak valami hülyeséget a világbékéről, aztán a zsűri zsűriz és döntést hoz. Na, én akkor szerettem volna kisegér lenni az asztal alatt, hogy halljam azt a döntéshozatalt.

Vajon akadt-e egy, csak egyetlenegy zsűritag, aki ki merte mondani a valót, vagyis hát azt, hogy: „Gyerekek, mit keres itt az a dagadt, ronda, visszataszító, abnormális pasi?! Ez most komoly, mert viccnek azért durva lenne?!”

Ismerve a mai világot, azt kell feltételeznem, hogy nem, egyetlen egy sem akadt. Ugyanis – ismerve ezt a mai világot, azt kell gondolnom – kétféle ember ült abban a zsűriben. Az egyik fajta ugyanolyan volt, mint a későbbi győztes. A másik fajta meg attól rettegett, hogy ha ki meri mondani a valóságot, akkor meghurcolják, kicsinálják, pellengérre állítják és tönkreteszik.

Így aztán előbb összenéztek, felismerték egymás tekintetében, hogy mi a megfelelő cselekvés ebben a helyzetben, majd egymásra licitálva mindegyik elmondta, miszerint a dagadt, visszataszító, abnormális pasi a legszebb. De ha nem is a legszebb, de mindenképpen a legbátrabb és a legklasszabb, amiért így fel merte vállalni saját magát, vagyis nem is kérdés, kinek kell megnyernie a versenyt."

magyarnemzet.hu/velemeny/2022/11/valaki-mondja-ki-a-kiraly-meztelen

Tapi2021 2023.03.07. 15:42:22

Én arra vagyok kíváncsi, hogy ha egy ilyen kreatúra egy randin nem mondja be előre, hogy valójában minek született, és egy férfi csókolózik, le is fekszik vele, és kiderül, hogy egy másik pasival volt, akkor mi van?

Megölheti elégtételül (becsületgyilkosság, vagy erős felindulás), mert megalázta és belevitte tudtán és akaratán kívül egy homoszexuális aktusba?

_Neville 2023.03.07. 16:28:25

@Tapi2021: hát szerintem nagyon be kell ahhoz baszva lenni, hogy idáig eljuss, és ne gyere rá, hogy valami nem stimmel :D

élveteg 2023.03.07. 16:41:04

Na ezzel aztán tényleg bebuktak a liberálisok Mert olyan hogy belül szép máskép szép tényleg nem létezik A szépség abszolút Ha százszor ha ezerszer is mondják egy ronda nőre hogy szép csak máshogy attól azt senki sem fogja szépnek lát

ZorróAszter 2023.03.07. 17:30:40

Ne ijesztgessen. Azt hittem, kirúgták.

Az orwelli világban természetes az újbeszél.

Van nem tűnt fel senkinek, hogy minimum 20 éve orwelli világban élünk?

Sőt!

És még abban se reménykedhetünk hogy legalább fehérrel kicsempézett kínzókamrák nincsenek mert hiszen tudjuk hogy vannak.

Azt a jelenetet amit a múltkor láttunk a dron felvételéről, azt Ray Bradbury írta le először a Fahrenheit 451-ben.

Tapi2021 2023.03.07. 18:33:32

@_Neville: De stimmel, mert átoperálják! :-(

Ezek már nem egyszerű transzvesztiták.

Tapi2021 2023.03.07. 18:35:31

@élveteg: Pedig vannak nők, akik annyira csúnyák, hogy az már szép. Ilyen volt régen Barbra Streisand. És még pár csúnyán is szép színésznő. :-)

Tapi2021 2023.03.07. 18:37:15

@ZorróAszter: Amikor dobálta a drón a gránátot az orosz katonára, az meg dobálta ki maga mellől az árokból?

ZorróAszter 2023.03.07. 19:41:20

@Tapi2021:

Mintha előbb lelőtte volna és csak utána dobott rá egy gránátot is.

Gery87 2023.03.07. 22:54:17

@Tapi2021:

Miről van szó egyébként? Milyen drónos gránátos támadásról?

ZorróAszter 2023.03.07. 23:30:20

@Gery87:

Drónnal lelőttek egy katonát, beleesett egy kis vízelvezető árokba, aztán a drón rádobott még egy kézigránátot is.

Nem tudom, hogy ukrán vagy orosz volt.

gigabursch 2023.03.08. 07:51:38

Miért van az a gyanúm, hogy ez a lény csonkolt nemiszervű?

Gery87 2023.03.08. 10:34:38

@ZorróAszter:

hm..
Láttam én is érdekes videókat.

Tapi2021 2023.03.08. 11:07:54

@ZorróAszter: @Gery87:

Amit én láttam, azon egy ukrán drón dobált rá egy oroszra, aki az árokban feküdt legalább három gránátot. Amiket a katona kidobált maga mellől, mielőtt robbantak volna. K..va nagy mázlija és lélekjelenléte volt.
Aztán elfutott.

Imhol:

mandiner.hu/cikk/20221107_haboru_ukrajna_oroszorszag_kulfold_vlagyimir_putyin_dron_granat

Tapi2021 2023.03.08. 11:20:27

@gigabursch: Mert éppen arról van szó, hogy nem csak nőt JÁTSZIK, mint régen a transzik, hanem ÁTOPERÁLTÁK nővé!
Vagyis vélhetően ciciket is és hüvelyt is kapott! A farkát meg eltávolították. Plusz hormonokkal, gyógyszerekkel is sok éve "nőiesítik", tehát egy eléggé jó utánzat, mimikri lehet.

Ezért kérdeztem, hogy, ha egy ilyen átver egy férfit, aki annak tudatában randizik vele, hogy SZÜLETETT nő, és kiderül, hogy valójában egy férfivel csókolózott/feküdt le, akkor mi van?
Milyen elégtételt vehet ezért a meggyalázásért, átverésért?

Ezt előbb-utóbb jogilag szabályozni kell, mert durva dolgok lehetnek belőle!

Rodney 2 2023.03.08. 12:08:39

@Tapi2021: "egészen egyszerűen képtelen vagyok megérteni, hogyan jutottunk idáig"

Ez nagyon egyszerű. A kötlező női board member kvótákig úgy jutottunk el, hogy az első feministákat nem korbácsoltuk halálra (mint rendes muszlim országokban)
A buzulás piedesztálra emeléséig úgy jutottunk el, hogy eltöröltük az aktív buzik bebörtönzését/kasztrálását, megkövezését, stb
A többi perverz elmebaj istenítéséig úgy jutottunk el, hogy a korábbiakra épülő degeneráció elfajulását senki nem állította meg akár fegyverrel. Így aztán az európai civilizáció megy a levesbe és jön helyette valami más ami addíg fog létezni, amig ezeket a folyamatokat erőszakkal (a törvény erejével, stb) kordában tudja tartani.

gigabursch 2023.03.08. 13:07:34

@Rodney 2:
Szerintem sok ember tudomásul veszi valaki, hamradik emberről, hogy szexuálisan defektes, ha:
- nem tolakodik vele
- nem erőszakoskodik (verbálisan, nyilvánosan, stb...)
- a normális társadalom felé a saját hibás defektjeit nem reklámozza, azzal szépen csendben van
- emellett hasznos tagja a társadalomnak (tök mindegy, hogy melós vagy szuper mérnök).

Nekem is van ilyen ember az ismeretségemben és valóban emberként is viselkedik. Végtelenül zavarja a másik halmaz.
Mert sajnos van ez a mára abberált eLMeBeTeQ gyülekezetté növő társadalmi tömeg, ahol sajnos csak a tudatos rombolás a jelige.
Ezekkel szemben nincs pardonnak helye

Rodney 2 2023.03.08. 13:21:45

@gigabursch: Egyes helyeken (Németország, UK, azon belül is bizonyos "szakmák" vagy "kultúrkörök" esetében oda jutottak, hogy egy heteronak kell magyarázkodnia, vagy veszi észre hogy az esélyei jelentősen csökkentek. Velem is történt olyan, hogy meg sem pályázhattam szakmailag szinte rám szabott állást, mert 1. direkt nőt kerestek kvóta miatt (ez már kb 10 éve is volt) 2. mert direkt buzit kerestek ("investment fund managernek" bazmeg) ez kb 2 éve volt és németek voltak a megbízók.
Ilyenkor mindig elgondolkozik az ember, hogy hogyan fajultak idáig a dolgok és akkor jön rá a megoldásra... Persze az alapprobléma az, hogy Hitler elvesztette a háborút, ettől aztán minden genetikai hulladák vérszemet kapott és előjött a pöcegödréből... Hányszor hallottam a UK kapcsán, hogy ha Chuchill ezt előre látta volna, letérdel Hitler előtt.

Tapi2021 2023.03.08. 14:56:21

@Rodney 2: Nem kedvencem Hitler, de tény, hogy a vereségük után félig vörös (szoci-komm) Európát is megjósolta. Mindennel, amit a szovjet-bolsevik-proletárdiktatúra jelentett és hozott. Plusz a SZU-t, mint szuperhatalmat!
Amit ép elme nem kívánhatott.

Csak, hát akik ebben dönthettek volna jól is, azokat ez nem is érintette!!! :-(

Akiket meg igen, azok annyit értek nekik, mint most az ukránok. Sőt, annyit sem.

Gery87 2023.03.08. 15:05:31

@Rodney 2:

Hála istennek nem Hitler nyert ugyanis ő nem csak a buzikat irtotta volna ki hanem kb bárkit aki nem elég árja neki, köztük minket is.
Úgyhogy nemcsak ukrán nácinak lenni (szlávként ugye) ostobaság, hanem magyarnak is.

Persze ha valaki arra vágyott volna hogy ukrán hullák halmain keresztül rabszolgaként újra végigjárja a sztyeppét fordított sorrendben - Etelköz, Levédia, Urál, Szibéria - hajrá.

alöksz róz 2023.03.08. 15:06:07

@Tapi2021: jogos felvetés.
(amúgy nem úgy volt, hogy bele lesz írva a személyibe? vagy az nem erre vonatkozott? a születési név végül is benne kell h legyen elvileg)

Tapi2021 2023.03.08. 17:37:56

@Gery87: "Hála istennek nem Hitler nyert ugyanis ő nem csak a buzikat irtotta volna ki hanem kb bárkit aki nem elég árja neki, köztük minket is."

A vége mese habbal. Sem az olaszokat, sem minket és más szövetségest nem irtottak volna ki. Ez nyilvánvaló.
Ahogy az is, hogy sosem lett volna nyugati front sem, ha a nyugatiak nem üzennek hadat nekik.
De ez már mindegy.

"Úgyhogy nemcsak ukrán nácinak lenni (szlávként ugye) ostobaság, hanem magyarnak is."

Ez igaz!

Tapi2021 2023.03.08. 17:42:13

@alöksz róz: És igazoltatni fogják az emberek egymást egy jó buli után az ágyjelenet előtt???

Ahogy én emlékszem, ez is csak a normális országokban- nálunk gondolom - vetődött fel, mert máshol már ez is bűn, hogy valakiről tudható, hogy minek született.

Komoly gondok lesznek, ha nemváltók csapják be a partnereiket!

Legkésőbb az első arab pasinál.

Gery87 2023.03.08. 20:38:09

@Tapi2021:

- Nem nyilvánvaló! A horvátok is meg a szlovákok is "szövetségesek" (náci bábállam) voltak és egyértelműen leírták hogy a szlávok alsóbbrendűek.
Az hogy épp ki szövetséges nem számított, ha nyernek úgy is azt csinálnak amit akarnak.
És ha övék egész Európa ugyan miért kedveztek volna bárkinek?
A csehekről is leírta Hitler hogy a német együttélés miatt tökéletesen elnémetesíthetőek.
A többi germán népről hogy keletre telepítve őket a szlávok helyére, gyönyörű németek lesznek...az ő identitásukat sem tartotta tiszteletben.
- Miért ne üzentek volna hadat neki? Tétlenül nézzék hogy bekebelezi európát?

Nem tudom hogy a XXI.században mit kell ezek a büdös nácikat mentegetni?
Teljesen egyértelmű volt hogy mit akarnak: szláv és zsidó nélküli európát, rabszolgákat, halálra dolgoztatott tömegeket, új germán faji európát.

És ha megkímélnek minket, akkor már rendben van hogy mondjuk 30 millió lengyelt eltesznek láb alól? vagy hogy jön ki a matek?

Erkölcsileg védhetetlen a dolog mindenképp.

gigabursch 2023.03.08. 22:06:12

@Tapi2021:
Sajnos a Mein Kampf című művében elég világosan leírja, hogy mely népek felsőbbrendűek, mely népek valók erős rostálás után a felsőbbrendűek kiszolgálására (ebbe beletartoztunk mi is, magyarán a magyarság tekintélyes hányada ment volna a lecsóba), mely népek valók étprogramozásra (némely szláv népcsoport) és meéy népek szanálásra (zsidók, cigányok, a szlávok többsége)
Természetesen mindegyikhez ad egy ideológiai hátteret, amivel indokolja a maga igazságát.

gigabursch 2023.03.08. 22:06:53

@Gery87:
Nálad mitől náci a náci?

Billy Hill 2023.03.08. 22:53:25

@Tapi2021: "Vagyis vélhetően ciciket is és hüvelyt is kapott! A farkát meg eltávolították."

Állítólag az utóbbiból lesz az előbbi, a barlangos/szivacsos testet meg minden mást eltávolítanak, majd a maradékot (kifordítva, vagy inkább befordítva) feltuszkolják a hasüregbe, ahol mondjuk nem tudom, mitől marad meg úgy, hogy nem lökik vissza a belső szervek - a gondolat fájdalmassága miatt nem vettem rá magam, hogy jobban utánaolvassak...

Gery87 2023.03.09. 14:39:02

@gigabursch:

Leírtam világosan szerintem.

Gery87 2023.03.09. 14:42:49

@gigabursch:

"Természetesen mindegyikhez ad egy ideológiai hátteret, amivel indokolja a maga igazságát."

Amit aztán Hitler is úgy hajéított az aktuális realiásnak, érdekeknek megfelelően ahogy akart.
PL a horvátok "annyira azért nem szlávok" és így nem alsóbbrendűek mert "van bennük gót meg germán elem", a szlovákokban szintén...a bolgárok meg valójában inkább "turkománok".

Aztán ha más az érdek akkor már megint büdös szlávok lesznek.

A franciákat is el lehet adni "germán frankoknak" meg "büdös barbár galloknak".

Épp mi az érdek.

Hitler is csak egy gumigerincű hazug politikus volt, a saját elveit se tartotta be.

Gery87 2023.03.09. 14:45:05

@Billy Hill:

Valami heges érzéketlen hüvelyféle üreget biztos lehet csinálni, de hogy egy férfi azt a büdös életbe nem téveszti össze egy igazival az is biztos.

ZorróAszter 2023.03.13. 17:38:20

@Gery87: @Tapi2021:

Ami én láttam, ott a sebesült katona végül valószínűleg belefulladt az árokban lévő vizbe.

A drón valószínűleg nem tud közel függőlegesen lőni csak gránátot ejteni.

Itt csak egy gránátot dobott és fel is robbant, de csak mégjobban megsérült a katona mert viszonylag messze az árkon kívül robbant úgy emlékszem.
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása