magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Jókedv

A kedvenc vitám: amikor az erősen cenzúrázott fórumon összekap egymással a válogatott ballib közönség.

Persze emberileg érthető: mivel ellenség nincs - hiszen minden akár a leghalványabban is fideszesgyanús ki van tiltva -, s egy idő után dögunalmas a diktatúrázás és orbánozás, kell valami igazi vérpezsdítő akció.

Szóval kutatják a válogatott ballib kommentelők egymás hozzászólásait, minden szótagot elemeznek, az esetleg nem lehet-e burkolt fideszes propaganda.

Múltkor is vicces helyzet a Böjte-hecckampány egyik őrült cikke alatti ádáz vita. (Nem, nem adok linket.) Persze nem maga a téma a vita, abban nyilván mindenki egyetért, hogy a román Böjte pedofil fideszes gazember milliárdos álpap, akit halálra kellene ítélni emberiség elleni bűntettei miatt.

De jön egy felvetés: a román hatóságok miért nem lépnek fel, hiszen eleve nem szeretik a magyarokat, tehát érthetetlen, hogy a román kormányzat, ügyészség, rendőrség miért nem él a lehetőséggel! Vajon Zorbán cinkosai a korrupciómentes európai jóléti Románia hatóságai? De miért?

Na, ki is tör a vihar! Egy kis rész azt mondja, mert a románok csak örülnek, hogy Böjte irtja a magyar gyerekeket, hiszen így kevesebb magyar marad ott. A nagyobb rész viszont hörögni kezd.

Hiszen mindez a logika Zorbán narratívája! Hiszen magyar az, aki Magyarországon született, ott él és adózik, meg még a nyugatra az országból a diktatúra elől elmenekültek. Romániában románok élnek, pont. Persze ezek egy kis része beszél magyarul, de attól még nem magyar, ahogy az emberi hangot utánzó papagáj se ember! Szóval Böjte román, a tettestársai is, a gyerekek is!

Még azt az erősen elmebeteggyanús kommentelőt is megróják "nacionalizmusa" miatt, aki "Európa legutolsója a magyar mindenben" és "Böjte egy határon túli moslékmagyar" típusú szövegeket nyom, ezt még ebben az alakban se szabad, mert így is segíti bújtatott módon Zorbánt!

Szóval nagyon ébernek kell lenni. Lehet az ember fanatikus ballib, mégis seperc alatt fideszes alvó ügynökké válhat, ha nem figyel oda!

54 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr2918136788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ZorróAszter 2023.06.04. 06:49:49

Én a saját környezetemben sose hallottam olyant, hogy a rómániai magyarok románok, vagy a szlovákiai magyarok szlovákok. Mindig csak hallottam, hogy ezt mondják valakikről, de magam sosem hallottam egy liberálistól sem.

Itt megint az jut eszembe, hogy kinek az érdeke hogy széles körben visszatetsző/visszaütő dolgokat mondjon vagy csináljon? Főleg amikor sokkal értelmesebbnek látszik valaki, de annyira biztosan értelmesebb, hogy tudja, hogy visszaüt rá amit éppen mond.

Például hogy az antifa aktivisták tényleg nem tudják felmérni, hogy még a szélsőbaloldaliak körében is felháborodást vált ki egy sunyi és aljas támadás?

És ha tudják, akkor miért csinálják, vagy miért így csinálják?

És nem lenne probléma, ha nem hallottunk volna már évszázadokkal ezelőtt is ismert hatalomgyakorlási technikákról és titkosszolgálati módszerekről.

2023.06.04. 07:39:38

a probléma, hogy most már a szegényebb anyaországi régiókból lapátolják át a pénzt erdélybe.

Gery87 2023.06.04. 11:39:04

"Hiszen magyar az, aki Magyarországon született, ott él és adózik, meg még a nyugatra az országból a diktatúra elől elmenekültek. Romániában románok élnek, pont. "

Marhaság, ilyet senki ma már senki nem mond.
A saját kitalációidra minek írsz posztot?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.06.04. 11:43:00

@ZorróAszter:

Nyilván ez politikai harc is, mindig jól jön az ellenséggel direkt hülyeséget mondatni.

De sose becsüljük le a hülyeség erejét azért.

A balibbant keménymag nem azért hülye, mert a Fidesz így akarja, hanem önerőből is az.

Gery87 2023.06.04. 11:49:51

@ZorróAszter:

Még húsz éve az akkor 60+ os generációtól lehetett ilyet hallani erdélyiekre hogy "román", de ez csak amolyan "rövidítés" volt ha rákérdeztél tudta hogy nemzetiségileg magyar és nem is vitatta el.
Meg "Kinn voltunk a cseheknél Komárnóba"...
Az a generáció még felületesen országokban gondolkodott.

"Például hogy az antifa aktivisták tényleg nem tudják felmérni, hogy még a szélsőbaloldaliak körében is felháborodást vált ki egy sunyi és aljas támadás?
És ha tudják, akkor miért csinálják, vagy miért így csinálják?"

Nem tudják, vagy leszarják.
Túl sokat nézel ki belőlük!
Nincs itt semmi titkosszolgálati dolog, egyszerűen hülye balhét kereső emberek és ennyi.
Aztán hogy szurkolónak vagy antifának vagy bárminek hívják magukat már mindegy.

Gery87 2023.06.04. 11:52:28

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Kizárólag a jutubon olvasok bármi kommentet.
Ott ilyen nincs.
A faszbukon és egyebeken nem, nem érdekel.

Netes újságok alatt meg kvázi megszűnt a kommüntelési lehetőség.

2023.06.04. 12:40:15

Nem érdemes egyik oldal keménymagjával sem foglalkozni. Egyrészt ez mindig a kisebbség, másrészt nem reprezentálja fősodort. Egy szempontból érdemes csak néha megfigyelni ezeket: a két oldal közti lényegi különbség (a ballibek intoleránsabbak, szektásabbak) a keménymagnál jobban látható.

@Gery87: A YT nem különbözik e tekintetben a többitők, ugyanazok a kommentek vannak.

Egyébként az egyik legjobb szektás hely a r/hungary reddit csatorna. Itt nagyon hamar kaphatsz bant, ha kiszólsz a kórusból. A lepontozás pedig alap, ezáltal a mondandód már más csatornákon is irreleváns lesz. És a kommentelők, pontozók nagy része a 15-30-as korosztály.

_Neville 2023.06.04. 14:26:22

@ZorróAszter: " Például hogy az antifa aktivisták tényleg nem tudják felmérni, hogy még a szélsőbaloldaliak körében is felháborodást vált ki egy sunyi és aljas támadás?"
Nem tudják, mert vagy hülyék mint a segg, vagy fanatikus őrültek.

ZorróAszter 2023.06.04. 14:50:41

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
@Gery87:
@_Neville:

"De sose becsüljük le a hülyeség erejét azért."
"Nem tudják, vagy leszarják.
Túl sokat nézel ki belőlük!
"Nem tudják, mert vagy hülyék mint a segg, vagy fanatikus őrültek."

Nem kell mindenkinek CIA, BND, ... ügynöknek lenni. Elég egy, aki létrehozza vagy beépül a csoportba, és azután irányítja a hülyéket akár olyan messziről, hogy a neve se merül fel, vagy legfeljebb vádalkut kötő tizentötödrendű vádlottként.

A Vörös Brigádok esetén ez egy Marinetti vagy valami hasonló nevű pacák volt. Most nincs kedvem utána nézni.

Ugyanígy a sajtóban meg a politikai pártokban.

ZorróAszter 2023.06.04. 14:56:40

@zavaleta:

"a két oldal közti lényegi különbség (a ballibek intoleránsabbak, szektásabbak) a keménymagnál jobban látható."

A Pesti Srácoknál kb. 10 percig volt látható a kommentem. Pedig csak egy szolid egyet nem értő komment volt. Érdemes kipróbálni.

Meg azt is, hogy hogyan cenzúráz a Google. És hogy lehet elérni, hogy így cenzúrázzon. Mennyit kell fizetni és hogy működik ilyen szinten a cenzúra?

Gery87 2023.06.04. 16:21:30

@ZorróAszter:

"Nem kell mindenkinek CIA, BND, ... ügynöknek lenni. Elég egy, aki létrehozza vagy beépül a csoportba,"

Ó, ilyen alapon aztán bármi IS rá lehet fogni hogy mögötte áll egy szervezet, ügynökség....

Én értem hogy van egy igény arra hogy megértsük a világot és higgyük hogy minden okkal és céllal történik, ezzel valami rendet, kiszámíthatóságot rakjunk bele...de van úgy ám hogy szimplán hülyék az emberek, spontán:)

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.06.04. 16:39:44

@Gery87:

Persze, mert nehezebb a tiltás.

Alapvetően minél liberálisabb egy média, annál nehezebb kommentelni.

2023.06.04. 16:40:47

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
te nem élsz magyarországon. és nem érzékeled, hogy egyre kisebb az ellenség keresés. orbán hatalmas hibát vétett, hogy nem kezdett el konszoldiálni. a keleties szélsőségesség a történelmi bukását eredményezheti. az átlag fidesz választó se gondolja azt, hogy létreejön egy orosz-török-izraeli összefogás és ebben részt kellene vállalnia magyarországnak a nyugattal szemben.

ez kb. a hitgyülekezete kreálta másik szélsőség. az ortodox zsidó nacionalizmus mintájár a a hitráadiós baromságok. szemben az atv baromságaival. ami az ortodox liberális véglet. ilyenformán polatizálják a közéletet. a választói többség azonban mindkettőt elutasítja (és van két egyébként szűkülő réteg, amelyik ezeket támogatja.)

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.06.04. 16:42:05

@Gery87:

Még teljesen barátságos emberektől is hallani ilyet.

40+ éves ismerős. Magyar, nem ballib, bár fideszes se, nem iagzán izgatja a politika.

Meséli, van egy új ukrán csaja. Gyorsan kiderül: színmagyar a csaj, csak kárpátaljai.

2023.06.04. 17:22:05

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
a magyar kultúrában eleve megvetés éri azt, aki elhagyja a szülőföldjét. tehát ha egy kárpátaljai kis-magyarországra költözik, akkor nem idevalósi, egy a szülőhazáját elhagyó idegen, egy "ukrán".

Yorg 2023.06.04. 17:47:19

@cvsvrs: Te lehet, hogy Magyarországon élsz, de csak a saját magad alkotta világodat érzékeled. A valóság ezzel szemben pedig az, hogy ha ma lennének a választások, akkor megint 2/3-dal nyerne a Fidesz, az EU népszerűsége pedig rohamosan esik:

"Itt a felmérés, nagyot zuhant az EU támogatottsága Magyarországon

Az elmúlt fél évben nagyot esett, 12 százalékkal csökkent az Európai Uniót kedvezően értékelők száma Magyarországon.
Jelenleg honfitársainknak csupán 39 százaléka vélekedik pozitívan az EU-ról, ami 6 százalékponttal elmarad az uniós átlagtól."

nepszava.hu/3189054_felmeres-europai-unio-eurobarometer-magyarorszag

alöksz róz 2023.06.04. 18:09:28

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: erdélyi magyar fiatal is simán leukránozta az ukrajnai magyart

Boldeone2 2023.06.04. 18:11:59

@Yorg: Persze hogy csökkent, hiszen 1000- el megy Orbánék EU- ellenes propagandája. Reálisan nézve szinte minden előrelépés az EU- nak köszönhető, az elmúlt 30 éve...

Emlékezzünk csak vissza mi volt az Egyesült Királyságban, ott is nyomta a szélsőjobb az idióta propagandát, majd szűkösen kiléptek és azóta minden csak rosszabb lett...
Mára az a primitív réteg is belátja lassan, hogy hibázott, akik az EU ellen szavaztak...

alöksz róz 2023.06.04. 18:14:47

@cvsvrs: "orbán hatalmas hibát vétett, hogy nem kezdett el konszoldiálni." - van akivel nem lehet ilyet meg se próbálni. a ballib véleményvezér keménymag eleve elutasítja a konszolidációt. rögtön ugranak mint a disznó az ólba betévedt csirkére és pillanatok alatt szétmarják még a sajátjaikat is, ha ilyen kilengést sejtenek.

alöksz róz 2023.06.04. 18:16:02

@cvsvrs: csak próbáld meg itt a blogon a konszolidációt a boldival :-)

alöksz róz 2023.06.04. 18:19:16

@cvsvrs: kompromisszumot se lehet kötni velük, mert ha egy dekát is engedsz, rögtön nekikezdenek süvölteni, hogy háá elismerted hogy nincs igazad

2023.06.04. 18:20:49

@Yorg:
nem arról van szó, hogy a fidesz vezeti-e a közvéleménykutatást. hanem arról, hogy a fideszes választók mit gondolnak. és kezdik megutálni orbánt. (aminek következtében persze nem fognak gyurcsányra szavazni). orbánnak a hitgyülis szarságait nem osztják. még a ludovikán se.

Boldeone2 2023.06.04. 18:21:00

Éppen azok a tanulatlan és könnyen befolyásolható rétegek szavaztak a Brexitre, akik most legjobban szenvednek a negatív mellékhatások miatt
Egy ország sorsát elég egyszer elrontani, az évtizedekre is meghatározhatja a továbbiakat

Orbán is a pengeélen táncol, mert az autoriter rezsimekhez való dörgölőzés a putyinizmus hazai terjesztése kiverte EU és NATO szinten is biztosítékot

Hiába hazudja Orbán a semleges narratívát, mindenki látja a valóságot ha a kormánymédiát figyeli
Meg fogják kapni a büntetést érte, szerintem ...

alöksz róz 2023.06.04. 18:21:40

@alöksz róz: aztán ezen az alapon nekik már jottányit se kell engedni

Boldeone2 2023.06.04. 18:26:30

@alöksz róz: Velem lehet kompromisszumra jutni. Pl magyar csapatoknak szurkolok, így jobban elnézem Orbánnak mennyit költött a versenysportra
Az éremnek mindig két oldala van

Orbánnak két politikai sikere van: egyik a sport, a másik a határontúli nemzetpolitika
Nyilván az lehet kérdés, hogy reális - e az összeg, de eredmények vannak

Amit most csinál, az viszont teljes hülyeség, külpolitikai szinten

Yorg 2023.06.04. 18:29:50

@cvsvrs: "hanem arról, hogy a fideszes választók mit gondolnak."

És te, mint okleveles gondolatolvasó ezt persze pontosan tudod. Elárulok valamit: a választók túlnyomó többségénél a szavazás az nem olyan túlfokozott érzelmi cselekedet, ahogy te képzeled. Ahogy eddig se imádták, úgy most se utálták meg, és a nyilatkozataiból se azt hallják ki, amit te belehallucinálsz.

alöksz róz 2023.06.04. 18:34:37

@Boldeone2: "Egy ország sorsát elég egyszer elrontani, az évtizedekre is meghatározhatja a továbbiakat" - hááá most elismerted, hogy egyáltalán nem jogos a dumátok, hogy "a fidesz már 13 éve kormányon van, ne mutogasson visszafelé"

Boldeone2 2023.06.04. 18:35:41

A konszolidáció - rezsim szinten - az lenne, ha nem növelnék a hatalmukat tovább, de úgy viselkednek mint a kisgömböc: mindent fel akarnak falni
Ezért vették fidesz tulajdonba az egyetemeket, vagy szigorítják újra a választási törvényt

Ez nyilván nem fog kompromisszumot szülni, hanem csak fokozza a harcot

Orbán nagyon hülye lett 60 éves korára. Nem érti meg: naív illúzió azt hinni, hogy eltűnik az ellenzék, akárhogy kapálózik, sok ember egyre elszántabb lesz.

Azt sem érti meg: azt EU- t sem tudja legyőzni. Ott a liberális rendszer az általános norma. A szélsőjobb megint nem fog nyerni, a migrációs válság lecsengőben

A harmadik, szerintem fatális tévedése az orosz- ukrán háború . Ott nagyon benézte hogy mi történik, egyre rosszabbul áll a szénája

Boldeone2 2023.06.04. 18:37:51

@Yorg: Az látszik, hogy amíg nagyjából konjunktúra volt az EU van, addig megyegetett a szekér. Most viszont egy nulla: válság van minden szinten
A háborún túlmutató

...és a politikai rendszer is romlik

2023.06.04. 18:44:35

@alöksz róz:
a konszolidáció az, hogy létrejön a magyar néppárt. és annak van egy kozmpolita tagozata. amelyik azt mondja, hogy budapest legyen egy nemzetközi mintára szerveződő világváros. és a néppártnak van patrióta-lokálpatrióta platformja is, amelyik azt mondja, hogy előzetesen az országos közintézményeket kell megerősíteni és úgy kell összekapcsolódni a atlanti/transzatlanti világgal, hogy magyarország ne kerüljön alávetett helyzetbe. és valószínűleg ez utóbbi kerülne többségbe, azonban előbbi kisebbségi véleményként megjelenne. és mondjuk ez a két nézetrendszer valamelyest összecsiszolódna.

alöksz róz 2023.06.04. 18:50:13

@Boldeone2: ti ballibek már akkor is ugyanígy viselkedtetek és ugyanígy sivítottatok, amikor még szó nem volt ilyen szintű fideszes leuralásról, sőt semmilyen szintű fideszes leuralásról mert a ti kezetekben volt szinte minden, sőt akkor is ugyanígy viselkedtetek, amikor az mdf hagyott nektek szinte mindent, nektek még az se volt elég.

alöksz róz 2023.06.04. 18:54:40

@cvsvrs: "a konszolidáció az, hogy létrejön a magyar néppárt. és annak van egy kozmpolita tagozata." - ez teljes képtelenség. a kozmopolita (bal)liberális csak a saját kizárólagosságát fogadja el.

2023.06.04. 19:08:47

@alöksz róz:
a konszolidáció például az, hogy van egy magyar néppárt. és egy részének a jogállamiság az első. egy másik részének a nemzeti önrendelkezés. egy konszoldiált néppártnak része mindkét közjogi munkacsoport. a többségi és a kisebbégi magyarságot együttesen képviselik az európai unióban.

Yorg 2023.06.04. 19:42:43

@cvsvrs: Örökmozgó nincs. De nem tudjuk, hogy nem is lehetne. Hát nem. 100 %-ra valóban nem tudjuk. De elég sanszos, hogy nem is lehetne, és hiábavaló az összes erre irányuló erőfeszítés. Ez a helyzet a te magyar néppártoddal is.

Boldeone2 2023.06.04. 20:09:04

@alöksz róz: Nem vagyok ballib, már mondtam neked. Az ellenzékiség nem egyenlő a balliberalizmussal

Orbán szokta azt tenni, hogy mindenkit a baloldalra sorol, aki nem ért vele egyet, holott az nagyon nem ilyen egyszerű dolog

alöksz róz 2023.06.04. 20:22:08

@Boldeone2: "Nem vagyok ballib, már mondtam neked" - igen, láttam.
viszont kifejtetted a fórumon az ún nézeteidet, szóval jobban tetted volna, ha inkább nem mondod...

Yorg 2023.06.04. 20:59:10

@cvsvrs: Az a gyenge érv, hogy az EU-ban (meg igazában a Földön, a kínai állampárt se ilyen) SEHOL sincs ilyen? Hogy rajtad kívül az országban SENKI se akar ilyet? Az meg az erős, hogy minél többször leírod, hogy nyilvánvaló? Az meg továbbra se érdekel, hogy mit hallucinálsz arról, hogy mi Orbán külpolitikája, meg ki szarta le.

jónévez 2023.06.04. 21:02:15

Eleve mind fideszbérenc ügynökök vagyunk, kik meg merik jegyezni, ha véletlen jól merjük érezni itt magunk, ahol vagyunk.
Nem kell okvetlen a Romániában élőkről is szót ejtünk.

Yorg 2023.06.04. 21:25:01

@cvsvrs: Azt szarom le, hogy te azt hallucinálod, hogy leszarják.

jónévez 2023.06.04. 21:28:11

@Boldeone2:
Első, amit mondtál:
"Orbán nagyon hülye lett 60 éves korára. Nem érti meg: naív illúzió azt hinni, hogy eltűnik az ellenzék, akárhogy kapálózik, sok ember egyre elszántabb lesz"
Hát, elfogytak az érveid, és csak hülyézel. Van ez így.
Azonban a sok ember nem elszántabb, hanem (ha nem is Orbánpárti) egyre jobban csalódik az úgynevezett ellenzékben. Igen, a "művelt, városi " dumában is, a városi, valóban műveltek.

Második:
"Azt sem érti meg: azt EU- t sem tudja legyőzni. Ott a liberális rendszer az általános norma"
Nem akarja senki az EU-t legyőzni. És nem, nem általános norma a korlátlan liberalizmus, csak mellékhajtás. Hosszú, fájdalmas kárt okozó, de igyekezni kell ellene.

A harmadik:
"szerintem fatális tévedése az orosz- ukrán háború . Ott nagyon benézte hogy mi történik, egyre rosszabbul áll a szénája"
Nem nézte (ő sem) be, nagyon jól látja. Újra egy nyugat-kelet háborúskodás, mások földjén. Még akkor sem járunk jól, hogy kimaradni igyekszünk, rohadt rosszul járnánk (megint) ha bármely oldalra beállnánk.
Jut eszembe: mikor mész már harcolni??? Vagy csak a duma megy?

Gery87 2023.06.04. 21:31:10

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Nem ettől függ, régebben sokkal több helyen lehetett.
Oldaltól függetlenül.
Csak aztán a trollok, a jogi szabályozások, a moderálás visszaszorította.

Gery87 2023.06.04. 21:39:39

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Szerintem erről a Kádár rendszer is tehet (+ az emberi tudatlanság.)
Akkoriban nem igen volt téma a határontúli magyarság, így aztán legalább 4 generáció úgy szocializálódott hogy
"itt vannak magyarok, a többi külföld, ott mások laknak"
kész.
+ amit mondtam, hogy ez egyfajta rövidítés.
Nincs benne több.

S ez egyben a válasz arra is miért nincs érzékelhető osztrák, német, lengyel irredentizmus.
Ha nem triggerelik az embereket vele, akkor idővel "elmulasztják" a történelmi sérelmeket, még a területi és népességveszteségeket is.
Elfelejtődik, nem foglalkoznak vele.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2023.06.05. 08:46:30

Érdekes ez a -n/dzsi képző, nem is tudtam még erről. Akkor pl. az akandzsi hajóst jelentene?

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2023.06.05. 08:53:20

@Boldeone2: nem vagy ballib valóban, szalonbolsevista vagy, kb. olyanforma mint Major Tamás, aki jódolgában lett kommunista. A szalonbolsevisták jellemzőit már
Üdvözölnek Brassóból és Sepsiszentgyörgyről, újabb fix momentum-ellenes szavazókat ér az idomulásos szöveg, ráadásul úgy, hogy a brassói azt mondta, hogy ő román cigány, nem magyar, ennek ellenére az volt a válasza az idomulásra, hogy "mi a fasznak?" :)

ZorróAszter 2023.06.05. 09:17:11

@Gery87:

"Ó, ilyen alapon aztán bármi IS rá lehet fogni hogy mögötte áll egy szervezet, ügynökség....

Én értem hogy van egy igény arra hogy megértsük a világot és higgyük hogy minden okkal és céllal történik, ezzel valami rendet, kiszámíthatóságot rakjunk bele...de van úgy ám hogy szimplán hülyék az emberek, spontán:)"

Ott vannak a történelmi példák sora minderre. Hogy sokan sejtették annak idején, hogy mi az igazság mondjuk a Gleiwitzi adó megtámadása vagy Aldo Moro elrablása körül, csak éppen akkor semmilyen bizonyíték se tudtak felmutatni. Amikor meg már közismert lett hogy mi volt az igazság, akkor meg már teljességgel lényegtelen volt.

Erre mondják ezek az ügynökségek, hogy a régi bevált módszerek a legjobbak.

Amikor kiderül, hogy az antifákat ki hozta létre, kik irányították őket és mi volt a céljuk, akkor már szinte senkit se fog érdekelni, mert akkor már épp az aktuális odavetett gumicsontot fogják szopogatni.

Ugyanolyan meggyőződéssel, szilárd hittel és bizalommal a médiatálalásban, mint most az antifákat, vagy régebben az összes többit.

Boldeone2 2023.06.05. 10:25:41

@jónévez: Hát, elfogytak az érveid, és csak hülyézel. Van ez így."

- Ezek a tények. Az EU források tényszerűen nem jönnek. Ez már idióta országrontás amit Orbán folytat

És nem, nem általános norma a korlátlan liberalizmus, csak mellékhajtás"

- Az EU liberalizmus elvei alapján alakult ki, és működik. Ezek a tények. Ami nektek " korlátlan " az máshol csak norma

Még akkor sem járunk jól, hogy kimaradni igyekszünk, rohadt rosszul járnánk (megint) ha bármely oldalra beállnánk."

- Kimaradni lehetne normál módon is, de tudjuk, hogy Orbán ukránellenes, PUTYIN barátja. Elég kinyitni a kormánymédiát és felsejlik az orosz szövetség

Így biztos nem járunk jól!

Gery87 2023.06.05. 15:06:36

@Deak Tamas:

Ezek szerint fingod nincs róla mi fán terem a bolsevik meg a komcsi te agyalágyult fasz.
Látod, ennyire hülye vagy, mondjuk akinek mindenki román meg szerb attól ne is várjunk mást, ezt is pont ennyire tudod megítélni te ütődött.

Wildhunt 2023.06.05. 16:52:22

@Yorg: termodinamikairól tudjuk hogy nem lehetséges, kvantummechanikairól meg tudjuk hogy igen, de semmi értelme. A beteget ilyenekkel ne izgasd, mert többoldalnyi betűlevest fog hányni.
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása