magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Nincs kire szavazni

Sosem hittem volna, hogy eljön a pillanat - a magyar választásokon a szavazat leadása bonyolultabb lesz, mint a bolgár választásokon. De bekövetkezett.

Könnyű volt kezdetben: kizártam a szélsőbalt és a szélsőjobbot, elvi okokból ilyenekre nem szavazok. Ezzel kizártuk a Jobbikot, a Munkáspártokat, a 4K-t, Mebalt, Zöld Baloldalt, s a többi hasonlót.

Az utóbbi 15 év - s különösen a utóbbi 3 - bizonyította, hogy a Fideszt is ki kell zárni. Bár nem szélsőséges párt, az általa képviselt modell abszurd, értelmetlen és kudarcra van ítélve. A latin-amerikai politikában sem vonzott se Perón, se Chávez, szóval ugyanezt magyar szinkronnal sem kérem. S bár Fehéroroszországban ez  a modell működik, nem hinném, hogy hosszú távon működőképes lenne.

Jött Gyurcsány. Leszámítva 2004-es idegenellenes nacionalista bűnét, még reménység volt az új DK. Gazdaságpolitikai elképzelései rendben vannak. Azonban gyorsan kiderült: nem őszinte, hazug és destruktív. Akkor iratkoztam le támogató listájukról, amikor kimondták: támogatják a "meleg" "házasságot". Hát, ezzel ki is írták magukat a rendes emberek köréből. Jól tettem, idén már fel is fognak vonulni a magyar homoklobbi rendes évi hisztériáján.

Jött Bajnai. A kezdeti pozitív jelzések után  jött hiba hiba hátán. Szövetség az anarchista-nihilista Millával és az LMP rosszabbik felével, majd tolódás a demagógia és a populizmus felé.

Az MSZP hozzájuk képest jobb. Kicsit amolyan ellen-Fidesz, light változatban. De nagyon nehezemre esne rájuk szavazni. Bár ezt nem zárnám ki teljesen.

Váratlanul reményt keltett  a maradék LMP jobboldali fordulata. Bár az LMP zöld alapeszméit ostabaságnak tartom, ez  a fordulat - különösen az eddigi legjobb magyar köztársasági elnök, Sólyom László közelebbi bevonása  a pártba - erős reményt kelt. Talán így eljut az LMP oda, hogy a legkisebb rossszá váljon.

De csodálkoznék, ha ők kivételesen nem szúrnák el ezt a lehetőséget az elkövetkező hónapokban...

Címkék: szánalom
4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr2915985934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2013.07.04. 21:53:51

Nálam az LMP lesz a nyerő ha nem csúszik el szocdem irányba. Erre azonban sajnos megvan az esély.

2013.08.19. 08:33:30

Kedves Maxval, elég ha csak a személyes érdekeit és a pénztárcáját nézi. Az egész politikai elit furcsa, jövő herdáló szervezetekből áll - egyiknek sem lehet elhinni a felelős gondolkodást. Persze aki rosszabbul jár rögtön tudja kire NEM szabad szavaznia.

Norbert Kiss 2013.10.10. 18:42:50

Ugyanígy vagyok én is, nem tudom, igazán kire lehetne szavazni. Egy biztos, nem Fidesz, nem Jobbik. Én is az Együtt-tel szimpatizáltam, ingadozok még hogy Együtt vagy LMP.
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása