magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Unikum

Amiben Magyarország egyedülálló.

Sok országot ismerek, de olyat egyet se, ahol politikai támogatás szerezhető azzal, hogy valaki szidja a saját népét.

Ebben Magyarország egyedi eset.

A magyar "baloldal", azaz a liberálisok, legalábbis a keménymag a legkönnyebben azzal hozható önkívületi düh állapotába, ha felmerül, hogy az ország határontúli magyarokat támogat.

Próbálom elképzelni ezt bárhol máshol, s nem megy sehogy se.

Ha mondjuk egy orosz nyugatos liberálisnak - akár olyan Nahalnij-típusnak is - azt mondanánk, hogy Oroszország ne támogassa pl. a kazahsztáni oroszokat, mert "nemittél, nemittadózik, meg eleve nemorosz-hanem-szemétkazah az illető", akkor először visszakérdezne, mert biztos lenne benne, hogy valamit nem jól értett. Ha meg megértené, hogy tényleg ez a felvetés, biztos lenne benne, ez valami kandikamerás beugratós műsor, ahol emberektől marhaságokat kérdeznek. S ha a végen rájönne, hogy mindez teljesen komoly, akkor pedig elmeorvost javasolna.

67 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr9318477913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vergyula 2024.09.04. 07:47:06

Csak úgy automatikusan kéne éljenezni minden támogatást, ami a határon túlra megy, vagy esetleg lehet mérlegelni a részletek alapján? A cikk említi Szlovákiát és Romániát, ahol eleve minden tanuló részesül iskolakezdési támogatásban szemben a hazai "1 hónappal előbb jön a 12200 családi pótlék"-kal. De kintre azért adunk 100ezret mindenkinek. Oké, adjunk, de bentre miért nem? Az lenne a cél, hogy mindenki költözzön ki Erdélybe meg a Felvidékre?
A minap egy másik poszt alatt Tapival vitáztunk a lakhatási támogatásról. Azzal érvelt, hogy X, aki nem dolgozott meg érte, miért kapjon lakást Y pénzéből, aki belegebedett a melóba...

MEDVE1978 2024.09.04. 09:34:03

Értem a mögötte levő logikát, több oldalról is (szavazatvásárlás oldalról és határon túli magyarság fennmaradásának támogatás irányából is). Sajnos a realitás az, hogy a határon túli magyarság, talán Közép-Erdély kivételével lényegében hamarosan megszűnik létezni.
A szlovén-horvát-osztrák rész már eleve minimális / megszűnt. A szlovák részen egyre inkább csak határmenti kis falvakra korlátozódik, az Újvidékiekben még van kb. 30 év.
Kárpátalján már eleve csak 100 ezer körüli magyar volt talán, nekik várhatóan a háború végleg betesz (vagy hazaköltöznek vagy nyugatra költöznek, menekülnek a háború előtt).
A maradék pár tízezer ember legfeljebb a hátár közelében maradhat meg.

Sajnos ebből a szempontból a környező országok asszimilációja egyértelműen sikeres volt. Először is a két világháború között, amikor ezt kemény eszközökkel tudták megvalósítani. Utána 1990-2010 között, amikor a magyar politika egyik fő eleme is annak a megkönnyítése volt, hogy "átköltözzenek" a határon túli magyarok.

Szóval ez a vonat szépen lassan, de elmegy :(

vergyula 2024.09.04. 10:16:50

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Nem látok belinkelve ilyenfajta aktuális reakciót, persze ettől még lehet.

Saját "adományaim" jutottak eszembe. Bárki kér egy kis aprót az utcán, adok. Hívom az ilyen-olyan célra adakozó számokat, küldöm az emeltdíjas sms-t. Veszem a tartós élelmiszert karácsony előtt, és teszem a gyűjtőkosárba, augusztusban meg a tanszereket. Viszem a nagy zsák tápokat a kutyamenhelyre.
Hülyén nézne ki, ha közben a családomra kevesebb jutna.

IdomitottFoka 2024.09.04. 11:29:47

Ebben az a nem is annyira egyedülálló h az, akinek ez a véleménye, nyugodtan elmondhatja, a következmény annyi h a nernyikek a szájukra veszik. Valószínűleg amúgyis csak őket akarta borzolni.

"Ha mondjuk egy orosz nyugatos liberálisnak - akár olyan Nahalnij-típusnak is"

Nem lenne baj, ha tényleg történne egy ilyen kísérlet. Ha oroszba vagy, próbáld ki.

@MEDVE1978: "Sajnos ebből a szempontból a környező országok asszimilációja egyértelműen sikeres volt."

Máskor meg az a probléma h a nemzetállamok leépülnek. Nem lehet itt jót tenni, na.

Boldeone2 2024.09.04. 11:34:23

Határon túli egyéni választói körzetek kialakítását tervezi a Fidesz" - lebegteti a sajtó egy ideje...Talán nem véletlenül erőltetik ezeket az abszurd támogatásokat Európa egyik legszegényebb orszábából...

A koldusállam egyelőre saját polgárairól sem tud gondoskodni, de nagyvonalúan adakozna...Persze, ez a 22 milliárd csak csepp a tengeben ahhoz képest az ezermilliárd forinthoz képest, amit eddig kiutaltak a határon túli, fideszközeli, nagytőkés here rétegnek, a különböző alapítványokon keresztül..

Ezek miatt - a fidesz aljas politikája miatt- fizetjük a legmagasabb forgalmi adókat, a megemelt tranzakciós adót és társait...

Szlovákiában 100+70 eurót ad most az állam, meg Orbánék százezrét... A magyarok meg egy nagy semmit, a 12500- at...

Azon csodálkozom, hogy a magyarság tanulatlanabb része miért olyan agymosott, hogy még mindig nem ismeri fel Orban bűneit...

alöksz róz 2024.09.04. 11:55:39

@Boldeone2: "Azon csodálkozom, hogy a magyarság tanulatlanabb része miért olyan agymosott, hogy még mindig nem ismeri fel Orban bűneit..." - a legtöbb azt hiszi, hogy valami még rosszabbtól védi meg őket a orbán.

vergyula 2024.09.04. 12:14:35

@alöksz róz: Ajjaj, most majd elkezdik sorolni a még rosszabbakat.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2024.09.04. 12:39:53

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: dehát ezt már megfejtettük rég, ezek nem magyarok, ennyi az egész.
A Népszava felmérése a jó (már ha hiteles módszertannal végezték és az index nem hazudott) hiszen pontosan megmutatja a lényeget, 30% fogadná el a népességen belül a határon túli egyéni kerületet, és a Fideszre szavazók 45%-a. Ha felszorzod megfelelően arányosítva, megkapod a kétharmad magyarázátát, hiszen egymást átfedő részekből áll: magyarokból és/vagy azokból akiknek a memóriája fejlettebb mint egy naposcsigáé és emlékeznek mit jelent egy ballib kormányzás, de amúgy ugyanúgy szarnak a magyarokra, a hasukkal szavaznak.
Én még egyébként örömmel is vettem, a 30%-ot alapul véve, hogy még van kétmillió magyar az országban, ez relatíve egész jó arány, én sokkal kevesebbre tippeltem. Ez a Fidesz -és a többi - nagy bűne és hibája , hogy azóta se foglalkozik ezzel a dologgal
Magyarország olyan mint Bosznia-Hercegovina. Ugyanazt a nyelvet beszélő nép él itt, de nemzetiségük más mindnek. A fradisták most tanulták meg nemrég Banja Lukában hogy egészségtelen dolog lebosnyákozni a Republika Srpska szerbjeit.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2024.09.04. 12:43:58

@MEDVE1978: a szomszéd államok asszimilációja nem volt sikeres, a magyarság kulturális önfeladása volt sikeres.
1920-ban Jugoszláviában, tehát praktikusan a mai Szerbiában 580 ezer magyar élt illetve 420 ezer albán. Most él 185 ezer magyar és kétmillió albán.
Ez a lényeg.

_Neville 2024.09.04. 13:04:13

Mert egyesek csak állampolgárokok, de nem magyarok. Ennyire egyszerű sajnos.

_Neville 2024.09.04. 13:06:13

@Deak Tamas: azért ez nem csupán az asszimiláció, sokan be is vándoroltak az anyaországba.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2024.09.04. 13:20:53

@_Neville: mármint úgy érted, hogy mondjuk románok Romániába? Az utódállamokban inkább belső költöztetés volt, főleg a határ mellé, katonák meg melósok.
Ha arra gondolsz hogy onnan jöttek el abban a pillanatban amint lehetett, az is igaz, 1990 óta elvesztettük a magyarok háromnegyedét, a süllyedő hajóról nem rohannak el így a patkányok mint a magyarok a szülőföldjükről a "jobb élet" reményében, ugyanúgy, ahogy az ő nagyapjukl még gondolkodás nélkül átment románnak az orodox paptól kapott földért, ahogy Nyírő irja a Néma küzdelemben vagy Kemény János a Jocó című novellában, épp ezek miatt kellene amúgy már égetően a magyar nyelvű magyar ortodox egyház.
Meg a magyar kultúrát is meg kellene már végre teremteni, ahhoz lehet asszimilálódni. Ha valami nincs, ahhoz nem lehet. Ezt a példát is írtam már, hogy Ostravában húzta valami mezítlábas cigányzenekar a Nem tudom az életemet... nótát, kérdeztem, hogy tudják-e mit játszanak? Válasz: "Samozrejme, Javor Pal" (ugye ez épp nem az, de akkor is). Ez a legnagyobb kudarca az egész magyar "kultúrpolitikának", senki nem akart sose Bessenyei vagy Latinovits lenni, nemhogy mondjuk Sebő Ferenc például.

ZorróAszter 2024.09.04. 13:21:03

Milyen népet?

A nép az régóta tiltott szó a fidesznyikeknél. Csak a nemzet szót szabad használni a Mediaworks világban és a papagájkórusban.

Gery87 2024.09.04. 14:27:33

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Ez a vélemény már 20 éve csak az mszp-s keménymag nyuggerkommandóinak berkeiben volt jelen.

Gery87 2024.09.04. 14:33:32

@MEDVE1978:

Ez várható volt, Már Kárpátaljáról is csak cigányok jönnek.
A többiek elöregszenek, külföldre mennek, idejönnek, asszimilálódnak.

A határontúliak megmaradását csak úgy lehetett volna szavatolni hogy:
1, kicsikarják az autonómiát....ehhez vérnek kellett volna folynia....de nem volt elég tökük.
2, revízió: ehhez nekünk nincs elég tökünk + a nemzetközi helyzet sem teszi lehetővé.

Egyvalamit kellett volna támogatni, hogy költözzenek át ide.

Gery87 2024.09.04. 14:34:11

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Bulgária tele van románozó dékásokkla, tudjuk....lemész kutyát sétáltatni és károgva jön egy.

Gery87 2024.09.04. 14:38:50

@Deak Tamas:

"dehát ezt már megfejtettük rég, ezek nem magyarok, ennyi az egész."

Igen, megfejtettük rég hogy büdös sovén patkány vagy, te vén hülye.
Már megint elfelejtetted hogy nem az a magyar aki a te kibaszott tolvaj idiótáidra szavaz,

"Magyarország olyan mint Bosznia-Hercegovina. Ugyanazt a nyelvet beszélő nép él itt, de nemzetiségük más mindnek. "

Te olyan hülye vagy bazmeg hogy fáj.

Gery87 2024.09.04. 14:44:35

@Deak Tamas:

A magyar kultúrpolitikának az a baja hogy akárhányszor ilyen nemzethy keresztény Úri Lófőfasz Döbrögi kurvaanyja kezdi el vele foglakozni a vége valami kultúrkampfos sovén szar lesz, amibe aztán beledöglenek páran.

Úgyhogy jobb ha a te fajtád nem nyúl semmihez amiben szerepel a magyar meg kultúra mert csak összemocskolja.

Tapi2021 2024.09.04. 16:53:03

@vergyula: "Az lenne a cél, hogy mindenki költözzön ki Erdélybe meg a Felvidékre?"

Nem, éppen az ellenkezője: a kevés, fogyó magyar minél tovább tartson ki a szülőföldjén.
Ha tetszik, mintegy jelül, hogy az a föld nem volt mindig a szlovákoké, románoké..., hogy az ottani temetőkben még mindig több a magyar...

A mostani kormány politikája, hogy minél jobban és tovább MEGTARTANI ezeket a vidékeket, az ottani magyarságot.

Tapi2021 2024.09.04. 16:57:37

@Boldeone2: @alöksz róz:

Vagy: nem a "legtöbb tanult" MAGYAR az agymosott, hanem....

Tapi2021 2024.09.04. 17:01:49

@ZorróAszter: "A nép az régóta tiltott szó a fidesznyikeknél. Csak a nemzet szót szabad használni a Mediaworks világban és a papagájkórusban."

Nem tiltott egyáltalán, csak kicsit elkoptatták már a SZOCIALISTÁK a negyven éves diktatúrájuk alatt.

Tapi2021 2024.09.04. 17:05:14

@Gery87: "2, revízió: ehhez nekünk nincs elég tökünk"

Horthyéknak még volt, nem kis részek esetében SIKERES IS VOLT, puskalövés nélkül, és/de nektek az is baj, meg fasizmus, meg...

Ki tud egy ballibnek a kedvére tenni?

Tapi2021 2024.09.04. 17:11:14

@Gery87: "Úgyhogy jobb ha a te fajtád nem nyúl semmihez amiben szerepel a magyar meg kultúra mert csak összemocskolja."

Igaz. Magyar nem ért a kultúrához, hiszen mind mucsai, fogatlan, tanulatlan barbár. Csak a német, a zsidó, a bárki más tud itt kultúrát csinálni. Főleg, ha még balos is.
A sok magyar parasztnak.

ZorróAszter 2024.09.04. 19:36:17

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

"Mi az eltérés a 2 között?"

Az, hogy a nemzet az a magyar nemesség és nem a magyar nép.

A nép meg legfeljebb magyarul beszélő robotgép, ami praktikus mert nem kell lefordítani a használati utasítását.

ZorróAszter 2024.09.04. 19:37:48

@Tapi2021:

"Nem tiltott egyáltalán, csak kicsit elkoptatták már a SZOCIALISTÁK a negyven éves diktatúrájuk alatt."

A nemzet szót ez a rengeteg hazaáruló meg méginkább.

0dzsud0 2024.09.04. 20:38:39

@vergyula: "Csak úgy automatikusan kéne éljenezni minden támogatást, ami a határon túlra megy, vagy esetleg lehet mérlegelni a részletek alapján?"

Hát ha liberális vagy, akkor például automatikusan kuss a neved a témában. :D

0dzsud0 2024.09.04. 20:48:07

@Tapi2021: "Ki tud egy ballibnek a kedvére tenni?"

Bocs, ki akar? :)

0dzsud0 2024.09.04. 20:51:51

@ZorróAszter: "A nemzet szót ez a rengeteg hazaáruló meg méginkább."

Ó, hát persze. A buta nyugger azt képzeli, hogy majd letromfolja még a 40 év kommunizmus érvet is azzal, hogy "deafidesz". :) Mondjuk nem olyan meglepő, hogy az "egész jól elvoltunk '89 előtt" kommancs rétegnek tényleg a Fidesz a legnagyobb rémálma, szerencsére maradtatok mára vagy harmincan. :D

Gery87 2024.09.04. 20:54:38

@Tapi2021:

1, nem a revízió a baj, a magyar baloldal is revizionista volt '45-ig...
a baj az hogy kikkel és milyen áron érhető el!
Az már 28-ban is látszott és sokan el is mondták hogy túl nagy ára lesz annak hogy a büdös náciktól kapjuk!
2, attól még lehet valaki rohadt fasiszta hogy a revízióban igaza van!
3, nem vagyok ballib aranyhal de ezt nagyon jól tudod, vagy hát tudnod kéne....megint magadat égeted Mr. kétbit. ÉN értem hogy a világképed ennyire faék, de én meg leszarom, nőj fel hozzá.

Gery87 2024.09.04. 20:56:31

@Tapi2021:

Tudod aranyhal, megint azt képzelgitek hogy ti vagytok A nemzet, de kurvára nem.
A titeket ért kritika nem a magyarság kritikája basszameg, tudom hogy fáj, meg felfoghatatlan de ez van.

Tomika egy vén hülye sovén faszkalap, de magyar, ezt nem vitattam, szóval ne csináljunk ebből magyar vs nem magyar kérdést mert kurvára nem az.

Gery87 2024.09.04. 20:58:35

@Tapi2021:

Szóval a lényeg hogy az ilyen kétbites butaszar sovén kriptonyilas vén hülye faszkalapoknak mint a Tomika, meg a Kásler, meg az Orbán meg a Bayer...meg a Bubuzó bajszos geci...kell távol tartaniuk magukat a kultúrától mert abból jó nem sül ki, ennyi a lényeg.

Tapi2021 2024.09.05. 10:46:30

@ZorróAszter: "A nemzet szót ez a rengeteg hazaáruló meg méginkább."

A hazaáruló ballib oldal irtózik ettől a szótól. Ők a "népet" elkoptatók szellemi örökösei.
Ahogy te is.

Tapi2021 2024.09.05. 10:54:12

@Gery87: "Az már 28-ban is látszott és sokan el is mondták hogy túl nagy ára lesz annak hogy a büdös náciktól kapjuk!"

Dehogy látszott ez 28-ban.
Más lehetőség meg nemigen volt. Horthyék nem kérhették sem az akkori Antant csoporttól, hogy legyenek már szívesek meggondolni magukat, sem a mai EU-tól (ettől is hiába kérnénk!).

AKKOR a magának is revíziót akaró Németország (és az olaszok) voltak az egyedüli partnerek ebben.

Tapi2021 2024.09.05. 10:56:15

@Gery87: "3, nem vagyok ballib aranyhal de ezt nagyon jól tudod, vagy hát tudnod kéne....megint magadat égeted Mr. kétbit. ÉN értem hogy a világképed ennyire faék, de én meg leszarom, nőj fel hozzá."

A hsz-eid alapján ez nem igazolható.
Tudod, a kacsa...

ZorróAszter 2024.09.05. 10:56:54

@0dzsud0:

"Ó, hát persze. A buta nyugger azt képzeli,"

Mondja mindezt a segghülye Zavaleta, aki például azt képzeli hogy nyugger vagyok.

Meg hogy nem vesszük észre, hogy kik a FIDESZ által fizetett bérkommentelők akik a többséget alakítják ezzel ebben a bábszínházban.

:o)

Tapi2021 2024.09.05. 10:58:39

@Gery87: "Szóval a lényeg hogy az ilyen kétbites butaszar sovén kriptonyilas vén hülye faszkalapoknak mint a Tomika, meg a Kásler, meg az Orbán meg a Bayer...meg a Bubuzó bajszos geci...kell távol tartaniuk magukat a kultúrától mert abból jó nem sül ki, ennyi a lényeg."

Ebből annyi világos, hogy 1. neked ez a saját véleményed, 2. tele vagy irracionális, elvakult gyűlölettel.

ZorróAszter 2024.09.05. 11:00:07

@Tapi2021:

"A hazaáruló ballib oldal irtózik ettől a szótól. Ők a "népet" elkoptatók szellemi örökösei.
Ahogy te is."

Maguk viszont azoké, akik kétszer is romhalmazt, holdbéli tájat és milliós hullahegyeket hagytak aguk után.

És ha legutóbb a segedelmükkel Hitler győz, akkor itt ma már egy magyar se élne.

Gross-Ungarn lenne Nagy-Magyarország helyett.

Mint ahogy Orbánék, maguk ezt készítik elő ha már 1945-ig nem sikerült.

Tapi2021 2024.09.05. 11:05:20

@ZorróAszter: "Maguk viszont azoké, akik kétszer is romhalmazt, holdbéli tájat és milliós hullahegyeket hagytak aguk után."

Mire gondol a költő?
Az I. Vh-ra, amit a Habsburgok kezdtek, vagy a II. Vh-ra, amit a német szocialisták?
Vagy a II. Vh. utáni korszakra, amiben a nemzetközi/internacionalista szocialisták tették tönkre a maradék országot és fél Európát? Vagy?

"És ha legutóbb a segedelmükkel Hitler győz, akkor itt ma már egy magyar se élne.

Gross-Ungarn lenne Nagy-Magyarország helyett."

Mese habbal.

"Mint ahogy Orbánék, maguk ezt készítik elő ha már 1945-ig nem sikerült."

Hogyan is? Idiotizmus.

ZorróAszter 2024.09.05. 12:40:00

@Tapi2021:

Maga tényleg azt hiszi, valaki beszopja, hogy Hitler, Horthy cimborája szocialista volt?

Vagy csak nincs egy éppkézláb érve se?

Milyen Habsburgok? Tán nem hallott Andrássyról meg Tisza Pistáról?

"Hogyan is? Idiotizmus."

Például hogy szó se eshet arról, mekkora a német tőke részaránya Magyarországon. Vagy kinek a kezébe csúszták át a nagybirtokok.

Meg az ótvaros ocsmány hazug molinó a Békemeneteken hogy:
"NEM LESZÜNK GYARMAT!"

Hát persze, nem leszünk
MERT MÁR RÉG GYARMAT VAGYUNK!

Tapi2021 2024.09.05. 13:10:26

@ZorróAszter: "Maga tényleg azt hiszi, valaki beszopja, hogy Hitler, Horthy cimborája szocialista volt?"

Nem is tudom. Végül is egy szocialista párt vezére volt...
Lehet, hogy Kádár János, vagy Sztálin és társaik sem voltak "igazi" szocialisták, csak szocialista pártvezérek.

Logikus.

Azt nyilván megértem, miért csináltak szívós munkával a nemzeti szocikból "nem szocialistákat". De nem muszáj mindent bevenni.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2024.09.05. 13:10:52

@vergyula: de mindenki oda fog költözni, hiszen a román fizetések lehagyták a magyart, olcsóbb minden, a fogyasztás meg 86%.
Szlovákia detto és ott még euró is van.

Tapi2021 2024.09.05. 13:12:45

@ZorróAszter: "Például hogy szó se eshet arról, mekkora a német tőke részaránya Magyarországon. Vagy kinek a kezébe csúszták át a nagybirtokok."

Ebből lesz a holdbéli táj?

Tapi2021 2024.09.05. 13:14:41

@ZorróAszter: "Meg az ótvaros ocsmány hazug molinó a Békemeneteken hogy:
"NEM LESZÜNK GYARMAT!"

Hát persze, nem leszünk
MERT MÁR RÉG GYARMAT VAGYUNK!"

Ebben van igazság. De gyarmat és gyarmat között van különbség.

Tapi2021 2024.09.05. 13:18:33

@Deak Tamas: Ja, tiszta haszon, költözik majd oda vissza a sok ember, a szlovák, román jólétbe!

Pár hete voltunk újra a Felvidéken és még mindig alig van olyan falu, aminek a főutcáján ne lenne egy-két, több romház...
De legalább elverik a pénzüket a boltban.

vergyula 2024.09.05. 13:24:14

@Tapi2021: Egy főváros közeli megyeszékhely melletti kis faluban élek. Gyakorlatilag az agglomeráció része. A lakosság nő, mert folyamatosan költöznek ki az emberek.
Hirtelen legalább 5 romház eszembe jut a főutcán.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2024.09.05. 13:26:59

@Tapi2021: és az még paradicsomi állapot Erdélyhez képest.
Ahol meglepő módon kevés romház van az a Szabadka-Zombor vasútvonal mellett fekvő magyarlakta falvak, értelemszerűen nem számítandóak ide a határmenti migránsok szétkúrta tanyák.
A Koszovóból és Krajinából odatelepítettek külön falurészekben laknak, szépen lengedez a sasos zászló a fabudi felett.

Tapi2021 2024.09.05. 13:28:38

@vergyula: Ha nő a lakosság, ezeknek nincs gazdája?

vergyula 2024.09.05. 13:30:23

@Tapi2021: Gondolom van, némelyikben laknak is.

ZorróAszter 2024.09.05. 14:22:07

@Tapi2021:

"Azt nyilván megértem, miért csináltak szívós munkával a nemzeti szocikból "nem szocialistákat". De nem muszáj mindent bevenni."

Magának nem kell megérteni.

Az épp elég, hogy magán kívül nincs senki, aki beszopnák, hogy a nemzetiszocialisták szocialisták.

Ezzel az erővel azt is beszophatnák, hogy a sátánisták is keresztények, hiszen ők is használják a keresztet. Igaz hogy fordítva, de hát Szent Pétert is fordítva feszítették meg.

És a Miatyánkot is mondják. Igaz, visszafelé. De az ugye maga szerint mindegy.

ZorróAszter 2024.09.05. 14:25:22

@Tapi2021:

"Ebből lesz a holdbéli táj?"

Ebből nem holdbéli táj lesz, hanem Gross-Ungarn magyarok nélkül.

Ami 1945-ig nem sikerült Horthyék segítségével, de 75 évvel később a neohorthysta Orbán kollaboráns kormányával sikerült.

ZorróAszter 2024.09.05. 14:26:03

@Tapi2021:

"Ebben van igazság. De gyarmat és gyarmat között van különbség."

Mentegesse csak. Úgy mégjobban virít.

Tapi2021 2024.09.05. 15:24:08

@ZorróAszter: Mondom, értem jól, hogyan és miért lehet a világ összes teljesen más, különböző szocialista rendszere szocialista, még a nemzeti, full nacionalisták is, az egy kivétel német meg nem.

Lassan majd száz év agymosásnak azért van eredménye!

Tapi2021 2024.09.05. 15:28:51

@ZorróAszter: "Ami 1945-ig nem sikerült Horthyék segítségével, de 75 évvel később a neohorthysta Orbán kollaboráns kormányával sikerült."

Ja, mert olyan sok német települt le nálunk 1944 március 19. előtt. Horthyék alatt. Szinte már majdnem Gross-Ungarn voltunk. Ha nem jönnek a szovjetek, itt 45 után nincs magyar szó...

Tapi2021 2024.09.05. 15:32:32

@ZorróAszter: "Mentegesse csak. Úgy mégjobban virít."

Oké, nem muszáj érteni, hogy az úgy táncolsz, ahogy fütyülnek neked, meg az ipar egy része az övék között van különbség.

0dzsud0 2024.09.05. 19:30:37

@ZorróAszter: "aki például azt képzeli hogy nyugger vagyok."

Te egy ballib nyugger vagy, baszod. :)

Téged a nyugdíjaddal jobban is fizet ám a Fidesz, mint engem bármivel, csókolj szépen kezet Orbánnak! :D

ZorróAszter 2024.09.08. 12:22:49

@0dzsud0:

"Te egy ballib nyugger vagy, baszod. :)"

Kb. ennyi a valóságtartalma az összes többinek is mint aiket itt elő szokott adni.

És ezt itt mindenki tudja, nem csak én, úgyhogy kontraproduktív. Nevezetesen hogy sosem voltam ballib se, és nyugdíjas se.

"Téged a nyugdíjaddal jobban is fizet ám a Fidesz, mint engem bármivel, csókolj szépen kezet Orbánnak! :D"

Igen. Hallottam hogy a bérkommentelőket rosszul fizetik.

Akik meg ilyeneket írnak mint maga, azokat meg mégrosszabul.

:o)

ZorróAszter 2024.09.08. 12:29:41

@Tapi2021:

"Mondom, értem jól, hogyan és miért lehet a világ összes teljesen más, különböző szocialista rendszere szocialista, még a nemzeti, full nacionalisták is, az egy kivétel német meg nem.
Lassan majd száz év agymosásnak azért van eredménye!"

Hiába mondogatja, ezt magán és pár emberen kívül senki se mondogatja, mert ennek kapcsán azonnal előjönnek a roppan kínos dolgok. Például hogy a nácikat azért hozták létre és támogatták a nagytőkések, mert a nácik szocializmus alatt kapitalizmust értettek zsidók nélkül. És hogy Németország mai urai ugyanezeknek a tőkéseknek a leszárazottai.

Mint mondtam, ezzel az erővel a sátánistákat is besorolhatná a keresztények közé azon az alapon, hogy a keresztet ugyanúgy nevezik, és használják is.

ZorróAszter 2024.09.08. 12:34:58

@Tapi2021:

"Ja, mert olyan sok német települt le nálunk 1944 március 19. előtt. Horthyék alatt. Szinte már majdnem Gross-Ungarn voltunk. Ha nem jönnek a szovjetek, itt 45 után nincs magyar szó..."

Megint nyilvánvalóan és szándékosan csúsztat. Lehetetlen, hogy ne látná, hogy nem azt írtam, hogy "Gross-Ungarn voltunk" vagy hogy a németek betelepítése már elkezdődött a Keleti Terv keretében.

Mellesleg Lengyelországban és Ukrajnában már megkezdődött. Az ukrajnaiak Magyarországon keresztül meneültek az oroszok elől.

ZorróAszter 2024.09.08. 12:37:48

@Tapi2021:

"Oké, nem muszáj érteni, hogy az úgy táncolsz, ahogy fütyülnek neked, meg az ipar egy része az övék között van különbség."

Már nem "az ipar egy része", hanem az az ipar nagy része.

Már 20 évvel ezelőtt nagyobb volt mint a teljes magyar államé.

Tapi2021 2024.09.11. 15:58:16

@ZorróAszter: Tudom én, az IGAZI szocialisták szerint Sztálin is, Mao is, meg gyakorlatilag az összes többi sem volt IGAZI szocialista. Mindenki kurvára félreértett mindent. Majd...

A nácik meg aztán pláne, hiszen ők ráadásul megtámadták a SZENT NYUGATOT is, akiknek ennek hatására össze kellett fogniuk a szovjet (nem is igazi) szocialistákkal, mert ugye azok valójában sztálinisták vótak! - meg zsidókat öltek (ők is) halomra, tehát ebből egyértelmű, hogy NEM LEHETTEK IGAZI szocialisták.... Pont.

ZorróAszter 2024.09.15. 23:41:33

@Tapi2021:

"Tudom én, az IGAZI szocialisták szerint Sztálin is, Mao is, meg gyakorlatilag az összes többi sem volt IGAZI szocialista. Mindenki kurvára félreértett mindent. Majd..."

Sosem mondtam ilyet. Ők a nácikkal ellentétben valóban beletartoznak a szocializmus eszmetörténetébe. Ahogyan egyébként még Pol Pot is. Hitler, Mussolini és pl. Franco viszont nem.

A marxizmus egyértelmű. A probléma, hogy Marx közgazdasági munkáinak kb. fele általános gazdasági kérdésekről szól, kb. a másik fele meg a kapitalizmusról.

A szocializmus közgazdaságtanáról a szakértők szerint összesen kb. 50 oldalt írt. Azt mondta, hogy a szocializmus közgazdaságtanával majd azoknak kell foglalkoznia, akik benne élnek.

A szellemi lustaság, ostobaság és ez vezetett ahhoz, hogy mindenféle elképesztő tévedést követtel el.

De ezeket az amerikai propaganda túlozta el. A kapitalizmus története során nagyságrendekkel több baromságot követtek el. Csak éppen az amerikai propaganda anyagi forrásai szinte végtelenek, és nincs az a hazugság, amit ne tudnának benyomni a köztudatba. De ezt maga jobban tudja. Maguk partnerük ebben.

ZorróAszter 2024.09.15. 23:46:48

@Tapi2021:

"meg zsidókat öltek (ők is) halomra, tehát ebből egyértelmű, hogy NEM LEHETTEK IGAZI szocialisták.... Pont."

Például hol öltek sztálinisták zsidókat faji alapon?

És egyébként is, ezek számát hogy hozhatja össze a nácik zsidóirtásának a mértékével?
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása