magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

A kőkemény ballib buborék

A következtetés: "nem vagyok szabad, mert nem vagyok szabad".

  • Az a szabadság, ha elmondhatom, amit akarok.
  • Dehát te most éppen azt teszed.
  • De nem gondolkodhatok szabadon. Mert propaganda van, uszítanak, megosztják a népet.
  • Dehát szabad fórumok vannak a kifejezésre, pl. itt.
  • De nem hall meg minket senki!
  • Mi akkor a szabadság számodra?
  • Az igazi szabadság az, ha az van, amit mi akarunk!
  • Te szabad vagy?
  • Nem, mert alulfizetik az egészségügyet és az oktatást.

45 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr7618247307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gery87 2023.11.02. 09:28:36

A cím találó: buborékok vannak, amiben azt csinálsz, mondasz amit akarsz, de ahogy több tüntető mondja "senkit nem érdekel (a másik oldalon)".

Persze vannak túlzó hülyeségek, pl "a szabadság az hogy azt csinálok amit akarok.."
De hát az átlagember elsősorban érez, nem szaval...valószínűleg még magának se fogalmazta meg pontosan, nemhogy a riporternek.

Szóval kicsit cinikusnak tűnik nekem ez a részedről.
A kiszolgáltatottság nem szabadság, az alagsori cselédpletyka megtűrése szintén nem médiapluralizmus.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.11.02. 09:44:36

@Gery87:

Nem lehet egyszerre két irányba menni. Aki szerint x irány a jó, az mindig küzdeni fog érte és elnyomásnak fogja tekinteni y irányt.

Tapi2021 2023.11.02. 11:20:03

Ellenzéki (ballib) logika.

Tapi2021 2023.11.02. 11:25:07

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Így van.

A gond ott van, amikor ezt a teljesen egyszerű, racionális tényt valakik, mint elnyomást fogják fel. Vagyis akarják felfogni és elhitetni az emberekkel.

"Ha nem a te akaratod érvényesül - mert pl. a többség más irányra szavazott - el vagy nyomva. Tehát harcolj, trollkodj, állj ellen, gáncsolj, szíts elégedetlenséget, uszíts, tegyél keresztbe, ahol csak tudsz... !!!

(Hogy aztán a te (a mi) akaratod érvényesüljön, ha sikerült a másikat elgáncsolnod.)

Gery87 2023.11.02. 11:52:17

@Tapi2021:

A magyar társadalom nem fejlett gyakorló polgári társadalom, nagyon nagy a civil passzivitás és a szolidaritás hiánya, nincsenek tapasztaltok sem ilyen téren...még a liberális, leginkább polgári része is kvázi tini szinten van, mert minket mindig gyerekként kezelt a hatalom aki felé kell egy gondnok, egy Ferenc Jóska, egy Kádár egy Horthy aki majd cselekszik te meg örülsz neki és kapálsz tovább...

Ezért olyan ergya az egész.
40-es 50-es tanároknak meg szó szerint gyerekeknek el kell játszaniuk életükben először a nagybetűs civil demokratát...
Hát persze hogy a "lámpalázban" az lesz belőle "fujj orbán" meg a szabadság projektálásából annyi lesz hogy ők mit akarnak.

Gery87 2023.11.02. 11:54:12

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Igen, csak nem mindegy a küzdelem milyen keretek között zajlik!

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2023.11.02. 12:14:59

Boldili mintaállama, Németország, az az igazi nagy szabad ország. Ott Petry Zsolt úgy elmondhatta a véleményét mint a szél, és a főnöke, Dárdai Pál milyen gerincesen ki is állt mellette.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.11.02. 12:21:18

@Deak Tamas:

Erről azt írta pár éve a HVG: "a piac megoldotta", nem vicc.

2023.11.02. 12:31:21

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
ugyanez a másik oldalról. a nemzet nem szabad. miért nem szabad? mert kényszeríti brüsszel. a nato/eu központ. szabadon csatlakozott magyarország? szabadon kiléphet. miért ne lenne magyarország totálisan szabad?

tehát a többséget nem nyomja el senki. csak a kisebbségeket. és ebből lesz a baller mantra.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.11.02. 12:37:08

@cvsvrs:

Próbálnánk csak kilépni! Másnap jönnének a bombázók és a szankciók.

2023.11.02. 12:39:14

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
a klub üzletpolitikájának fontosabb volt a homofil célcsoport, mint a homofób. duális erkölcsiség. két irány van. a jó és a rossz. és petri a német közerkölcs szerint rossz útra tért. mondjuk még csak homofób se volt. hanem normális. magyar viszonylatban. németországan azonban egy szalonnáci, egy profofasiszta. amit egy berlin klub nem engedhet meg.

when you in rome/germany do as the romans/germans do.

2023.11.02. 12:42:15

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
a bombázók, dehogy jönnének. szankciók meg ugye legitimek. ha az ensz minden tagállam azt csinál, amit akar, akkor szabadon korlátozhatja a behozatalt és a kivitelt.

orbán fogadja el az európai kétharmadot. azt, hogy az is mindent visz, akkor ha európai uniós forráshoz akar jutni. ez egy korrekt álláspont akkor, ha a nemzeti parlamentben is ez a helyzet.

Yorg 2023.11.02. 13:35:14

@cvsvrs: Nem korrekt, mert az EU nem nemzetállam, és a szabályai mások, mint a nemzetállamoké, konkrétan Magyarországé. Orbán egyetlen magyar szabályt se szegett meg, az EB pedig rendszeresen megszegi, pl. azzal, hogy politikai okokból visszatart Magyarországnak szerződés szerint járó pénzeket. Jogállamiságról papolnak, miközben pont ők sértik meg azt.

Yorg 2023.11.02. 13:36:38

@Yorg: az EB pedig rendszeresen megszegi az EU szabályokat

2023.11.02. 14:21:22

@Yorg:
az európai bizottság a "szerződések őre". ők mondják meg, hogy ki szegte meg, vagy nem szegte meg az európa parlament és a nemzeti parlamentek által is ratifikált szabályokat. és ha valakinek nem tetszik a döntése, akkor fordulhat az európai bírósághoz.

2023.11.02. 14:32:52

@Yorg:
nekem nincs probléma azzal, hogy ha valaki azt mondja, hogy az eu alakuljon át egy laza konföderációvá. az állam és kormányfők, a miniszterek, szakállamtitkárok egyeztessenek összeurópai kérdésekben. és ezzel temérdek bilaterális egyezményt kiválthatnak akkor ha egy kérdésben mindenki egyetért. és egyébként meg minden tagállam legyen szuverén.

ez egy legitim álláspont. csak ez esetben nem jár eu támogatás se. hanem a magyar jegybank szabadon teremthet konvertibilis forintot. a szabad piac ezt beárazza dollárban, illetve a többi pénznemben kikalkulálják a keresztárfolyamokat.

és egyébként az ep egy összeeurópai pártkongresszus, aminek különösebb jogköre nincs. az európai bizottság egy sóhivatal. akár ez a konföderáció is lehetne ez is az eu alapműködése.

csakhogy a fidesz és az összes többi párt és magyarországon kívül még 26 tagállam nem ezt fogadták el.

Yorg 2023.11.02. 14:38:48

@cvsvrs: "az európai bizottság a "szerződések őre""

Hagyjál már az ilyen patetikus marhaságokkal. Hiába kérdezi rendszeresen a magyar kormány, hogy mutassa már meg az EB, hogy konkrétan melyik szabályt szegte meg, az EB erre sose ad egyenes választ. A jogállamiság tiszta, világos szabályokat és azok betartását jelenti. Amit az EB művel már jópár éve, az minden, csak nem az.

Yorg 2023.11.02. 15:15:57

@cvsvrs: "nekem nincs probléma azzal, hogy ha valaki azt mondja, hogy az eu alakuljon át egy laza konföderációvá."

Nem kell ilyet mondani, mert az EU az alapításától fogva az, és akkor is az volt, amikor beléptünk, és az összes jelenleg is érvényben lévő szerződés szerint is az. Ez a lopakodó, sunyi törekvés az EB és az EP részéről, hogy alakuljon át egy bürokraták által irányított, neobizantikus Egyesült Európai Államokká antidemokratikus és jogállamellenes.

"az állam és kormányfők, a miniszterek, szakállamtitkárok egyeztessenek összeurópai kérdésekben. és ezzel temérdek bilaterális egyezményt kiválthatnak akkor ha egy kérdésben mindenki egyetért. és egyébként meg minden tagállam legyen szuverén."

Ez, amit most meglepően pontosan leírtál pont az az EU, ami a szerződésekben szerepel! Nem az sérti a szabályokat, aki ehhez az EU-hoz ragaszkodik, hanem az, aki nem ennek megfelelően jár el. Azaz az EB.

"csak ez esetben nem jár eu támogatás se."

Lófaszt nem jár. Szerződés szerint jár. Az sérti a jogállamiságot, aki ezt politikai okok miatt nem tartja be.

"hanem a magyar jegybank szabadon teremthet konvertibilis forintot. a szabad piac ezt beárazza dollárban, illetve a többi pénznemben kikalkulálják a keresztárfolyamokat."

Ennek a zagyvaságnak semmi köze semmihez, amiről eddig volt szó.

"és egyébként az ep egy összeeurópai pártkongresszus, aminek különösebb jogköre nincs. "

Ez szerepel a jelenleg is érvényes szerződésekben. Eredetileg nem is parlamentnek hívták, hanem Common Assemblynek, Közgyűlésnek, és a tagjait mégcsak nem is választották, hanem kinevezték. Csak sajnos egy ideje úgy viselkedik, mintha egy nemzetállam parlamentje lenne, miközben nem az.

"az európai bizottság egy sóhivatal. "

Nem sóhivatal, de a jelenleg érvényes szerződések szerint messze nincs akkora jogköre, mint amekkorát követel magának mostanában.

"csakhogy a fidesz és az összes többi párt és magyarországon kívül még 26 tagállam nem ezt fogadták el."

Dehogynem. Ez a jelenlegi lopakodó hatáskör-bővítés az, amit nem fogadott el senki.

Tapi2021 2023.11.02. 15:20:12

@cvsvrs: "orbán fogadja el az európai kétharmadot. azt, hogy az is mindent visz, akkor ha európai uniós forráshoz akar jutni. ez egy korrekt álláspont akkor, ha a nemzeti parlamentben is ez a helyzet."

Durva, hogy ennyire nem akarjátok érteni, hogy 1. az EU nem felettes szerve az országoknak, 2. éppen VISSZAÉL a hatalmával, mivel valójában semmi alapja nincsen szerződés szerint annak a genyózásnak, amit POLITIKAI alapon csinálnak!

Vagyis az EU szegi meg a jószándékkal összerakott és egykor aláírt játékszabályokat!

Tapi2021 2023.11.02. 15:24:18

@cvsvrs: Akkor mondj egy konkrét pontot a szerződésből, amely meg lett szegve!!!! És azt is, hogy hogyan?!

Ők sem mondtak egyet sem, hiszen akkor nem lehetne MASZATOLNI, ködösen hivatkozni a "jogállamiságra"!!!!
Nem lehetne zsarolni és visszaélni a hatalmukkal. Egyszerűen azzal, hogy náluk van a csap.
Most ez történik.

Tapi2021 2023.11.02. 15:27:09

@cvsvrs: "nekem nincs probléma azzal, hogy ha valaki azt mondja, hogy az eu alakuljon át egy laza konföderációvá. az állam és kormányfők, a miniszterek, szakállamtitkárok egyeztessenek összeurópai kérdésekben. és ezzel temérdek bilaterális egyezményt kiválthatnak akkor ha egy kérdésben mindenki egyetért. és egyébként meg minden tagállam legyen szuverén.

ez egy legitim álláspont. csak ez esetben nem jár eu támogatás se. "

Pontosan erről szól a szerződés! Egy ilyen szövetségbe léptünk be!!!

Az a baj, hogy már nem így szeretnék működtetni, akiknek más az érdekük! Ez a konfliktus oka.

2023.11.02. 16:07:04

@Tapi2021:
csakhogy magyarország nem egy ilyen szövetségbe lépett be. többek között a fidesz is elfogadta ezeket a szabályokat. maga orbán viktor is szavazott a magyar országgyűlésben.

és egyébként ettől függetlenül az eu a tagállamok pénzét osztja el. tehátazok a tagállamok, akik a közös kasszából kérnek, azok a pénzt másoktól kapják, és ezen összegek elköltésébe a beleszólnak nyilván beleszólhatnak. különös tekintettel a nettó befizetőkre. hollandia is szuverén, ha ők utalnak pénzt, akkor nyilván megmondanák, hogy azt mégis mire használhatják fel.

módosítani kell a szerződést, hogy egy tagállam mondhassa azt, hogy köszöni, de nem fizet be ennek vagy annak, vagy a másik mondhassa azt, hogy ezekkel a feltételekkel nem kér pénzt. lehet ezt javasolni. hogy az európai közösség ebbe az irányba mozduljon el.

akár azt is, hogy az eu pénzeket az önkormányzatok kapják. abban van fideszes, ellenzéki, független. tehát kap mindenki, forrásokhoz jut az ország úgy, hogy nincs teljhatalmú döbrögi uraság. ez is egy korrekt álláspont lenne. ez lenne anemzeti érdek. csak ez esetben maga a fidesz, a fideszes önkormányzatok váltanák le orbánt.

Yorg 2023.11.02. 16:39:33

"csakhogy magyarország nem egy ilyen szövetségbe lépett be."

Hiába írod le ezerszer is, attól még nem lesz igaz.

"módosítani kell a szerződést"

Nem kell módosítani. Be kéne tartani. És az EB az, aki ezt nem teszi, nem Orbán.

"nincs teljhatalmú döbrögi uraság"

Döbörögit nem választotta senki. Orbán meg zsinórban negyedszerre kapott kétharmadot.

élveteg 2023.11.02. 16:50:50

"Az a szabadság, ha elmondhatom, amit akarok"

Kivéve na nem a gyevi bírót hanem mondjuk a német Thilo Sarrazint aki nemcsak elmondta amit akart hanem könyvet is írt Aztán ki is rúgták a szocdem pártból ,meg mindenhonnan

gigabursch 2023.11.02. 17:44:39

Ez a sok "szabadságszerető" véglény menjen ki az AEÁ-ba és járjon utána, hogy mi van azzal aki szabadon kinyilvánította a véleményét arról, hogy kire szavaz...

gigabursch 2023.11.02. 17:51:42

@cvsvrs:
Akkor csak egyszer mondja már meg emellett a túlfújt jogállamiság-hisztilufi mentén, hogy hol történt szerződésszegés!

Csak egyszer!

Tíz éve egyszer tudott még ilyet felmutatni!
Nem tűnt fel???

vasútihíd 2023.11.02. 21:09:31

az internet cenzúra alapján mért szabadság: www.comparitech.com/blog/vpn-privacy/internet-censorship-map/
persze a térkép liberális szempontok alapján készült hiszen a keményen cenzúrázottnak minősített országok a természetes jóhoz közelebb állnak

Tapi2021 2023.11.03. 14:20:28

@vasútihíd: És Magyarországon ki cenzúráz? És kit?

Ezek a "felmérések" (korrupció index, cenzúra index, jogállamiság "helyzete"...), mind manipulációk eredményei vagy echte hamisak! Nyomásgyakorló ESZKÖZÖK.

Előre lehet borítékolni, kinek, mennyit mérnek, AZ ALAPJÁN, hogy éppen jóban van-e a csúcsragadozókkal vagy nincs!!!
Ez az egyetlen valós korreláció!!!

GyMasa 2023.11.05. 16:15:29

@vasútihíd:
Vicces, hogy ezen a térképen s "demokrácia lánglelkű szabadságharcosa", Németország 3 pontot kapott, a "félmucsai, fasiszta, hybrid-autokrácia" Magyarország meg csak 2-t...
Érdekes...

GyMasa 2023.11.05. 16:17:23

@GyMasa:
Sőt, még a "Land of the free" USA is 3 pontot kapott...

2023.11.05. 20:26:28

@gigabursch:
a magyarországiigazságszolgáltatás független a kormánytól? nem. ez egy nyilvánvaló dolog. polt péter nem egy független főügyész. az alkotmánybíróság nem független a kormánypárttól. a hatalmi ágak látszólag sincsenek szétválasztva. a közmédia egyoldalú, stb..

aztán lehet mondani, hogy eddig is így volt. amellet lehet érvelni, hogy a függetlenség eddig is csak látszólagos volt, mert létezett egy burkolt, indirekt politikai befolyásolás. most ez direktben, nylítan történik.

nem kérdés az, hogy a fidesz az eu alapértékeit sérti, támadja. nap mint nap. ez a politikája. erről szól a "brüsszelezés". ami egy legitim politikai törekvés. csak mi a francért kellene svédországnak támogatnia pénzzel magyarországot.

ha az van amit orbán mond, hogy minden tagállam legyen szuverén, akkor a svéd kormány majd eldönti, hogy kitömi-e a zsebét. ő meg majd megvétózza a svéd csatlakozást. ez egy hatalmi játszma.

az, hogy az orbánizmus megsérti-e a szerződéseket az nyilvánvaló. legfeljebb azt lehet mondani, hogy magyarország eddig is sértett irányelveket és a többi tagállam is folyamatosan megsérti ezeket.

gigabursch 2023.11.05. 20:34:49

@cvsvrs:
Blablablablabla

Szófosás, mellébeszélés, terelés, demagógia

Tehát akkor hol történt magyar részről szerződésszegés?
Erre várom a választ!

A többi hülyeségtől kímélj meg!

2023.11.05. 20:43:43

@gigabursch:
van független igazságszolgáltatás? nincs. sérülnek az európai unió alapértékei magyarországon? igen. ez nem kérdés.

gigabursch 2023.11.05. 20:50:43

@cvsvrs:
Van.
Pont annyira független, mint a francia, német, dán, cseh, svéd, stb.

gigabursch 2023.11.05. 20:52:03

@cvsvrs:
Te tényleg nem érted, hogy van egy szerződés ami mindkét félre vonatkozik?
Kötelez!

GyMasa 2023.11.06. 12:32:44

@gigabursch:
Pontosan!
Az EU az elmúlt 5-8 évben még arra sem volt képes, hogy megpróbáljon bármiféle konkrétumot adni ezekre a "jogállamisági mércékre", amiket Magyarország állítólag megsért.
Mert, leírva sehol soncs ez egy szóval sem.

gigabursch 2023.11.07. 09:46:55

@:
Akki akkor anóném, hogy még nincskevet sem vállal az valahol a svábpgr, a galandféreg és a patkány között leledzik emberi minőségileg.

gigabursch 2023.11.07. 09:47:40

@gigabursch:
Akkor még egyszer
Aki akkora nóném, hogy még nincknevet sem vállal, az valahol a svábogár, a galandféreg és a patkány között leledzik emberi minőségileg.

gigabursch 2023.11.07. 09:55:01

Úgy látom egypártrendszeres @cursus nemcsak a nicknevét nullázta le (hiába no, Hofi megmondta már régen a meztelencsigás-gerinces hasonlatot), de az is szembetűnő, hogy nem érti meg azt, hogyha egy kocsi nem megy, arra nem kielégító válasz az, hogy a motor rossz.
Egyrészt mert egy motor elég sok ponton lehet hibás és - ha már nem fogja fel az analógiát, akkor legalább a többiek értsék - a javításhoz pontosan meg kell nevezni a hibát.
Másrészt lehet, hogy az a fő gond, hogy a motor azért nem megy, mert elfogyott az üzemanyag, vagy úgy egyébként azért nem megy az autó, mert emelőbakokon áll, esetleg csak el kéne fordítani az indítókulcsot...

@GyMasa:
Pont annyira nem tudnak rá válaszolni sem külföldön, mint itthon, mert _nincs_konkrétum_.
S ez nem az a kérdés, hogy szeretem-e vagy nem szeretem a pártunkat és kormányunkat, hanem az, hogy tud-e helyes választ adni, vagy csak hazudozik.

GyMasa 2023.11.07. 10:48:39

@gigabursch:
Volt "szerencsém" beszélgetni erről egy született némettel. Neki az volt az álláspontja, hogy orbán egy diktátor, és, ha nem teteszik az EU-ban, akkor lehet eltakarodni...
MOndtam is neki, hogy az asszonnyal sem így bánik, nem? Mert az EU is olyasmi kapcsolat az országok között, mint egy házasság. Aztán, akkor volt csend.
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása