magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

A nap végén véget ér a nap

Igazi csemege, érdemes megnézni:

Kiderül: a magyar ballib oldal végre kitermelte az igazi européer politikusokat.

Ungár nem, ő nem européer: az esélytelenek magabiztosságával ő megengedheti magának, hogy nem európai, hanem normális módon beszéljen. Azaz mond valamit, persze többnyire marhaságot, de mégis van megfogható tartalma mondásának.

Gyurcsányné is már profi, elmenne bármely nyugati ország rendszerpártjában bármely tisztségre. Kora miatt néha még érződik nála a stupid KISZ-es stílus, néha mintha szégyellné is magát mekkora kamuzást kell előadnia, de képes elég jól leplezni. Annácska viszont magába szívta a szakma minden csínját-bínját: tökéletes európai termék, sose esik ki a szerepéből - az a típus, aki akkor is képes gondolkodás nélkül 20 mondatot válaszolni, ha halvány fogalma sincs arról, amiről kérdezik.

  • Annácska, mi a véleményed a sötét anyag és a világegyetem háttérsugárzásának viszonyáról?
  • A sötét anyag és a háttérsugárzás rendkívül izgalmas kérdését pártunk kiemelten kezeli évek óta. Ez azonban nem pártkérdés, rendkívül fontos itt minden tisztességes ember, akár még kiábrándult fideszesek részvétele is. Optimista vagyok, mert egyre több lelkes fiatalt látok a kérdéssel foglalkozni. A részletekbe nem mennék bele, szociológus vagyok, nem elméleti fizikus, de vallom, itt elsősorban cselekvésre van szükség. Önkritikát szeretnék gyakorolni: eddig az EP-ben csak három ad hoc bizottságban merült fel mindez, a következő 5-éves ciklusban, tanulva hibáinkból, szeretnénk a kérdést jobban reflektorfénybe állítani, ez szívügyem. A kérdést nem szabad szakbizottságok füstös szobáiban hagyni, ki kell vinni a napfényre, az emberek közé. Ha ezt elmulasztjuk, akkor az emberek hitüket vesztik, s elfordulnak tőlünk. Márpedig a mi pártunk és Európa számára az emberek a legfontosabbak. Ez az igazi választóvonal, nem baloldal és jobboldal között húzódik, hanem az emberpártiak, legyenek bármilyen oldaliak, és a demagóg populisták mint amilyen Zorbán, között. A nap végén az emberek a hitelességet, a valódi, mérhető cselekvést jutalmazzák.

54 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr2818329711

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Serény Vélemény 2024.02.22. 07:29:12

Egyszer beleolvastam egy EU-s dokumentumba. Kb ezer oldal, kiváló minőségű magyar fordítás, olyan szakszöveg, amitől még egy hozzáértőnek is a haja az égnek állt volna, kb. arról szólt, hogy az EU milyen szankciókat vezet be Irán ellen nukleáris téren. Az eleje sok-sok oldalon keresztül a fogalmak definíciója. Na most ez kizárt, hogy google fordítóval készüljön - nem úgy mint szinte minden magyar sajttermék mostanában - így egy pillanatra belegondoltam, hogy az egész eu parlament és összes együtt - mekkora gigantikus és hatalmas háttér-gépezetet igényel, ahol az ilyen fordítást el tudnak készíteni, validálni tudják, meg szerkeszteni, meg kinyomtatni, meg eltárolni, meg minden az ég világok, _az összes_ eu-s nyelven, nyelvre. Természetesen jól fizetett profik, abszolút jó minőségben.
És ezzel gyakorlatilag meg is szűnt minden demokrácia, megszűnt minden ész, és megszűnt minden józan megfontolás, egy nagyon egyszerű okból: ez a szervezet soha, semmilyen körülmények között, véletlenül sem, akkor sem ha atomháború van, akkor sem ha világvége van, és a dinoszauruszok kihalását eredményező méretű meteorit közelít a földhöz, akkor sem, ha hitlert klónozzák és hatalomra jut - szóval soha:
NEM FOGJA MAGÁT FELSZÁMOLNI.

És ez önmagában már alapjáraton kitermeli az ilyen Annácska jellegű sík buta politikus NŐKET, akik soha semmilyen körülmények között, semmilyen valódi problémát nem tudnak - nem hogy megoldani, de felismerni sem - , és akik soha semmilyen kapcsolatban nincsenek a saját választóik akaratával, mert még ahhoz is hülyék. (bocs.)

Tényleg bárki azt hiszi, hogy és Magyarországon élőként jobb _személyesen_ neki, hogy csak azért mert a miniszterelnök Orbán Viktor - nem kapta meg Magyarország a neki járó UNIÓS pénzeket?

Gelmerrrrr 2024.02.22. 09:18:04

nap végén véget ér a nap
a sötét anyag és a világegyetem
--------------------------
1. A vég laguján mondjuk inkább anto, ana-ott. Így nem véget, hanem antered, kiantered vagy megantered, utánantered.

2. Nem ér, stak indogermán er és ár stuma van, így volna: antot er.

3.. Nem sötét, ez egy torz hang, raktaga magyar hang volna a doh-düh stumától dohonkela, dohonkel-a.

4. anyag hang nem van, ana-gho az az, hogy ana az, ott, Bestimmungswort-val.

5. Világja stak a kretény-libcsinek van, a magyarnak erda, árda, rakumány, bolja, de a dohonkela matéria árda volna.

erol 2024.02.22. 09:28:38

Nézz bele pl. Metró újságba vagy az M1-be, rájössz, hogy van ennél sokkal rosszabb.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2024.02.22. 09:31:29

@Serény Vélemény: a második bekezdésben említett tételt 1998-ban maga Thürmer Gyula is észrevette, ez most nem értékítélet, vagy ökörködés, hanem tény. A Balodali Alternatíva Egyesület többek között épp ezzel kampányolt az EU csatlakozás ellen.
Nekem is van ott dolgozó ismerősöm, nem is egy, pontosan olyanok, amilyennek írod őket, meglötyögtetve némi felsőbbrendűségtudattal. Pontosan úgy, ahogy Navracsics változott az évek során.
Ez a kis remekmű megvan?

vimeo.com/309900652

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2024.02.22. 10:23:22

@Serény Vélemény: hogy unom én ezt a sok béna fasz szar angolt, el sem hiszed.
Nemrég Erasmus live csajok voltak a vonaton. Két marokra szedtem már a nyugtatót.

Boldeone2 2024.02.22. 11:01:30

Donáth Anna beszélt a legjobban, a 3 meghívott közül. A hozzászólók szerint is. Ő azért - nagyjából - jól látja, mi itt a helyzet, de mint minden elnyomó rendszerben, nagyon nehéz az ellenzék dolga.
A NER- repedések viszont mostanra egyre inkább a felszínre kerültek, riftesednek
Az EU- nak is többet kell tenni az Orbán- rezsim megbuktatása érdekében...

hvg.hu/eurologus/20240222_Az_Europai_Szamvevoszek_szerint_jogszeruen_fuggesztik_fel_a_Magyarorszagnak_jaro_forrasokat

Boldeone2 2024.02.22. 11:20:42

@Deak Tamas: Az Erasmus- program felfüggesztése majdnem 2 milliárd forintjába került Magyarországnak! Ez a kormány hibája, az egyetemek pártalapítványi kézbe adása miatt történt

forbes.hu/uzlet/erasmus-tempus-kormany/

alöksz róz 2024.02.22. 11:24:54

@Boldeone2: "Donáth Anna beszélt a legjobban, a 3 meghívott közül." - nem, csak a legközelebb ő állt ahhoz a propagandához, amit te tolsz.
"A hozzászólók szerint is." - a saját szurkolótábora szerint.

Boldeone2 2024.02.22. 11:32:06

@Serény Vélemény: Megmozult valami a társadalomban, az eddig inaktív fiatalság is az utcára ment
Múlt szerda tüntés,múlt péntek nagy tüntetés, tegnap tüntetés volt, szombaton tüntetés lesz ( az oroszok ellen), vasárnap összellenzéki, kormányellenes tüntetés lesz

Hosszú évek óta most van először, hogy Orbán- deffenzívába kényszerül. A pedofil témát nem szabad elengedni, de a lényeg az, hogy a közvetlen köztársaságielnök-választást kell a felszínen tartani, abból Orban nem tud kimenekülni, mert lássuk be: semmi sem indokolja marionett figuraként mozgatható, autonómia- nélküli pártemberek megválasztását!

Itt a demokrácia megcsúfolása megy!

Boldeone2 2024.02.22. 11:37:36

@alöksz róz: Jól beszélt. A 3 közül a legjobban. Mi az, amit nem mondott jól? Ne csak revolverezzél, hanem idézz valamit, amit nem mondott jól! Az igazság fáj a legjobban, persze...

Tapi2021 2024.02.22. 12:20:07

@Serény Vélemény: Az EU parlament egy ország nélküli parlament! Kb. annyira hasznos, mint - ahogy nem rég hallottam - papon a fasz.

Csak ennek az értelmetlen sóhivatalnak a költségéből félig újjá lehetne építeni Ukrajnát!
Értelmes EU-n belüli célok finanszírozásáról nem is beszélve.

Egyáltalán minek van? Politikus elfekvő volt mindig, aztán mint a Skynet öntudatra ébredt és az emberiség ellen fordult.

Tapi2021 2024.02.22. 12:26:15

@Deak Tamas: Kozmopolita/világpolgár keltetők és transzformálók ezek.
Ők a csírái az EEÁ-nak. Akiknek már nincs sem nemzeti, sem nemzetiségi, sem vallási... identitásuk.

Tapi2021 2024.02.22. 12:27:28

@Boldeone2: Jól beszél, csak hülyeséget. De nektek ez kell.

Tapi2021 2024.02.22. 12:29:15

@Boldeone2: "Az EU- nak is többet kell tenni az Orbán- rezsim megbuktatása érdekében..."

Igen, amennyiben fokozni kívánja a konfliktusokat, az ellenségeskedést az EU-n belül. Barátkozás és együttműködés helyett.
Még több szög az EU koporsójába.

Boldeone2 2024.02.22. 12:42:58

@Tapi2021: Mi a hülyeség? Tőled is csak azt kérdezem?

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2024.02.22. 12:46:31

@Boldeone2: akkor mit keresett itt a sok buta erasmus live-os a vonaton? Épp a másnapi morrikettős máj- és agyleépítést tárgyalták.
Ezt tényleg felesleges bármiből is finanszírozni.

Boldeone2 2024.02.22. 12:47:12

@Tapi2021: Be kellene látni az EU döntéshozóinak: Orbán soha sem fog konszolidálódni, kár a pávatáncot járni vele
A kegyelmi botrány nagyon fontos, mert ha nem úgy szerepelnek az EU- választáson, ahogy tervezték, akkor kisebb lesz Orbán szava
Az egyház is botrányosan viselkedik: mentegetik a rezsim embereit

Boldeone2 2024.02.22. 12:50:22

@Deak Tamas: Az Erasmus segítségével épülnek ki az európai interkulturális kapcsolatok. Vagy mondhatjuk így:" a nemzetközi internacionalimus"

Csak Budapesten százezer külföldi él!

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2024.02.22. 12:58:23

@Boldeone2: a "nemzetközi internacionalizmus" értelmetlen kifejezés, semmilyen nemzetköziségre nincs szükség. Magyar tudatú magyar hazafi értelmiségre van szükség.
Minden ország nemzetet épít körülöttünk, csak mi nem. Épp ideje lenne már !
Az itt élő külföldiek nyugodtan elkezdhetik megismerni a magyar kultúrát, nyelvet. Ehhez nem kell sem Erasmus se semmi ilyesmi.

alöksz róz 2024.02.22. 13:55:27

@Deak Tamas: "Magyar tudatú magyar hazafi értelmiségre van szükség" - aki bebaszva üldögél a könyvtárban az útikönyvei fölött, és mindenki román neki, aki nem ért vele egyet :D

tényleg nagy szükség van ilyenekre mint te, tompi

Serény Vélemény 2024.02.22. 13:55:32

@Boldeone2: "Csak Budapesten százezer külföldi él!"
Na most akkor a magyarok xenofóbok, vagy nem?

"Megmozult valami a társadalomban, az eddig inaktív fiatalság is az utcára ment"

Ja, és sétáltak egyet. Néhányan meg - a keményebbek - megnyalogatták a "Fair Right" Ádám arcát. És?

Serény Vélemény 2024.02.22. 13:59:03

Jahogy a politikamentes tüncikézésen ott volt a Gyurcsányné? :)

Serény Vélemény 2024.02.22. 14:05:00

A három közül bocs, de az Ungár Péter volt az egyetlen, értelmes, tényleg adott logikába rendezett módon tudott megnyilvánulni.

Ámde Táska. 2024.02.22. 14:06:41

@alöksz róz: már talán elfelejthetted, de tompi az a retkes büdős aidses kurva anyád.
Azon meg ne sértődj be amikor a hozzád hasonló idegeneket idegeneknek nevezik.

Gelmerrrrr 2024.02.22. 14:11:24

@Deak Tamas: elkezdhetik megismerni a magyar kultúrát, nyelvet. Ehhez nem
--------------
1. Nem kezd, a kéz jevevényhang, így inkább entered.
2. A hat-het hangot dúrgerni.
3. Nem hoz-hez, ez itt nem Örményia, hanem nak-nek, vagy ar-ra-re.

4. Az aljandok? Az idegenek? Ember, Mann oh Mann, a magyarok se ismerik a magyar nyelvet, egy halandzsát is makognak, attól, hogy az új-ónemmagyar egy halandzsa nyelv, a magyar nem fingár, hanem indogermán és germán nyelv.

5. Dehát ők akarják, ahogy mondjuk die arische Brüderschaft is, stakhát bullshitet makognak a fingristák.

A magyaroknak kell a magyar nyelvet ismerni, de mondtem, írtem már hogy hogyan is:
- Arische Brüderschaft az ELTÉN:

Hogyan van ősmagyarul a bringen, to bring? Nem rakod fingrista, hogy a hoz egy örmény hang, ahogy a hord is? Rakjad már, hogy van magyarul a bír, bér, barma hangok, van magyarul ong is, úgy vajon hogyan is van ősmagyarul a bringen hang?

A fingrista nem rakja. Rekkelés az arischen Bruderra: Te rakod, oh Mann, arischer Bruder, hogyan is van?

Arischer Bruder: rakem, rakem, hogy magyarul bír, bér barma van és magyarul van ong is, a hoz jevevényhang, így ősmagyarul bírong van.

- Na fingrista, der arische Bruder rakja, te vajon rakod?
A fingrsita nem rakja. Hát megy Lucy és az agyját szétütja.

Gelmerrrrr 2024.02.22. 14:13:32

@Gelmerrrrr: Jah, kúthúrát? Az magyarfájand, a magyarnak nem van kúthúrája, az libcsizmus. De nem is igen rakem, attól, hogy mi ősmagyarok szkíták vagyunk, germagyarok, attól,l hogy lopják az identitásunkat.

Gery87 2024.02.22. 14:23:42

Annácska idegesítő mint a rossebb, ezt "aláírom" (hehe).

A tipikus, gátlástalan, lelketlen szardarab semmirekellő politikus fajta, karrierista hülyepicsa, aki olyan elánnal tudja magyarázni a semmit hogy hihetetlen.
Pofátlan pszichopaták.

0dzsud0 2024.02.22. 14:29:37

@erol: "Nézz bele pl. Metró újságba vagy az M1-be, rájössz, hogy van ennél sokkal rosszabb."

A Hócipőbe már bele se nézzen??

0dzsud0 2024.02.22. 14:31:36

@Serény Vélemény: Nagyon átérzem. Rengeteg ilyen bullshit anyagon kell átrágnom magam nekem is, és nagyon sűrűn irigykedem a norvégokra. Nem (csak) a pénz miatt. Hanem mert megtehetik, hogy ennek a foshadék sóhivatal bolhacirkusz EU-nak nem részei. :)) Undorodom már az egésztől.

0dzsud0 2024.02.22. 14:32:24

@Boldeone2: "Ő azért - nagyjából - jól látja, mi itt a helyzet, de mint minden elnyomó rendszerben, nagyon nehéz az ellenzék dolga."

xdddddd

0dzsud0 2024.02.22. 14:34:35

@Boldeone2: A linkelt cikk is mekkora. Az egyik sóhivatal szerint a másik (nyilván fhüüggetlen) sóhivatal jogszerűen függeszti fel az országot megillető forrásokat. Te figyelj, véletlenül leesett a bohócsipkád!

0dzsud0 2024.02.22. 14:35:53

@Boldeone2: "de a lényeg az, hogy a közvetlen köztársaságielnök-választást kell a felszínen tartani"

Sok sikert, megvolt a bejelentés, lassan ki is fulladtok ezzel a témával. :)

0dzsud0 2024.02.22. 14:38:36

@Boldeone2: "Be kellene látni az EU döntéshozóinak: Orbán soha sem fog konszolidálódni, kár a pávatáncot járni vele"

Egyetértek. Ideje visszatérni a gazdasági együttműködéshez (amibe csatlakoztunk), a belpolitikánkba való folyamatos ugatást meg lehet szépen elfelejteni. :)

0dzsud0 2024.02.22. 14:41:33

@alöksz róz: "aki bebaszva üldögél a könyvtárban az útikönyvei fölött"

Ez klasszikus szociológus/bölcsész, ami kb. az anti-hazafi. Ilyenből "picit" kevesebbet fogsz találni mondjuk a BME gépészkaron. :)

erol 2024.02.22. 14:57:00

@0dzsud0:
"Ez klasszikus szociológus/bölcsész, ami kb. az anti-hazafi."
Lőjük őket a dunába. A gépészeket meg hívjuk méltóságos vagy tekintetes úrnak.

ez a nevem senki 2024.02.22. 15:05:36

A Békés Vármegyei Főügyészség költségvetési csalás bűntette miatt kezdeményezte a letartóztatását Ónodi István lelkésznek, aki a vád szerint 6,5 milliárd forintot meghaladó közterhet mulasztott el bevallani és megfizetni, továbbá a legfőbb ügyész indítványt tett Gurmai Zita országgyűlési képviselő és Donáth Anna európai parlamenti képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére, mivel a vád szerint korábban akadályozták az Ónodi Istvánnál házkutatást végző hatóságok munkáját.

alöksz róz 2024.02.22. 15:35:01

@0dzsud0: "Ez klasszikus szociológus/bölcsész, ami kb. az anti-hazafi." - szerintem is anti-hazafi a tompi.

alöksz róz 2024.02.22. 15:39:09

@ez a nevem senki:
jappánban nincs
gurmai zita
pedig szeret
nék a jappánik

ez a nevem senki 2024.02.22. 15:42:22

@alöksz róz: zab
bálnák
il
legálisan me
rt ott tilos kutyaés patkány húst fel
szolgálni jappán nem kína

Ámde Táska. 2024.02.22. 16:18:53

@alöksz róz: na még egyszer: az a proli retkes tripperes anyád a tompi. Amúgy nálad mi is a hazafiság mértéke? Retkes hülye proli vagy, az a fontos hogy a bendőd tele, a farkad meg üres legyen. Az a hazafisági mérőszámod, hogy a románok 86%-ot "fogyasztanak", te meg csak 71%-et tudsz, de az ahhoz vezető melót is sokallod. "Internacionalista nemzetközi" típus a fajtád, azt hiszi az agya tele pedig az is üres, így oktatsz diplomás embereket hogy merre keressenek tízezer eurókat. Még ennél a nálunk élő külföldi csürhénél is ócskábbak vagytok, az legalább csak a saját fajtáját szurkálja le mint most a holland romkocsmás proli.

Wildhunt 2024.02.22. 20:54:11

@alöksz róz: ezt megkaptad... Mihez is kezdesz ez után?

alöksz róz 2024.02.22. 21:50:54

@Wildhunt: nem tudom, egyelőre még szégyellem magam a finom úriemberek között ezekben a kultúrtársaságokban.

Gery87 2024.02.23. 13:59:58

@Deak Tamas:

Hogy téged, hülye megbolondult nyuggert idegesítsenek.

Tapi2021 2024.02.23. 14:18:15

@Boldeone2: "Az egyház is botrányosan viselkedik: mentegetik a rezsim embereit"

Nyilván nem, hiszen ezek a mi embereink, akikre szavazunk, akik a mi politikai érdekképviseletünket látják el és még többé-kevésbé a mi értékrendünket is támogatják, osztják. (Különösen egy püspök.)

Teljesen rendben van, hogy KIÁLLUNK EGYMÁSÉRT!

Ami nincsen rendben, az éppen az, hogy az első nagyobb szélre kirúgtuk a sajátjainkat, ahelyett, hogy jobban megvédtük volna őket.

0dzsud0 2024.02.23. 20:34:45

@erol: "Lőjük őket a dunába."

Te mondtad, nem én, én ott sem voltam (megegyeztünk).

"A gépészeket meg hívjuk méltóságos vagy tekintetes úrnak."

Vagy egy jelentős részüket inkább autistának. De rájuk legalább tényleg szükség van. :))

Gery87 2024.02.25. 00:47:05

@0dzsud0:

Ti meg mentek majd a nyaktiló alá....

Ámde Táska. 2024.02.25. 09:44:12

Ó, hát kibújt a kis gecikből az igazi énjük, Dunába lövés, nyaktiló.
Amikor 1919-ben elkezdtétek a Dunába lövést* utána ugyebár elég nagy idegállapotba kerültetek, amikor Prónay kocogtatott az ajtótokon. Így lődözzetek meg nyaktilózzatok, rohadékok.

(*=bizony, a Tanácsköztársaság találmánya volt a Dunába lövés. library.hungaricana.hu/hu/view/Delmagyarorszag_1919_11/?pg=117&layout=s )

Gery87 2024.02.25. 15:57:58

@Ámde Táska.:

Ilyenek mondani bárki tud...
én is.

Nem kell felháborodni, a nemzethy keresztény jobboldal több százezer embert küldött a halálba és vagonírozott be, szóval nem kell itt szépelegni.
Ki kezdte előbb? teljesen mindegy, ez megint nem érv.
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása