magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Tervek

Rövid leszek. Vicces, de rövid.

"Nem szívesen, de inkább külföldön tervezik karrierjüket a frissen felvett egyetemisták" - mondja a ballib média.

Nekem erről saját apám jutott eszembe. Élete utolsó 20 évében folyamatosan azt tervezte, vesz magának egy új Mercedes S450-es gépkocsit, sok extrával.

Aztán nem vett soha. Mert soha nem lett elegendő pénze ehhez.

Címkék: közélet
108 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr5118454811

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gelimtrtrddddd 2024.09.15. 10:39:10

tervezik karrierjüket a frissen felvett egyetemisták" - mondja a ballib média.
-------------
1. Nem tervez, hanem remer.

2. Egyetem? Felesleges, libcsizmus, nem ősmagyar, így le kell dúrgerni, vagy oda homelesseket kell tenni. Az Egyetem illegitim, idegene ideológia, nem magyar, a magyar nyelv nem fingár, hanem indogermán és germán, úgy totál idegen, aljan ideológia.

Gelimtrtrddddd 2024.09.15. 10:41:43

@Gery87: at fizetést találni amiből már jól meg tudnak élni.
----------------
1. Fizetés? bullshit hang, a bér azt bírjuk, bírongjuk, róbjuk, lopjuk.
2. Nem között, hanem innento.
3. Nem tud, hanem rak vagy duad.

4. Sajnos itt van a gond, hogy ezek a melók feleslegesek, stak a kapcsi-libcsizmust tartják, rekkik fenn, az idegen, aljan életmódot, ahogy a liberáliákat a magyarra dúrongják, de erről már írtem sokat.

vektortér 2024.09.15. 10:48:01

@vergyula: Akkor az éttermiségi logikádhoz illesztek egy példát:
Mészáros Lőrincet megkérdezi az újságíród, hogy szeretne-e sokmilliós adományokat adni hátrányos helyzetű/beteg gyerekeknek és hogy tisztességes munkát kíván-e adni sok tízezer magyarnak, valamint a demokráciát és a világbékét tartja-e az emberi értékek legmagasabbikának, ellenzi-e a korrupciót? Erre Mészáros Lőrinc azt mondja, hogy igen, és ezt megírja az újságod, az propaganda.
Ha a fentit megismétli a jövő héten Tiborccal, Rákaival, Lázárral, stb, az propaganda.
Ha felolvastatja a TV-ben az újságcikkekben megírt válaszokat minden nap az időjárásjelentés után, az propaganda.
Ha Sanyit megkérdezi, hogy múlt hónapban az emendemsz útépítő cége rendesen kifizette-e a munkabérét - ellentétben a gaz strabag alvállalkozójával - és továbbra is szeretne így dolgozni, bejelentve, legálisan a gázszerelő cégének és az igenlő választ felküldik a tiktokra, az PROPAGANDA.

Ha az újságíró megkérdezi a hülyegyereket, hogy szerinte is milyen fijatalos és trendi ez a szijjártó, ahogy flexszel a rövidgatyójában a lepedőfejűek között, az propaganda.

vektortér 2024.09.15. 10:57:34

@vergyula: Nincs olyan elképzelt jövő, hogy "külföldön".
Aki azt mondja, hogy külföldön képzeli el a jövőjét, az semmilyen jövőképpel vagy elképzeléssel nem rendelkezik.
A "külföldön"ben benne van, hogy Párizsba megy kukásnak, Londonba mosogatni, Svédisztánba feketéket számolni vagy épp, hogy vezérigazgató lesz a Ferrarinál...

vergyula 2024.09.15. 11:06:55

@Gery87: "Nem ezek a "libsik" fognak elmenni innen tömegével hanem melós Józsik, meg Bélák...
Árufeltöltő, raktáros, targoncás, szerelő, burkoló, kőműves nem lesz."

Olyan ismerősöm nekem is sok van, aki a gyári-operátori létet cserélte külföldre. Némelyik csak hónapokat maradt, némelyik éveket.
De biztos, hogy az egyetemisták között is sok van, de én csak egy egyetemistát ismerek jelenleg.

élveteg 2024.09.15. 11:07:59

Egyetemistákhoz nem tudok mit szólni csak a saját területemhez Egy példa Kielbe kerenek targoncavezetőt A fizetés bruttó 2550 euro ez három műszakos munka ,van benne hétvége is A megadott bruttó fizetésben bent van a műszakpótlák meg a hétvégi pótlék is namost a bruttó 2550 euró az 994 500 forint ( 390-es árfolyamon ) Namost nekem 678,500 forint a bruttó fizetésem ( Idén már két múszak erre jön a műszakpótlék ) Jön rá 13.havi fizetés plusz 1,5-2 havi teljesítménybónusz Nekem aztán biztos nem éri meg kimenni sehova DE aki úgy gondolja,menjen Isten hírével

vergyula 2024.09.15. 11:08:01

@vektortér: És ezek közül melyik nem elképzelés?

Boldeone2 2024.09.15. 11:31:11

@vektortér: Aki azt mondja, hogy külföldön képzeli el a jövőjét, az semmilyen jövőképpel vagy elképzeléssel nem rendelkezik."

- Vagy pont az ellenkezője igaz: belátja, hogy a külföldi tapasztalatszerzés, a nyelvtudás tökéletesítése aranyat ér...Ha szerencséje van, még karriert is tud csinálni, ha elég ambiciózus. A szakképzettséget nem igénylő munka inkább az idősebb, így választás nélküli korosztályra jellemző inkább

Boldeone2 2024.09.15. 11:39:30

@fofilozofus: Sajnos nyomatják ezerrel a vándorolj ki propagandát. Sokat gondolkoztam, hogy ez miért van, és rájöttem, hogy ez simán csak magyarellenes propaganda. Akik terjesztik, kitalálják, utálják a magyarokat."

- Nem terjeszti senki, a korszellem hozza magával... Lassan felnő egy generáció, akik szinte csak Orban pofáját nézték egészen kisgyermek koruk óta.

Lényegében 60+ os emberek uralkodnak az országon, minél fiatalabb valaki, annál nagyon esély van rá, hogy ellenzéki ..

A fiatalok nemcsak a jobb megélhetést keresik, hanem a szabadabb szellemiséget, a liberálisabb társadalmat, így nem csoda ha mennek...

Itt soha nem fog semmi jó irányba változni, lényegében inkább csak romlik vagy stagnál... A közszolgáltatások, mint a MÁV különösen..
Tragádia az EÜ, az oktatás...
A Fidesz korrupt rendszere mindent leuralt..

vergyula 2024.09.15. 13:22:59

Birca, a posztot sem értem teljesen.
Hol a vicc?

"Nekem erről saját apám jutott eszembe. Élete utolsó 20 évében folyamatosan azt tervezte, vesz magának egy új Mercedes S450-es gépkocsit, sok extrával.

Aztán nem vett soha. Mert soha nem lett elegendő pénze ehhez."

A frissen felvett egyetemistáknak sem lesz pénzük külföldre menni?
Vagy a pénztől függetlenül csak a szájuk jár, és úgysem mennek?

vergyula 2024.09.15. 13:47:42

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Mint amikor Vitya és bandája bemondja az eljövendő Kánaánra vonatkozó terveket?

0dzsud0 2024.09.15. 13:49:29

@Gery87: "Ha itt valaki áruló akkor az pont a NER mivel semmit nem tesz azért hogy ezt a folyamatot valahogy mérsékelje."

Pedig voltak próbálkozások. Meg is kapták érte, hogy hát azt nem szabad, nem igazságos, nem européer, röghözkötés, "nem akarom adóssággal kezdeni az életemet", ne jöjjön a Fudan, mert nekünk csak az amerikai propaganda tetszik, stb. rikácsolások. Az úgy nem működik, akkor is kurvafidesz, amikor (nem általa előidézett) probléma áll fenn, meg akkor is, amikor nem tudja csettintésre megoldani, de még akkor is, ha próbál megoldást keresni. Apátok faszát! :)

0dzsud0 2024.09.15. 13:53:52

@Boldeone2: "minél fiatalabb valaki, annál nagyon esély van rá, hogy ellenzéki"

Nahát, ezzel mekkorát mondtál. :) Sőt, akkor igazán ellenzékiek ám, amikor még szavazati joguk sincs. Aztán ahogy egyre idősebbek lesznek, ez már kevéssé egysíkú, tudnak kormánypártiak is lenni... még akkor is, ha az a kormány nem is liberális. Ki érti ezt!? :)

0dzsud0 2024.09.15. 13:57:32

@vergyula: Ez jó példa lenne, ha látnál akár egyetlen fideszest is, aki egy "Utolérjük Ausztriát" kezdetű kormányüzenetet készpénznek venne, és úgy kezdene viselkedni, hogy az innentől már tény. Namost a ballib majmok ezzel szemben úgy szeretnék beállítani, hogy ha a fiatalok 50%-a 18 évesen azt mondja, hogy külföldön "tervezi" folytatni az életét, akkor azokat már el is veszítettük. Hiába is erőlködsz, úgysem csúsztat a világon senki akkora önbecsapó és ostoba módon, mint az egybites ballibek. :))

0dzsud0 2024.09.15. 14:02:06

@vergyula: "Én (mint értelmiséginek hazudott egyén) annyit látok, hogy az újságíró megkérdezi a fiatalt, hogy akar-e külföldre menni. Aszongya, hogy igen, az újságíró meg ír erről egy cikket."

Látod, ez baj. Hogy csak ennyit látsz. Merthogy ez a felszín, és sokkal több van ennél. Képzelj el egy fideszest, aki azt mondja, ő annyit lát, hogy nincsenek is ítéletek, csak az üres vádak a politikai ellenfelektől, miszerint a NER korrupt. Miért hinné hát ezt el? Szóval képzeld el! Képzeld csak el, hogy mekkorát röhögnél, vagy milyen szánalmat éreznél. Ha ez megvan, akkor már tudod, hogy mit érzek én most, a te kommentedet olvasva. :)

vergyula 2024.09.15. 14:02:53

@0dzsud0: Nem erőlködök, viszonylag könnyedén írom le, hogy nézd meg a kivándorlási adatokat. Azok alapján sok fiatal komolyan gondolja.
De hogy adjak egy kis muníciót, huszonévesen én is külföldre akartam menni dolgozni, aztán nem lett belőle semmi.

vergyula 2024.09.15. 14:04:46

@0dzsud0: " Képzelj el egy fideszest, aki azt mondja, ő annyit lát, hogy nincsenek is ítéletek, csak az üres vádak a politikai ellenfelektől, miszerint a NER korrupt. Miért hinné hát ezt el? Szóval képzeld el! Képzeld csak el, hogy mekkorát röhögnél, vagy milyen szánalmat éreznél."
Nem kell elképzeltem, pont ezt teszik.

Gelimtrtrddddd 2024.09.15. 14:54:49

A cikk írója most ironizálni vágy? Attól, hogy a cikk írója se itt él, ahogy a cikk írója egy libcsi mutlinál van.

vasútihíd 2024.09.15. 15:58:48

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: a ballib médiáknak a fiatalok küldödre kívánása is a libsi politikai program része. apád mercédeszvásárlási terve viszont nem volt az.

0dzsud0 2024.09.15. 16:01:58

@vergyula: "nézd meg a kivándorlási adatokat"

Megnéztem, már a Covid előtt megvolt az első olyan év, amikor többen jöttek haza, mint ahányan kimentek...

"Azok alapján sok fiatal komolyan gondolja."

Meddig? Egy évig, öt évig, vagy örökre? A balfékek szerint nyilván Orbán uralmának végig örökre.
bohóc.jog

0dzsud0 2024.09.15. 16:03:17

@vergyula: "Nem kell elképzeltem, pont ezt teszik."

És akkor megértetted a mondandómat? Tehát van propaganda vagy csak "megkérdezték a fiatalokat és írtak róla egy cikket"? :DDD

vergyula 2024.09.15. 16:17:52

@0dzsud0: Egyéne válogatja. Nekem van olyan ismerősöm, aki félévet volt kint, aztán inkább hazajött, és megnősült. Van olyan aki 3 évet, aztán hazajött, majd visszament újabb évekre, aztán megint hazajött. Van olyan is, aki szerintem már soha nem akar hazajönni.

vergyula 2024.09.15. 16:20:02

@0dzsud0: Tán igen.
Kérdés, hogy lehet cikket írni a fiatalok jövőbeni szándékáról, amennyiben az külföldi életről szól, úgy, hogy ne legyen propaganda?

vasútihíd 2024.09.15. 16:21:06

egyébként két embertípus van aki kitántorog az úgynevezett nyugatra. az egyiket beszippantja a liberális rendszer korrupciója és mondhatni rendszerhűek lesznek de még ezeknek is csak nagyon kis része lesz az ő mércéjükkel sikeres-gazdag. a másik típusnak viszont idővel kinyílik a szeme és rádöbben milyen undorító keresztényellenes elnyomó kisemberellenes társadalmi berendezkedésbe került. utóbbiak a politikailag leghasznosabbak mert belülről ismerik meg a birodalmi-kizsákmányoló rendszer működését és annak visszáságait ezért hatékonyan tudnak ellene fellépni.

vergyula 2024.09.15. 16:21:28

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: "Az politikai program."
Amit nyilván nem lehet számonkérni/megkérdőjelezni, szemben egy 19 éves fiatal terveivel.

Boldeone2 2024.09.15. 17:24:16

@0dzsud0: Megnéztem, már a Covid előtt megvolt az első olyan év, amikor többen jöttek haza, mint ahányan kimentek..."

Azóta újra gyorsult a kivándorlás:

atlatszo.hu/adat/2023/09/25/700-ezernel-is-tobb-magyar-el-kulfoldon-2020-ota-egyre-tobben-vandorolnak-ki/

Egy ideje durva megélhetési válság van itthon, tehát van fenntaró erő

Gelimtrtrddddd 2024.09.15. 17:28:57

@vasútihíd: a liberális rendszer korrupciója
undorító keresztényellenes elnyomó kisemberellenes
--------------------
1. Rendraku, nem ellen, az alna, de anta. Nem el, hanem al, anavadúrongó.

2. Kisember? Az hogy jen ide a kreténnyel? Sehogy.

3. Hát az van, hogy már újra stak egy kommcsi ugatás ez, fasza volt ugye a marxista agylágyító? Stak úgy tolod a marxista dumát. Marxista duma kapcsizmussal, az megy itt.

Gelimtrtrddddd 2024.09.15. 17:29:28

@Gelimtrtrddddd: Jah, te egy libcsi vagy, itt is libcsizmus van, most fideszlibcsizmus.

Boldeone2 2024.09.15. 17:30:37

@0dzsud0: 18 évesen azt mondja, hogy külföldön "tervezi" folytatni az életét, akkor azokat már el is veszítettük. Hiába is erőlködsz, úgysem csúsztat a világon senki akkora önbecsapó és ostoba módon, mint az egybites ballibek. :))"

- Azok ti vagytok, papa! Nézz csak utána a demográfiai adatoknak: tragikus minden, elbukott a népesedési politika! Azok a gyerekek akik kint születnek meg és járnak iskolába, már jó esély lesz rá, hogy nem jönnek haza. Magyarország egy bukott illiberális állam, amit tökretett az Orbán- rezsim...Ezek a tények..

Most pedig már megélhetési válság is van..

vergyula 2024.09.15. 18:21:05

@Boldeone2: A minap egy német "Béla" jött szemben a melóban. Kiderült, hogy még az apja vándorolt ki, maradtunk az angolnál.

0dzsud0 2024.09.15. 18:52:14

@vergyula: "Egyéne válogatja."

Jaja, ez úgy szokott lenni, hogy amíg senki nem cáfolja, hogy innen csak mennek, addig ez egyértelmű üzenet Orbán bandájának. Amikor kiderül, hogy leginkább nem mennek, hanem jönnek, akkor hirtelen már egyéne válogatja, jönnek az irreleváns személyes példák, meg az egyéb maszatolás. Nekem mindegy.

0dzsud0 2024.09.15. 18:57:46

@vergyula: Nem-nem. Ne kend el! Ha kiderül az üzenetről, hogy propaganda által megtámogatott, akkor nagyon könnyű ám filozófusra venni a figurát és elvenni az élét azzal, hogy "dehát mi az, ami nem propaganda?". :) Hagyjuk már ezt a bohóckodást! Különben sem arról volt szó, hogy a jelenséget leíró újságíró a propagandista (az is az, csak most nem erről van szó), hanem hogy a fiatalok távozási szándéka mögött van vaskos kormányellenes propaganda. Erre írtam, hogy aki ezt nem látja, attól meg én ne lássak soha többé egy Mészárost sem, mert nagyon ki fogom nevetni. :)

ZorróAszter 2024.09.15. 19:22:02

Nincs itt semmi probléma. Majd a propagada mindent elintéz. Ahogy a múlt század eleji kivándorlást is elintézték:

- Csak 1,5 millióan vándoroltak ki, nem többen.
- Nem is magyarok, hanem nemzetiségiek.
- Nem is maradtak kinn, hanem hazaköltöztek.
- Mindent lehet folytatni mintha mi sem történt volna: a sok hülye nacionalista propagandát, a tömegnyomort okozó gazdaságpolitikát, és aztán ki lehet robbantani a világháorút. Az elsőt, aztán a másodikat.

Annyi a változás, hogy a harmadik kirobbantásában valószínűleg már nem lesz szerepünk.

Gery87 2024.09.15. 20:42:41

@vektortér:

"Nincs olyan elképzelt jövő, hogy "külföldön"."

Miért ne lenne?
Annyit biztosan jelent: "többet akarok keresni mint amennyit itthon tudnék".

Gery87 2024.09.15. 20:45:05

@0dzsud0:

Az hogy valaki közpénzen kitanul itt, majd rögtön lelép az valóban nincs pl rendben szerintem se.
Azt nyugodtan lehet kötelezni arra hogy vagy fizesse ki a taníttatása árát, vagy vállaljon be X évet/adó alapot és itthon dolgozik.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2024.09.16. 07:44:15

@ZorróAszter:

Pedig ezek tények.

Talén a kitántorgók harmada lehetett magyar.

Az én amerikai rokonságom is ruszin dédapám rokonsága. Még csak nem is tudnak magyarul, ruszinul besézltek. Persze most már el vannak angolosodva.

vergyula 2024.09.16. 09:20:08

@0dzsud0: "a fiatalok távozási szándéka mögött van vaskos kormányellenes propaganda"
Biztosan van, meg ott van mögötte az is, amit saját maguk tapasztalnak. Az ő dolguk. Aki akar, az kimegy, aztán ha úgy érzi, hogy nem jobb neki kint, akkor hazajön.

A "kormányellenes propaganda" egyszerűen (sok esetben jogos) kormánykritika. Azért lehet propagandának hívni, mert megjelenik a médiában. Mi lenne a megoldás?

Ha tovább megyünk, és ezt "vándorolj ki"-propagandának hívjuk, akkor - ha jól értem - le kell állni mindenféle kormánykritikával, mert kiürül az ország.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2024.09.16. 09:37:48

@vergyula: ez eddig nem volt stílusod. Mi ért a read only üzemmód alatt?

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2024.09.16. 09:43:15

@0dzsud0: de itt tényleg azt hiszik a Boldeone-képességűek hogy ez így van. Itt a faluban volt egy kislány aki pár hetet bírt Salzburgban, mert nem tudott rendesen sem törökül, sem arabul. Azóta is hangosan vitatkozik a szüleivel, akik még a zorbánozásnál tartanak.
Én ezért nem tartok attól hogy baj lenne ha valaki kimegy. Aki magyar, úgyis hazajön, az idetelepített németek, szlovákok, románok meg egyebek leszármazotta meg maradjanak csak kint.

vergyula 2024.09.16. 09:47:35

@Deak Tamas: "ez eddig nem volt stílusod"
Mire gondolsz? Nem írtam semmi durvát.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2024.09.16. 10:59:58

@vergyula: a Vitya és bandája eddig nem volt stílusod.

Tapi2021 2024.09.16. 11:16:58

@vergyula: "Szerintem én még nem láttam "vándorolj ki"-propagandát."

Az is az, amikor kb. két hetente jajjongnak azok, hogy "nem bevándorlási, hanem kivándorlási" válság van!

Miközben nézzük már meg a számokat, mennyien mentek ki Romániából, Szlovákiából...?
Meg azt, hogy az EU-ba belépéssel ez volt az egyik cél, hogy VÉGRE szabadon mehessünk, "kivándorolhassunk", dolgozhassunk az EU-ban. Bárhol.

Szabad költözés, szabad munkaerőáramlás...
Érdekes, hogy miközben bálványozzák az EU-t átkozzák a három szabadságjogból ezt a kettőt!!!! (A harmadikat is, hiszen a tőke szabad áramlását sem szeretik.)

Az a jó a ballibekben, hogy következetesek és logikusak.

Tapi2021 2024.09.16. 11:19:20

@vergyula: "Friss egyetemista ismerősből csak egy (nem egy reprezentatív minta) jut eszembe, ő külföldön képzeli el a jövőjét."

Ehhez képest a döntő többség ITTHON MARAD!

Van egy Diplomás Követő Rendszer, azt érdemes böngészni!

vergyula 2024.09.16. 11:23:22

@Deak Tamas: Ha nem is szó szerint ezt, de hasonlót szerintem már írtam korábban is.
Sima cukiskodás. :)

Tapi2021 2024.09.16. 11:24:20

@Gery87: "Amióta világ a világ a tehetség, a tudás, a munkaerő a gazdag centrumba áramlik, nincs ebben semmi új."

Ez igaz.

"Ha itt valaki áruló akkor az pont a NER mivel semmit nem tesz azért hogy ezt a folyamatot valahogy mérsékelje."

Itt meg hazudsz. Mivel csak ez a kormány az, amely számos programot, támogatást indított a pályakezdők támogatásától, adómentességétől, az egyetemisták, szakképzők támogatásán át, a fiatal családok támogatásáig.
Legalább nézz már utána, mielőtt hazudozol erről is! :-(

vergyula 2024.09.16. 11:24:54

@Tapi2021: Kivándorlási válság van! ---> Vándorolj ki! ?????
Ez lenne a nem-ballib logika?

ZorróAszter 2024.09.16. 11:40:37

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

"Talén a kitántorgók harmada lehetett magyar." ...

Ennek és a "csak 1,5 millió"-nak ellentmond, hogy a németek és az olaszok mellett a magyarok is megjelentek az etnikai térképeken.

A 1,5 millió az a regisztrált kivándorló volt. De a rendelet előtt nem volt regisztráció. És a kötelező regisztrációnál is aki tudott kibújt alóla, mert attól féltek, hogy ha nem jön be Amerika, akkor nem jöhetnek haza.

A regisztrációnak csak hátránya látszott, elenye semmi.

"Az én amerikai rokonságom is ruszin dédapám rokonsága. Még csak nem is tudnak magyarul, ruszinul besézltek. Persze most már el vannak angolosodva."

Persze. Példát majdnem mindenre lehet mondani.

Engem egyébként ez a téma se érdekelt. Kizárólag a tagadás és a nyilvánvaló kemény hazudozás miatt figyeltem fel rá.

Tapi2021 2024.09.16. 11:40:37

@vergyula: "Kérdés, hogy lehet cikket írni a fiatalok jövőbeni szándékáról, amennyiben az külföldi életről szól, úgy, hogy ne legyen propaganda?"

Hogyne lehetne. Pl. úgy, hogy olyanokat is megkérdeznek (valahogy megtalálják őket - a többséget!), akik nem mennek ki, és nem is tervezik.
Mindezt ugyanabban a műsorban!

ZorróAszter 2024.09.16. 11:43:59

@Tapi2021:

"Itt meg hazudsz. Mivel csak ez a kormány az, amely számos programot, támogatást indított a pályakezdők támogatásától, adómentességétől, az egyetemisták, szakképzők támogatásán át, a fiatal családok támogatásáig.
Legalább nézz már utána, mielőtt hazudozol erről is!"

És akkor maga szerint hogy alakult a külföldön dolgozó magyarok száma 2010 óta?

És hogy alakult a magyar születések száma 2010 óta?

Nem néztem utána, úgyhogy lehet hogy jól. Vagy nem?

Tapi2021 2024.09.16. 11:50:19

@Boldeone2: Azért az kérdés, hogy az időszakos külföldi munkavállalás - egy EU-s szabadságjog igénybevétele - nevezhető-e kivándorlásnak?

Szerintem nem.

Tapi2021 2024.09.16. 11:58:18

@vergyula: "Ez lenne a nem-ballib logika?"
ú
Leírtam: Az EU szuper, nincs élet az EU-n kívül ---- kurva élet, miért mennek ki a fiatalok, a munkavállalók az EU-ba? A kormány a hibás!... Stb.
Holott éppen ez az egyik alapjog, amiért egyáltalán beléptünk!!!

vergyula 2024.09.16. 11:58:30

@Tapi2021: Na, végre megnéztem a riportot (csak 7 perc). Szerintem kicsi a minta, a válaszok meg vegyesek.
A következtetést, mely szerint "Nem szívesen, de inkább külföldön tervezik karrierjüket a frissen felvett egyetemisták", kissé csúsztatottnak érzem.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2024.09.16. 12:06:43

@vergyula: heheehehe, oké, de én azért is örültem a visszatérésednek, mert már nagyon elegem van az idefirkáló elme- és kedélybetegek meg tehetségtelenek, képességtelenek okádék horthystázásából, bozgorozásából, nyilasozásából, nerezéséből, anyázásából. (Noha a szűrő megoldja.)
NB a szememre vethetnéd ezt a fenti mondatomat is akár, hogy akkor én mért írok így. Emlékezz vissza az egyik nemrég linkelt cikkre ahol az osztrák (?) "író" idejött Pestre, göbbelszezett, hitlerezett meg majdmagyarországonváratlanulösszeomlikadiktatúrázott egy jót, nyilván felvette a diktatúrából a fellépti díjat majd hazament. (Mondanom se kell, hogy valódi diktatúrában a legutolsó eredmény elmaradt volna, és ha sikerül is neki, nem 32 foggal.)
Ezek tényleg azok a dolgok amelyekre már csak az orvos ad magyarázatot, és ettől van az annyira rühellt Fidesznek kétharmada, sőt, ha dr. Magyar Péter ilyen jó formában marad, lesz az több is.

Tapi2021 2024.09.16. 12:11:38

@ZorróAszter: Én állandóan találkozom a nyomorgó, nincstelen tömegekkel a Lidlben, Tescoban... Ott hömpölygünk együtt tele szekerekkel.

Minap pl. jöttünk az M3-as autópályán. Polgárnál van egy OUTLET, sok-sok márkabolttal. Mondom az a neve, hogy Outlet!
Feleségem rábeszélt, hogy álljunk meg, nézzünk szét, a gyerekeknek kell pár ruhadarab.

Oké, bementünk. Eső esett, óriási parkoló, TELE autóval, több kör után tudtam beállni egy kiálló helyére. Üzletről üzletre hömpölygő tömeg.

Bementünk a boltokba (Adidas, Nike, Zara...) KURVA DRÁGA minden, KAMU leárazások, trükközések (pl. cipőre, ruhára ráírták, hogy 110 ezer az ára, de most csak 60 ezer...

Persze, ha már megálltunk - nők ugye, muszáj valamit venni - vettünk pár ruhát, nagy nehezen megtalált olcsóbb darabokat.

Miközben a tömeg meg jókora szatyrokkal hömpölygött, olyan árukkal, ami nekünk messze túl drágák voltak (vagy volt elég önmérsékletünk, hogy ne dőljünk be a kamu kedvezményeknek).

A lényeg, hogy nem a felső tízezer hömpölygött ott sem, hanem a hétköznapi emberek.

Persze, vannak valódi szegények is, de, hogy szegénység, meg válság, meg nyomor, meg EMIATT kitántorgás NINCS, az biztos.

Tapi2021 2024.09.16. 12:17:53

@ZorróAszter: "És akkor maga szerint hogy alakult a külföldön dolgozó magyarok száma 2010 óta?

És hogy alakult a magyar születések száma 2010 óta?

Nem néztem utána, úgyhogy lehet hogy jól. Vagy nem?"

A kérdés az volt, hogy tesz-e és mit ez a kormány a fiatalokért, a születések számának növekedéséért, az itthonmaradásért... vagy nem? És TESZ!

Dugni, gyereket vállalni, a kormány nem tud az emberek helyett, sem a 95%-nyi MAGÁN vállalatra ráparancsolni, hogy adjanak nagyobb fizukat..., csak MEGKÖNNYÍTENI a feltételeket! És ezt TESZI, ez TÉNY.

Tapi2021 2024.09.16. 12:22:09

@Deak Tamas: Nekem nem vettünk semmit. :-)

vergyula 2024.09.16. 12:22:49

@Deak Tamas: A felsoroltak közül a "nerezést" általában jogosnak az érzem, a többivel nem szoktam élni.
"NB a szememre vethetnéd ezt a fenti mondatomat is akár, hogy akkor én mért írok így."
Vedd úgy, hogy megtörtént a vetés. :)

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2024.09.16. 12:25:31

@vergyula: úgyveszem hogy cukiskodsz :) de az idézett jelzők természetesen nem rád vonatkoztak, az azért legyen nyilvánvaló mindenkinek, aki csak most olvassa a hozzászólást.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2024.09.16. 12:28:26

@Tapi2021: jut eszembe, érdekes amit a leárazásról írsz. Nagyon sok országban valóban leárazás a leárazás, a szó valódi értelmében.
Pl. az elég jó Marqués de Cáceres spanyol veresbor, ami boltban talán 30, a reptéri ócsóboltban 50 szokott lenni (Valencia. Ahol a 6 lejes Aqua Carpatica 6 EUR.) Tavasszal 13 euró volt, az utolsó palack jutott nekem.

Gery87 2024.09.16. 14:26:18

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Teljesen mindegy.
Ez a nemzetiségi tömb asszimilációján vajmi keveset se változtatott!

Meg aztán nem változtat azon hogy a kivándorlás oka gazdasági volt.

Teljesen mindegy hogy a szlovák ruszin vagy a magyar paraszt szenved a földéhségtől!

Gery87 2024.09.16. 14:29:37

@Deak Tamas:

"Itt a faluban volt egy kislány aki pár hetet bírt Salzburgban, mert nem tudott rendesen sem törökül, sem arabul. "

Persze, persze...
Nekem is van ott lányismerősöm, és semmi ilyesmit nem mondott, pedig nem elszeparálva él.

"Azóta is hangosan vitatkozik a szüleivel, akik még a zorbánozásnál tartanak."

Ha van is ott török meg arab probléma, azzal mitől lesz jobb az Orbán rendszer te idióta?
Ez megint mire érv a kibaszott kétbit mesevilágodban?

"Én ezért nem tartok attól hogy baj lenne ha valaki kimegy. Aki magyar, úgyis hazajön, az idetelepített németek, szlovákok, románok meg egyebek leszármazotta meg maradjanak csak kint."

Mondod te, a szőrös talpú.
Ezzel van egy kis gond: a magyarok jelentős része nem "fajmagyar" mivel ilyen eleve nincs, te soviniszta náci faszkalap.

Gery87 2024.09.16. 14:33:54

@Tapi2021:

"Itt meg hazudsz."

Nem szokásom.

"Mivel csak ez a kormány az, amely számos programot, támogatást indított a pályakezdők támogatásától, adómentességétől, az egyetemisták, szakképzők támogatásán át, a fiatal családok támogatásáig."

Ezek nem érnek szart se e tekintetben.

Gery87 2024.09.16. 14:36:14

@Deak Tamas:

"már nagyon elegem van az idefirkáló elme- és kedélybetegek meg tehetségtelenek, képességtelenek okádék horthystázásából, bozgorozásából, nyilasozásából, nerezéséből, anyázásából."

Ki a tökömet érdekel?
Mit picsogsz?
Ha büdös bozgor horthyista nyilas náci aljadék vagy, akkor a pofádba lesz tolva te vén hülye, ennyi.

Most is előadtad a fajmagyar baromságodat és még neked áll feljebb, te sötét.
Hogy lehetsz ennyire hülye?

"(Noha a szűrő megoldja.)"

Nincs neked olyan kiscsillag.
Ellenben még egy nicked van. És le is buktál, szóval hallgassál inkább.
idióta.

Gery87 2024.09.16. 14:40:16

@Tapi2021:

"Én állandóan találkozom a nyomorgó, nincstelen tömegekkel a Lidlben, Tescoban... Ott hömpölygünk együtt tele szekerekkel."

Ja hát ez úgy működik, bármilyen meglepő, hogyha bevásárlóközpontba mész akkor bevásárló embereket fogsz látni papókám:)

Azokat nem fogod látni akik nem mennek oda mert "nincs mibőőő"...marad a zsákfalu ABC....vagy az utazó árukocsi.
Jééé.

Én is ha összejön a rokonság, akkor diplomás meg 600 ezer + os középosztálybelieket fogok látni, bőven a magyar átlag felett.

De ettől még tudom hogy az én buborékom és nem az országos helyzettel egyenlő!

Tapi2021 2024.09.16. 15:08:12

@Gery87: "Ezek nem érnek szart se e tekintetben."

Ja értem.
Mondod: ez a kormány szart sem csinál, nem tesz semmit pl. a fiatalokért..
Kiderül, hogy ez NEM IGAZ.

Mondod: - miután kiderült, hogy az állításod nem igaz! -, hogy "Ezek nem érnek szart se e tekintetben."

Értsük, így megy ez az ellenzéki "érvelés".

Tapi2021 2024.09.16. 15:12:58

@Gery87: Értem én, csak hát az ellenzéki sajtó sem tud mutogatni éhező tömegeket!
Esetleg éppen nehéz helyzetben lévő embereket. Azt meg Svédországban is tudnak mutatni.

Vagyis lehet, hogy a "nyomorgó nincstelenek TÖMEGEI" című kijelentéseitek sem igazak.
Meg, hogy ezért mennek emberek ki dolgozni. Sőt, KIVÁNDOROLNAK. (Ami azt jelenti, hogy felszámolják a magyarországi életüket teljesen és máshol kezdenek új életet.)

Gelimtrtrddddd 2024.09.16. 15:13:17

@Gery87: ok jelentős része nem "fajmagyar" mivel ilyen eleve nincs,
---------------------
1. Nem faj, magyarabb az arta.A mivel hangot dúrgerni.

2. De van, artamagyar, stakhát rosszl, rakataloszán van úgymond definiálva a fingrizmustól. A magyar nyelv indogermán és germán nyelv, az arta magyar: bolonda dühor, flava bestia, rendes, racionális. Ez az artamagyar, a nem libernyák.

Gelimtrtrddddd 2024.09.16. 15:15:17

@Gery87: Ha büdös bozgor horthyista nyilas náci aljadék
--------------
1. Nem büdös, hanem stánkus, az aljadék az Übermensch mondjuk, attól, hogy az al a túl, nem lent, már a magyar nyelv rekkint: el-ol-al.

2. He? Te nem vagy százas. A hortysta, a nyilas az nem náci, ne keverd a szezont a fasszommel. A hortysta, a anyilas egy libernyák.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2024.09.16. 15:49:33

@vergyula:

A Hatrátkelő Blog szerencsére azóta becsődült, ebben Favágó haverom is sokat segített.

De ott eleve az volt a jelmondat, hogy "átlépjük a határt, mert az ország átlépte a határt".

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2024.09.16. 15:55:56

@ZorróAszter:

Sokan mentek, de többségben nem magyarok.

Ahogy most is: szinte minden kelet-európai országból nagyobb a kitántorgás, mint Mo-ról.

ZorróAszter 2024.09.16. 15:59:30

@Tapi2021:

"Én állandóan találkozom a nyomorgó, nincstelen tömegekkel a Lidlben, Tescoban... Ott hömpölygünk együtt tele szekerekkel."

A társadalom kevesebb mint 5%-a is tud "hömpölyögni". Attól függ hogy hol. Én aprópénzt számolgató nyugdíjasokat látok a Sparban, meg erdőlakó hajléktalanokat nagy zacskó olcsó szalonnával a piac melletti parkban. Meg hogy a FideszKSH 2015 óta nem közöl nyomoradatokat.

Vicces hogy a tegnapot és pont a Lidl említi. Pont tegnap az itteni Lidlben esett össze egy hajléktalan öreg. Feltehetően cukros volt mert egy Lidl-ös nő hozott oda neki egy széket és adott neki valami csokoládét. És mondta hogy mindjárt itt a mentő.

Én azt hittem részeg az öreg de lehet hogy csak a cukorprobléma látszott rajta.

ZorróAszter 2024.09.16. 16:05:26

@Tapi2021:

"A kérdés az volt, hogy tesz-e és mit ez a kormány a fiatalokért, a születések számának növekedéséért, az itthonmaradásért... vagy nem? És TESZ!"

Akkor ezek szerint megnézte és a születések száma csökkent, és a külföldre távozók száma meg nőtt.

Ez egy kollaboráns kormány akiket a gyarmattartóink ültettek a nyakunkra. És az ő tulajdonukban lévő médiák - beleértve az állítólagos ellenzékit is - tartanak hatalomban.

Vagyis nem csoda, hogy csak a propagandával törődnek.

ZorróAszter 2024.09.16. 16:12:18

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

"Sokan mentek, de többségben nem magyarok.
Ahogy most is: szinte minden kelet-európai országból nagyobb a kitántorgás, mint Mo-ról."

Mondtam, engem ez a kérdés nem foglalkoztatott, hanem csak arra figyeltem fel, hogy miért olyan fontos a hazudozás ebben az esetben is.

Itt konkrétan arra, hogy emlékeztem arra, hogy az olaszok és írek mellett megjelentek a magyarok is az amerikai demográfiai térképeken.

Pedig a népszámlálásokon és máshol sokan nem vallották be a magyar származásukat, angol nevet vettek fel mivel ez mindenféle előnnyel járt.

Tapi2021 2024.09.16. 17:13:12

@ZorróAszter: " társadalom kevesebb mint 5%-a is tud "hömpölyögni".

Honnan ez az 5%-os adat?

"Attól függ hogy hol. Én aprópénzt számolgató nyugdíjasokat látok a Sparban, meg erdőlakó hajléktalanokat nagy zacskó olcsó szalonnával a piac melletti parkban. "

Na ez meg tényleg azért lehet így, ahogy Gery írta, hogy ha valaki direkte ezek közé jár... akkor őket látja főleg.

Nem írtam, hogy nincsen szegény, csak azt, hogy nincsenek nyomorgó tömegek. Mert aki dolgozik, az megél.
Másrészről érdemes szocio anyagokat nézni, olvasni a "jóléti" nyugati országokról is! Meg leszen lepődve, hogy OTT IS vannak "erdőlakók", meg Euro centeket számolgatók.
Aki keres talál. Svédországtól, a németeken át az USA-ig!

Tapi2021 2024.09.16. 17:19:02

@ZorróAszter: "Akkor ezek szerint megnézte és a születések száma csökkent, és a külföldre távozók száma meg nőtt."

Akkor újra leírom: a kormány nem dughat helyettünk és nem vállalhat gyereket helyettünk!
Csak könnyíthet a gyermekvállalás, a munkába állás, a pályakezdés, az első lakáshoz jutás, stb. feltételein. Ezt meg megteszi.

Innen kezdve az embereken múlik, mit döntenek. A támogatások rendelkezésre állnak. Egy családsegítő, fiatalokat támogató kormány ennyit tehet.

Tapi2021 2024.09.16. 17:27:55

@ZorróAszter:

Ja, nem mellékes, hogy egy kormány Európában a döntően magángazdaságra sem parancsolhat rá, hogy adjanak Magyarországon német béreket!!!

Legfeljebb minden évben kisajtolhatja a minimálbér megemelését. Amit szintén meg is tesz.

Gery1987 2024.09.16. 19:17:38

@Tapi2021:

A látszatintézkedés mióta intézkedés?

Gery1987 2024.09.16. 19:19:46

@Tapi2021:

Éhezőkről senki nem beszélt szerintem.

Nyomor az van, nyilván nem a lakosság többsége.

Az emberek azért vándorolnak ki mert a nép fele 300 nettó alatt keres!
Amiből nem lehet tisztességesen megélni.

ZorróAszter 2024.09.16. 21:21:21

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

"A ballibek szeretnek ezzel manipulálni, ezért hazudnak."

Próbálom kitalálni hogy ezt mire írta. De csak az jut eszembe, hogy maga volt már liberális is, én meg nem.

ZorróAszter 2024.09.16. 21:31:24

@Tapi2021:

"Honnan ez az 5%-os adat?"

Példa. Itt és most a társadalom kis százaléka.

"Na ez meg tényleg azért lehet így, ahogy Gery írta, hogy ha valaki direkte ezek közé jár... akkor őket látja főleg."

Nem járok közéjük. A Sparban látom, meg a nyáron a piac előtti parkban. Azért néztem őket, mert attől féltem hogy kiszakad a nagy nylonzacskó és kiborul a szalonnájuk. De aztán gondoltam, nem ilyen hagyományos vékony hanem erős ipari zacskót adott nekik a hentes.

"Nem írtam, hogy nincsen szegény, csak azt, hogy nincsenek nyomorgó tömegek. Mert aki dolgozik, az megél."

Gyanús, hogy a FideszKSH 2015 óta nem közöl nyomoradatokat.

"Ja, nem mellékes, hogy egy kormány Európában a döntően magángazdaságra sem parancsolhat rá, hogy adjanak Magyarországon német béreket!!!"

Az azért problémás, hogy eddig több mint 50 milliárd euró segélyt kaptak az Európai Uniótól, és emellé még csináltak 50 milliárd euró államadósságnövekményt.

100 millió eurós pluszbevételnek jobban kellene látszania. A nyomor eltünésén is.

ZorróAszter 2024.09.16. 21:32:24

"100 MILLIÁRD eurós pluszbevételnek jobban kellene látszania. A nyomor eltünésén is."

ZorróAszter 2024.09.17. 13:45:56

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

"miért olyan fontos a hazudozás ebben az esetben is"

Csakhogy itt pont a jobboldal preventív hazudozása indította be azt a folyamatot, hogy elkezdtek utána nézni a tényeknek. Például hogy megjelentek a magyarok az amerikai demográfiai térképeken az olaszok és írek mellett. És ismertté vált az is, hogy ráadásul rengetegen nem vallották be a magyar származásukat, hanem angol neveket vettek fel.

ZorróAszter 2024.09.17. 14:17:41

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Az amerikai demográfiai adatok nem ezt mutatják. Csak éppen senki nem figyel oda a magukat szlováknak, románnak és szerbnek vallók valós számára, és Amerikában ezeket nem is különböztették meg az anyaországiakkal.

Tehát ugyanaz van mint a szándék látványával a magyarok őseinek előkelőbbre cserélésénél: itt az az szándék látszik de ordítóan, hogy a lehető legnagyobb mértékben csökkenteni akarják a kitántogók számát a legkülönfélébb módszerekkel. A végén meg elbagatelizálni az így leredukált rendesen meghamisított számot.

GyMasa 2024.09.17. 19:18:45

@fofilozofus:
2016 óta a magyar migrációs egyenleg pozitív, azaz többen vándorolnak be az országban, mint, ahányan ki.

GyMasa 2024.09.17. 19:24:22

@0dzsud0:
Ma már anyagilag is erősen véleményes külföldre menni dolgozni.
Mert, lehet, hogy megkeresik a nettó 6-800kHUF-nyi EUR-t, de itt 500EUR egy egyszobás lakás, méghozzá valahol az agglomerációban, drágább a gáz, a villany, a benzin, a biztosítás.
AMiért érdemesnek tartom a kijövetelt az az, hogy lesz összehasonlítási alapjuk, és könnyebb lesz otthon munkát válllalniuk. Meg esetleg gyakorolják a nyelvet is.

GyMasa 2024.09.17. 19:27:09

@vasútihíd:
"...nagyon kis része lesz az ő mércéjükkel sikeres-gazdag. "
Szinte senki...
Azok, akik ELNITETIK az itthoniakkal, hogy ők odakint mennyire sikeresek, azoknak valamiféle Stockholm szindrómája van.
Persze, egyedülállóként, egy társbérletben szobatárssal, és parizert (vagy az annak megfelelő helyi szutyok kaját ) fogyasztva lehet venni iPhone-t, meg utazgatni Thaiföldre.

GyMasa 2024.09.17. 19:30:20

@Tapi2021:
meg ne feledd a hazatérést támogató programokat.

GyMasa 2024.09.17. 19:32:14

@vergyula:
Igen, pontosan ilyen mindegyik propagandadarab az Index-444-telex vonalon.

GyMasa 2024.09.17. 19:36:48

@Tapi2021:
AMúgy pont a libsi sajtónak az "eredménye" ez, hogy a fiatalok azt hiszik, otthon armageddon van.
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása