magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Hajléktalan

A hajléktalanság kapcsán kitört egy új ballib műbotrány

Pedig mi is a valóság?

Nem szabadna az utcán élni egy városban: ez káros mint a normál emberek, mind a hajléktalanok számára.

A luxusban élő, a valóságtól elidegenedett ballib elit komolyan elhitte, hogy hajléktalannak lenni valamiféle sajátos kisebbségi lét, megtapsolandó szubkultúra, melyet "támogatni" kell. Pedig nem támogatni kell, hanem megszűntetni.

Ugyanaz a kérdés, mint a ballib elit viszonya a cigányok integrációjához: személyesen csak tv-ben láttak cigányt, a gyerekeik cigánymentes iskolába járnak, de ökölrázva követelik mindazon csúnya mucsaiak szigorú megbüntetését, akik kiveszik gyerekeiket a jelentős cigány arányú iskolákból.

Itt is ez megy: ők maguk sose járnak aluljárókban, de követelik mindenki mástól, hogy tekintse alapvető demokatikus értéknek, hogy emberek részegen hánynak, szarnak és üvöltenek közterületen, életvitelszerű jelleggel.

Címkék: politika
5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr4214050816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vergyula 2018.06.18. 04:37:52

Egyetértek, az életvitelszerűen közterületen tartózkodás rossz dolog, főleg ha a velejáró - egyébként a privát szférába való - tevékenységek, és azok eredménye is "közkinccsé" válik. A tiltásával 2 probléma van: 1. Honnantól lehet valakit vádolni? Sétálok az aluljáróban, megállok, leülök a padlóra, esetleg egy újságpapírra, tán el is fekszem, alszom egyet, mondjuk van nálam 2 kötélfüles szatyor tele sörösdobozzal, mi a bűnöm?
2. A hajléktalan szállók kapacitása elégtelen. Valahol olvastam, hogy Budapesten a hajléktalanok harmadának jut csak hely. Egy ismerősöm egy dunántúli város hajléktalan-szállójában dolgozik. Kb. 200 otthontalanról tudnak, a szállón 36 hely van. Először ezt kéne megoldani, aztán jöhetne - esetleg - a "Stop homeless". És nem biztos, hogy csak a "luxusban élő ballib elit" nézi kritikus szemmel Viktorék lépéseit. Ha jól értem, szerinted van a kormány, aztán az összes intézkedésüket csillogó szemmel üdvözlő nép, és a kritikát megfogalmazó ballib elit. Hát nem, a világ azért ennél színesebb.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.06.18. 06:42:23

@vergyula:

Ugyanez volt az érv a ballibek részéről a határkerítést illetően: majd leülnek a "menekültek" akerítés tövébne, ezzel már Mo-on vannak, így beadják kérelmüket.

S lám, nem ez történt.

Szóval ez csak abszurd jogászkodás: mindenki tudja mi a különbség az életvitelszerű és a nem életvitelszerű közterületi tartózkodás közt.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.06.18. 06:43:25

@vergyula:

Nyilván párhuzamosan meg kell oldani a helyek számát. Jelenleg ez azért nem történik, mert a hajláktalnok zöme nem akar eleve odamenni.

vergyula 2018.06.19. 18:28:07

@maxval balcán bircaman: Na jó, persze. Ha nem is tudom pontosan definiálni a hajléktalan fogalmát, azért ha látom, felismerem.

vergyula 2018.06.19. 18:32:50

@maxval balcán bircaman: Biztosan van ilyen is, de az is tény, hogy - főleg télen - gyakran megtelnek a szállók, és az sem jut be, aki szeretne. És kérdem én, ha azért nem bővítik a hajléktalan szállók kapacitását, mert egy részük nem akar odamenni, de az életvitelszerűen közterületen tartózkodást megtiltják, akkor eleve azzal kalkulálnak, hogy sok büntetést kell kiosztani? Lehetne esetleg letöltendő börtönbüntetés, és meg van oldva a kapacitás-probléma.
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása