magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Forr ősszel a ballibbantak agya

A ballib megmondóemberek mindig forróságról hallucinálnak.

Teljesen hiányzik a valóságérzékük.

Iványi Mikulás ügye teljes mértékben a ballib keménymag szűk belügye, a kisembert nem érdekli.

Egyrészt Iványi egy levitézlett SZDSZ-es politikus, vallási tevékenysége ennek része, álcája. Jellemző: az iványista vallás támogatói csak politikai okokból támogatják, vallásilag nem hívei.

Másrészt az egész szembemegy a ballib kánonnal, mely szerint az állam el van választva az egyháztól, s a papok ne politizáljanak. Közben pedig itt azt látjuk: Iványinál keményebben politizáló pap nem létezik Magyarországon.

Le is zajlott az "őszi forró" akció. Szokásos 800-fős gigatünti lett belőle. A legfanatikusabb feketeöves ballib megmondóemberek részvételével. Majd másfél óra után mindenki békésen hazament.

126 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr3518494774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ez a nevem senki 2024.09.25. 07:51:37

mindenki békésen hazament.

eb
böllát
szikmil
yen
gát
lástanroha
dtlebernyák féreg lukas szar
keverő nemeb
berek

gigabursch 2024.09.25. 08:12:57

De legalább jól megmondták...

ez a nevem senki 2024.09.25. 09:11:45

ballib keménymag szűk belügye, a kisembert nem érdekli.

origo
keresés
iványi
1105 találat

nem akisemberek olvassák

MEDVE1978 2024.09.25. 10:02:39

A probléma az, hogy Iványi közfeladatot látott el több erősen forráshiányos szektorban.
Az egyik az oktatás, a másik a hajléktalanok.

Van egy pár olyan helyzet, amikor az ideológiai meggyőződés rohadtul nem érdekel. Például én támogatom, hogy a buzik örökbe fogadhassanak (úgy, hogy a hetero párok előnyt élveznek). Hogy miért? Mert a magyar állami gondozásos rendszer annyira gyatra, hogy bűnözőket, drogosokat és kurvákat csinál a rábízott gyerekekből. Ennél még az is jobb, ha két buzi neveli fel a gyereket.

Hasonló a helyzet Iványiékkal. Nekem tök mindegy, hogy mit tanítanak pluszban a kölyköknek, hogyan próbálják őket hívővé tenni vagy ugyanez a csövesekkel. Ha egy hajléktalan nem hal meg az utcán, hanem Iványi melegedőjében próbálják megtéríteni az egy pozitívum.

Hasonló gondolatmenet a gyerekek oktatása is. Az egyik gyerekem speciális nevelési igényű, hiperaktív. Volt alkalmam megtapasztalni azt, hogy a magyar intézményrendszer mekkora fos és hogyan szarik arra, hogy mi lesz a gyerekkel. Nekem szerencsém volt, mert találtam olyan állami iskolát, ahol befogadták a gyereket, de nem volt egyszerű. Ezek a gyerekek oktatás nélkül maradnak vagy nagyon rossz oktatást kapnak, ha nem az igényeikre szabott iskolában tanulhatnak. A magyar állam pedig képtelen ezt a feladatát ellátni.

Ettől függetlenül persze ettől nem lesz forró az ősz. Iványi sokadrangú kérdés, ahogy az intézményei is. A tüntetés meg teljesen hasztalan a NER ellen, kivéve ha nagyon erős a társadalmi támogatás. Itt pedig egyértelműen nem az.

Boldeone2 2024.09.25. 10:21:59

@MEDVE1978: Voltak már több tízezres, sőt, százezres tüntetések is, de mára a többség már belefásult...Az Orbán- rezsimet így nem lehet elzavarni, ez egy megszilárdult, 21. autoriter politikai rendszer, ahol szívós munkával felszámolták lényegében az ellenzéket
A nagy tiltakozások, pl a kegyelmi ügy esetén is az ellenzéki pártok " ki voltak tiltva " úgymond, a rezsim óhajának megfelelően, holott a hatalmat váltani az elégedetlenség az elégedetlenek képbiselő politikai erők nélkül nem lehet..
A mostani helyzet egyrészt kedvező Orbánnak, hiszen csak Magyar Pétert kellene legyőzni, a több száz milliárdos propaganda gépezet erősen dolgozik rajta, másrészt azért kockázatos is, hiszen az elétedetlen kisember könnyen beállhat mögé...

Forró ősz? Az bármikor lehet, nem tudni mi válthat ki elsöprő elédetlenséget, óriási a belső társadalmi feszültség...

Az "aranyidőknek" vége, brutális mértékben nő a szegénység és a társadalmi különbségek is....

A propaganda hazugságokra épített rezsim fokozatosan összeomlik....A MÁV extrém rossz állapotban, az EÜ, az oktatás, minden...

Serény Vélemény 2024.09.25. 10:38:58

@MEDVE1978: "A probléma az, hogy Iványi közfeladatot látott el több erősen forráshiányos szektorban.
Az egyik az oktatás, a másik a hajléktalanok."

Egy speciális üzleti modell: ő mint egyház, ezeket a feladatokat állami támogatásból látja el. NEM azért, mert az egyházának a tagsága ezt igényli, vagy a keresztényi szolgálatának a nagysága, vagy jellege miatt ez szükségessé vált, hanem mert ez az üzleti modellje.

Boldeone2 2024.09.25. 10:45:19

Volt alkalmam megtapasztalni azt, hogy a magyar intézményrendszer mekkora fos és hogyan szarik arra, hogy mi lesz a gyerekkel"

- Nyilvánvalóan fos, hiszen a társadalom ideológiai átnevelése, az LMBTQ- és feminizmus- elleneség mindenhová beszüremlik...Az intézményvezetőket ideológia- politikai alapon nevezik ki, így szinte biztos a szakmai alkalmatlanság
A gyermekvédelmi rendszer totális csőd, a linkelt cikkben is le van írva, hogy éveket kell várni az örökbefogadóknak, miközben megalázó és hosszadalmas procedúrákon kell átesni...
Addig a gyermekből bűnöző lesz a lakásotthonban...
Az Orbán- kormány nem akarja látni ezeket a súlyos problémákat....

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2024.09.25. 10:55:35

@Boldeone2:

Мindez jó hír.

Miért lenne jó, ha LMBTQ- és feminizmus-pártiság szűrödne be, megrontva a gyerekeket?

MEDVE1978 2024.09.25. 12:31:48

@Serény Vélemény: Gondolom mix. Állami támogatás + a hívek adománya. Ahogy a nagy magyar egyházaknál is. Mindenesetre nem láttam sportkocsikkal furikázni és még a NER média se írt ilyet róla.

MEDVE1978 2024.09.25. 12:40:23

@Boldeone2:

Alapvetően nem érdekel az oktatási rendszernél, hogy ha LMBTQ vagy feminizmusellenes. Egyébként az első még lehetséges a második abszolút valószínűtlen, hiszen a magyar közoktatásban a tanárok 70-80%-ban nők. A nők pedig nem fognak feminizmusellenesen tanítani. Ezt most itt nem hozom elő, de ugye ott van a tendencia, hogy a nők aránya dinamikusan növekszik a felsőoktatást elvégző emberek között és a legtöbb fejlett országban már évtizedek óta megfordult a férfi / nő arány a diplomát szerzőknél. (Nálunk is vagy egy évtizede biztosan). Ennek valamilyen oka kell, hogy legyen, nekem meg még senki sem tudta cáfolni, hogy az igazi ok a pálya elnőiesedése és az, hogy egy nő sokkal jobban tud tanítani egy kislányt (akár szocializációja, akár személyes tapasztalatai miatt), mint egy kisfiút + az oktatási szakemberek jelentős része is nő, tehát a tananyagot is ők írják.

"Az intézményvezetőket ideológia- politikai alapon nevezik ki, így szinte biztos a szakmai alkalmatlanság"
Én inkább azt mondom, hogy fortélyos félelem igazgat. Magyarul az intézményvezetők nagy része azért alkalmas, csak meg van félemlítve.

A gyermekvédelmi rendszer, ahogy az oktatás is, már évtizedek óta rohad, ebből a szempontból Orbánék bűne annyi, hogy hagyják tovább rohadni + a saját hibájukból kipattant botrányra reakcióként olyan PR lépéseket hoznak, amelyek ellehetetlenítik a gyermekvédelmet.

Tapi2021 2024.09.25. 12:52:47

Bocsi offolok, de kijött két fontos cikk, szerintem érdemes ide tenni a linkeket. Az egyik Orbán programbeszéde. Jelzi, nem igaz, hogy a kormánynak nincsen programja, aki rájuk szavaz, nem tudja mire szavaz:

index.hu/belfold/2024/09/25/orban-viktor-gazdasag-vilaggazdasag-europai-unio-semlegesseg/

A másik Vogel Evelin interjúja Magyar Péterről, amiben több mint hasonló jellemzés olvasható Péterről, mint amit Varga is adott róla:

Videó:

index.hu/belfold/2024/09/25/vogel-evelin-magyar-peter-tisza-part-exkluziv-interju/

Írásos:

index.hu/belfold/2024/09/25/magyar-peter-vogel-evelin-exkluziv-interju-tisza-part-megalakulasa/

Mindkettőt nagyon megéri elolvasni!

Tapi2021 2024.09.25. 12:55:22

@MEDVE1978: "Mert a magyar állami gondozásos rendszer annyira gyatra, hogy bűnözőket, drogosokat és kurvákat csinál a rábízott gyerekekből."

Gondolom, ezt igazolni is tudod valós adatokkal?!

Tapi2021 2024.09.25. 12:57:47

@MEDVE1978: "Ennél még az is jobb, ha két buzi neveli fel a gyereket."

Pogány szempontból ez így lehet. Keresztény szempontból meg nem, mivel két súlyos bűnben élőhöz teszed ki a gyereket, aki aztán ezt a bűnös, pogány együttélési, "családi" mintát kapja.

Gelimtrtrddddd 2024.09.25. 12:59:23

@MEDVE1978: Alapvetően nem érdekel az oktatási rendszernél, hogy ha LMBTQ vagy feminizmusellenes.
-------------------------
1. Alap nem van, az túl, magyarul raku. Érdek ahng se van, sklavenaufstandi, stak er és ár stuma van. Az oktat hangot dúrgerni, bullshitül makogják, de az ok az indogermán euk-tól ered. Nem rendszer, hanmrendraku. Az ellen az alna volna, de stak anta inkább.

2. Irreleváns tema, az olyan hangokat, ahogy oktat dúrgerni kell, de az Universitätek idegen, aljan megszállók, itt dolguk nem van, úgy le kell őket dúzerolni, ahogy az új-ónemmagyar makogást is.

Tapi2021 2024.09.25. 13:00:05

@MEDVE1978: "Hasonló a helyzet Iványiékkal. Nekem tök mindegy, hogy mit tanítanak pluszban a kölyköknek, hogyan próbálják őket hívővé tenni vagy ugyanez a csövesekkel. Ha egy hajléktalan nem hal meg az utcán, hanem Iványi melegedőjében próbálják megtéríteni az egy pozitívum. "

És nem is volt ezzel gond, amíg betartották a MINDENKIRE VONATKOZÓ szabályokat! Pl. fizették az adókat, járulékokat, mint minden más hasonlóan jótékony intézmény!!!

Gelimtrtrddddd 2024.09.25. 13:00:54

@Tapi2021: Pogány szempontból ez így lehet. Keresztény
-------------
Perspektíva, nem szempont, de magyarul is volna.

Kevered a szezont a fazonnal! A keresztény a buzi nem? Nem Szájernek szaros a faszja Besétől?

Gelimtrtrddddd 2024.09.25. 13:02:11

@Tapi2021: hogy a kormánynak nincsen programja,
--------------

A Krümmungnak, a kúrománynak is libernyákizmusja van, ahogy Öbiának is.A programm egy totál libernyák halandzsa.

Tapi2021 2024.09.25. 13:05:40

@MEDVE1978: "Mindenesetre nem láttam sportkocsikkal furikázni és még a NER média se írt ilyet róla. "

Azért az adókat csak be kéne fizetni, mint ahogy a többi jótékonysági intézmény is teszi. Gondolom, a Máltaiak is, meg a többi egyház is még több jót tudnának tenni abból a pénzből, amit a dolgozóik járulékaira befizetnek. De mégis csak be kell fizetni, mert ez a rend.

Tapi2021 2024.09.25. 13:21:54

@MEDVE1978: "Ennek valamilyen oka kell, hogy legyen, nekem meg még senki sem tudta cáfolni, hogy az igazi ok a pálya elnőiesedése és az, hogy egy nő sokkal jobban tud tanítani egy kislányt (akár szocializációja, akár személyes tapasztalatai miatt), mint egy kisfiút + az oktatási szakemberek jelentős része is nő, tehát a tananyagot is ők írják."

Mivel több intézménybe is jártam, elvégeztem, van tapasztalatom. Meggyőződésem, hogy a döntő különbség a SEGG!

A lányok nekiülnek és tanulnak, magolnak, szép rendesen felkészülnek, jegyzetelnek, vizsgáznak..., a fiúk meg nem bírják a seggelést, magolást.

Ezért sokszor rosszabbul teljesítenek a fiúk a vizsgákon. Mert mi inkább gondolkodni szeretünk egyes kérdéseken, nem magnóként visszamondani amit az előadó mondott, vagy a könyvben írt valaki.

Plusz a fiúk gyakorlatiasak, CSINÁLNI szeretjük ami érdekel, nem X évig még pluszban tanulni. Általában mások marhaságait, akik sosem csinálták a gyakorlatban...

Én meg vagyok győződve arról, hogy ez a különbség. Az oktatási rendszer is - magold be, mondd fel a vizsgán... - a "lány agyra" van beállítva. Már az általános iskolától, talán az óvodától, ahol szintén szinte csak nők tanítanak, női módon.

Az oktatási rend ma nem a fiúk gondolkodására, igényeire van szabva. Hanem a lányokéra.

Tapi2021 2024.09.25. 13:34:01

@MEDVE1978: "Én inkább azt mondom, hogy fortélyos félelem igazgat. Magyarul az intézményvezetők nagy része azért alkalmas, csak meg van félemlítve."

Ja, majd beszarnak, úgy félnek. Eleve félelemből vállalják el az igazgatói, vezetői pozíciókat. Ijedtükben.

Tapi2021 2024.09.25. 13:36:19

@MEDVE1978: "olyan PR lépéseket hoznak, amelyek ellehetetlenítik a gyermekvédelmet. "

Mondanál erre példát?

Tapi2021 2024.09.25. 13:44:14

Az egyébként kormányzati kommunikációs hiátus, ha nem mondták, mondják el az embereknek, hogy mivel és hogyan pótolták, pótolják a rászorulóknak az Iványiék iskoláit?

niemehrov 2024.09.25. 13:55:30

@Serény Vélemény: üzleti modell? Te egy turbó kretén vagy, a kretén egyházaddal együtt!

niemehrov 2024.09.25. 14:16:19

@Tapi2021: az off topicra: így 14 év után már kicsit több kellett a folytatjuk helyett, hiszen durván árad a Tisza.
Az Evelin interjút meg azért nem nyelem be egyből, mert nekik egy 100misit kidobni erre semmi.

Gery87 2024.09.25. 14:20:46

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

A gyerekeket éppenséggel a buzik pont hogy inkább az egyház felől rontják meg.
(most nem a pedókra gondolok, voltak tizenévesekkel való abúzusok is)

A buziság megélése, tematizálása, edukációja még nem rontott itt meg senkit, ellenben az elfojtásaikkal küzdő, vagy azt eltitkoló buzik (és pedók) meg igen és elég rendesen szembeköpik a híveket is.

niemehrov 2024.09.25. 14:21:23

@Tapi2021: hallgasd meg a másik felet is, hogy kezdődött a járulék nem fizetése.
youtu.be/_mLvoDJ-H1U?si=K_dzIHz6ymGKTTr9

Serény Vélemény 2024.09.25. 14:23:50

@MEDVE1978: "Állami támogatás + a hívek adománya. "

Ugyanmár.

Boldeone2 2024.09.25. 14:37:49

@Tapi2021: Nézd, ezek az interjúk a Fidesz elvakult hívein kívül ma már senkit nem érdekelnek! 14 éve megy a karaktergyilkos, lejárató propopaganda az ellenzék ellen, ezt próbálják most Magyar Péter ellen is, megrendezett cirkusz az egész!

Lehet, hogy Magyar nem tökéletes, de ki az? Orbán? Ne viccelj már!

Látható, hogy Magyar Péter egyre népszerűbb, így lett tüske a köröm alatt...

A rezsim propagadagépezete mindenkivel ugyanazt játszotta, aki elindult valaha a hatalom ellen!

Serény Vélemény 2024.09.25. 14:58:22

@niemehrov: " üzleti modell? Te egy turbó kretén vagy, a kretén egyházaddal együtt!"

MI van? van egy törpe egyház, aminek gyakorlatilag nincs tagsága. Miért olyan dolgot csinál, ami - sok pénzbe kerül, miközben nincs sok pénze?

Ez az üzleti modell. Beleállnak valami olyasmibe, amit nem tudnak önerőből finanszírozni, aztán tartják a markukat, hogy azok, akik nem tagjai az egyháznak finanszírozzák. Meg az államtól várják az apanázst.

Megjegyzem: Jézus _nem_ a farizeusoktól várta a (földi) szolgálatának az anyagi forrásait.

Tapi2021 2024.09.25. 14:59:38

@niemehrov: Orbán minden évben, mindig világosan elmondja többször, több fórumon mit akar csinálni és miért, mik a célok.
Hantázás, hogy nem.
Tehát mindig tudjuk, miért szavazunk rájuk.

Mivel ezek a célok nem változnak a széljárásokkal, ezért mondhatják joggal azt is, hogy folytatjuk a megkezdett munkát, a megkezdett utat. Mi értjük, hogy ez konkrétan mit takar. És az is tudja, aki akarja, mert elolvassa mit mond erről Orbán folyamatosan, minden fórumon.

Úgy tudtam - Evelin is elmondja -, hogy ha olyan jön, ami nektek nem tetszik, akkor az Fidesz...

Tapi2021 2024.09.25. 15:05:10

@Gery87: "A buziság megélése, tematizálása, edukációja még nem rontott itt meg senkit, ellenben az elfojtásaikkal küzdő, vagy azt eltitkoló buzik (és pedók) meg igen és elég rendesen szembeköpik a híveket is. "

És vajon honnan lesz az egyre szaporodó "jó buziknak" buzipajtása? Ha nem rontanak meg senkit ezzel a pogány, szexuális devianciával?

Másképp áll elő a jó buzik buzipajtása, mint a rossz buziké?

A rossz buzik megrontanak, a jó buzik meg csak úgy egymásra találnak?

Tapi2021 2024.09.25. 15:09:38

@Boldeone2: "Nézd, ezek az interjúk a Fidesz elvakult hívein kívül ma már senkit nem érdekelnek! 14 éve megy a karaktergyilkos, lejárató propopaganda az ellenzék ellen, ezt próbálják most Magyar Péter ellen is, megrendezett cirkusz az egész!"

Durván pukkantja a buborékot, tehát nyilván nem igaz, meg Fidesz...
Erre nagy tétben fogadtam volna. Evelin is utalt rá, hogy ez lesz a reakciótok.

De legalább a Fidesz/NER nyert egy stramm nőt, aki eddig ellene dolgozott. Vogel Evelin is fideszes lett. Mint mindenki, aki számotokra kellemetlent mond. (Nyilván nem.)

MEDVE1978 2024.09.25. 15:27:21

@Tapi2021:
Most szekuláris szempontból nézem. Az állami gondozásnál a legtöbb esetben még az is jobb, ha két buzi neveli. Én rengeteg jó szándékú buzit ismertem az életemben, akikre inkább rábíznék gyereket, mint mondjuk egy alkoholista szülőpárra.

Boldeone2 2024.09.25. 15:28:05

@Tapi2021: Egy a lényeg: A Fidesz, az Orbán- rezsim egy tolvaj, rabló, antidemokratikus banda, amit el kell valahogy takarítani!
Ha ez M.Péternek sikerül, akkor annak; azért támadják elemi erővel mert esélye van, együl neki van esélye!

Ettől minden jobb:

youtu.be/z3dJXEi9TfQ?si=kG8QfOQ9j4ZI4p-n

Boldeone2 2024.09.25. 15:35:26

@Tapi2021: Magyar olyan politikai aktivitást mutat, mutatott, amit eddig az ellenzék nem, vagy kevésbé sikeresen; valójában ez fáj a rezsimnek:

hang.hu/belfold/magyar-peter-tuntetest-hirdetett-a-kozmedia-szekhaza-ele-167891

Itt van pl a rezsim legfőbb agymosói szerepét betöltő "közmédia", ahol nyílt és kendőzetlen karaktergyilkos propaganda megy:

hang.hu/belfold/magyar-peter-tuntetest-hirdetett-a-kozmedia-szekhaza-ele-167891

Lehet, hogy M.P. mindenben szimpatikus, de azzal, hogy ilyen szintű lejáratókampány megy ellene, szimpatikusabbá teszi magát

niemehrov 2024.09.25. 15:36:44

@Serény Vélemény: aha, persze. A te kretén egyházad viszont mindent maga finanszíroz. El se fogad állami támogatást. Ezek legalább tettek valamit a támogatásért cserébe. Talán hallgasd meg te is a másik felet. youtu.be/_mLvoDJ-H1U?si=K_dzIHz6ymGKTTr9

MEDVE1978 2024.09.25. 15:37:13

@Tapi2021: Félnek-e az intézményvezetők? Szerintem egy jó részük igen. Akkor, amikor példát statuálva kirúgják az egyik budapesti elit gimnázium igazgatóját a mobiltelefonos rendelet miatt? Amit egyébként nem is sértett meg paradox módon, hiszen akkor csak annyit lehetett tudni, hogy az igazgatók szabályozhatják melyik órához engedélyezik.

De mondok másik példát. Vannak úgy nevezett egész napos iskolák. Alsóban általában ez a helyzet, a gyerek ott kell, hogy maradjon tanulószobára is. De felsőben nem, például az SNI-s iskolákban sok helyen felsőben is egész napos az iskola, nem engedik haza ebéd után a gyereket. Persze ez sok helyen ütközik a gyerek sportjával, egyéb különóráival. Az okos oktatásirányítás erre idén azt a rendeletet hozta, hogy - dobpergés - vegyük el a gyerektől a lehetőséget arra, hogy különórára járhasson. Idén megtiltották, külön írásbeli igazgatói engedélyhez (határozathoz) kötötték, hogy a gyereket négy előtt el lehessen engedni. Persze így az egész az igazgatóra van lökve, aki valószínűleg nem ért egyet ezzel a baromsággal, de mégis megcsinálja, mert tart tőle, hogy ha negligálja, akkor hogyan jár.

Dolgoztam nemrég egy olyan szervezetnél, ami iskoláknak adott ajándékba dolgokat. Kb. az összes érintett iskolánál azt lehetett hallani, hogy próbálják meg valahogy kikerülni a tankerületet. Mert az elveszi vagy az egész egy bürokratikus mocsárba süllyed hónapokig.

Gelimtrtrddddd 2024.09.25. 15:41:14

@MEDVE1978: tudni, hogy az igazgatók szabályozhatják melyik órához engedélyezik.
--------------

Magyarul: rakni, hogy ana rekkárok regelni regelták, hogy olyan órára engedik.

Az igazgat egy bullshit hang, ősmagyar rekkár. Szabályoz egy bullshit hang bullshit z-s hang, de szabláyja stak a libcsinek vna , amagyarnak regály. Engedélyez? bulslhit z-s verb!

Ezt a makogást dúrgerni kell!

MEDVE1978 2024.09.25. 15:42:53

@Tapi2021:

Példa a PR lépésre: A "gyermekvédelmi intézkedések". Adott egy olyan szegmens, ahol az átlagbér a béka seggét verdesi. Aki ott van az szinte biztosan a) hisz benne és hivatásának tekinti b) kontraszelektált, más érdemi állást nem nagyon tudna ellátni. Szinte biztosan több az a) mert valószínűleg szakképzetlen munkásként is többet tud bárki keresni.

A megoldás nyilván az lenne, hogy ezeknek az embereknek erősen megemeljük a fizetését és valahogy szűrjük őket. A kormánynál csupán az utóbbi jutott eszébe, ami PR-nek jó: lehet mutogatni, hogy mi megtettünk mindent. Ugyanakkor ahogy látni, rengeteg esetben azt eredményezni, hogy ezek az emberek felmondanak, mert nem tetszik nekik, hogy mennyire vájkálnak a magánéletükben, ezzel tovább növelve az ágazat válságát.

Gelimtrtrddddd 2024.09.25. 15:43:03

@MEDVE1978: Az állami gondozásnál a
-------------

Állami gondozás? Libernyák liberalizáció? Gondoz, bulslhit z-s hang. De a gond a gonosz, gömb, gomb, göb, göndör rokonja, a z-s verb németizmus, t kausatív volna, to, úgy gondat, de ez azt rekkja, hogy rosszat tesz a másiknak.

niemehrov 2024.09.25. 15:51:07

@Tapi2021: Orbán minden évben, minden fórumon baromságokat beszél, önmagának sűrűn ellentmondva (nem évtizedeken, hanem heteken belül is), mert tudja, hogy te és kretén társaid, akik a beszélő kígyótól, szamártól kezdve minden szart elhisztek, úgyis benyelitek az ő marhaságait is. Tiktokon sok-sok videó van erről (nem AI)

niemehrov 2024.09.25. 15:59:06

@Tapi2021: te olyan mértékben elvakult és agymosott vagy, hogy felesleges veled vitatkozni:)
Nem akarom MP-t védeni, de 14 év ner propaganda (és ezer elvesztett sajtó per után) hadd kezeljem már ezeket a híreket némi fenntartással. Utalj nekem 50milliót, holnap nyilvánosságra hozom, hány meleg partin vettem részt MP-el és hány csecsemőt ettünk meg buli után. Ennyi!

ez a nevem senki 2024.09.25. 16:10:59

azúj pro
féta Viktor! és feri szer
elem gyermöke
hogy vessék márezt a helyet aleg
éhesebb orosz
lányok elébe

Gelimtrtrddddd 2024.09.25. 16:18:40

@vergyula: Érdemes elolvasni MP válaszát is:
-----------------
1. Érdem hang nem van, libernyákizmus, sklavenaufstandi hang, stak er és ár stuma van.
2. Nem választ, ezt nem rakem, hanem antoregyó.

3. Magyar Péternek golyó kellene! Diskonál volt, vagyis egy libcsi. A disco egy liberália, aki odamegy az egy libernyák! Ezek a róadt libcsik ráverik másra a liberáliát!

SKLAVENAUFSTAND!

Serény Vélemény 2024.09.25. 16:32:07

@niemehrov: "Orbán minden évben, minden fórumon baromságokat beszél,"

Mikor hallgattad végig utoljára? Majd akkor mond nekem, hogy hallgassam meg az Iványit, mint "másik felet", ha TE meghallgattad a "másik felet"

2024 2024.09.25. 16:40:02

Ha egy vállalkozó, őstermelő, munkakerülő nem fizeti maga után a TB-járulékot, előbb-utóbb szabályosan behajtják rajta. Ha egy ellenzéki aktivista nem fizeti be alkalmazottai után a TB-t, az rendszerellenes hőstett. Amúgy bűncselekmény.

2024 2024.09.25. 16:50:04

@niemehrov: Nahát: nerezik a petihívő. Hogy hosszú évekig a ner-ből élt, azt ki nem szarja le? Nem számít az egyéb és napról-napra gyarapodó számú viselt dolgaival együtt. Ha fényes nappal gyereket kúrna az utcán, az sem számítana.

Komolyan, ha maholnap Rogán lépne ki a Fideszből, 14 év rogánozás után őt is sztárolnátok?

Gelimtrtrddddd 2024.09.25. 16:52:58

@2024: vállalkozó, őstermelő, munkakerülő nem fizeti maga után a TB-járulékot, előbb-utóbb szabályosan
----------------------
1. Vállalkozó egy bullshit hang, vonhszol maradjon.
2. A termel hangot is dúrgerni kell.
3. A munka egy libernyák jevevényhang.
4. Szabály? Szablya az, de stak a libcsinek van, a magyarnak regály.

5. TB? A társadalom hangot dúrgerni kell. Én nem fizetem, attól, hogy a magyar nyelv indogermán és germán nyelv, a butaká illegitim, halandzsa, libernyák bullshit, országtagadó vagyem, nekem rejku van.

A TB-t így dúrgerni kell, a társadalom hangot is, stakhogy én magyar vagyem, vagyis az orvosokat is a Dunába kell lőni, attól, hogy a magyar nyelv nem fingár nyelv, hanem indogermán és germán nyelv.

A BUTAKÁ ILLEGITIM!

Gelimtrtrddddd 2024.09.25. 16:56:23

@2024: alkalmazottai után a TB-t, az rendszerellenes hőstett. Amúgy bűncselekmény.
------------
1. Alkoholmazott? Hol az alkohol? Bullshit z-s verb.
2. Nem rendszer, hanem rendraku.
3. A hős igenstak a suna rokonja volna, ahogy a Hunnak is, germán hyse, de inkább magyrabb a vítár(nem vítéz) ernyesztó, víhand.
4. Bűncselekemény?

Cselnek, stelnak és csalnak? Nem rakem az egészet, de a bűn hangot se két Umwertung aller Werte után, ahogy a kretény és a kretény-libcsi, a pógári után.

5. Hát majd lővünk vagy robbantunk TEK-est, vagy leszúrjuk Baumann Petit, akit hallucinálunk, hogy ott se volt!

Gelimtrtrddddd 2024.09.25. 17:03:10

@Gelimtrtrddddd: munkakerülő nem fizeti maga után
--------------

Erre vágyik dögleni egy libernyáksmaszer vagy egy tekes? He? HE? A libernyáksmasszer illegitim! A magyar nyelv indogermán és germán nyelv, a butaká egy totál halandzsa, új-ónemmagyar makogás?

niemehrov 2024.09.25. 17:04:59

@Serény Vélemény: majd akkor írogass nekem üzleti modellről, ha Iványi barátja, apja, veje, stb lesz a 100 leggazdagabb magyar között. Addig nem hallgatok mocskos tolvaj cigány vajdáktól interjút. De te addig is nyugodtan szopogasd viktorod farkát. Ok?

vergyula 2024.09.25. 17:11:04

@2024: Létezik a fordítottja is. Vitya egyszer aszonta: mindegy, hogy valaki honnan jön, ha végül megérkezik a Fideszbe.

niemehrov 2024.09.25. 17:13:13

@2024: kétlem, hogy megérted, de megpróbálom: ha valaki 14 év fidesz kormányzás után kritikával illeti a ner-t, az nem jelenti azt, hogy MP-t, Gyurcsányt, Sorost támogatja. Ha eddig eljutsz, esetleg folytathatjuk.

2024 2024.09.25. 17:39:21

@niemehrov: Nekem ne hazudj! Aki így viszonyul ügynökpetihez, ahogy te feljebb, az rá fog szavazni.

2024 2024.09.25. 17:42:32

@niemehrov: Nem akarom MP-t védeni, de 14 év ner propaganda (és ezer elvesztett sajtó per után) hadd kezeljem már ezeket a híreket némi fenntartással. Utalj nekem 50milliót, holnap nyilvánosságra hozom, hány meleg partin vettem részt MP-el és hány csecsemőt ettünk meg buli után. Ennyi!

Csúsztatsz, terelsz ezerrel. Tudod te is, hogy nem ezekről van szó. MP minden viselt dolgáról fényképes, mozgóképes bizonyíték van. Csak a hülye hívő képes letagadni ezeket.

2024 2024.09.25. 17:48:51

@niemehrov: "Addig nem hallgatok mocskos tolvaj cigány vajdáktól interjút. De te addig is nyugodtan szopogasd viktorod farkát. Ok?"

A tipikus begőzölt moslékos. Olyan cuki a cigányozás tőletek, miközben az ellenzék a ballib holdudvarral 25 éve vádolja cigányozással a Fideszt.

niemehrov 2024.09.25. 18:10:30

@vergyula: MP ezt még könnyen cáfolta, de ha hétvégén a frizbi adásában kiderül, hogy egyik este fogmosás nélkül feküdt le, előtte meg porcukorral ette a káposztás tésztát, hát akkor már nagyon nem lennék a helyében. :)

vergyula 2024.09.25. 18:31:36

@niemehrov: Hoppá, nekem a Frizbi eszembe sem jutott. Evelin talán már a sminkben ül. :D

Tapi2021 2024.09.25. 19:05:47

@MEDVE1978: "De ettől függetlenül igaz, hogy az állami gondozott gyerekek nagy hányada "tér rossz útra"."

Ennek az okai összetettek, nem csak azon múlik, hogy az otthon szakdolgozói jó vagy rosszul végzik a munkájukat.
A gyerekek jó része nem csecsemőként kerül be, hanem már traumatizált, "sokat látott", a családjából kiemelt, valahogyan már szocializálódott személyként.

Ebből az "anyagból" kell(ene) társadalomkompatibilis egyéneket alkotni. Ami, nem mondom, hogy lehetetlen, de nehéz.
Nehéz a nyugati, jóléti társadalmakban is, hiába van meg mindenük, mondjuk anyagilag, személyi állományban a nevelőintézetekben vagy nevelőszülőknél.

Ritka az igazi sikertörténet ott is, amikor sikerül a már MEGLÉVŐ szocializációt, gondolkodást, attitűdöt megváltoztatni, átkódolni.

A cél persze ez.

Példákat mindig lehet hozni, hogy "de jobb egy meleg szülőpár, mint egy alkoholista", stb. Ehhez tudni kellene, valóban kitesznek-e alkoholistákhoz gyerekeket? ...
De negatív és pozitív példák is mindig vannak.
A szabályokat azonban nem a kivételekhez kell szabni, hanem az általánoshoz. Az pedig nem az, hogy minden lelencből bűnöző lesz.

Mindazonáltal, ha itt is pogány kormányzat lesz, amelynek más felfogása van bűnökről, gyermekek testi-lelki-szellemi megrontásáról, valószínűleg a szabályozás is változik majd.

Ahogy ez megtörtént a poszt-keresztény nyugaton is.

Tapi2021 2024.09.25. 19:11:06

@Boldeone2: Értem én, hogy nektek már az ördög is jó, ha elhozza a ti Kánaánotokat. És nem számít semmi, félrenéztek, kettősen mértek. (Bár ez sem új...) De nekünk nem. És az országnak sem.

Tapi2021 2024.09.25. 19:14:21

Fontos amiket Evelin elmond, de talán még beszédesebbek azok a hallgatások, arcok, amiket hosszú másodperceken át láthatunk, amikor tudja, mit lehetne, kellene elmondani még, csak nem meri.

Mindenesetre ezekből egyértelmű, hogy bőven volna még mit elmesélni Magyar Péterről.

Tapi2021 2024.09.25. 19:19:49

@niemehrov: "@Serény Vélemény: aha, persze. A te kretén egyházad viszont mindent maga finanszíroz."

Úgy vélem, Serény arra utalt, hogy nagyot akar a szarka... Tehát nem kell belefogni akkora feladatba, amihez nincs meg a szükséges fedezet.
Ha meg kap támogatást az államtól egy egyház, akkor azzal ne csaljon! Pl. adót!
Ez nem magától értetődő?

Senki sem azt kritizálja, amit a gyerekekkel csináltak. Sőt, az megsüvegelendő, ha jó volt. De ez nem ment fel a szabályok betartása alól senkit!

Tapi2021 2024.09.25. 19:27:58

@MEDVE1978: A Madách Igazgatója nem szabályozni akarta a mobilok használatát, hanem egyértelműen elszabotálni a rendeletet.

A másik példádban te magad írtad meg a megoldást: ha van különóra, edzés..., ki kell kérni a gyereket, és akkor mehet.

A mobilokat egyre több országban korlátozzák az iskolákban és a hatása POZITÍV!
Pl. egyértelműen csökken a gyerekek függősége ("dopamin-függőség"), elkezdek egymással is foglalkozni. Plusz nem készítenek egymásról lejárató, megalázó videókat sem, amiket aztán kiposztolnak...

A rendelkezésnek egyre több a pozitívuma és a támogatója.

Tapi2021 2024.09.25. 19:31:59

@MEDVE1978: A gyermekvédelemben dolgozók mélyebb ellenőrzését én nem igazán mondanám, PR lépésnek.

Ahogy az sem gondolom, hogy egy gyermekvédelmi szakember azért lesz pedofil vagy bántalmazó, mert rádöbben egy idő után, hogy keveset keres. (Amikor odament is tudta ezt.)

Gelimtrtrddddd 2024.09.25. 19:34:16

@Tapi2021: Igazgatója nem szabályozni akarta a mobilok használatát, hanem egyértelműen elszabotálni a rendeletet.
---------------------------------
Magyarul: rekkárja regelni....a használ egy skalvenaufstandi hang. Egyrakásúan..

Nem rendelet, hanem rengyó, de az nem rengyó, a rengyó racionális.

Bullshit tema! Az iskolát is dúrgerni kell, a mobilt is! No problém. Nálem egy se van!
Úgy én stak bambulem, hogy ezek most hogyna is makognak!

Tapi2021 2024.09.25. 19:36:31

@niemehrov: Ja, hogy ti nem értitek amit Orbán mond és tesz?
Azért ki a hibás?

Én, mi értjük. Nyilván ezért szavazunk rájuk.

Csatlakozva Serényhez: hány beszédét nézted, olvastad végig? És próbáltál meg is érteni?
Pl. amit linkeltem az Indexről, azt végig elolvastad?

Ha nem értesz benne valamit segítek!

Tapi2021 2024.09.25. 19:44:10

@niemehrov: "te olyan mértékben elvakult és agymosott vagy, hogy felesleges veled vitatkozni:)"

Nyilván. Ha elfogynak az érveitek, vagy ti is tudjátok, hogy a gyűlölködésen, bull shiten kívül semmitek nincs, jön ez az ultima ratio.

Meg a Vogel Evelint is lefizette a Fidesz. Oly sok ballib után, akik mertek nem csak agyatlanul gyűlölködni. Mi másért mondhatna a MESSIÁSUNKRA rosszat! Hát nem?

Legalább az interjút végignézted????
Vagy enélkül is tudod, hogy kapott 50 milliót és azért mondja?

niemehrov 2024.09.25. 19:47:48

@Tapi2021: ő kérte, hogy ne figyeljünk arra amit mond. Én ezt évek óta tiszteletben tartom! Kérsz linket?

Tapi2021 2024.09.25. 19:50:17

@vergyula: Olvastam, semmit nem cáfolt, csak belengette a pert. Vagyis fenyegetőzik, megfélemlít!

Varga pontos jellemrajzot adott róla, amit most a másik politikai oldalhoz tartozó exbarátnő is megerősített.

niemehrov 2024.09.25. 19:52:07

@Tapi2021: tényleg ennyire nem érted? Nem vagyok MP hívő, mint írtam volt vala, hadd fogadjam már 14 év ner propaganda után az ilyen híreket némi fenntartással! Szabad?

Tapi2021 2024.09.25. 19:56:47

@Serény Vélemény: Én meghallgattam Iványit, a lényege: mindenért más a hibás, főleg és kizárólag a Fidesz- a kormány- az Orbán!
Ő semmiért.
Ő ÁLDOZAT! Meg persze a gyerekek, aki mögé milyen kényelmes most bebújni. A gyerekekért mindenki alapból aggódik, ugrik!

Ez már a pedofil nélküli pedofilozásnál is működött. Senkit nem hagynak hidegen a gyerekek.

vergyula 2024.09.25. 20:00:48

@Tapi2021: Van a cikkben egy FB-link, ott hosszan kifejti.

Tapi2021 2024.09.25. 20:10:00

@2024: "Komolyan, ha maholnap Rogán lépne ki a Fideszből, 14 év rogánozás után őt is sztárolnátok? "

Természetesen! Feltéve, ha lennének titokban felvett, belső hanganyagai, meg úgy en block segítene végre megbuktatni a jobb-konzi-kerdem-nemzeti-szuverenista kormányt, amely sokak szemében - főleg külföldön - szálka...

Minden meg lenne bocsátva, mint a sok éven át bőszen nácizott, kordonba tett ("velük soha, soha..."), Jobbiknak is. Amellyel mostanában együtt vezetnek önkormányzatokat nagy összefogásban, meg az országot is vezették volna ha nyertek volna...

Amiért egyébként a TISZA alelnökének APUKÁJA, aki most a TISZA GAZDASÁGI és titkosszolg..., akarom mondani információs hátterét is biztosítja, szintén mindent megtett... Akinek útja nagyjából felrajzolható egy MSZMP-SZDSZ-Jobbik-TISZA vonalra... Meg még másra is, de ennek járjatok utána.

Tapi2021 2024.09.25. 20:17:18

@2024: Ráadásul a "14 év NER" alatt 13 évig Magyar Péter a NER-től kapott fizetést!!!

És, ha annak nincsen vége a szerencsétlen kegyelmezési fiaskó miatt, még most is így lenne!!! Ezt most Vogel Evelin is megerősítette!

Petike a NER-es havi öt millát sikeresen felcserélte az EU-s havi öt millával. Meg a nagy hájptól, a gyorsan jött sikerektől a csipája is kinyílt. Az étvágya is megjött.

vergyula 2024.09.25. 20:19:42

@Tapi2021: Tudod kicsit olyan ez, mint a vádalku. Akármiben is sáros MP, a Fidesz elitjéhez képest egy szende szűz.

A Jobbik kapcsán annyit, hogy igencsak megváltoztak, mire a ballibek összeálltak velük.

Tapi2021 2024.09.25. 20:24:56

@niemehrov: "Sajnos kormánypárti forrást -mily meglepő - nem találtam. atlatszo.hu/kozugy/2022/02/23/kozel-400-pert-vesztett-5-ev-alatt-a-fidesz-barat-media-"

És ezt arra hozod igazolásnak, hogy akkor Vogel Evelin is hazudik?

Mert az Origó x sajtópert elvesztett?

Tapi2021 2024.09.25. 20:26:31

@vergyula: Feltétlenül megnézem azt is!

Tapi2021 2024.09.25. 20:29:23

@vergyula: "A Jobbik kapcsán annyit, hogy igencsak megváltoztak, mire a ballibek összeálltak velük."

Igen, miután a TISZA Magyar Péter által megválasztott alelnökének apukája (nagyvállalkozó), ott is átvette a háttérben a "gazdasági" irányítást. Állítólag.

niemehrov 2024.09.25. 20:41:08

@Tapi2021: nem igazolásnak szántam, nem vagy te ennyire butus. Ugye nem? Neked cseppet sem furcsa, hogy pár napja a medián alig 4%-os fidesz fölényt mért, mire Evelin több hónapos hallgatás után hirtelen szófosást kap. Hogy milyen véletlenek vannak?

Gery87 2024.09.25. 20:48:38

@Tapi2021:

"És vajon honnan lesz az egyre szaporodó "jó buziknak" buzipajtása? Ha nem rontanak meg senkit ezzel a pogány, szexuális devianciával?"

Te tényleg azt hiszed hogy megy a buzi megront és ettől megbuzulsz?

Serény Vélemény 2024.09.25. 20:58:29

@niemehrov: Túlspilázod a dolgot, választások sehol látótávolban, nem mindegy, hogy mit mér a medián? 4% fidesz fölény az még azt jelenti, hogy ha a dk is indul, akkor akár kétharmad is lehet. a fideszt csak akkor lehet leváltani, ha minden létező választókerületben van _esélyes_, és egy darab kihívója a fidesznek.

Serény Vélemény 2024.09.25. 21:11:42

@Tapi2021: A protestáns kisegyházi életben vannak bizonyos íratlan, de tapasztalati szabályok, szintek. Egy gyülekezet kb ha kb 50-100 fős, el tud tartani egy lelkészt. 100 fő fölött tud eltartani kb egy függetlenített lelkészt, vagyis hogy csak annak az egy gyülekezetnek, mellékállás nélküli vezetője. És a családját - természetesen.
kb 200 főnél már talán el tud tartani egy-két másik teljes idejű szolgálatot, néhány ezer fős gyülekezet, vagy gyülekezetekből álló hálózat tud létrehozni karitatív szervezetet, vagy más szociális intézményt. ÉS ezeknek az alkalmazottai is csak nagyon kis részben fizetettek, általában inkább önkéntes, társadalmi munkában látják el a feladataikat.
Amerikában sem működne az, hogy egy néhány száz fős gyülekezet csináljon hajléktalanszállót. Pedig ott aztán az adakozásnak, meg a karitatív munkának nem kis hagyománya van.

niemehrov 2024.09.25. 21:12:51

@Serény Vélemény:én spilázom túl? Nem hinném, annyira pillanatnyilag nem érdekel a dolog. Csak vicces, hogy a nerednyikek már MP neve hallatán becsokiznak, lásd tapi.

Tapi2021 2024.09.26. 09:09:59

@niemehrov: " Neked cseppet sem furcsa, hogy pár napja a medián alig 4%-os fidesz fölényt mért, mire Evelin több hónapos hallgatás után hirtelen szófosást kap. Hogy milyen véletlenek vannak? "

Vagy összefügg vagy nem. De ettől nem függ semennyire, hogy Evelin igazat mond-e vagy nem?!

Tapi2021 2024.09.26. 09:14:19

@Gery87: Valahogyan szaporodnak és nem túl valószínű, hogy mind genetikailag. A történelem tanulsága, hogy akkor is szaporodnak a buzulások, amikor HANYATLIK AZ ERKÖLCS!!!

Mert a buzulás VÁLASZTHATÓ is. Leginkább csak a belénk nevelt vallási, erkölcsi TABUK állnak köztünk, meg egy azonos nemű, a testvérünk, vagy egy kecske között, ha a vezérlő elv csak a szex.

Tapi2021 2024.09.26. 09:19:53

@Serény Vélemény: Igen, így van.
Ettől függetlenül működhetett volna jól is ez az intézmény - évekig működött is -, ha nem vállalják túl magukat vagy ha betartják a szabályokat.

Megkockáztatom, ha nem ellenségeskednek azokkal, akiktől a segítséget várták, jöhetett volna...

Tapi2021 2024.09.26. 09:22:24

@niemehrov: "Csak vicces, hogy a nerednyikek már MP neve hallatán becsokiznak, lásd tapi. "

Ja, most, hogy mondod, megyek is kitörlöm a seggem. Ne legyen már csokis.
Ember...

Boldeone2 2024.09.26. 09:24:26

@Tapi2021: Ez butság! A " buzulás" nem választható, hanem egy adott öszönös viselkedés. Lehet genetikai oka, vagy kialakulhat a posztnatális vagy egészen kisgyermekkori fejlődési fázisban, ebben tudományos vita van, de mire az egyén eléri a szexuális értettséget, a nemi irányultság már adott lesz..

A homoszexualitások aránya konstans lehet történelmileg, a látencia változik csak..l

Boldeone2 2024.09.26. 09:29:18

@Tapi2021: Nincs az a vallási hit, amely " megvéd " a homoszexualitástól, amely egy ösztön, sőt, az egyházi közeg - sok férfi együtt - még ront is rajta...

Tapi2021 2024.09.26. 09:48:48

@Boldeone2: A belénk nevelt TABUK - pl. nem szexelünk családtaggal, a saját anyánkkal, testvérünkkel, azonos neművel, állattal.. - valójában de, a legtöbb embert visszatartják ezektől.
Ez a TANULT tabuk értelme.

Ezek nélkül miért ne csinálhatnánk? Fizikailag, biológiailag lehetséges. TESTILEG semmiben nem más vagy különbözik az anyánk luka bármely más nőétől! ...

Erkölcsi, tanult tabu miatt van különbség.
Ugyanez igaz a homokozásra is. Fizikai akadálya nincs, hogy bárki, bárkivel...

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2024.09.26. 14:00:46

@Tapi2021: a harmadik bekezdés fedi az igazságot. Azon meg harsányan röhögök, hogy az intézeten KÍVÜL drogozo gyerek dolgait is az intézet számlájára írja.
Egyébként meg volt egy indexes cikk, amiben az amúgy jó útra tért intézetes tini szülő maga mondta, hogy röhögte ki a környezet amikor elindult iskolába, mert az "nem menő"

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2024.09.26. 14:04:43

@Tapi2021: lásd az alöksz sem ír, amióta elszedik tőle reggelenként.

2024 2024.09.26. 14:24:15

@Tapi2021: Tulajdonképpen ennek az Evelinnek a vallomására szükség se lenne. MP objektív megítélésével kapcsolatban Varga Judit nyilatkozata az alap. Arról, mi történt azon a bizonyos napon, amikor a rendőrség is kiszállt. A rendőrségi jegyzőkönyvet pedig egy ellenzéki médium, jelesül a hvg, illetve annak egyik oknyomozó újságírója hozta nyilvánosságra, aki azóta kénytelen volt otthagyni munkahelyét A volt igazságügy miniszter elmondása és a jegyzőkönyv alapján bebizonyosodik, hogy magyarpéter egy szarember. Minden ami ezután történt vele - amit azóta tett vagy ami még utólag kiderült róla - csak ezt erősíti meg.

Az, hogy utolsó részeg disznóként templomba kiabált befele; hogy a gáton rászólt egy homokzsákot töltő munkásra, hogy hagyja abba, amíg ő a kamerába beszél; vagy hogy egy diszkóban nem bírt magával, fiatalkorú lányok után koslatott és emiatt a nyakánál fogva vezették ki, mind csupán hordalék, illetve a hatalom mámorában úszó nárcisztikus, hedonista és pszichopata személyiségének egyenes következménye. Ez mind csupa jellemhiba és legföljebb morálian elítélendő; ugyanakkor rablás és kifosztás megalapozott gyanújával folyik eljárás ellene, ami már bűncselekmény. És ha a bíróság elítéli, neki vége.

Gery87 2024.09.26. 14:45:30

@Tapi2021:

"Valahogyan szaporodnak és nem túl valószínű, hogy mind genetikailag."

De, úgy.
Egy csomó genetikai rendellenesség van,a mit nem a "rendellenesek" adnak át mert még azt se érik meg hogy egyáltalán átadhatnák...

"A történelem tanulsága, hogy akkor is szaporodnak a buzulások, amikor HANYATLIK AZ ERKÖLCS!!!"

Nem, amikor nincsenek elnyomva, tabusítva, akkor LÁTOD, mert nincs belőle baj.

Ha holnap büntetnék, hirtelen "eltűnnének" , de nem azért mert "jó útra tértek"...hanem mert nem mernék felvállalni.

"Mert a buzulás VÁLASZTHATÓ is."

Választható a töködet:)
Akiben van hajlam, az egy ilyen világban megéli, egy erkölcscsőszködő tabusító rendszerben meg nem.

"Leginkább csak a belénk nevelt vallási, erkölcsi TABUK állnak köztünk, meg egy azonos nemű, a testvérünk, vagy egy kecske között, ha a vezérlő elv csak a szex."

Ostobaság.
Én nem vagyok vallásos, sose volt kiemelt téma a szocializációm során a buzulás, meg hogy bűn lenne vagy akármi...
(Sőt, hát melósok között ez inkább vicc forrása....aki volt már munkahelyi férfiöltözőben az tudja :)
Mégse volt hajlamom sose semmiféle "devianciára".

Elég szomorú hogy neked "isten figyelő szigorú tekintete" kell ahhoz hogy ne izgulj rá egy kecskére meg a kukira:)

Gery87 2024.09.26. 14:47:59

@Tapi2021:

"Ezek nélkül miért ne csinálhatnánk? Fizikailag, biológiailag lehetséges. TESTILEG semmiben nem más vagy különbözik az anyánk luka bármely más nőétől! ..."

Hát mert mondjuk zsigerileg nem vágysz rá és kész!

Én pl nem szeretem a sóskát, de hát miért ne ehetném? Lehet? igen. Tabu? Nem.
Mégsem vágyom rá...

Hülyeségeket beszélsz.

2024 2024.09.26. 14:50:18

@niemehrov: Ha te annyi besült mérés után beszopod a Medián számait, hülyébb vagy, mint eddig hittem. Kövesd a lepropagandistázott, ideológiailag valóban elfogult Nézőpont felméréseit, abból mindig megtudod a valóságot. Elfogultság és szakmaiság ugyanis nem föltétlenül zárja ki egymást. Miközben a "függetlenobjektív" közvélemény-kutatók 2010 óta össze-vissza mérnek, sőt hazudnak, addig a Nézőpont rendre hellyel-közzel helyesen méri föl a pártok pillanatnyi erőviszonyait, ami aztán az ilyen-olyan választásokon rendre be is bizonyosodik. Egyedül a Mi Hazánk támogatottságát méri ő is rendszerint alul, de a ballib alakulatokét és a Fideszét a valóságnak megfelelően, és ebben a Tiszáé sem kivétel.

Gery87 2024.09.26. 14:53:35

@Tapi2021:

Megvallom őszintén a gumicsont jellege ellenére, én is inkább pozitívnak tartom.
Persze, a mobil előtt is voltak társas iskolai problémák, ezek nem szűnnek meg ettől.

A tanárokat meg pont hogy "bevezetném" a szünetben is a tanterembe és folyosókra!

A legtöbb bántalmazás, bulling akkor történik amikor a tanár nincs jelen.

De miért nincs jelen?

Elvileg rábízom egy másik felnőttre a gyerekemet, erre van 15 perc arra hogy "beverjék a képét" meg megalázzák úgy hogy nincs ennek semmi de semmi akadálya.....szerintem nem ezt tartjuk nevelésnek, meg felügyeletnek!

Nyugodtan flangáljon a folyosón az iskolaőr is, meg legyen kamera mindenhol.

Gery87 2024.09.26. 14:55:28

Ja és nyugodtan verjék szájon Ödönkét ha nem tud viselkedni és nem hallgat a szép szóra...a kamera majd megmutatja jogos volt e.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2024.09.27. 08:45:20

@Tapi2021: ez érdekes gondolat amúgy, és hozzátenném azt, hogy a lányok gondolkodásmódját át se tudod billenteni.
A nekem bolgárt tanító egyetemi oktató hölgy mondta folyton, hogy az ún. aorisztoszt, a bolgár igealakok befejezett, külön formájúnak tűnő alakját be kell magolni. Én hiába kezdtem magyarázni, hogy a feladottak magolandóknak a fele legalább bizonyos logika, ha tetszik, algoritmus alapján képződik, egyszerűen nem értette meg.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2024.09.27. 08:51:50

@Deak Tamas:

Anyanyelvi oktató volt?

Ha igen, akkor ez a magyarázat.

Magyaroknál is látom: teljesen egyszerű magyar nyelvtani dolgokat nehezeknek hisznek, nehezeket meg könnyűknek.

Sok ember képtelen kilátni anyanyelve mögül.

Nekem az a szerencsém, hogy kisgyerekként szembesültem több nyelvvel, talán ezért vagyok képes mentes lenni ettől.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2024.09.27. 09:00:12

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: anyanyelvileg bolgár apanyelvileg magyar.
Ez érdekes amit írsz, és szerintem is van benne igazság, viszont egy darabig helyettesítette a rettegett néhai dr. Katus Elvira, ő is akart magoltatni, bár helyettesítőként nem akkora energiával, volt neki egyéb dolga rajtunk kívül :)

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2024.09.27. 09:10:09

@Deak Tamas:

Pl. sokszor tapasztaltam megkérdezve csak mgyar anyanyelvű, nem nyelvészeket, mi a legnehezebb a magyarban külfödlieknek, s ez hangzik el:
- a hasonulás,
- a hangnem,
- az igekötők.

Na most, ezek közül a hangnem kb. nulla probléma, a hasonulás meg még annyi se. Az igekötő önmagéában furcsa, ha az idegen nyelvében nincs, de ez se különösebb probléma.

Megkérdeztek Mo-on tanuló külföldieket, mi a nehéz a magyarban, válaszok:
- a kiejtés,
- az alanyi és tárgyas ragozás megkölünböztetése,
- az igekötő elhelyezkedése mondatokban.

De hogy a hasonulást senki se említi. Máig nem értem, miért terjedt ez el, hogy nehézség. Miközben ilyesmi minden nyelvben létezik.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2024.09.27. 09:24:18

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: amiben pont az a poén hogy csak a második elemre lehetne ráfogni hogy ismeretlen lenne indoeurópai nyelvekben, holott az indoeurópai nyelvekben minden ragozás nyelvhelyesen tárgyas (a visszaható igénél a tárgy magam vagyok, megmosakszom magamat), az összes többi jelen van.
Nincs olyan hang a magyarban ami ne lenne szinte az összes indoeurópai nyelvben, a kettőzött mássalhangzó lehet esetleg gond (szláv anyanyelvűeket innen lehet felismerni, mint pl. Farkas Mihályt, ha már a házi elmebeteg állat az előbb rákosizott, nem tudják kiejteni) esetleg a tty, ggy lehet probléma. A hosszú magánhangzó sem ismeretlen egyáltalán, lásd tweëentwintig hollandul. Az igekötő mozgása sem ismeretlen: ha már holland, veszett már össze óvodás szinten belga meg holland, hogy a Miben tudok segíteni, waarme kan ik u helpen, waar kan ik u meehelpen variánsból melyik a jó és melyik mit hangsúlyoz.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2024.09.27. 09:37:17

@Deak Tamas:

A hangoknál mindig a fonémahatárok a gond. Ezért van az embereknek akcentusa idegen nyelvben.

A tárgyas alatt meg az értendő, hogy magyarul van 2 paradigma, egyes tárgyatlan és egy tárgyas, ez szokatlan jelenség, nem is igen van más európai nyelvben, más uráli-altáji nyelvekben sincs, talán még csak a baszkban van, de nem vagyok ebben otthnos.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2024.09.27. 10:32:29

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: a baszkban biztos van, de szerintem urál-altájiakban is van, azt nem tudom, hogy a törökben hogy van.
Nyilván az egész fonémarendszer hallás után fog kialakulni, azaz melyiket hallja a gyakrabban és sokszor. Ezért is rossz ha valaki mondjuk angol és másnyelvű vegyes családba kerül, hiszen a nap 24 órájából 25-ben fog valami angol katyvaszt hallani.
Néha jön a kocsmába egy öreg csávó, félig magyar félig svéd. Mivel a svéd az angolnál is primitívebb, az angolja is szörnyű, de magyarul is így beszél: Én megyek kérni sört mert én tegnap láttam hogy az itt van egy új sör, az én kedvenc ízemben.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2024.09.27. 10:47:08

@Deak Tamas:

Nem tanulmányoztam minden nyelvet, de törökben, finnben, észtben biztosan nincs. Talán az obi-ugorban és a mordvinban van alanyi/tárgyas ragozás.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2024.09.27. 10:50:02

@Deak Tamas:

Csak utólag nehéz ezen módosítani.

Az átlag magyar megszokja, hogy minden rövid "e" az egy hang, s kész. Ha észre is veszi az eltéréseket, azokat nem tekinti fontosnak. Aztán meg képteken megtanulni az angol ejtést, ahol a nyílt és a zárt "e" 2 külön hang.

Gelimtrtrddddd 2024.09.27. 11:00:27

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: obi-ugorban és a mordvinban van alanyi/tárgyas ragozás.
--------------
1. Nem makogem az új-ónemmagyar zuludat. Tárgy? Ezt most fossák vagy szarják? Inkább mondjuk, hogy kausatív. Alany? Az al magyarul a túl, úgyhogy ezt se rakem.

2. Úgy ahogy rakem, hogy hogyan is makogsz, de a probléma, hogy a magyar nyelv indogermán és germán nyelv, és a grammatikai jelek indogermánok.

Stak nehéz nekje!

Gelimtrtrddddd 2024.09.27. 11:09:10

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Pl. sokszor tapasztaltam megkérdezve csak mgyar anyanyelvű, nem nyelvészeket, mi a legnehezebb a magyarban külfödlieknek,
--------------
Tapatni, tapasztalni, a tap stumától, de baltát szoktunk tap-tapatni, hogy fejet lékjünk.
Inkább stak kérd, nem külföld, hanem külfeld.

És hogyan van a nehézség egy magyar anyanyelvűnek? Hát úgy, hogy ha ez az anyanyelved, úgy egy totál halandzsát hallasz, egy libernyák zagyvaságot, egy kreol bullshitet, ámbár a külfeldinek nem ez az anyanyelvje, az stak előrántja a Wörterbuch-ot és úgy vélja, hogy egy Begriffssprachet makog, vagyis Begriff-ket beszélne, de egy magyar az systemásan hallja a nyelvet, ahogy stumától, Wurzelektől, úgy egy magyar anynyelvűnek nehéz az új-ónemmagyar Kazincbaszikai.

Gelimtrtrddddd 2024.09.27. 11:19:54

@Deak Tamas: holott az indoeurópai nyelvekben minden ragozás nyelvhelyesen tárgyas
----------------------
Nyelvrakta, nem nyelvhelyes. A tárgyas bullshitet nem rakem.

A probléma, az, hogy a magyar nyelv indogermán és germán nyelv. De nézzük most a látni verbet, germán wleitan, leitan-től, uelejt. A lát stak sima kausatívos, a látja már az indogermán possesív, ahogy kausatív-presenz-iteratívval van. A látod-nál az indogermán d vagy t van, ez igenstak a du-tól ered, újkurdnál és írnél, a látsz sz-je a latinnál és a gótnál van. Úgyhát, hogy ezek indogermán grammatikai jelek, úgy ezek az indogermanisztika részjei.

Gelimtrtrddddd 2024.09.27. 11:26:20

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: rövid "e" az egy hang, s kész. Ha észre is
-----------------------------
A kész laguján inkább rejtve, az ész hangot dúrgerni őr-re, uer-re.

A probéma már stak ott van, hogy a baszott fingár-sklavok azoktól is olyan e-t szartak ide, ana sohase volt olyan e-s, attól, hogy az olyan e az ei vagy ai volt a magyarnál is, hogy indogermán és germán nyelv, ahogy eredetileg a kedv, kégy, kevés, kény, ettől is az ingás az e és é innento. A magyar, germagyar nyelv attól is germagyar nyelv, hogy az indogermán ei és ai hamar összeolvadt, erre példa a magyar ég hang, ettől nehéz az etimológiája, hogy ez most indogermán égho vagy indogermán egho vagy indogermán aigho.

Gelimtrtrddddd 2024.09.27. 11:37:06

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: De hogy a hasonulást senki se említi. Máig nem értem,
----------------
1. Nem hason, hanem arányol, nakrekken. Nem ért, hanem rak...

2. Az arányolást most hogyan kell rakni? De most nézem, hogy hogyan is írják, hogy a faszem volna. Na most attól van, hogy volt egy rakás fingár-sklave aki úgy makogtaja a magyar nyelvet, és ez vált standardvá, attól, hogy jettek a fingrista nyelvészek a bullshittel is, és újra standardvá vált. Nálem nulla arányolás, hasonlulás van, stak a baszott fingár-sklavéknál. Obligátvá vált a szar agymenéstől olyat tenni, ettől nehéz is a nyelv.

Gelimtrtrddddd 2024.09.27. 11:41:18

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: - a hangnem,
---------------

Ez inkább a fingrizmusról mond sokat, ahogy a nyelvészekről is, hogy így hogyan látja a magyar az új-ónemmagyart.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2024.09.27. 11:46:03

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: pontosan így van, elvileg szerintem a kisgyerekkori zenei képzés ezen segíthet. Nekem Spanyolországban mindig sikerült elhitetni, hogy az épp meglátogatott városból való vagyok.

Tapi2021 2024.09.27. 15:40:13

@Gery87: "Hát mert mondjuk zsigerileg nem vágysz rá és kész!"

Az erkölcsi gátjaikat vesztett és a tanult tabuktól megszabadított, "érzékenyített" hedonisták úgy élnek, ahogy éppen akarnak. Ez történelmi tény.

Lásd még: zárt közösségek, börtön, katonaság, akár egyház. NEM genetika alapján kúrja meg egyik sittes sem a másikat, hanem, mert túllép a tabukon és győz az ÖSZTÖN!

Ezt nem fogjátok elismerni, mert akkor korlátozni kéne az LMBTQ agitpropagandát, érzékenyítést, mert kiderülne, hogy TÉNYLEG VESZÉLYES az ilyen átnevelés, tabudöntés, erkölcsi módosítás a gyerekekre, felnőttekre.
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása