magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Az igazi konzervatív

Örömködnek a talpramagyarok. A hagyományos ballibek is tapsolnak: lám mekkora megalázás Zorbán számára Mafred Weber, az Európai Liberális-Konzervatív Néppárt elnökének budapesti látogatása, személyesen Talpramagyar Péter meghívására.

A hírek látszólag jók: az igazi, jó, européer, keresztény, konzervatív nagyember legitimálja a várva várt, végre megjelent igazi, jó, européer, keresztény, konzervatív magyar politikust! Mindenki boldog.

Csakhát ez már volt. Sokszor. A mindenkori magyar jobboldal egy része mindig azt gondolta, "mérsékelnie" kell magát, azaz pirospontot kell kapnia a nagy nemzetközi és belpesti szalonzsűritől. Az első ilyen az MDNP volt 30 éve, ma már akkori vezető megbecsült ballib megmondóemberek - lásd Pusztay Erzsébet -, természetesen csúfosan buktak.

Mafred Weber egyébként tényleg ilyen: igazi európai konzervatív, azaz tök ugyanazt mondja, mint a liberálisok. Néha vannak apró kozmetikai eltérések: pl. ha a progresszívok azt javasolnák holnap, hogy vezessük be 2025-től a házasságot emberek és állatok között, valamint a pornót az óvodákba, akkor valószínűleg Weber felállna, elhamarkodottnak nevezné az ötletet, majd a 2026-os bevezetés mellett érvelne.

A gond csak az, hogy erre nincs kereslet Magyarországon. A magyar ember mérsékelt és nyugalomvágyó, de nem szereti a semmilyenséget.

Talpramagyar azonnali és látványos befogadása a nyugati nyálkonzervatívok által valójában kiváló hír a Fidesz számára.

Weber eleve vicces gyerek. Máig emlékezetes 2019-es budapesti száma, amikor a Ferihegyről Zorbánhoz haladva megállt a Dohány utcai zsinagógánál, majd ott - minden ok nélkül - kipát húzva magára lelkes védőbeszédet tartott a CEU mellett. A srác nem csak röhejes, de teljesen hülye is.

65 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr3418428411

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_Neville 2024.06.21. 09:16:22

"Weber eleve vicces gyerek. Máig emlékezetes 2019-es budapesti száma, amikor a Ferihegyről Zorbánhoz haladva megállt a Dohány utcai zsinagógánál, majd ott - minden ok nélkül - kipát húzva magára lelkes védőbeszédet tartott a CEU mellett. A srác nem csak röhejes, de teljesen hülye is"

Mondjuk nem tudom, miért erőltetik Soros kapcsán ezt a zsidó vonalat, mikor Izraelben kb pont ugyanannyira népszerű, mint nálunk :D

_Neville 2024.06.21. 09:17:40

Amúgy angolul már pontos neve is van az ilyen típusú "konzervativizmus"-nak :)
en.wikipedia.org/wiki/Cuckservative

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2024.06.21. 09:19:13

@_Neville:

Gondolom, Weber felmenői nácik voltak, így kénytelen kompenzálni állandóan.

fofilozofus · http://megmondomhogymihulyeseg.blog.hu/ 2024.06.21. 09:24:00

Azért én nem írnám le ennyivel ezt a "messiást". Most éppen Gyurcsányt próbálják meg levadászni, hogy egyesíthessék az ellenzéket. Már az alelnöke támadja, ami kísértetiesen hasonlít a rendszerváltásra: aki ott megsejtette az idők szelét, rohadt nagyot kaszált. Remélem, nem fog sikerülni.

Ugye Viktor mondta, hogy sokan vagyunk, de nem vagyunk elegen. Ezt 20 éve mondta, de most is igaz. Kb. 45%-os párt a Fidesz, ami rohadt sok, de nem 51. Azaz csak akkor tud nyerni, ha nem fognak össze ellene. Ami nagy reménységünk, az a Mi Hazánk. Ha ők mondjuk 7% párt lehetnének tartósan, de még jobb lenne a 15, akkor 45+15=60, azaz már csak 40 lehet a labancok. A Jobbikot pont ezért darálták be, de a Mi Hazánkat nem fogják szerintem. Még jobb lenne, ha maradna Feri, és akkor 45+15+7+33 lenne a képlet, ami a Fidesznek elég kényelmes. Ugye a lista nem számít, az egyéni körzeteket kell megnyerni.

De sose becsüld le az ellenséget!!!!!

MEDVE1978 2024.06.21. 11:30:28

Orbán kevés taktikai hibái közül az egyik Weber. Félreértés ne essék: Weber egy tipikus EU parlamenti politikus, akit szivarfüstös háttérszobákban dönt az általa maximálisan hülyének tartott nép(ek) sorsáról. De ettől függetlenül ugye 2019-ben az volt a szituáció, hogy ott volt a Néppárt részéről Weber, aki nagyon Bizottsági Elnök akart lenni. Ugye erre hozták létre a Spitzenkandidat rendszert, tehát azt, hogy a legnagyobb párt adhassa majd a következő elnököt. Ez Weber lett volna. Akkoriban már jelentősek voltak az ellentétek Weber és Orbán között, mivel a FIDESZ távolodott a nyugati mainstreamtől. Weber maga a mainstream, egy olyan politikus, aki mindig a szocdemeket és a liberálisokat fogja megkeresni egyeztetés szempontjából és nem hajlandó szélsőségekhez menni.
Weber olyannyira mainstream politikus európai szinten, hogy a 2019-es kampányában, amikor Lengyelországban járt, simán felszólalt a North Stream 2 ellen, ami ugye akkor nemzetgazdasági szempontból kulcsfontosságú volt a németeknek. Viszont EU szempontból már akkor is rengetegen az orosz energiafüggőséget emlegették és a lengyelek főként ellene voltak a vezetéknek.

Orbán tehát választott és kockáztatott, ahogy szokott. Gyakorlatilag kulcsfontosságú része volt a szervezkedésben, ami megakadályozta, hogy az előzetesen lekártyázottak ellenére Weber legyen az EB elnöke és helyette megszavazta Van der Leyent, azzal a reménnyel, hogy ő majd "hálás" lesz. VDL persze a végén nem lett hálás, a ciklus közepére már ő is szembe került Viktorral. Így ez nem tűnik visszamenőlegesen egy jó taktikai manővernek, hiszen Weber sem "bukott meg", tehát továbbra is a Néppárt vezetője maradt. Csak most már egy sértődött, FIDESZ-el szemben ellenséges vezetője.

Persze kérdéses lehet, hogy Weber "meddig várt volna". Ugye az EU 2022-ben, a választások után zárta el végül a pénzcsapokat, hogy ne lehessen ennyire közvetlen választási beavatkozással vádolni (hitelesen, mert egyébként úgyis vádolják). Lehet, hogy Viktor stratégiája hozott mondjuk pár hónapot, egy évet az országnak, mert ő hamarabb elzárta volna a pénz útját.... De ezt már sohasem fogjuk megtudni.

Szóval Weber kétségtelenül egy paprikajancsi, de egy fontos paprikajancsi. Magyar Péterrel való találkozója viszont semmit nem jelent, kap 7 képviselőt, ennek örül, meg egyébként mindennek örül, ami esetleg kinyírhatja Orbánt, akit utál.

Boldeone2 2024.06.21. 11:53:11

@MEDVE1978: Hozzá lehetne tenni, hogy nemcsak Manfred Weber ellenséges Orbánnal, hanem az ECR- frakció pártjai is. A cseh, a svéd, a finn és a belga is - jelezte, ha jönne a Fidesz, akkor ők távoznának a frakcióból.

Meloni terveit is gátolja Orbán, aki nem kívánatos személy lett Európának

A folyamatos vétóval fenyegetés politikájával Orbán túllőtt a célon- elege lett a többségnek

Boldeone2 2024.06.21. 12:02:26

@fofilozofus: Minek egy új demagóg, lényegében náci indíttatású, oroszbarát párt? A Fidesz szélsőséges politikája már nem elégít ki sok embert?

Valójában egy 15%- os szélsőjobb párt rossz lenne a Fidesznek. A választás az egyéni körzetekben dől el

Szerintem a "jobbosodás " már így is " világrekordon" van Magyarország, ilyen állam még egy nincs Európában

Egy rendes, européer jobbos pártra szükség van, arra jó lesz Magyarék pártja, de a baloldalt sem írnám le teljesen. A politikai inga egyszer úgyis visszaleng
A százmilliárdokból kitartott elnyomó, pártállami Fidesz rezsim olyan mint egy nagy hatalmas agyag gólem: alulról kell jól megrúgni és össze is omlik.

ZorróAszter 2024.06.21. 16:09:15

@MEDVE1978:

"Orbán kevés taktikai hibái közül az egyik Weber. ....."

Nagyon jó amiket ír. Egy probléma van: mindez akkor igaz, ha mindenki az, mint aminek látszik. És mindenki azt mondja, amit valóban szeretne.

Csakhogy a politikában mindenki más mint aminek a propaganda láttatja, és mindenki mást akar valójában elérni mint amit kimond.

GyMasa 2024.06.21. 16:17:53

@_Neville:
Azért erőltetik, mert az antiszemitizmussal akarják elvenni az élét, az amúgy teljesen jogos, összes többi kritikának.

GyMasa 2024.06.21. 16:19:57

@fofilozofus:
Szerintem 45% is jó, amíg a Mi hazánkkal együtt megvan az 50%.
(nem kell összefogniuk, pont elég, ha a MH nem áll be a másik oldalra az "összefogásba". Márpedig, ha valamit megtanultak a mostani MH-osok, az az volt, hogy a lehető legtávolabb kell magukat tartani tőle.)

Tapi2021 2024.06.21. 16:52:32

Nem véletlenül vált szét a Fidesz és a Néppárt útja. A Fidesz a H. Kohl-féle Néppártba lépett be, ami EGÉSZEN MÁS VOLT, mint a Weber-féle. Kohl forog a sírjában szegény, hogy mivé lett a Néppárt, de úgy zusammen a CDU, CSU is, egykor kereszténydemokrata pártok, amelyeket a keresztények ÉRDEKKÉPVISELETÉRE és értékeinek védelmére hoztak létre.
Ebből már semmi nincs.

Sőt, elmondható, hogy a nyugat an block már a poszt-keresztény korszakában jár. Nem véletlen a törés köztünk és közöttük.
Mi örültünk, hogy a szocializmus után VISSZA térhetünk a keresztény Európába, a keresztény nyugathoz, aztán kiderült, hogy az már NINCS!
Ezért és ebből van a konfliktus, a névleg keresztények és konzik (Weberék), és közöttünk.

Tapi2021 2024.06.21. 17:02:47

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: "Gondolom, Weber felmenői nácik voltak, így kénytelen kompenzálni állandóan. "

Elég ehhez elpogányosodni, feladni minden keresztény értéket, ahogy teszik.

Lásd a korábban idézetteket a Pride-on támogatólag részt vevő evangélikus, elpogányosodott lelkészről! És más "keresztényekről".
Az LMBTQ zászlókba öltözött templomokról, NŐI és LESZBIKUS PÜSPÖKÖKRŐL, lelkésznőkről, buzi lelkészekről...

Ez mind pogány már. Közük nincs a kereszténységhez, de még báránybőr palást van a farkasokon, hogy jobban menjen a megtévesztés, jobban tudjanak embereket magukkal rántani a pogányságba!!!
(Perinta és társai dettó.)

A Néppárt, Weberék ebbe az irányba mennek. Évek óta és egyre elszántabban. Ezért volt a szakítás is. Ezen az úton mi már nem mehettünk velük. Ideje volt a KDNP-nek is kiszállni.

Magyar viszont jól közéjük illik, az alapján, amit eddig láttunk tőle.

Boldeone2 2024.06.21. 17:05:03

@Tapi2021: Mi örültünk, hogy a szocializmus után VISSZA térhetünk a keresztény Európába, a keresztény nyugathoz, aztán kiderült, hogy az már NINCS!"

- Hogy térnénk vissza a "keresztény Európába", amikor már apáink is a szocializmusban nőttek fel? Az világ elmúlt, ez már a posztmodern, a kaotikus liberalizmus korszaka

Tapi2021 2024.06.21. 17:08:28

@MEDVE1978: "Akkoriban már jelentősek voltak az ellentétek Weber és Orbán között, mivel a FIDESZ távolodott a nyugati mainstreamtől. "

Kis pontosítás: a Fidesz ment tovább egyenesen, a nyugati kerdemnek, konzinak mondott erők meg egyre gyorsulva hajlottak el ballib, pogány irányba.

Könnyű ellenőrizni, hogy ki követi a húsz, harminc évvel ezelőtti konzi, kerdem, néppártos (mondjuk Kohl-féle) irányt, és ki tért el tőle!

Boldeone2 2024.06.21. 17:10:51

@Tapi2021: A világ változik, így változni kell a kereszténydemorata politikának is, tehát el kell fogadniuk az LMBTQ- változásokat
Ez modern világ rendje....

2024 2024.06.21. 17:12:15

Aki támogatja az illegális migrációt, a gendertanokat, az nem konzervatív, nem jobboldali. Áljobboldali.

Aki egyetért velük vagy csak a nyomásnak engedve lefekszik a haladároknak - liberálisoknak, neokommunistáknak, progresszíveknek - mert különben megkapná a fasiszta bélyeget, az áljobboldali.

Manfred Weber áljobboldali, a CDU áljobboldali, az EPP áljobboldali. És a baloldallal, liberálisokkal szövetkezve most is ők szabják az irányt Brüsszelben. Változás leghamarabb 2029-ben - bár a tagállamokban addig is zajlani fog az átrendeződés, ami szerencsés esetben kihathat az Unió működésére, az áljobb-szocialista-liberális-zöld szövetkezés hatékonyságára is. Utóbbira a két valódi jobboldali EP tömörülés szövetkezése is rányomhatja még a bélyegét.

Boldeone2 2024.06.21. 17:13:00

@Tapi2021: Nem, de ez nyilvánvaló!

Ezután mindenhová testőrökkel menni, mert most 2. számú ember Magyarországon

Tapi2021 2024.06.21. 17:15:50

@Boldeone2: "Valójában egy 15%- os szélsőjobb párt rossz lenne a Fidesznek. A választás az egyéni körzetekben dől el"

Előbb-utóbb szükség lehet egy újabb jobb-konzi, talán keresztény, de mindenképpen nemzeti koalíciós partnerre a stabil kormányzáshoz.
És akkor kell ott valaki. (Ez lehetett volna hosszabb távon az eredeti Jobbik, ha nem kúrják el.)

Jobb egy erősebb jobb-konzi kis-közép párt, mint bármely balos, ballib, akikkel nyilván nem lehet koalíciózni.

Tapi2021 2024.06.21. 17:16:50

@Boldeone2: Miért nyilvánvaló?
Mert MP maga a szelídség? Sosem kötne bele senkibe? ...

Tapi2021 2024.06.21. 17:19:55

@Boldeone2: "Egy rendes, européer jobbos pártra szükség van, arra jó lesz Magyarék pártja,"

És miből derül ki, hogy a TISZA jobbos párt? Meg egyáltalán, hogy mit is képviselnek? Egyes, konkrét kérdésekben?

Boldeone2 2024.06.21. 17:20:10

@2024: Aki támogatja az illegális migrációt, a gendertanokat, az nem konzervatív, nem jobboldali. Áljobboldali."

- Ez hülyeség! Senki nem támogatja az illegális migrációt, maga a német kormány sem, éppen most hoztak szigorú kiutasítási szabályokat
Tehát megteszik amit lehet
" gendertanok" meg nincsenek, olyan emberek vannak, akik homoszexuális hajlammal születnek, ezen "tanokkal " változtatni nem lehet...

2024 2024.06.21. 17:22:22

@Boldeone2: 2015 óta akadálytalanul áramolhatnak be Németbe az illegálisok, te hazug fasz! Most meg jössz a korlátozásokkal, amikor bent van már vagy ötmillió muzulmán.

Boldeone2 2024.06.21. 17:22:36

@Tapi2021: Előbb-utóbb szükség lehet egy újabb jobb-konzi, talán keresztény, de mindenképpen nemzeti koalíciós partnerre a stabil kormányzáshoz."

- Rendszerváltás kell, a Fideszt és Orbán hatalmát megtörni, ez lenne a lényeg, ha szebb és boldogabb jövőt akarunk!

Boldeone2 2024.06.21. 17:26:14

@2024: Látom, a kultúrálarc gyorsan lehullott rólad!

Németországba kb 1968 óta van bevándorlás, az egy multikulti állam. Az illegális migrációnak nem örülnek a " liberálisok" sem

Csakhogy ez egy bonyolult, globális jelenség: megállítani nem lehet

A magyar határon is átjön mindenki, hiába a hármas kerítés, csak itt nem áll meg senki..

2024 2024.06.21. 17:26:18

@Boldeone2: " gendertanok" meg nincsenek, olyan emberek vannak, akik homoszexuális hajlammal születnek, ezen "tanokkal " változtatni nem lehet...

Te hülye, maguk az érintettek nevezik tanoknak az őrültségeiket. Képzések vannak, egyetemeken oktatják, felvilágosítást végeznek az iskolákban óvodákban a homo-és transzexualitásról, a nem binárisokról, kutya-és sárkányemberekről, és egyéb ótvar embertelenségekről.

2024 2024.06.21. 17:30:48

@Boldeone2: Remélem benned is megforgatják a kést ott Németben! A halálodat nem kívánom, de tapasztald meg, milyen az, amibe már sok őslakos, egyszerű normális ártatlan állampolgár belehalt Európa-szerte. A lefejezésekről, tömegbe hajtó gázolásokról, erőszakolásokról már nem is beszélve. Te cinkos rohadék!

Boldeone2 2024.06.21. 17:32:26

@2024: Barátkozzatok a gondolattal: az illegális migráció egy globális, komplex probléma következménye. Megállítani így nem igazán lehet. Lassítani és koordinálni, igen
Ezt teszi az EU is, tehát jó úton járunk, de globális kényszerek vannak, így arra kell felkészülni, hogy a jövőben sem lesz generális változás

Az irányított migráció még haszos is lehet

Boldeone2 2024.06.21. 17:35:20

@2024: Ha veszel 100 kg cseresznyét, abban mindig lesz pár dkg rohadt is. A migráció is pont ilyen: a többség becsületes, a pár százalék , vagy tizedszázalék bűnöző miatt nem lehet mindenkit elítélni!

Tapi2021 2024.06.21. 17:37:00

@Boldeone2: "A világ változik, így változni kell a kereszténydemorata politikának is, tehát el kell fogadniuk az LMBTQ- változásokat
Ez modern világ rendje.... "

Ez volt a Római Birodalom rendje is, és még sok más népé, országé és hatalomé, a keresztények meg valahogy inkább meghaltak, minthogy elfogadják a nem keresztény, pogány rendeket!!!

Keresztény számára nincs olyan opció, hogy feladva a kereszténységet hajoljon a világ felé! (Elfogadva a római isteneket is istennek. Mert ezt akarja a "világ", és mert ez lenne a kényelmes, a konfliktusmentes, a "simább" út. Ami a pokolba - a sötét oldalra - visz.) Csak olyan, hogy a világot próbálja meg a kereszténység felé hajlítani. Ha nem megy. Akkor vállalni, ami ezzel jár.

A "világgal" - pogánysággal - megalkuvás, önfeladás nem opciós. Aki megteszi, az már nem keresztény.

Ez okozza a törést is köztünk és pl. Weberék, meg a nyugati egykori keresztények között, akik még azt képzelik, keresztények, megalkudva, önfeladva és szembefordulva is a kereszténységgel. Mint a Pride-s lelkész és társai.

Boldeone2 2024.06.21. 17:40:04

@2024: A szezont kevered a fazonnal! A "gender" az nem egyenlő a homoszexualutás népszerűsítésével! Lényegében a nemek közti egyenlőtlenségek feloldásával foglalkozik

Minden ember elhelyezhető a Kinsey- féle skálán. Homoszexuális az lesz, akinek hajlama van rá, ezt nem lehet belebevelni senkibe

Tapi2021 2024.06.21. 17:41:25

@Boldeone2: "mert most 2. számú ember Magyarországon "

Hát, ööö....

Jól néznénk ki, ha egy ilyen ember lenne a 2. számú ember Magyarországon.

Boldeone2 2024.06.21. 17:44:13

@Tapi2021: Keresztény számára nincs olyan opció, hogy feladva a kereszténységet hajoljon a világ felé!"

- Így van! Quo Vadis, Domine?

A kereszténység túlélésének titka az- szerintem - hogy elfogadják és megertsék a modern világ kihívàsait

Ahogy a papi cölibátus eltörlése, úgy az azononos neműek örökbefogadása is támogatható szerintem

Tapi2021 2024.06.21. 17:46:10

@2024: Mit tegyenek, ha nem jut eszükbe, hogy van egyébként haditengerészetük is, a honfoglalókat nem csak Európa felé lehet szállítani a tengerről, hanem visszafelé is..., meg puskás határőrökkel is lehetne valamit kezdeni, hiszen évszázadokon át működött ez a megoldás...

A plüss macik valahogy nem elrettentőek, a tehetetlenség pedig SZÁNDÉKOS!!!
Ez nyilvánvaló.

2024 2024.06.21. 17:48:15

@Boldeone2: "...az illegális migráció egy globális, komplex probléma következménye."

Nem érdekel. Nem kell se nigger, se afgán, se arab. Képes vagy felfogni, b+?

"Megállítani így nem igazán lehet"

De, meg lehet állítani!

Első lépcsőben megfelelő határőrizettel, mint nálunk! Szárazföldi határt könnyebb védeni, mint tengerit, de ott a Frontex, amely nem végzi a munkáját, le van bénítva. Ami a mi határvédelmüket illeti, pénzügyi támogatás és elismerés helyett megvetés jár érte 2015 óta. Azt akarják, szüntessük meg a kerítést, és engedjük be az ILLEGÁLISAKAT. Schengen, ha már az uniós értékeknél tartunk. Mi ez, ha nem az illegális migráció melletti nyílt kiállás? És még van bőr a pofádon azt állítani, hogy senki nem támogatja. A brüsszeli erők többsége sajnos igen. Erre (is) megy rá Európa.

Második lépcsőben ott helyben, a kibocsájtó vagy átvezető országokkal való megegyezéssel. Ilyen van érvényben az EU és Törökország között vagy amilyeneket külön Olaszország is kötött észak-afrikai államokkal.

Harmadik lépcsőben a kibocsájtó országok fejlesztésével. Amit Orbán Viktor is vall és állandóan hangoztat, de mivel a nyugati nyomorultak a migráció mellett vannak, így határozottan ellene vannak.

Tapi2021 2024.06.21. 17:48:44

@Boldeone2: "Rendszerváltás kell, a Fideszt és Orbán hatalmát megtörni, ez lenne a lényeg, ha szebb és boldogabb jövőt akarunk! "

Elhiszem, hogy nektek, ellenzékben ez lenne a jó.

Nekünk és az országnak meg nem.

Tapi2021 2024.06.21. 17:54:31

@Boldeone2: "A magyar határon is átjön mindenki, hiába a hármas kerítés"

Ez nem igaz. Máshol is csak az akarat hiányzik az illegális bevándorlás megakadályozásához. Húzzák az időt, - SZÓBAN sajnálkoznak, fogadkoznak, aztán nem tesznek semmit, antihatékony pótcselekvéseken túl! -, hogy közben minél többen érjenek ide, mielőtt a népeknek elegük lenne. Akkor meg már késő lesz.

A Kalergi-Soros terv működik.

Tapi2021 2024.06.21. 17:58:48

@Boldeone2: A talpig becsületes muszlimok tízmilliós tömegeivel és más betelepített idegen kultúrákkal IS elpusztítható az az Európa, amit eddig építettünk.

Boldeone2 2024.06.21. 18:01:40

@2024: Qurvára naiv ember vagy!

1.A magyar határkerítés sem állította meg a migrációt, lényegében mindenki átjön előbb - utóbb, hiába a hármas kerítés és a komoly örző személyzet
Csak itt nem áll meg senki, mennek tovább nyugatra

2. Pont az ellenkezője igaz amit írsz: az EU is határon kívüli menekülttáborok felállítását tervezi, a magyar kerítés maradhat
Mas más kérdés, hogy az sem fog működni...A menkülteket mindenki dobálja, mint a forró krumplit ..

A magyar kormányt most nem a határkerítés miatt büntették meg, hanem a folytonos vétók miatt, ezt úgy hívják hogy politikai bosszú
A lengyelek ugyanezt csinálják, de ők politizálnak Ukrajna ellen...

3. A kibocsátó országokról: szinte senki nem fogad vissza migránsokat Afrikába, sőt, van ahol ez kormányprogram
Talán Egyiptom es Tunézia együttműködő, de a Szahel nem

A migrációs folyamatnak csak az elején jarunk, amit eddig láttal az semmi, ahhoz képest a jön...

Tapi2021 2024.06.21. 18:01:53

@Boldeone2: "Lényegében a nemek közti egyenlőtlenségek feloldásával foglalkozik"

Azonban összesen két nem van! Ők meg egészen másról beszélnek. Nem a két valóban létező nem egyenlőségéről. (Ne játszd a hülyét.)

Boldeone2 2024.06.21. 18:04:34

@Tapi2021: Nekünk és az országnak meg nem."

- Az országnak egy dolog tenne jót: ha a plurális demokratikus rendszer megteremtődne. Arányos választási rendszer kell, valódi és - EGYENLŐ- politikai verseny

Tapi2021 2024.06.21. 18:07:00

@2024: Most hajtják végre a Kalergi (Soros) tervet!!! Európa átalakításáról.

A tehetetlenség szándékos!!!

Boldeone2 2024.06.21. 18:08:27

@Tapi2021: talpig becsületes muszlimok tízmilliós tömegeivel és más betelepített idegen kultúrákkal"

- Nem telepít be senki, senkit! A 95% magától jön- hívatlan vendég!

Azonban összesen két nem van"

- A mi kultúránkban igen. Pl Thaiföldön másképp állnak ehhez, más kultúra

Túl sokat fogalkoztok ezzel a témával, ami nem is igazán fontos..

Boldeone2 2024.06.21. 18:11:19

@Tapi2021: tehetetlenség szándékos!!!"

- Nem szándékos, és tehetetlenségről sem beszélnék. A G7 fő témája is ez volt a múlt héten:
- az illegális migráció csökkentése
- Ukrajna támogatasa

2024 2024.06.21. 18:40:16

@Boldeone2: "1.A magyar határkerítés sem állította meg a migrációt, lényegében mindenki átjön előbb - utóbb, hiába a hármas kerítés és a komoly örző személyzet2

Tévedsz/hazudsz. Megállította, fékezte, lassította az átjutást. Senki nem állítja, hogy 100% védelmet nyújt, de jelentős akadályt képez. És hogy immáron kilenc éve nem vagytok képesek elismerni a határőrök munkáját, akik hőségben és fagyban teljesítenek szolgálatot, ehelyett azon gúnyolódtok, hányan jutnak át a kerítésen, mindennek a legalja.

"Csak itt nem áll meg senki, mennek tovább nyugatra"

Ebben lenne változás, ha megnyitnánk a déli határt és belemennénk a migráskvótába. MINDENKIT be kellene engedni és itt kellene dönteni a sorsuk felől. A zöldhatáron átjutó illegálisokat nem visszadobni a határon túlra, hanem beengedni. Közben szabadon mozoghatnának és borítékolható, hogy nem várnák meg a döntést, hanem húznának Hegyeshalom felé. Amire válaszul Ausztria és Szlovákia nyomban lezárná a velünk közös határaikat. Utóbbi egyszer, demonstratív jelleggel már megtette - megteszi újra és állandósítja a határzárat. Arról nem is beszélve, hogy a migránskvóta értelmében Németből, Hollandiából ide hozzánk is dobálnák a felesleget. Brüsszel célja nem a tisztességes eljárás, hanem az, hogy a migránsok végre itt, Magyarországon is legyenek! Minél többen. Hogy ne lógjunk ki a sorból. És még te nevezel engem naivnak! Kinn élsz Németben. Egy kisebbséget leszámítva elegük van bár a németnek is belőlük, te meg itt erőlködsz.

----------

"Pont az ellenkezője igaz amit írsz: az EU is határon kívüli menekülttáborok felállítását tervezi, a magyar kerítés maradhat"

Hazudsz.

----------

"A magyar kormányt most nem a határkerítés miatt büntették meg, hanem a folytonos vétók miatt..."

Hazudsz. A határvédelmi gyakorlatunk, a migrációhoz való hozzáállásunk, a zéró tolerancia miatt büntettek egyszeri 200 millió euróra + 1 millió euró-ra / nap. Abba benne van a kerítés is, hiszen a határvédelem kulcseleméről van szó.

"...ezt úgy hívják hogy politikai bosszú."

Kösz a beismerést. Tehát kicsinyes politikai bosszúból próbálnak megrogyasztani egy tagállamot. Csápolj, majom!

----------

"A kibocsátó országokról: szinte senki nem fogad vissza migránsokat Afrikába, sőt, van ahol ez kormányprogram"

Ezért nem kellett volna beengedni a fattyakat 2015 óta. Mi a magunk részéről megtettük, amit lehetett.

----------

"A migrációs folyamatnak csak az elején jarunk, amit eddig láttal az semmi, ahhoz képest a jön...

Te valami öngyilkos, mazochista idióta vagy, de a fehér(ön)gyűlölő szélsőséges fajtádon kívül én és velem együtt az európaiak jókora többsége nem kérünk belőlük. Ellenben elvárjuk, hogy választott kormányaink és határrendészeteink védjenek meg minket. Sajnos délen, nyugaton és északon ez már veszett fejsze nyele, a lakosságcsere csak a már bent lévőkkel is folyamatban van, de valahol legalább húznák meg a határt. Nem akarják meghúzni.

2024 2024.06.21. 18:58:10

@Tapi2021: "A tehetetlenség szándékos!!!"

Erről írtam én is. A Frontex se véletlenül van lebutítva.

Boldeone2 2024.06.21. 19:54:56

@2024: Tévedsz/hazudsz. Megállította, fékezte, lassította az átjutást."

- Te tévedsz- hazudsz önmagadnak! 1 vagy 2 napra vagy vagy egy hétre lefékezi, de aki idejön végül mindenki átjut, addig próbálkozik. Ezt EU - szintre kiterjeszteni lehetetlen és értelmetlen is lenne. A rést úgyis mindig megtalálják a pajzson

zöldhatáron átjutó illegálisokat nem visszadobni a határon túlra, hanem beengedni. Közben szabadon mozoghatnának és borítékolható, hogy nem várnák meg a döntést, hanem húznának Hegyeshalom felé. "

- Na látod! Magad is elismered: itt senki nem tartható, hiszen ilyen szar helyen csak elvétve akarnak maradni!

Az EU országok menekültügyi rendszere- többek között a báráti Olaszországé is, túlterhelt. Nyilván szolidaritást várnának el, amit pénzzel is ki lehet váltani

Az osztrákok és a németek többek között azokkal az illegálisokkal küzdenek , akik az orbáni propaganda határzáron átjönnek

Boldeone2 2024.06.21. 20:01:54

@2024: Ezért nem kellett volna beengedni a fattyakat 2015 óta. Mi a magunk részéről megtettük, amit lehetett."

- Te agyatlan! Senkinek nem volt eszköze akkor megállítania a migránsokat! Röszke után szépen átsétáltak a Dunántúlra, ahonnan Orbán Viktor vonatra tette őket. Ennyi

Te valami öngyilkos, mazochista idióta vagy, de a fehér(ön)gyűlölő szélsőséges fajtádon kívül én és velem együtt az európaiak jókora többsége nem kérünk belőlük. "

- Nem. Én csak realista vagyok. Ez a szakmám, a globális kérdésekben otthon vagyok. Ebből diplomáztam, lényegében

A migráció minden formája még innen csak fokozódni fog, aki érti a demográfiai és környezeti válságot, az tudja és elfogadja

De: jó álmodozást nektek, szélsőjobbosoknak!

Boldeone2 2024.06.21. 20:09:06

@2024: Ez is mutaja, hogy igazam van:

"A reformok középpontjában a menedékjogi kérelmek elbírálásának felgyorsítása áll az EU külső határain, amelynek célja az illegális migráció kezelése."

www.portfolio.hu/unios-forrasok/20240410/finisben-az-eu-uj-migracios-paktuma-boritekolhato-magyar-felhaborodassal-679667

A szélsőjobb szinte minden kívánsága teljesült, azaz: az EU szigorú úton jár az illegális migráció csökkentésében

Be kellene fejezni már a hisztériát, és proaktívan állni a kérdéshez!

alöksz róz 2024.06.21. 20:45:19

@Boldeone2: "Ez is mutaja, hogy igazam van" - így a legkönnyebb, mindig mindenre ezt kell mondani

2024 2024.06.21. 20:46:34

@Boldeone2: "Te agyatlan! Senkinek nem volt eszköze akkor megállítania a migránsokat! Röszke után szépen átsétáltak a Dunántúlra, ahonnan Orbán Viktor vonatra tette őket."

Kilenc év gyakorlatáról van szó, te seggfej!

------

"Én csak realista vagyok. Ez a szakmám, a globális kérdésekben otthon vagyok."

Te egy arabimádó, fehérgyűlölő wokista hibbant alak vagy. Szélsőbaloldali, szélsőliberális, kártékony elem. Európa sírásója. Hitvány gazember. Megvonod a vállad, széttárod a kezeidet, mintha nem lenne mit tenni, miközben tudatosan, alja módon ellenünk vagy.

És nem igaz, hogy nem lehet a migráció ellen tenni. Ahogy keresztény körökben mondják: a Sátán legnagyobb hazugsága, hogy elhitette, nem létezik. A ti legnagyobb hazugságotok, hogy az illegális migráció ellen nem lehet tenni, az megállíthatatlan, tulajdonképpen szükségszerű és önbeteljesítő folyamat. Sőt: hasznos!!

Lehet ellene tenni. A sorosista NGO-kal szövetkező demokratikusnak mondott "européer" Európa- ellenes erők azok, akik láthatóan nem akarnak. Nagy különbség.

alöksz róz 2024.06.21. 20:47:28

@Boldeone2: "Én csak realista vagyok. Ez a szakmám" - jó szakma, de a hozzászólásaidat elnézve nem vagy mestere...

élveteg 2024.06.21. 23:07:29

"Mafred Weber egyébként tényleg ilyen: igazi európai konzervatív, azaz tök ugyanazt mondja, mint a liberálisok"

Hát igen Csak ha a konzervatív ugyanazt mondja meg a baloldali is akkor ugyan mi különbség ? miről szavaz a szavazó? Különböző lehetőségek közt választ ? A lószart aközt választ hogy ki csinálja ugyanazt Valójában ez az egypártrendszert amikor hiába van több párt azok csak egy komplexum különböző megjelenési formái

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2024.06.22. 06:57:24

@élveteg:

A háttérhatalmista cél ez: mindenki mondja és gondolja ugyanazt, liberális egyenruhában.

Boldeone2 2024.06.22. 10:09:44

@2024: Kilenc év gyakorlatáról van szó"

- 9 ÉV alatt sem állította meg Orbán a migránsokat, te seggfej!

A ti legnagyobb hazugságotok, hogy az illegális migráció ellen nem lehet tenni, az megállíthatatlan, tulajdonképpen szükségszerű és önbeteljesítő folyamat. Sőt: hasznos!!"

- Térjünk erre vissza pár év múlva, ha még lesz Birca blog, és nem új nicken baromkodsz! SEM Trump, sem mások a jobboldalról nem fogják megállítani az illegális migrációt!
Valójában a rengeteg olcsó bérű illegális munkás még a szegényebb dél- európai országokban is hasznos, mert a kulimunkát már senki sem akarja végezni, de lassan emberek sem lesznek, pl Dél- Itáliában

alöksz róz 2024.06.22. 10:14:27

@Boldeone2: "Valójában a rengeteg olcsó bérű illegális munkás még a szegényebb dél- európai országokban is hasznos" - rabszolgaként tényleg hasznosak

GyMasa 2024.06.22. 18:15:18

@élveteg:
Kihasználják a nép "lendületét"...
Kb. azt, hogy "én minding is a CDU/CSU-ra szavaztam!
Aztán, azóta a CDU már nem ugyanaz a CDU, ami Herr Schmidt fiatal éveiben, 20-30 évvel ezelőtt volt!

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2024.06.24. 08:57:50

@Boldeone2: te tényleg ennyire de ennyire hülye vagy?

Gery87 2024.06.24. 15:02:25

@Deak Tamas:

Ne aggódj továbbra is te vagy itt a legnagyobb hülye:)
Nincs veszélyben a helyezésed.

2024 2024.06.24. 15:08:54

@Boldeone2: "A "gender" az nem egyenlő a homoszexualutás népszerűsítésével! Lényegében a nemek közti egyenlőtlenségek feloldásával foglalkozik"

Már több mint százféle un. társadalmi nem (gender) létezik - felülírva a biológiai nemek létezését. Ezeket oktatják az egyetemi genderszakokon. Határozottan nem a két nem közötti egyenlőtlenségek feloldásával foglalkozik.

Tapi2021 2024.06.25. 13:11:37

@2024: "Egy kisebbséget leszámítva elegük van bár a németnek is belőlük, te meg itt erőlködsz."

A választások alapján nem így néz ki. Sajnos.
Itt volt a sansz, hogy eltávolítsanak minden önsorsrontó EU-s vezetőt, politikust és nem éltek vele! :-(

Tapi2021 2024.06.25. 13:27:11

@Boldeone2: "A szélsőjobb szinte minden kívánsága teljesült, azaz: az EU szigorú úton jár az illegális migráció csökkentésében"

Valahogy csak szavakat látunk, tömeges visszatoloncolást, rendet meg nem.

A migráció megállítható, mindig is az volt, ha volt hozzá elég erő, fegyver és SZÁNDÉK!
Most is lenne erő, csak VALÓS szándék nincs.
Mert bizonyos körök éppen megvalósítják a Kalergi/Soros tervet Európa átalakításáról.

Ezért nem találják a megoldást lassan tíz éve, ezért nem találják a saját haditengerészetüket, amely már Afrika partjainál megállíthatna mindenkit, ezért tehetetlenkednek, HÚZZÁK AZ IDŐT, hogy minél többen beérkezzenek, hogy elérjenek egy kritikus tömeget, amikor már NINCS MIT TENNI!!!!

Ti meg ehhez asszisztáltok.
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása