magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

2014. október 21. 09:00 - maxval a bircaman

Orbán, az új Horthy

Bontsunk pezsgőt! A ballibeknek igazuk lett. Ez ritka alkalom, mert szinte mindig tévednek, de ezúttal tényleg
igazuk lett. Persze nem pont úgy, ahogy ezt ők elgondolták, de ez most mellékkörülmény. Szóval ünnepeljünk!

Az Orbán és Horthy közti párhuzamot a ballibek fedezték fel pár éve, s most ki kell mondani: így igaz.

Adott volt annak idején Horthy, egy nem túl okos, de magát annak hívő ember. S ott volt a Harmadik Birodalom annak vezérével. Szövetségesek voltak, bár Horthy a végén igyekezett lazítani a terhessé vált szövetségen.

Most adott Orbán, hasonló kvalitású politikus és a Negyedik Birodalom, immár nem Berlin, hanem Washington központtal.

Orbán a Negyedik Birodalom lelkes híve volt még pár évvel ezelőtt is, emlékezzünk csak 2008-ra, amikor Orbán ellenzékből mindenkinél jobban támogatta a Birodalom kaukázusi provokációját a keresztény Putyin állama ellen ellen (lásd: “olimpiai háború”, azaz az akkor erősen nyugatbarát Grúzia agressziója Oszétia ellen), sőt Orbán kifejezen hibáztatta az akkori ballib kormányt, hogy nem támogatja eléggé a kaukázusi provokációt, azaz titkos oroszbarátsággal vádolta! Ehhez képest Orbán – hasonlóan Horthyhoz – azóta belátta, hog a Negyedik Birodalom eszmeisége csődbe vezet, s igyekezett az utóbbi években lazítani a függőségen.

Persze most nincs olyan veszély, hogy az amerikai speciális egységek elrabolják Orbán fiát. Manapság elegendő egy email a megfelelő helyre.

S a háttérben persze ott állnak a mai nyilasok is. Ők alig várják, hogy a Birodalom kinevezze őket. Bajnai, mint kormányfő és Gyurcsány, a Nemzet Teljes Hadbaállításáért és Keletellenes Mozgosításáért Felelős Kormánybiztosság vezére.

14 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr116813051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2014.10.21. 10:09:00

Te tényleg teljesen hülye vagy...

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.10.21. 10:11:53

@Fedor:

Mi a gond a párhuzammal? Mi nem igaz belőle?

Bereznay 2014.10.21. 10:37:53

@maxval a bircaman:

Rettentően erőltetett, sántít, úgy ahogy van az egész. De a kindulópont sem igaz, mert Horthy nem volt úgy német barát, ahogyan az írásod mondja. És azt sem tudom mi mutat arra, hogy okosnak tartottak volna magát.

Bereznay 2014.10.21. 10:39:04

@Fedor:

Túlzol. Csak terjengősen fejezi ki magát, Ha annyit mond „beee”, minden a helyén volna.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.10.21. 16:39:56

"Adott volt annak idején Horthy, egy nem túl okos, de magát annak hívő ember."

eddig olvastam, elő kéne kapni egy "modern" tankönyvet, nem marxista a "modern"

Titimataifaaaro 2014.10.21. 16:55:11

A példa azért rossz, mert Horthy a háború végén akart átállni (átállni, és nem lazítani a szövetségen), a már biztosnak látszó német bukás tudatában.
Ráadásul Orbán nem akar szakítani sem az USA-val, sem a Nyugattal, ez csak a ballerek hallucinációja. A gyakorlatban semmi ilyen lépés nem történt, semmi olyat nem tett a kormány, amit más nyugati ország ne tett volna meg (a finnek is az oroszokkal építtetnek atomerőművet, a szlovákok, finnek, csehek is kritizálják a szankciós politikát, stb.).
A retorika szintjén meg pusztán kényszerhelyzet, hogy kritizálja a Nyugatot a kormány, ez csak ellenreakció a nyugati kritikákra, meg kell a választóknak magyarázni, miért támadják a kormányt amerikai és nyugat-európai véleményformálók.

Sexual Harassment Panda 2014.10.21. 18:06:03

@maxval a bircaman: Te úgy gondolod, hogy a kocka el van vetve?
Innen Orbán ár nem tud visszalépni?

centralist 2014.10.21. 23:29:07

És ez nem vicc! :)
www.youtube.com/watch?v=sy9KFOVf8Ro#t=124

Ha már Horthy és Orbán meg Németország és USA.
Lassan el lehetne gondolkodni azon is, hogy a mai értelemben vett "kiugrás"-ra szükség lesz-e, lehet-e? Reméljük, hogy nem, mert tegyük fel idejében felébred az amerikai nép és az első adandó alkalommal leszavazza balliberális (lassan talán pontosabb lenne, hogy "totalitárius") elitjét.

De ha esetleg mégsem... akkor mi lesz? Nem ártana ezúttal kicsit jobban "előkészülni" bármilyen változásra/váltásra. Egyedül kicsik vagyunk, kellenének új "szövetségesek". A legtermészetesebb a többi K-Európai ország lenne, de ahogy látjuk itt is vannak ellentétek, ezeken dolgozni kéne kicsit. Ahogy látjuk a lengyelek a térség legnagyobb amerika-barátai... Vajon miért? A múltjuk miatt pusztán vagy más okok is vannak? Ennyire megeszik az amerikai propagandát?
Vagy segítenek az oroszok? Vajon mennyire bízhatjuk rájuk magunkat?

A másik dolog, hogy az is látszik, hogy nem olyan nehéz fogást találni a magyar kormányon, tele van "ügyekkel". Minden bizonnyal jó alapja van az amik vádjainak. De 1000%, hogy nem hozták volna elő, ha antiputyinista politikát vinnénk... A kormánynak arra kéne törekedni, hogy ne nagyon tudjanak fogást találni rajtuk, de ahhoz meg komoly változtatásokra lenne szükség részükről.

Szóval, szerintem a párhuzam jó, de épp ezért tanulni kéne belőle, hogy ezúttal sokkal jobban csináljuk, mint 70 éve.

centralist 2014.10.22. 00:21:09

Szerbia úgy látszik már döntött, és nem is nagyon nagy hülyeség amit, csinálnak.
diplomaci.blog.hu/2014/10/15/szerbia_egy_orszag_a_valodi_keleti_nyitas_utjan

Az ellenpélda a románok, akik úgy látszik elkötelezték magukat az egyik oldalon:
www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/romania_fegyvert_szallitana_ukrajnanak.585933.html

Ha ez így marad, az azt jelenti, hogy erkölcsi fölényben lehetünk a románokkal szemben. Ami fontos lehet a jövőben a magyar érdekek képviseletében.

centralist 2014.10.23. 19:29:01

Kár volt írni az előbbieket, mert pont a mi történelmünk mond ennek ellent. Vagyis sosem sikerült és nem is volt helyes teljes mértékben elszakadni a Nyugattól. Most se járható ez szerintem. Jobb bent, mint kint, mégha nem sokkal is.

centralist 2014.10.25. 13:30:08

Az utóbbi napok példátlan támadásai és az Európát a háború felé lökni próbáló megnyilvánulásai után mégis az tűnik a leghelyesebbnek, ha az ország megerősíti, hogy Európában szeretne maradni, DE elmondja azt is, hogy milyenben: ahol lehet egyet nem érteni, lehet alternatív megoldásokat javasolni, ahol nem a háborús logika diktál.
Egyfajta Tisza Istváni küldetést kell teljesíteni, abban az értelemben, hogy meg kell próbálni eltántorítani Európát a katonai megoldásoktól, amennyire ezt egy ekkora ország megteheti.

Eddig jól csinálta Orbán Viktor, hogy kiállt a tárgyalásos megoldás mellett. Ezt kellene továbbvinni sokkal határozottabban, Európának komprumisszumot kell kötnie az oroszokkal, nem kiélezni minél jobban a konfliktust. Sajnos egyes, senki által meg nem válaszott emberek jól láthatóan feltették az életüket arra, hogy minél élesebb megosztásokat szítsanak nemzetek (ukrán-orosz), országok, vezetők (Orbán-EU) között. Ez biztosan nem Európa érdeke. Ez maximum az ő érdekük lehet. Isten óvjon meg az ilyen emberek terveitől.

spagetthi 2014.10.28. 16:42:15

Érdekes dolog Bajnait és Gyurcsányt a nyilasokhoz hasonlítani. Biztos vagy Te abban, hogy hatalomra kerülésük esetén zsidókat, vagy bármilyen más kissebbségi etnikai csoport tagjait válogatás nélkül a Dunába lövetnék?

De ne is foglalkozzunk ilyen "jelentéktelen" részletekkel! Inkább gratulálni szeretnék az "éleslátó", "felvilágosult", "kreatív" és legfőképpen szórakoztató bejegyzésedhez. Csak így tovább!

maxval birca hozzászóló · http://bircahang.org 2014.10.28. 16:43:42

@spagetthi:

A párhuzam a külföldről hatalomba segítésre vonatkozik, nem a Dunába lövésre.

spagetthi 2014.10.28. 17:06:54

Ó! Ha csupán ennyire gondoltál, a matefórád egyszerűen csak szerencsétlen.

És külön gratula az "érzékenységért", amit a magyar történelem egyik legsötétebb időszaka iránt tanúsítasz.
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása