magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

2015. január 30. 07:07 - maxval bircaman felelős szerkesztő

Az 5 legjobb

Az öt legjobb film tavalyról

Ez nem a tavaly készült öt legjobb film listája. Ez a ÁLTALAM tavaly megnézett legjobb öt film.

Cloud Atlas (2012)

Az első félórában szinte érthetetlen a film, mert egyszerre több helyszínen és idősíkon zajlik az egymástól látszólag teljesen különálló cselekmény, csak a végére áll össze: minden valójában összefügg.

Reklám:

Fifteen Million Merits (2011)

Ez tulajdonképpen egy brit minisorozat egyik része (a sorozat többi részét is érdemes megnézni, az egyik részben pl. a brit miniszterelnök egy sertéssel közösül!), de valójában a sorozat egymással össze nem függő részeket tartalmaz. A film lényege: hogyan válik a fogyasztói társadalom elleni lázadás a fogyasztói társadalom reklámjává.

Reklám:

Hijo de Caín (2013)

Az eredendő, javíthatatlan gonoszság története. A tizenéves kamasz a családot, a pszichológust, a vele egykorú barátnőt is megtéveszti, amikor minden gátlás nélkül halad célja felé.

Reklám:


Metro Manila (2013)

A tönkrement vidéki fölműves család a fővárosba költözik, egy nyomornegyedbe. A családfő végül munkát talál biztonsági őrként. Kiderül: a főnöke csak azért vette fel állásba, hogy leplezni tudja egy korábbi bűncselekményét. A főhős rájön, hogy itt a nagy lehetőség kiszabadítani családját a nyomorból: de ehhez azonban életét kell adnia.

Reklám:

Srpski film (2010)

A posztkommunista Szerbiában egy pornórendező a már mindent megunt nyugati vevőknek a valóságot akarja lefilmezni. A minderről semmit sem tudó volt pornószínész – a főszereplő – akaratlanul részese lesz ennek, valójában maga az állítólagos filmforgatás az igazi film. A rendező válogatott perverziókat talál ki, többek között egy forradalmian új műfajt: az újszülött pornót. A pornószínészt bedrogozzák, manipulálják, s kényszerítik a részvételre mindebben, felesége, öccse, s kisgyereke is részesei lesznek a valóságfilmnek. Amikor végül a főszereplő kijózanodva rájön mi történt, bosszúból megöli a rendezőt, majd öngyilkosságot követ el feleségével és a gyerekével együtt, mert nem képesek tovább élni a történtek tudatával. Ez a film vége: de kiderül, az eddig rendezőnek hitt férfi is csak egy szereplő volt, az igazi rendező megjelenik, s valójában az álrendező megölése és a családi öngyilkosság is le lett filmezve az igazi rendező által. A film utolsó pillanatában a rendező utasítást ad egy színésznek, hogy közösüljön az öngyilkos család holttesteivel.

Reklám:

A filmterjesztők készítettek a filmből egy „light” verziót, a durvább részeket kivágva, mivel több országban is bemutatásra alkalmatlannak minősítették a produkciót, többek között a pedofil szexre utalás és a túlságosan igazinak tűnő erőszak miatt. Mindenképpen azonban az eredetit érdemes megnézni.

Címkék: film
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr947119443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása