magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

2014. október 23. 15:45 - maxval a bircaman

1956

Az új szovjet akciófilmek között ezúttal egy történelmi ihletésű, megtörtént eseményekre alapozott film nyert díjat. A VÖRÖS LELKIISMERET című szuperprodukciót a magyar moziforgalmazók természetesen nem az eredeti címen forgalmazzák, hanem a találó BUMM LEGYEN A NEVEM! címet adták neki.

A film rövid tartalma

1956-ban Budapesten a békeszerető kormányt német fasiszták által pénzelt magyar terroristák döntik meg.

Azonnal beindul a népirtás. A budapesti szovjet követség épületében reked 30 orosz kisgyerek, 5 óvónéni és 10 mozgássérült. A magyar fegyveresek parancsot kapnak a fasiszta Nagy Imre-féle huntától, hogy robbantsák fel a követséget. A gyerekek sírnak, a szovjet nagykövet tárgyalásra hívja az épület előtt népirtó magyarokat (a magyarok egytől-egyig sötét alakok, az egyik épp most szabadult az akasztófa alól, a másiknak meg az a hobbija, hogy macskákat elevenen fojt meg), de a rohadt magyarok elkapják és megkínozzák a jóarcú többdiplomás szovjet nagykövetet, aki eddig mindig minden szabad idejét a Duna-partra vetődött kecsegék és tükörpontyok megsegítésének, valamint a globális felmelegedés elleni harcnak szentelte.

Nem marad más hátra: Moszkvában riadóztatják a VÖRÖS SARLÓKALAPÁCS antiterrorista egységet, telefonálnak a nyugdíjas Ivanov őrnagynak, aki nyugdíjazása óta minden idejét árva kisgyerekek étkeztetésének szenteli. Egy ideig húzódozik Ivanov őrnagy, arra hivatkozik, hogy nincs éppen ideje, mert megígérte, hogy a szomszéd süketnéma gyermekét elviszi egy rockkonccertre, de aztán mégis vállalja hazája érdekében a küldetést.

Megindul a kommandó a fasiszta Budapestre. Ezután a VÖRÖS SARLÓKALAPÁCS egység legyőz 1287 magyar fasisztát, felrobbantja a Kossuth téri Parlamentet, majd kiszabadítja a túszokat. Minden magyar halálakor győzelemittas zene hallatszik, amikor viszont az egyik szovjet harcosnak megsérül a kisujja, akkor a kamera az ujjat mutatja 3 percen keresztül gyászzenei aláfestéssel.

A megsérült kisujj látványa felett Ivanov parancsnok bosszút esküszik. De Moszkvából jön a parancs: a művelet célja csak a túszszabadítás volt, azonnal térjetek haza. Azonban Ivanov parancsnok ekkor lelkiismeretére hallgat, s atombombát dob Budapestre. Majd hazautazik, de nem hajlandó átvenni a neki megítélt Nagy Légkalapács kitüntetés duplagyémánt fokozatát, hanem ehelyett siet haza, mert már várja a szomszéd süketnéma gyermek.

Címkék: paródia
2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr316826477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Doulan 2014.10.23. 17:59:49

Ütős :D, szerintem az egyik legjobb, talán csak a határáttörős veszi fel vele a versenyt.

Gerilgfx 2014.10.31. 03:00:03

valami ilyesmi lehetett 56ban a hivatalos közlemény az eseményekről.
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása