magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Ami váratlan

Van olyan, hogy teljesen váratlan dolgok történnek.

Mondjuk elképzelem, mi lett volna, ha valaki nekem megmondja 1984-ben, hogy 40 évvel később orosz-ukrán háború lesz. Nagyon röhögtem volna, s azt mondtam volna, előbb lesz kaliforniai-texasi háború, mint orosz-ukrán. S aztán mégis!

A magyar politikában is volt pár biztos pont.

Az egyik az volt, hogy a magyar nacionalizmus együttjár az oroszellenességgel, meg a Trianonban nyertes államok ellenzésével, plusz erősebb vagy gyengébb antiszemitizmussal.

Aztán lassan mindez eltűnt. De legalább magyarázható módon. Az antiszemitizmus erős csökkenése a migráció miatt lett. Az oroszellenesség eltűnése a nyugati woke eszmékre a reakció. A trianoni kérdés változása meg a gyakorlati tapasztalás eredménye: kiderült, a szomszédos nacionalistákkal jobban lehet beszélni, mint az ottani liberálisokkal.

Én nem hittem volna, hogy így lesz. 1999-ben azért szakítottam a MIÉP-pel, mert azt hittem, nem képesek változni. Nálam a Szerbia elleni NATO-agresszióra adott MIÉP-reakció volt az utolsó csepp, meg aztán a MIÉP-hez közeli értelmiség - lásd különösen Lovas Istvánt - ostoba szövegeI.

De ez megváltozott, mégpedig organikusan, magyarázhatóan. Örülök neki.

De ami viszont most megy, az ellenoldalon, arra tényleg álmomban se gondoltam volna!

Amiben biztos voltam: van egy ballib szabványcsomag, melynek tartalma:

  • nyugatimádat,
  • kapitalizmusimádat,
  • zsidóimádat,
  • magyarok lenézése,
  • homoklobbizmus.

Ami a kapitalizmust illeti, feltételeztem, előbb-utóbb lesznek majd a ballibaizmus határterületein fejlemények, dehogy a többi 4 marad, abban nem volt kétségem.

Hát erre meg mi történik?

Egy modern ballib szentírás, a Meseország mindenkié szerkesztője zsidózik! Ez kb. olyan, mint hogy Csurka István ünnepel Románia nemzeti ünnepén, Erdély és Órománia egyesülésének napján.

A cikk nem ír sok konkrétumot, de utána néztem: ennek a srácnak olyan szövegei vannak, hogy annak idején még a MIÉP palesztínkendős korszakában se jelenhettek volna meg a pártmédiákban.

S nem akarom azt mondani, hogy az ellenoldalnak, a kritikátlan zsidópárti oldalnak igaza van. Korábban én is oda tartoztam, bevallom, túlságosan a zsidó oldalon álltam, ma már inkább semleges vagyok, hatottak rám keresztény arab ismerősök érvei, akik nehéz helyzetben vannak mindig, mert egyik oldalhoz se tudnak tartozni lelkesen: nem tudnak se az izraelieknek, se az iszlámnak tapsolni.

Szóval a meseországos homokember persze ír igaz dolgokat is Izrael ellen, de amit ő csinál az a ló túlsó oldala: kritikálatlan arabpártiság.

Ami biztos, sose hittem volna, hogy Magyarországra képes begyűrűzni Amerikából a baloldali antiszemitizmus, ráadásul éppen az agresszív homokossággal egy csomagban.

153 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr7118311135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gery87 2024.01.30. 12:28:22

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Te ezt már megint onnan Bulgáriából megállapítod:)

Boldeone2 2024.01.30. 12:32:48

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Az, hogy mennyire oroszellenes, vagy antiszemita a magyar társadalom egyrészt a történelmi tapasztalásból adódik, másrészt abból, hogy az uralkodó történelemszemlélet hogyan formálja a korszellemet

A baloldali antiszemitizmus abszurd, hiszen a baloldali eszméket eleve zsidók találták ki és mai napig jelentős részben képviselik: Marx, Karl Popper, Arendt, Soros - mindegyek zsidó származású. A magyar baloldali filozófiákat és politikát is zsidók vitték, Kádárt kivéve

Az oroszellenesség viszont mindig is jobboldali dolog volt. A 2vh előtt az ázsiai bolsevizmus miatt utálták a " muszkákat", utába meg 1956 leverése és az államszoci diktatúra, az orosz megszállás miatt

Mára - paradox módon- megfordult a dolog: a jobboldal lett többé- kevésbé zsidóbarát és oroszbarát

A baloldal megutálta az oroszokat, az érthető, de a palesztinszeretet az nem

Gery87 2024.01.30. 12:33:20

Én nem látom tapasztalom hogy csökkent volna az antiszemitizmus a közbeszédben vagy egyéni szinteken...
Nem nőtt és nem is csökkent.
Csak most más a téma, másokat "jobban utálnak".

Az meg hogy a politika mit kommunikál, hát istenem, tudjuk hogy többségében férgek, azt mondanak épp ami épp érdekük...nem azt amit gondolnak.

Toroczkai is pont az a kisnylas faszkalap mint 20 éve, csak felvett egy öltönyt és beült a többi öltönyös bűnöző közé, ezért már nem mondhat azt amit akar...

Boldeone2 2024.01.30. 12:39:05

@Deak Tamas: Ezt már egyszer megbeszéltük! A terv jó volt, a Magyar Nemzeti Tanács terve.
Jászi Oszkár a nemzetiségi ügyekkel megbízott tárca nélküli minisztere lett, majd megbeszéléseket folytatott az ország nemzetiségeinek képviselőivel, hogy Magyarországot „Keleti Svájccá” alakítsák. Nem rajta múlott, a terv jó volt, csak más vo.t a realitás

Gelmerrrrr 2024.01.30. 12:39:07

@Tapi2021: régi, keresztény-nemzeti-európai világ, ehhez kell
----------------

??????????? Világja stak a kretény-libcsinek van, a magyarnak erda, árda, rakumány, bolja.

Kretény? Ájróper? Dehát az a libcsi, te egy libcsi vagy?

Gelmerrrrr 2024.01.30. 12:42:31

@Deak Tamas: A születési helyétől nem messze van Brezsnyevo nevű falu,
----------

Ősmagyarul: ona bírtaváltalagujától nem messze, tova van namájú veszta, ardu, tarvány.

Gery87 2024.01.30. 12:44:38

@Boldeone2:

Ezt még '67-ben sőt, '48-ban kellett volna előadni, nem akkor amikor már késő volt és olyan területek berendezkedéséről vitázni amik már nincsenek is ellenőrzésünk alatt.
A máséból meg könnyű ígérni ugye...

Boldeone2 2024.01.30. 12:45:28

V8szont Kárpátalját " visszakérni" buta ötlet. Ott kb 12% volt a magyarok részaránya a háború előtt( vagy max 15%...)

Azóta csak több ukrán lett és kevesebb magyar... Ennek nincs semmi realitása, viszont újabb konfliktus lehet belőle....

Bedobták most gumicsontnak a magyar politikába ezt az ügyet..

Boldeone2 2024.01.30. 12:49:33

@Gery87: Az anyaországtól elszakadt területek valójában több száz éve el voltak szakadva, mint Erdély. A nemességet csak az érdekelte, hogy legyen nekik munkaerő, így lett egyre több és több román Erdélyben, meg a hegyekben könnyebben átvészelték a nehéz időket

Egy gyenge , de büszke országra jött már Trianon...

Gery87 2024.01.30. 13:00:23

@Boldeone2:

Ha nem a nemesség vezette volna a magyar nemzeti ébredést, akkor egy haladóbb és etnikai alapú nemzet és országtudat jöhetett volna létre. Talán.

Tapi2021 2024.01.30. 13:29:34

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Nem attól csökken az antiszem, hogy jönnek a muszlimok. Hanem attól, hogy 1. most éppen nem gerjeszti, avagy inkább kreálja ezt a ballib oldal, mint korábban. Pl. az SZDSZ idején.

2. Ha azt látja a magyar, hogy nem minden zsidó magyarellenes, sőt, akkor ők sem zsidóellenesek.
Amilyen a mosdó! Ez működik itt is, meg az EU-ban is, meg úgy nagyjából minden kapcsolatban.

Tapi2021 2024.01.30. 13:43:15

@Gery87: "Csökkenés nincs, hallgatás van!"

A rendszerváltáskor kutyát nem érdekelte, ki zsidó, ki nem. Utána szándékosan GERJESZTETTÉK az "antiszemitizmust", mert kellett az SZDSZ-nek - többek között - az antiszemita KÁRTYA, a politikai hadakozásban, és politikai előnyszerzésre.
BE IS JÖTT nekik sok évig!

Ők voltak a zsidók megmentői, védői a mucsai antiszemita magyarokkal, a magyar "jobboldallal", értsd, a politikai ellenfelekkel szemben. És ezt a zsidók is sokáig bevették és egy emberként támogatták őket.

Szóval, ha a gerjesztést befejezik, már azzal csökken a szám!

A korrupció is úgy nálunk a "legnagyobb", hogy állandóan ezt sulykolják, minden csatornájukon. Aztán az emberek meg beixelik, hogy van.
Ha megkérdeznék azt is, hogy "Ön ezt személyesen megtapasztalta-e, részt vett-e korrupcióban", bizonyára mást válaszolnának.
Ez is csak agymosás és manipuláció!!!

Érdekes, hogy mindig az éppen "renitens" országokban szabadul el a korrupció, meg omlik össze a jogállam!!!!
Amelyet pussolni, basztatni kell. Érdekes.

Tapi2021 2024.01.30. 13:51:50

@Gery87: "Mit gondolsz butaszar, a SZU miért vette el a csehektől 45-ben?
Pont ezért, hogy átjusson a Kárpátokon, bent legyen az alföldön és akkor tiszta az út Bécsig..
És akkor vissza adnák?"

Persze, önként senki nem ad vissza/oda semmit. Ez nem az a világ.
Most is ukránok százezrei halnak inkább meg orosz területek és orosz milliók birtoklásáért.

Oroszország sem tud mit kezdeni a világ legnagyobb területével. Hever parlagon. De egy centi fölről sem mondana le, mondjuk Ázsia-külsőn, ahol nem él egy orosz sem.
Ahogy mindenki más is csak kényszer alatt ad át két centit is a területéből.

Tapi2021 2024.01.30. 13:55:31

@Boldeone2: "Az oroszellenesség viszont mindig is jobboldali dolog volt. A 2vh előtt az ázsiai bolsevizmus miatt utálták a " muszkákat", utába meg 1956 leverése és az államszoci diktatúra, az orosz megszállás miatt"

És ezek mind szovjetek és szélső-balosok voltak, nem oroszok!

Akkor sem az oroszokat utáltuk, hanem ezeket az elnyomó rendszereket.

Tapi2021 2024.01.30. 14:02:01

@Boldeone2: "Nem rajta múlott, a terv jó volt, csak más vo.t a realitás"

A realitás pedig az volt, amit a győztes Antant hatalmak akartak. A kisantant az ő kardjaik védelme alatt "akarhatott" csak. Egyébként ők is kussoltak volna, ha a győztes nagyhatalmak mást akarnak. Mondjuk egyben tartani egy sok évszázados európai nagy/középhatalmat a Monarchiát. Vagy csak az ezeréves Magyar Királyságot.

De nyilván nem ezt akarták. Itt meg nem volt semmi erő megakadályozni az ő "rendezésüket". Ami simán lehetett volna igazságos is. A valóban nem magyar részek kiválásával.

Tapi2021 2024.01.30. 14:05:37

@Boldeone2: "Azóta csak több ukrán lett és kevesebb magyar... Ennek nincs semmi realitása, viszont újabb konfliktus lehet belőle...."

Ez igaz.

"Bedobták most gumicsontnak a magyar politikába ezt az ügyet.."

A MI hazánk meg pár hasonló eszement. Akik inkább provokátorok ebben a helyzetben!!!!
Hiszen lehet rájuk hivatkozni úgy, Ukrajnában, Nyugaton, hogy lám, a magyaroknak miféle igényeik, céljaik vannak. Nyilván ezért "támogatják Putyint"... Utáljuk őket még jobban! Itt az újabb ok.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2024.01.30. 14:37:16

@Boldeone2: valójában semmi nem volt elszakadva száz évekkel előtt, és a nemességnek semmi köze ehhez.
A Habsburg-hatalomnak van köze ehhez amely éppen e célból telepített némettől kezdve mindenféle népségig mindent, adta nekik az adókedvezményt meg az ingyen házhelyet a magyarság kárára. 1720-ban az ország közepe töküres volt, a szélén relatíve nagyon népsűrűségben helyezkedtek el nemzetiség és magyarok.
1869 óta van anyanyelvi kérdés a népszámláskor,kb. 1,7 millió román élt akkor itt, 1920-ban már 3 millió. Invazív és intenzív tudatos területfoglaló bevándorlás zajlott.
Erdélyben ráadásul a népsűrűség mértéke sem mindegy.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2024.01.30. 14:40:22

@Tapi2021: nagyon is jól tették hogy szóba hozták a dolgot, a hivatalos ukrán propaganda ugyanaz, mint amit a bárgyúbb szlovákok ma is hisznek, ti. hogy a magyarokat a Horti telepítette be.
Nem kell félni attól sem, ha gyarapodnánk nemzetiségekkel. Szépen lemásoljuk az utódállamok magyarokkal szemben követett mintáját, szót sem szólhatnak.
A "rosszhírünk" meg nem ezen fog múlni, ahogy soha sem azon múlt. Van az a himnuszbeli sör a rögökről meg az ezredévekről. arra kell fókuszálni.

Tapi2021 2024.01.30. 14:40:30

@Deak Tamas: "Invazív és intenzív tudatos területfoglaló bevándorlás zajlott."

Mint most Európában.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2024.01.30. 14:44:51

@Boldeone2: a Jászi tervnek semmi köze sincs ahhoz, hogy semmilyen ellenállást nem tanúsított a Károlyi-kormány a bevonuló csehekkel meg románokkal szemben, sőt Gyulafehérvárra még különvonatot is küld. A törököket se érdekelte mi lesz velük, csak kipofozták a betolakodókat, így nagyobb területű a mai Törökország mint az etnikailag török nemzetiség.
Nem tudom mire tett esküt Károlyi, de általában az akkori esküformulákban benne volt "a függetlenségét és területét megvédem" formula. Egyket sem tette.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2024.01.30. 14:48:15

@Boldeone2: semmilyen oroszellenesség nem volt a jobboldalon semmikor sem. Szovjetellenesség volt. 1945-ig kihangsúlyozták hogy a szovjet nem azonos az orosz néppel - ha az lett volna, akkor se Dosztojevszkij, se Bunyin, sőt horrible dictu Ehrenburg se jelent volna meg itt addig, merthogy megjelent - 1945 után pedig az volt a hangsúly hogy a szovjet gondolat orosz eredetű, de meghaladta a "nacionalizmust".

Gelmerrrrr 2024.01.30. 15:05:02

@Tapi2021: A MI hazánk meg pár hasonló eszement. Akik inkább provokátorok ebben a helyzetben!!!!
-------------------
1. Nem hasonló, arányelő, nakrekkenő.
2. Eszement? Az ész hangot dúrgerni, de nem eszement.
3. Ősmagyar lagu: lagunak innen.

4. Nem eszement, stak rakják már antonak, hogy most Szkíták vagyunk vagyis országtagadók, vagy a Migagyánk a libernyák párt a libernyákiára vágyik?

Rejalitásja van, de nem úgy, nem libernyákiásan.

Olyan hang hogy igény nem van, stak nyelvkakilási halandzsa.

Gelmerrrrr 2024.01.30. 15:06:13

@Tapi2021: szovjetek és szélső-balosok voltak, nem oroszok!
------------

Vagyis fingrista, ahogy te, vagyis fideszlibernyák.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2024.01.30. 15:48:22

@Deak Tamas:

"A zsidókkal kapcsolatos bármilyen aktivitást a múltban 1919, a rendszerváltás után pedig az SZDSZ tevékenység indukálta"

Az utóbbi tény, jól emlékszem rá.

Pedig akkor teljesen az ellenoldalon álltam. Mármint azon az oldalon.

S már akkor nem értettem, mi a fenének kell az antiszemitizmust gerjeszteni. Sokszor teljesen mesterségesen.

Pl. direkt megvettem az egyik akkori SZDSZ-es kiadványt, mely a modern antiszemitizmust taglalta. S a benne levők kb. 90 %-a nem volt antiszemita. Pl. benne volt az antiszemita gyűlöletkeltések listájában Csurka azon mondata, hogy "ne adják el a megyei lapokat külföldieknek". Nem viccelek.

Most hirtelen nem jut eszembe hány éves vagy, egyszer mondtad, elfeejtettem, arra emlékszem, hogy nélam kb. 7-8 évvel fiatalabb, szóval erre talán emlékszel, akkoriban középiskolás lehettél vagy éppen érettségiztél.

S a saját családom bolgár ága! A balkáni ember génjeiben van a hatalomtól való rettegés, talán nem véletlen az 500 év miatt.

Hirtelen a "zsidó" az tabu lett. Erről nem beszélünk, mert csak "baj" lehet. Pont mint hogy nem szövegelünk Kádár ellen 1988-ig, mert csak rosszabb lehet.

Szóval a családban simán beszéltek a zsidók ellen, egészen 1990-ig. Nem, nem durván, de mindenképpen negatívan. Saját nagyanyám szövege volt, mesélte, hogy amikor apám elment tanulni 58-ban Bp-re, egyik félelme az volt "nehogy ott összejöjjön valami zsidó lánnyal", meg amikor megismerte anyámat 66-ban, felmerült nem zsidó-e, s megkönnyebülés volt, hogy nem az, hanem magyar részben német és ruszin ősökkel. Szóval ez volt a családi hozzáállás: nem szabad bántani a zsidókat. ez csúnya dolog, 44-ben a deportálás rossz dolog volt, nem lett volna szabad ezt tenni, de azért ne essünk űt a ló másik oldalára se: azaz ne közösködjünk velük.

S aztán ugyanez apáméknál. A kádárista külker szférában volt egy hatérozott harc a volt ÁVH-s zsidó külkereresek és a fiatalabb, "keresztény" nemzedék között. S mivel apám nyilván az utóbbi volt, a haverok is, így gyerekként hallottam ilyen szövegeket "szerencsére lassan kihalnak ezek" utalva, hogy az idősebb nemzedék aránya csökken.

S akkor 1990-tól hirtelen semmi. A család megértette - balkáni ösztön -, hogy most már a hatalom részei a zsidók.

Ez jutott eszembe.

Gelmerrrrr 2024.01.30. 15:59:28

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: zsidó külkereresek és a fiatalabb, "keresztény" nemzedék között.
--------------------
1, Nem között, hanem innento.

2. A kretény egy zsidó, pogány vagyem így nem rakem az új-ónemmagyarod.

Külkeres? Ezt a keres hangot így dúrgerni, vagy totál. Dehát magyar ember, germagyar, szkíta nem megy a libernyák ökomókiára, stak a Jude.

Ha ilyet tenne egy germagyar, szkíta az nem magyar, vagy első fára felakasztani.

Gery87 2024.01.30. 16:19:18

@Tapi2021:

"Utána szándékosan GERJESZTETTÉK az "antiszemitizmust", mert kellett az SZDSZ-nek - többek között - az antiszemita KÁRTYA, a politikai hadakozásban, és politikai előnyszerzésre.
BE IS JÖTT nekik sok évig!"

Gerjesztették persze, ez is volt én is tapasztaltam, utáltam is őket emitt IS mint a szart:)
Ettől függetlenül nagyon gyorsan előjött az elemi organikus zsidózás 89 után...
Nem lehet letagadni hogy van népi beágyazottsága.

Politikailag ez a 5-15%-ot hozni képes széljobb bázisa (ez is nagy, minden tizedik ember)
meg ott van a politikailag passzív "kocsmai zsidózó", akinek nincs kiforrott nézete erről, de azért úgy nőtt fel, úgy szocializálódott hogy hát ezek büdös zsidókkal csak baj van meg "zsidó mentalitás"..stb.

Gelmerrrrr 2024.01.30. 16:37:59

@Gery87: Gerjesztették persze, ez is volt én is tapasztaltam, utáltam is őket emitt IS min
--------------

Inkább gérjeszt volna, nem a ger stumától, hanem garen.
2. Tapatni magyarul de ok a tapasztel is, baltát szoktunk, hogy tap és tap és to kausatív, tapat, hogy fejet lékjünk.

3. He? Gérjesztik? Raktán vagy? Dehát angeboren Idee, attól, hogy a zsidók ideszarták a kreténységet, ahogy a magyar nyelv indogermán és germán nyelv, a számok nem magyarok, és egyéb ilyen libernyák ecomókia. Ez Sklavenaufstand, hogy a magyarnak ilyet kell makognija és tennije.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2024.01.30. 17:03:18

@Tapi2021: egyébként a Toroczkai-ügyben nekem a legérdekesebb Ungár Péter érdekes hejesírású mondókája, hogyaszongya nem kell a dolgot fokozni hiszen az ottani magyarságot ellenérzületű többségi kormányérzület súlyt.
Nofene. Én úgy tudtam a ballib okosoktól Boldilivel az élen, hogy csak a fasiszta Zorbánt sújtja a dolog, nem en bloc a magyarokat, noha például a nem alter valóságban élők már 2004 óta látják legalább, hogy de, igen. Sőt a valóságban már az 1985-ös ukrán memorandum óta.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2024.01.30. 17:07:20

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: a megyei lapos dolog pontosan úgy volt. A Bertelsmann mint név kimondása indukálta az antiszemitizmust.
Ha már Csurka, itt vidéken még az a példátlanság is megesett, hogy a Néhány gondolat... ot az iskolákban, sőt a helyi kis politikusok kerekasztal formájában elemezgették. Volt is egy vicces eset, de nem akarom a tepülést beazonosíthatóvá tenni. Mindjárt megnézem, az eredeti hír elérhető-e még, ha nem, megírom anonim.

Boldeone2 2024.01.30. 17:50:17

@Deak Tamas: Nem tudom mire tett esküt Károlyi, de általában az akkori esküformulákban benne volt "a függetlenségét és területét megvédem" formula. Egyket sem tette."

- Károlyinak sem hatalma, sem ereje nem volt ehhez. Eleve elegük lett a katonáknak a háborúból, mindenki a " világ végét " várta mindenki, nem pedig harcolni akart

Katonai ereje csak majd a Tanácsköztársaságnak volg, az sikeresen vette fel a harcot. Azt várták hogy megnyílik egy új front Besszarábiában, és úgy győzhetnek

Trianon már elrendeltetett, azt senki nem tudta volna megakadályozni, esetleg a szovjetek

Boldeone2 2024.01.30. 18:01:57

@Tapi2021: realitás pedig az volt, amit a győztes Antant hatalmak akartak. A kisantant az ő kardjaik védelme alatt "akarhatott" csak. Egyébként ők is kussoltak volna, ha a győztes nagyhatalmak mást akarnak. Mondjuk egyben tartani egy sok évszázados európai nagy/középhatalmat a Monarchiát"

- Csak Franciország érdeke volt, igazából az USA már akkor is " jót akart" lasd: Wilsoni pontok a népek önrendelkezéséről

Olvastam valahol a témát részletesebben ismerő történésztől, hogy valójában a Német Birodalom is a Monarchia bukását akarata, implicit ...

Tehát, tegyük fel győzünk, lehet a Monarchia akkor is felosztásra kerül. A németek nem akartak erős duális államot, konkurenciát

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2024.01.30. 18:18:56

@Deak Tamas:

Engem is antiszemitizmus miatt tiltott ki a Népszabadság. Létezése utolsó évében.

Kritizáltam Andrew Goodfriend amerikai ügyvivőt.

Nem is említve származását. Eleve nem is tudtam mi a származása. Csak a kitiltásból tudtam meg utólag, hogy zsidó.

GyMasa 2024.01.30. 18:23:42

@_Neville:
Én is így gondolom, hogy ezeket a WOke hasznos hülyéket köveznék meg először.
Ugyanis ezek saját meggyőződésből, önként frodulnak bárki ellen, akire rámutatnak a gazdáik.
Ezért fognak ők meghalni először.
Még a buzik is csak utánuk fognak következni.

Tapi2021 2024.01.30. 18:49:15

@Gery87: Igen, "szalonzsidózás", meg kocsmai mindig volt (gondolom). Hiszen van vagy kétezer éves közös sztorink velük, amibe mindkét oldal beletette a magáét, oda-vissza.
A zsidók se a keresztény-szeretetükről voltak híresek.

Tapi2021 2024.01.30. 18:53:49

@Boldeone2: "Tehát, tegyük fel győzünk, lehet a Monarchia akkor is felosztásra kerül. A németek nem akartak erős duális államot, konkurenciát"

Kutya sem bánta volna, ha lefejtik rólunk az osztrák élősködőket (Őrvidék NÉLKÜL!), ha leválik a horvát-dalmát rész...
De nem ez lett. :-(

GyMasa 2024.01.30. 19:53:48

@Tapi2021:
Na, meg ez a "ha a nagyanyámnak kereke lett volna" jellegű, khmm... "érvelés"

2024.01.30. 20:20:23

Romania is igenyt tart Karpataljara:
mandiner.hu/kulfold/2024/01/romaniahoz-csatolna-karpataljat-a-roman-nacionalista-part
Putyin titokban odaigerte Karpataljat es a Beszkideket Magyarorszagnak, Szlovakianak, Lengyelorszagnak es Romanianak is. :)
Ezek az orszagok, mint a dogkeselyuk koroznek a konc felett. Hogy mi fog ebbol kisulni, elore elvezem. :) A ravasz Putyin igy szopatja meg a Kallai kettost tancolo orszagokat. Azt fogjak kapni, amit megerdemelnek: egy nagy Lopikulat! :) Karpatalja onallo szuveren orszag lesz Ruszinszko neven, az oroszok vednoksege alatt. Es igy az igazsagos, ha tetszik, hanem. Nem lesznek a Karpatalja lejtoin Hungest tulajdonu siparadicsomok, nem fogjak lerabolni a hatalmas fenyveseket telhetetlen oligarchak, minde a ruszin nep tulajdona marad.
Peace!

2024.01.30. 21:04:12

@Wildhunt: Putyin beszelte meg veluk, hogy Lemberg az ovek lehet, a Beszkidek Ruszinszko resze lesz. :)

ZorróAszter 2024.01.30. 21:10:51

@Gery87:

"A lényeg én eltudtam képzelni hogy az oroszok egyszer visszaszerzik Krímet, az nem létezik hogy ez a fontos stratégiai orosz terület nem kell nekik már soha."

Mennyire elfelejtődött mára, hogy annak idején a nyugati propaganda még azon bosszankodott, hogy a ravasz disznó oroszok bebetonozták Ukrajnát a FÁK-ba, mert amíg FÁK-tagállamok, addig nem kerülnek szóba a kényes területi kérdések.

ZorróAszter 2024.01.30. 21:41:26

@Tapi2021:

"Legyen szó zsidókról, Amerikáról, EU-ról... bármiről. Aki jó fej velünk, azzal mi is jó fejek vagyunk. Ilyen az ember."

Az meg kit érdekel, hogy ez épp jó-e az országnak, a népnek, vagy bárki más NERenkívülinek ugye.

ZorróAszter 2024.01.30. 21:49:51

@Deak Tamas:

"a Jászi tervnek semmi köze sincs ahhoz, hogy semmilyen ellenállást nem tanúsított a Károlyi-kormány a bevonuló csehekkel meg románokkal szemben, sőt Gyulafehérvárra még különvonatot is küld. "

A dicső magyar hadsereget nem Károlyi és Kun Béla züllesztette szarrá, hanem Tisza István és bandája.

Ha lett volna hadsereg, esély, akkor Horthynak is volt kevesebb mint egy évvel később.

De esetleg a Vörös Hadsereg offenzívájának a tervét sem kellett volna kiadni a románoknak.

ZorróAszter 2024.01.30. 21:55:35

@Boldeone2:

"Ezt már egyszer megbeszéltük! A terv jó volt, a Magyar Nemzeti Tanács terve."

Csak éppen majdnem száz évet késtek vele.

Addig az volt a szöveg, hogy a tótok, oláhok, rácok számára mindig lesz elég kötél és golyó, ha túlságosan ugrálnának.

Gery87 2024.01.30. 21:56:34

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Én kb 2000-től látom ezt....már akkor is többen voltak a mezei zsidózók mint a széljobberek.
K-Európában ez egyszerűen "hagyomány"...mint a cigányozás.
NEM hinném hogy szdsz hergelés eredménye lenne.

Gery87 2024.01.30. 22:03:29

@Tapi2021:

Igen ez egy régi sztori, régi együttélés, de bizonyára nem az SZDSZ bűne hogy egyáltalán megjelent '89 után, bár nem segítettek rajta a biztos....
Egyszerűen már lehetett, addig meg nem.

Az szdsz volt a legundorítóbb párt akkor, mindig az volt az érzésem hogy "ezek mindenkit képviselnek, akárkit, csak a többséget nem":)

Hisztiztek az Árpád-sáv miatt, hisztiztek a Turul miatt....képtelenek voltak azt tematizálni ami helyes lett volna, hogy kontextustól, helytől, időtől függ hogy minek a jelképe.

Akkor voltam fiatal, akkor jöttem rá, ezekkel (magyar politikai elit) semmire nem fogunk menni, lófasz lesz itt, nem virágzás.
Ma is így gondolom.

ZorróAszter 2024.01.30. 22:13:53

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

"Elmondta ő sokszor hogy lett komcsiból liberó, majd liberóból megint komcsi."

Mint mondtam, nekem sosem tetszettek azok, akik mindig szezonváltáskor váltanak politikai nézetet.

Gery87 2024.01.30. 22:14:55

@Sztálin orgnistája:

A románok még irredentának is jobbak:)

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2024.01.31. 08:19:50

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: pedig név alapján egyszerű, számtalan tanulmány foglalkozik ezzel. Hollandiában még azt is kitalálhatod név alapján mennyire őshonos a család, a spanyol adószedők olyan elképesztően béna és félrehallott családneveket adtak az ottaniaknak.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2024.01.31. 08:35:51

@Boldeone2: a bevonuló csehek 6500-an, a románok az elején kb. 10.000-en, a szerbek jóformán sehányan sem voltak.
A Magyar Királyi Csendőrség létszáma 17.000 volt, akik szorgalmasan verték is ki a bejövőket, csak épp jött Pestről a távirat, hogy ne álljanak ellen.
Úgyhogy ez az érv is bukó.

kiskisutca 2024.01.31. 08:42:02

@Gery87:

Hruscsov nem egész Kárpátalját akarta vissza adni, hanem csak néhány kárpátaljai magyar falut. Kárpátalja 2%-át! Nem mindegy.

kiskisutca 2024.01.31. 08:47:34

@ZorróAszter:

Az angol titkosszolgálat partner volt ebben, nekik nem volt érdekük egy orosz, német, osztrák(-magyar) tömb.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2024.01.31. 08:49:35

@kiskisutca: tévedés, Kun Miklós foglalkozik az egész témával. Youtube, M5, Rejtélyes XX. század.
De ha csak 2%-ot adott volna vissza - ahogy nem - most annak a 2%-nak a tagjai se rohadnának a lövészárokban vagy a tömegsírban.

ZorróAszter 2024.01.31. 09:57:03

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

"Milyen szezonváltás?"

Mikor olyan változás előszele érződik, ahol a sok patkány azt hiszi, most majd megsütheti a pecsenyéjét.

A hülyébbek árnyikra vetődnek, vagy túl hamar váltanak.

Konkrétan itt a rendszerváltás, meg az SZDSZ eltűnése.

Mások meg például 56-ban nem győztek meacupázni mikor nem jött be a számítás.

ZorróAszter 2024.01.31. 09:59:29

@Deak Tamas:

"A Magyar Királyi Csendőrség létszáma 17.000 volt, akik szorgalmasan verték is ki a bejövőket,"

Legszorgalmasabban a nyomorult parasztokat verték, ha meg visszalőtt valaki, akkor elszaladtak.

És aztán szorgalmasan hajtották vagonokba még a zsidókat is.

ZorróAszter 2024.01.31. 10:02:13

@kiskisutca:

"Az angol titkosszolgálat partner volt ebben, nekik nem volt érdekük egy orosz, német, osztrák(-magyar) tömb.""

Nem tudom, mire mondja ezt. 45 előtt tele volt az ország angol és német kémekkel. És még csak nem is nagyon álcázták magukat.

Gery87 2024.01.31. 11:13:21

@kiskisutca:

Á, szóval már ilyen verzió is van.
De, mindegy, ugyanis nem volt ilyen terve.

Tapi2021 2024.01.31. 11:16:16

@ZorróAszter: A barátkozás, korrekt partnerség mindig jobb, mint a konfliktuskeresés és ellenségeskedés!
Az EU most utóbbit csinálja Oroszországgal is, meg velünk is.
Aztán jönnek a cikkek, hogy a németek félnek, és készülnek a háborúra!!!

AMIT MAGUK HÚZNAK MAGUKRA!!!

Gery87 2024.01.31. 11:17:26

@Deak Tamas:

És ezt te komolyan elhiszed?
Ez pont olyan mint a németek "tőrdöfés" elmélete!
Álmodozz csak...

2024 2024.01.31. 14:22:02

Mi ebben a meglepő? Egy Izraelt kárhoztató brüsszelita újhullámos kommunista Palesztinát élteti.

ZorróAszter 2024.01.31. 17:44:21

@Tapi2021:

"A barátkozás, korrekt partnerség mindig jobb, mint a konfliktuskeresés és ellenségeskedés!"

Magyarország érdeke az lenne, ha kormányoktól függetlenül jó lenne a viszonya minden szomszédjával és mindenki mással is.

Nem csak azokkal akik éppen Orbánnak tetszenek valamiért. Leginkább belpolitikai haszonszerzés okán.

0dzsud0 2024.01.31. 23:41:00

@Gery87: "Én nem látom tapasztalom hogy csökkent volna az antiszemitizmus a közbeszédben vagy egyéni szinteken...
Nem nőtt és nem is csökkent."

Merthogy valójában marginális votl és ma is az.

0dzsud0 2024.01.31. 23:45:20

@Gery87: "A románok még irredentának is jobbak:)"

Továbbá lehagytak minket, ezt ne felejtsd ki! :)

0dzsud0 2024.01.31. 23:50:00

@ZorróAszter: "Magyarország érdeke az lenne, ha kormányoktól függetlenül jó lenne a viszonya minden szomszédjával és mindenki mással is.

Nem csak azokkal akik éppen Orbánnak tetszenek valamiért. Leginkább belpolitikai haszonszerzés okán."

És nem gyanús, hogy talán nem csak miattunk nem sikerül? Merthogy Orbán valóban jóban próbál lenni mindenkivel. Nyugattal és kelettel egyaránt. A nyugat az, amely nem bírja feldolgozni, ha valaki nem kizárólag velük szeretne jóban lenni. A fene se gondolta volna, hogy ezt 2024-ben valakinek még magyarázni kell, de írjon kérem, ha további kifejtés szükséges és megpróbálom még szájbarágósabban. Jó egészséget!

ZorróAszter 2024.02.01. 10:38:37

@0dzsud0:

Köszi, de magának már elég jól pempősítették a fidesznyik propagandát. Nem szükséges tovább csócsálni.

Akinek volt tévéje az nyomon követhette 15 éven keresztül Orbán brüsszel-ellenes szabadságharcát, miközben a markát tartotta a mostmár 50 milliárd euró körül járó segélyért.

Éppencsak nem látszik Magyarországon ez az elképesztő mennyiségű pénz.

Se külcsinen, se belbecsen: a gazdaságon.

0dzsud0 2024.02.01. 11:49:50

@ZorróAszter: Egyrészt nem segély, másrészt meg látszik. Ami valóban nem látszik, az annak az elvárásnak való megfelelés, amire ezek a pénzek nem alkalmasak. Sok éve olvasom ballib idiótáktól, hogy szerintük ezekből a pénzekből (amiket a szocik idején még lehívni sem ment, mert akkora balfaszok voltak) már holland jólét kéne. Hát nem egészen, meg lehet nézni a volt NDK-t, ahová VALÓBAN a felzárkóztatás céljával VALÓBAN számolatlanul öntötték a pénzt a németek és még mindig nem haladja meg a terület fejlettsége a volt NSZK-területek mai fejlettségének 80%-át. Segélyért meg máshol tessen várakozni, markot tartani, Zorró bástyám, mert ez itt egy gazdasági közösség és nem jótékonysági szervezet!

ZorróAszter 2024.02.01. 14:47:59

@0dzsud0:

"Egyrészt nem segély, másrészt meg látszik. "

Mi más, ha nem segély. És hol látszik a fidesznyik korifeusok dagadó zsebén és a libalegelőre épített futballstadionokon kívül?

"már holland jólét kéne"

Nem ők kaptak 50 milliárd eurós segélyt az Európai Uniótól hanem Orbán.

"ez itt egy gazdasági közösség és nem jótékonysági szervezet!"

Ezért változott Magyarország fehérniggergyarmattá Orbán alatt.

0dzsud0 2024.02.01. 17:11:14

@ZorróAszter: Jó, köszönjük a mantrát a nyugdíjas klubból, majd értesítjük!

ZorróAszter 2024.02.01. 19:51:00

@0dzsud0:

Muhahaha!!!

Vicces mikor a fidesznyik papagájkórusnak elakad a szava, mert nem emlékeznek, mit mondtak a tanfolyamon, mit kell ilyenkor mondani. De lehet hogy ezt ők felejtették ki.

Így hát marad a jól begyakorolt gagyi Jolly Jockerek egyike: a konteo vagy pl. emez.

:o)

Gery87 2024.02.01. 19:58:18

@0dzsud0:

Nem marginális.
Az emberek igen jelentős része elhiszi valamilyen szinten a zsidós konteókat, illetve van valamiféle előítélete....

0dzsud0 2024.02.01. 20:10:03

@ZorróAszter: Hát persze. Jól elakasztja a szavam a nyugger olyanokkal, hogy "korifeus", meg "pávatánc", ne fárasszál kérlek, boomerem! :)

0dzsud0 2024.02.01. 20:10:57

@Gery87: Szerintem én sem a szádba adtam, csak hozzátettem mint kötelező mantrát.

0dzsud0 2024.02.01. 20:13:33

@Gery87: Itt voltaképp nincs köztünk ellentét, mindezeket én is látom, sőt. Magamra nézve is igaznak érzem, ugyanakkor ezt ezzel együtt is marginálisnak tartom, mert ennek a mértéke egy semmi, már nyilván egy természetesnek tekinthető többségi társadalmi érzeten és viszonyon túl. Ám itt konkréten semmi hátrány nem éri a zsidókat, nulla aktív antiszemitizmusról lehet beszámolni, és ez hosszú évekre visszamenőleg igaz. Azért meg tán nem tartozunk elszámolással senkinek, hogy a fejünkben mi van. :)

ZorróAszter 2024.02.02. 10:20:34

@0dzsud0:

"Hát persze. Jól elakasztja a szavam a nyugger olyanokkal, hogy "korifeus", meg "pávatánc", ne fárasszál kérlek, boomerem! :)"

Nyuggerrrrr! Korrrrrifeus! ....

Ezekért nem fogja megsimogatni Kubatov gazda az ő kis papagája fejecskéjét.

A papagájkórusban ötletesebben kell ám rikácsolni.

:o)

Gery87 2024.02.02. 22:08:12

@0dzsud0:

van ilyen mantra, de én teljesen komolyan mondtam hogy a román nackók jobbak és eredményesebbek mint a magyarok.

Gery87 2024.02.02. 22:11:06

@0dzsud0:

Valóban inkább zavaró kultúrszemét az utcán és néha a belterekben ez, mint valódi, emberek életét befolyásoló tényező.
Ha csak nem számítjuk annak hogy részben ezzel kb 10-20%-ot el lehet érni a választásokon pártként..

0dzsud0 2024.02.03. 09:47:51

@ZorróAszter: Én értem, hogy ti csak azt tudjátok elképzelni, hogy a Fidesz oldalán is mindenki fizetett, de ez nagy tévedés. Nekeünk elveink is vannak. :)

0dzsud0 2024.02.03. 09:48:29

@Gery87: Eredményesebbek, igen. Nade jobbak? Hogy lehet erre a "jó" jelzőt használni?

0dzsud0 2024.02.03. 09:50:45

@Gery87: "részben ezzel kb 10-20%-ot el lehet érni a választásokon pártként"

Szerintem az még részben sem emiatt történt. Talán nem kéne időnként egy ballib ámokfutás és akkor nem születne rá olyan heves reakció, mint anno a gárdisták, meg a Jobbik.

Gery87 2024.02.03. 12:05:32

@0dzsud0:

A "jó" most az ideológián belül értelmezendő.

Gery87 2024.02.03. 12:06:26

@0dzsud0:

Sok oka volt, bújtatott zsidózással azért pár százalékot össze lehet szedni...

ZorróAszter 2024.02.03. 12:57:04

@0dzsud0:

"Én értem, hogy ti csak azt tudjátok elképzelni, hogy a Fidesz oldalán is mindenki fizetett, de ez nagy tévedés. Nekeünk elveink is vannak. :)"

Muhahaha!!!

Sőt még vicceset is tudnak mondani néha.

:o)

ZorróAszter 2024.02.03. 13:01:13

@Gery87:

"Sok oka volt, bújtatott zsidózással azért pár százalékot össze lehet szedni..."

Vagy hogy először Orbán kapott parancsot a Jobbik létrehozására és pátyolgatására, aztán meg az ATV, Kálmán Olga és Péterfi Judit, hogy a továbbiakban ők népszerűsítsék tovább Vonát, Mirkóczky Ádámot és a többi operettnyilast.

0dzsud0 2024.02.03. 14:55:58

@Gery87: Jó, hát ennyi erővel gyakorlatilag bármivel összejön pár százalék, ez nem egy erős érv.

0dzsud0 2024.02.03. 14:58:32

@ZorróAszter: Bizony. Nem gyanús, hogy talán nem azok a fizetett trollok, akik hárommillióan vannak? Talán épp a saját elvbarátaid között kell keresni, akik úgy viselkednek az interneten, mintha 90%-os többségük lenne, a valóságban meg már a parlamentbe is alig jutnak be. Ki szorul rá a trollsereg segítségére? :)

0dzsud0 2024.02.03. 14:59:20

@ZorróAszter: "Vagy hogy először Orbán kapott parancsot a Jobbik létrehozására és pátyolgatására, aztán meg az ATV, Kálmán Olga és Péterfi Judit, hogy a továbbiakban ők népszerűsítsék tovább Vonát, Mirkóczky Ádámot és a többi operettnyilast."

Hú, látom az alusisak mindig fent van, résen kell lenni, eftárs! :)))

ZorróAszter 2024.02.03. 18:49:18

@0dzsud0:

"akik hárommillióan vannak? Talán épp a saját elvbarátaid között kell keresni,"

Azokra gondol, akik szintén nem mennek el szavazni mint én?

Azoknak tényleg nehéz bárkit is bejuttatni a Parlamentnek csúfolt disznóhízlaldába.

ZorróAszter 2024.02.03. 18:52:22

@0dzsud0:

"Hú, látom az alusisak mindig fent van, résen kell lenni, eftárs! :)))"

Itt mindenki tudja, hogy ezeket a papagájtanfolyamon betanított Jolly Jocker érveket akkor hozzák elő, amikor semmi érteles gondolat se jut eszükbe.

De gondolom, akkor is kell mondaniuk valamit, ha ez mindenki számára nyilvánvaló.

Gery87 2024.02.03. 23:37:42

@ZorróAszter:

A Jobbik mint párt akár így is létrejöhetett, de maga a "nemzeti radikális reneszánsz" a 2000-es években bizony organikus volt, alulról jövő igény volt rá.

Gery87 2024.02.03. 23:41:15

@0dzsud0:

hogy lol vagy nem lol.
de tény a román nacionalizmus, irredentizmus eredményesebb mint a magyar.
Az övék Erdély.
A román antikommunizmus évekre partizántevékenységet okozott Erdélyben, meg Románia szerte....ilyen nálunk nem volt, a környéken egyedülálló módon.
Az osztrák-német nacionalizmus eredményeket hozott tirolban.
Van autónómia Dél-Tirolban.
stb
Székely autonómia nincs, csak pálinkás hőbölgés.

Gery87 2024.02.03. 23:42:57

@0dzsud0:

Bármivel azért nem.
Ez így nem igaz.

Sárga csillagot meg gettósítást, vagonírozást meg pláne nem okoz bármi.

ZorróAszter 2024.02.05. 15:38:28

@Gery87:

Én csak a Jobbikot akartam felhozni. Mert azon látszott, hogy csinálmány, hogy Orbán csinálmánya, és hogy parancsra teszi, mert lehetett tudni, hogy nem tetszik neki, de a parancs-az-parancs.

A kriptonyilasok (Torgyán, Lányi), a valódi vadbarmok (Szabó, a rendőrgyilkos), Csurkáék, Bácsfi Diána és a többiek nem sok vizet zavartak.

Operettnáci tömegpártra volt szükség. Ez lett a Jobbik.

ZorróAszter 2024.02.05. 15:40:20

rendőrgyilkos: most nem jut eszembe a neve, de még nagyon régen készült riportot látta vele. Talán 1992-ből.
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása