magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Kimenni csápolni

A világ egyik legbizarrabb dolga: kimenni üdvözölni a fontos embert, integetni neki. Hiszen semmi értelme, díszletek leszünk egy jelenetben.

Gyűlésre menni, beszédet hallgatni az már más, de itt a szimpla integetés a cél. Állunk valahol, s várjuk, haladjon el a fontos ember, majd elhalad, látjuk pár másodpercig és vége.

Egyszer voltam ilyen helyzetben, de az kényszer volt: Kádár elvtársnak és közeli bűntársainak kellett integetni a Hősök terén 1978-ban.

Esélyem lett volna hasonló élményre nyugaton is: a jelenlegi brit köztársasági elnök első esküvőjének idején éppen Londonban voltunk. Persze nem mentünk integetni.

Aztán elmentem még egyszer, önként. 1996-ban zajlott a volt bolgár cár első hazalátogatása Szófiában. Volt egy akció, hogy menjenek emberek és üdvözöljék őt. Hát mentem. Álltunk, vártunk. A körülöttem lévőktől közben válogatott marhaságokat hallottam, olyan volt a hangulat, mintha maga Isten jönne el nemsokára, s egy különösen ostoba nő nem messze tőlem kijelentette, hogy már az is felségsértés, ha valaki az ex-cárt nem "őfelsége II. Szimeon cár" néven említi, közben enyhén meghajolva, elcsuklott hangon és keresztet vetve, hanem csak úgy simán "Szimeon" alakban, normál beszédmódban. Én meg gondoltam egy nagyot és hazamentem.

Szóval végülis nem vettem részt az integetésben.

Mondom úgy, hogy egyébként pozitívan értékelem Szimeon szerepét a bolgár politikában. Gyakorlatilag ő volt az, aki likvidálta az akkori bolgár jobboldalt és az ortodox egyházon belüli nyugatos modernistákat.

22 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr4518471653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gery87 2024.08.30. 13:58:48

2004-ben az uniós himnuszra tereltek ki minket, hisz volt mit ünnepelni, "végre ejrópaiak lettünk és persze hamarosan Ausztria leszünk tízszeres bérekkel..."
Elhangzott valami beszéd is, meg hívtak valami főfaszt is az eseményre.
Már akkor nagyon képmutatónak, hazugnak és modorosnak tartottam az egészet. (főleg végignézve az ország élén azokat az öltönyös bűnözőket, akik már akkor is "vezettek" minket....tizenévesen is teljesen világos volt hogy ezekkel tönkre megyünk, nem "Európába)"
Minden esemény, ünnepség utálatos időpocsékolás és megalázó amit "felülről" szerveznek az "alul lévőknek", akiknek persze kötelező úgy tenni mintha együtt örülnének velük.

gigabursch 2024.08.30. 15:29:08

Én integettem a Dunában állva a Pápának, mikor 1991-ben jött a Sólyom II fedélzetén, kint állva a hajó orrán.
Ő meg folyamatosan osztotta az áldást a Duna mindkét partján lévő embereknek.

vasútihíd 2024.08.30. 16:51:15

@Gery87: én is mint a legtöbb nebuló az iskolából mindig örömmel mentünk integetni vagy bármilyen más rendezvényre addig sem kellet az órákon ülni meg felelni. megfelelni. ugyan ez a munkahelyen a kisember örömmel megy gyűlésre vagy bármilyen más rendezvényre addig sem kell dolgozni.

Gery87 2024.08.30. 21:10:59

@gigabursch:

És ha egy bokrot talált el az áldás akkor mi van? Vagy ez olyan mint a sörét, hogy szórásképe van?

Gery87 2024.08.30. 21:24:43

@vasútihíd:

És sose szerettem lébecolni, meg marhaságokat hallgatni.
Fárasztóbb volt egy léha beszédet végigülni meg a cégvezetés öntömjénezését, mint dolgozni.
Munkából is csak azt nem szeretem amit azért adnak hogy addig se "üljél"...
Ez is egy vezetői fasság amit képtelenek kinőni.
Megvan csinálva a munka vagy nincs? Akkor mi a faszt foglakozik vele hogy ülök e, nem vagyunk robotok bazmeg.

"magyar vezetés:
- Nincs megrendelésünk a Foshingeni átszervezés miatt, de holnap jönnek a nagyfőnökök az anyacégtől, úgyhogy mindeki fogjon egy darab vasat és kezdjen el rajta dolgozni a gépen mikor már itt vannak, ne lássák hogy csak ültök!

Külföldi vezetés megérkezik:
- Elmagyarázná valaki kollégák hogy mit maszekolnak a melósok munkaidőben? Mert tudtommal nincs megrendelésünk, vagy tévedek?

vasútihíd 2024.08.30. 23:51:29

@Gery87: pedig amig megy a propaganda meg a csápológyűlés lehet művelődni hangoskönyhallgatással a fejlettebek még videót is nézhetnek okoszemüveggel. jobb mint a munka és ugyan annyit fizet.

Madarász Henrik 2024.08.31. 05:34:40

Ma már más világ van, nincsenek karizmatikus politikusok és jelentős történelmi események. Képzeljük el hogy mit érzett egy magyar Kassán amikor bevonult oda Horthy, milyen euforikus hangulat volt.

Gery87 2024.08.31. 10:47:03

@vasútihíd:

jaj ugyan már, nem lehet ezeken értelmesen eltölteni az időt....mindig van erre figyelő pár hülye aki azt nézi figyelsz e.

"jobb mint a munka és ugyan annyit fizet."

"Úgy beszél mint egy bolsevik Mr. Stokes"

Micsoda hozzáállás ez?:)
Az igazi jobboldali keresztény konzervatív figyelmesen hallgatja Urai minden szavát!

Gery87 2024.08.31. 10:49:18

@Madarász Henrik:

....és milyen lett amikor a Döbrögik hozták a sleppjüket és elkezdtek megint "fiam"-ozni meg Tekintetes, Méltóság Uram-ozni...
Bevonult a középkor is.

Serény Vélemény 2024.08.31. 13:12:37

@Gery87: Á, ez nálunk úgy megy, hogy emberek tucatjai végeznek teljességgel felesleges munkát, úgy, hogy közben úgy csinálnak, mintha fontos lenne és sürgős és használható, amivel kapcsolatban éppen meetingelnek.

Serény Vélemény 2024.08.31. 13:20:26

@vasútihíd: aszzem a 1988 máj. 1. volt amikor kitereltek minket mint középiskolásokat tornázni a fő-főkomcsik elé. Namost az volt a művészet, hogy nem kellett mindenki, az iskola által biztosítandó létszámhoz, ezért a tornagyakorlatot, amit hónapokig csináltunk, gyakoroltunk - úgy kellett megcsinálni, hogy a kb 120 fős évfolyamból az ember ne tartozzon bele a legjobban teljesítő 80%-ba, -mert ezek mentek, ráadásul munkaszüneti napon ugribugrizni - de ne tartozzon bele a legrosszab 5%-ba se, mert azoknak irgum-burgum járt. Szóval osztályozták is a tornatanárok ezt a mutatványt.
Ja, és a tévében ez úgy jött le, hogy felsoroltak egy csomó gimnáziumot, meg szakközépiskolát, és a szöveg az volt, hogy a gimnasztikai gyakorlatot ezekből az iskolákből jövő önkéntes diákok mutatják be.
Perszeeee, önként...

vasútihíd 2024.08.31. 15:36:23

@Gery87: igen. az úr szavát figyelmesen hallgatjuk. a libbancs urak szavai alatt rejtett fülhallgatóval is. de akkor a szórakoztató hangoskönyv is megengedett. mert a lélekölő libsi cégmunka elszabotálása a normalitásért folytatott harc része.

vasútihíd 2024.08.31. 15:45:11

@Serény Vélemény: persze szabadidőt feláldozni a komcsilibsi urak marhaságainak az oltárán az kerülendő dolog. de ha iskola vagy munka helyett lehet valami agyatlan tevékenységet folytatni ahol ráadásul esetleg fizetésért lehet saját normalitásunkat csandben fejleszteni vagy csak szimplán szórakozással tölteni az időt az érdemleges tevékenység.

vasútihíd 2024.09.01. 19:41:48

@Gery87: gondolom ez azt jelenti hogy kipukkadtál és leeresztettél

jónévez 2024.09.01. 21:33:56

@Gery87:
Ú, ezek milyen marhasagok, valóban.
Egyszer-egyszer láttam a netrn elborzasztóként a komcsi időkből származó munka vedelmi plakatokat. Hat nem ugyanaz can a gyarakban ma is? De.
Betűszavakból álló munkamódszerek. Na, ugyanaz.

Gery87 2024.09.02. 14:39:44

@vasútihíd:

Ez azt jelenti hogy nem kommentálom a baromságaidat, de jót derülök rajta.

Gery87 2024.09.02. 14:41:54

@jónévez:

Mind az államszocializmus mind a kapitalizmus kizsákmányolja a dolgozót és cserébe még hülyének is nézi, mert ennyire tartja: "beszélő szerszámnak", jobb esetben oktalan gyereknek, annak meg nyilván nem sok esze van...

jónévez 2024.09.03. 19:45:22

@Gery87:
Mert egy jó részük valóban oly értetlen, beveszi ezeket a betűszavakat is, ismételgeti.
Mint némely kollegam is: lelkendeztek, ha sok munka volt, ismételgettek a górétól hallottakat. Fel sem fogták, hogy az ő káruk a napi 16-18 óra munka, órára leosztva még a minimálbért sem érte el.
Szerencsére azért sok helyen járva sok ellenkezőt is látok (meg szó szerinti értelemben is), és szimpatikusabb azért.
Hasonlóan dafke ellenkezők, úgy mint te, -es szimpatikusabb néha, mint a tulajdonos sablonmondatait ismételgetők.

Gery87 2024.09.04. 21:12:05

@jónévez:

Sokakból hiányzik az elemi dolgozói- és személyes tudatosság.
Eleve szervilis megalkuvóvá, megúszóvá nevel a magyar társadalom + az osztály alapú nézőpont is le lett járatva.

Párszor már megjártam azzal hogy "nagy volt a szám", makacs voltam, de sose vesztettem annyit hogy ne érje meg utólag!
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása