magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Kibeszél a főmufti

A Vatikán hivatalos irányelvet adott ki: a katolikus vezetés elítéli és az emberi méltóság elleni bűntettnek tekinti nem csak az abortuszt (azt mindig annak tekintette), de a béranyaságot, a nemváltást és általában a genderelméletet is.

Ez súlyos csapás a progresszívistáknak. S külön jó, hogy éppen egyik ünnepelt sztárjuk, a római pápa csapott oda a pofájukba.

Persze ettől még nem lett Szent Péter trónjának bitorlójából rendes ember. Én azt hiszem az egész mögött egy emberi tragédia lehet: gyakori jelenség, hogy idősödő emberek megenyhülnek.

Széles rokonságomban is láttam már ilyet: az elviselhetetlen, agresszív, kötözködő, rosszindulatú alak 80 éves kora körül elkezdett változni, s a végén már akár normálisan beszélni is lehetett vele. Persze azt sose tudtam meg, belülről is megváltozott-e, azaz nem csak külső-e a változás, azaz egyszerűen már nem volt ereje hülyén viselkedni, de ez most mindegy is.

Az Isten dolga, hogy ki őszinte és ki nem, az emberek dolga meg a viselkedés maga, csak az.

Szerintem itt is ez lehetett. A római pápa érzi, lassan elfolyik az élete, s most már az örökkévalóságnak kell dolgoznia, nem földi főnökeinek. Így megpróbálja enyhíteni azt a bűnhalmazt, amit az utóbbi években összehordott. Ez mindenképpen pozitívum, bármi is lesz a vége.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr2718375993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vasútihíd 2024.04.10. 15:27:02

időskorra inkább bedurvulni szoktak az emberek nem kell őket túl komolyan venni. mint te atomcsapással és liberális lágerrel történő egyébként érthető higgadt előrejelzéseid esetében.
a pápa meg az egyházba beférkőzött háttérhatalom forgatókönyvéből játszik.

ZorróAszter 2024.04.10. 19:56:01

"Kibeszél a főmufti"

Csak maga szerint most.

Mi eddig is azt mondtuk, hogy ez egy teológiai és egyéb kérdésekben konzervatív pápa. Csak a szegényekkel kapcsolatosan más szemlátomást.

Csak abban különbözik a régebbi konzervatív pápáktól, hogy nem azt mondja, hogy "Nem! Szó se eshet róla!" Hanem azt mondja, hogy beszéljük meg, és csak utána mondja hogy Nem!

Ennek oka pedig az, hogy ez az első jezsuita pápa, a jezsuitáknak meg mindig több volt megengedve mint másoknak, mert ők feltétlen engedelmességet fogadnak.

ZorróAszter 2024.04.10. 20:05:52

Én jezsuita egyetemi jegyzetben még olyannal is találkoztam, hogy előfordulhat, hogy a tudomány bebizonyítja hogy az emberiségnek nem csak egy ősanyja volt és hasonlókkal.

gigabursch 2024.04.11. 10:48:02

Ami jónak ítéltetik a földön, az jónak ítéltetik a mennyben is.
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása