magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

2016. február 14. 11:11 - BircaHang Média

A szakszervezeti demagógia

Miután a ballibek csúnyán elvesztették a tgenapi pedagóguscsatát, éppen halálgágognak. Kiderült: még valós problémák mentén sem képesek mozgosítani pár ezer embernél többet.

Az ok persze ők maguk. Ha nem telepedtek volna rá ilyen gyorsan a pedagógustiltakozásra, az akár meg is nőhetett volna. Ez viszont a legnagyobb veszélyéppen a ballibek számára, nekik áll a legkevésbé érdekükben, hogy kialakuljon egy olyan erő, mely ellenzéki a jelenlegi kormányzattal szemben, de velük sem nem áll kapcsolatban. Ennél még a Fidesz örök uralma is a kisebbik rossz a ballib agytröszt számára.

Alá kell húzni, hogy a ballib agytröszt egyetlen célja: hatalomra kerülni, hogy az országot a lehető legszorosabban alávethessék a nyugati érdekeknek, s biztosítsák a vagyon intenzív kipumpálását nyugatra. Más céljuk nincs.

De gyorsan meg is lett a mentő ötlet: a szakszervezetek mentén megkaparintani a hatalmat. Csak hát ez abszurdum, éppen a liberálisok voltak azok, akik a rendszerváltozás után szétverték a szakszervezeteket. A szakszervezetek ki lettek kiáltva valamiféle maradi, komcsi nyűgnek, s a megmaradt szakszervezetek egyetlen feladatának azt lett megjelölve, hogy kizárólag az ÁLLAMI cégekben dolgozók érdekeit képviseljék. A magántulajdonban lévő cégekben való szakszervezeti tevékenység károsnak lett kimondva, hiszen a magántőke a barátunk, így aki ellene küzd, az gonosz, fasisztagyanús ember.

Mára a gazdaság legnagyobb része magánkézben – többnyire idegen magánkézben – van, így nem is maradt hely a szakszervezeteknek. S a ballibek ismét azt hiszik: a szakszervezet feladata a nekik nem tetsző kormány ellen harcolni. Dehát a kevés megmaradt szakszervezet sem vesztette el az eszét: minek azért küzdeni, hogy a dolgozók helyzete rosszabb legyen?

A ballibek a mai Magyarországon, akik szerint az vezet el az ország fejlődéséhez, ha az országot még jobban kiszolgáltatjuk a nyugatnak, s még jobban elnyomjuk a kisembereket. Ez ultrajobbos liberalizmus, melyre egyre kevesebb ember vevő.

Ezzel szemben a fideszes politika lényege a hintapolitika: azaz megpróbálni tágítani a mozgásteret, hogy könnyebb legyen az ország lakosainak. A nagytőke egyes csoportjait próbálja egymás ellen kijátszani Orbán, közben segítve egyfajta magyar nemzeti tőkésosztály kialakulását. Sok ebben a kockázat: különösen veszélyesnek a magyar nemzeti tőkésréteg támogatását látom, ugyanis ez a réteg másodpercek alatt le fog paktálni külföldi kollégáival, amint ez lesz számára a nyereségesebb. Nem hiszek abban, hogy Csányik, Mészárosok, Leisztingerek, SImicskák és társaik vagyonának növelése állami segítségével bármilyen alakban is hasznos lenne az ország számára. (Simicska igazolta is ezt: amint anyagi érdekei mást kívántak meg, azonnal hátat fordított az őt addig etető Orbánnak.)

Azaz a fideszes politika nem elégséges és veszélyes, de ez jelenleg a kisebbik rossz. Az igazi megoldás a geopolitikai függőség folyamatos rombolásával érhető csak el. Vannak jelek erre, de ami ténylegesen történik az sajnos még nagyon-nagyon kevés. De az idő nekünk dolgozik…

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr978388866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása