magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

2015. január 15. 07:07 - maxval bircaman felelős szerkesztő

Bevándorló demagógia

A napokban több tudatlan cikket is láttam a bevándorlás kérdését illetően. Ezért írom ezt a cikket.

Kezdjük egy magvas mondással:
„Az egynyelvű és egyszokású ország erős és fejlődőképes.” (maxval bircaman)

A világtörténelem során minden ország lakossága homogenizációjára törekedett. Nem véletlenül: az erős kisebbség jellemzően nemzetibiztonságoi kockázatot jelent. Ugyanis ha a lakosság egy jelentős része nem érzi magáénak az országot, ahol lakik, előbb-utóbb súlyos problémák léphetnek fel.

Az 1789-es francia forradalom egyik fontos lépése volt az addig létező identitások megsemmisítése, azok regionális identitássá lefokozása. Ez gyakorlatilag az egész országban sikeresen be is fejeződött, csak a baszkok és a bretonok egy részénél maradt meg az önálló, nem-francia identitás. Franciaországban mind a mai napig tilos az államilag finanszírozott közoktatás a franciától eltérő nyelven!

Mi a helyzet tehát a bevándorlással? A kérdésre általános érvényű választ nem lehet adni, mert ez alapvetően mennyiségi és minőségi kérdés. A korlátozott mennyiségű bevándorlás hasznos, mivel új erőket hoz az országba. A minőségi bevándorlók beáramlása is hasznos, hiszen tudást hoznak. Ellenben a túlzott bevándorlás, különösen az alacsony minőségű embertömegek beáramlása súlyosan káros.

Miért okoznak a muszlim bevándorlók különösen nagy problémát?

Az iszlám és a kereszténység között van egy fontos különbség.

A kereszténység “csak” egy vallás. Míg az iszlám amellett, hogy vallás, egyben államelmélet és kultúra is.

Keresztény kultúra pl. nincs, a kereszténység kultúrák feletti, globalista. S nincs keresztény állam sem, a kereszténység individualista, azaz nem tart egyetlen államformát sem jónak vagy rossznak, alapvetően azt vallja, hogy minden az egyén dolga, az emberek csak egyenként érhetik el az üdvösséget. Jézus is azt mondta “az országom nem ebben a világban van”. Emiatt egy keresztény bármilyen államban élni tud, a hite csorbítása nélkül. Ha egy teljesen ateista államban van a keresztény, s az egész környezete istentelen dolgokat csinál, a keresztény akkor is képes keresztényi életet élni.

Lehet a szomszéd pedofil, homokos, szadista, stb., ez nem hat ki egy keresztényre, annak üdvösségét illetően.

Az iszlámban nem így van. Egy hívő muszlim számára van ideális állam, ez az iszlám kalifátus. Így érthető, hogy a hívő muszlim effelé törekszik, hiszen ellenkező esetben a hite csorbul.

Szóval az iszlám felöleli az élet minden részét, míg a kereszténység “csak” a lelki életet.

Ezért nincsenek életviteli szabályok a kereszténységben: se étkezési korlátozások nincsenek, se öltözködési szabályok. Amíg vannak, azok erkölcsi szabályok.

A muszlim tehát nem képes teljesértékűen megélni hitét egy nem-muszlim környzetben.

A liberális-ateista Európa most kezdi kiépíteni a fasiszta államot az immár tarthatatlanná vált helyzet kezelésére. Természetesen a válasz rossz. Nem fasizálódni kellene, henem keresztényesülni.

16 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr137074847

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mr. Hyde 2015.01.15. 09:14:07

A közel-kelet iszonyatos humanitárius katasztrófái és feloldhatatlannak látszó társadalmi feszültségei a tőkés termelési mód viszonyai között bekövetkező globalizálódásnak, egészen pontosan a neokolonializmusnak és az imperializmusnak az eredménye.
A gazdasági-társadalmi feszültségek kulturális sajátosságokból fakadóan vallási fundamentalizmusban jelentkeznek.
Európa azért képtelen progresszív módon integrálni a bevándorlók hadát, mert nem is ez a célja. A társadalmi, anyagi felemelkedés lehetősége, a nyitott társadalom és a multikulturalizmus csak illúzió és retorikai képmutatás. Valójában az olcsó és érdekképviselet nélküli munkaerő kizsákmányolása a cél, amiből Európa fenntartja gazdasági versenyképességét és a még így is egyre kevesebbeknek jutó kiváltságos életszínvonalát .

entrpnr 2015.01.15. 17:06:27

Ha már az István-i intelmek, akkor érdemes egy ügyvivőnél egy fokkal kompetensebb személyt is meghallgatni a témában:

Györffy György véleménye:

"Ezt a passzust sokan úgy magyarázzák, mint a bölcs nemzetiségi politika első megnyilvánulását. A középkorban azonban nemzetiségi kérdés még nem volt, s így István király szavai nem értelmezhetők a "kisebbségekre". Itt inkább a középkori központok "soknemzetiségéből" származó előnyről van szó. A királyi udvar fényét az emelte, ha külföldi királynő és kíséret mellett idegen testőrsége volt; az egyházi központoknak dísze volt egy-egy külföldi szerzetescsoport. A gazdasági életet pedig fellendítették a külföldi kereskedők és kézművesek, de haszon származott a mezőgazdaságra is az új agrártechnikát meghonosító telepesekből."
(István király emlékezete)

entrpnr 2015.01.15. 17:10:06

Az eredeti szöveg egyébként:

"Mert amiként különb-különbféle tájakról és tartományokból jönnek a vendégek, úgy különb-különb nyelvet és szokást, különb-különb tudást és fegyvert hoznak magukkal, s mindez az országot díszíti, az udvar fényét emeli, s a külföldieket a pöffeszkedéstől elrettenti. Mert az egynyelvű és egyszokású ország gyenge és esendő."

entrpnr 2015.01.15. 17:16:57

És István király véleménye a blaszfémiáról:

"Ha valamely szerencsétlen e szent egyház tagjait vagy kicsinyeit megbotránkoztatja, az evangélium parancsolata szerint méltó arra, hogy malomkövet kössenek a nyakára és lemerítsék a tenger mélységébe."

anonymand 2015.01.22. 08:22:10

Kedves posztoló!

Ölég sok zagyvaságot összehordtál, néhány dologra azért reflektálnék.
Már a honfoglalók sem "magyarok", kiváltképp nem csak és kizárólag magyarok voltak.
Az évszázadok folyamán ilyen-olyan okok miatt, de betelepítések voltak. A magyarság ezek által nem szegényedett, de gazdagodott.
Ha ez nem vagy képes átlátni, megérteni s értékelni, akkor minek írsz?

A kereszténységről néhány szó.
A kereszténység egy tűzzel-vassal az ország népére kényszerített vallás volt. Erőszakkal jött, erőszakos maradt, és napjainkban (nekem legalábbis úgy tűnik) egyáltalán nem kíván "személyes üggyé" válni (ami kívánatos lenne).
A szabad vallásgyakorlás híve vagyok, amíg (főleg egyházi szerveződésben, erős hierarchiában) az erőszak legkisebb jelét sem tanúsítják.
Én nem kívánom ateista meggyőződésem rád erőltetni, igen nagyon szeretném, ha te sem akarnál engem "keresztény" államba kényszeríteni.
Ha már szóba hoztad a francia forradalmat, az egyik, talán legnagyobb erénye a vallás és papok szigorú leválasztása az államról, az államtól.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.01.22. 08:38:05

@anonymand:

Minden nép elsősorban identitás, s nem genetika. Azaz nem értem mit cáfolsz? Azt amit nem írtam, azt könnyű cáfolni.

anonymand 2015.01.23. 14:24:26

@maxval bircaman szerkesztő:

"Azt amit nem írtam, azt könnyű cáfolni." - amit leírtál, az sületlenség. Igyekeztem finoman fogalmazni.

"Ellenben a túlzott bevándorlás, különösen az alacsony minőségű embertömegek beáramlása súlyosan káros." - épeszűnek tartod még most is idézett mondatodat?
Vagy következő posztodban már átmész a fajelmélet részleteibe is?
Maxvaaaal! Nooormáááális?

"Minden nép elsősorban identitás, s nem genetika." - ha ezt igazán így gondolod, akkor meg mi a kifogás hogy jöjjenek bevándorlók? Akiket az országba betelepítettek 1000 év alatt, javarészt beilleszkedve ezek szerint éppen úgy magyarok, mint honfoglaló őseink.

"Keresztény kultúra pl. nincs, a kereszténység kultúrák feletti, globalista." - talán néhány múzeumba ellátogathatnál, hogy felfedezd a keresztény kultúrkör (más néven kultúra) alkotásait. Vagy hallgass zenét, Bach műveit. Vagy...

"S nincs keresztény állam sem, a kereszténység individualista,"... - mondjuk a katolikus vallásra a legkevésbé sem lehet elmondani, hogy individualista. Az egyén (individuum) szinte nem is létezik, csak a hierarchia, az egyház.
Az igaz, hogy nem preferál államformát (mint például a kalifátus), ám annál több beleszólást kíván akár az állam, akár az egyének életébe. Nem üdvösségért, hatalomért, befolyásért harcol.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.01.23. 14:33:46

@anonymand:

"épeszűnek tartod még most is idézett mondatodat?"

Igen.

"Vagy következő posztodban már átmész a fajelmélet részleteibe is?"

Hol itt fajelmélet?

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.01.23. 14:34:47

@anonymand:

"meg mi a kifogás hogy jöjjenek bevándorlók?"

Olvasd el a cikket újra, ott leírtam, lásd:

"Mi a helyzet tehát a bevándorlással? A kérdésre általános érvényű választ nem lehet adni, mert ez alapvetően mennyiségi és minőségi kérdés. A korlátozott mennyiségű bevándorlás hasznos, mivel új erőket hoz az országba. A minőségi bevándorlók beáramlása is hasznos, hiszen tudást hoznak. Ellenben a túlzott bevándorlás, különösen az alacsony minőségű embertömegek beáramlása súlyosan káros."

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.01.23. 14:36:03

@anonymand:

" Az egyén (individuum) szinte nem is létezik, csak a hierarchia, az egyház.
Az igaz, hogy nem preferál államformát (mint például a kalifátus), ám annál több beleszólást kíván akár az állam, akár az egyének életébe. Nem üdvösségért, hatalomért, befolyásért harcol."

A kettő nem mond egymásnak ellent. A hierarchia a külső, az individualizmus a belső.

anonymand 2015.01.23. 19:03:13

@maxval bircaman szerkesztő:

Még azt sem érted, amit magad írsz.
Épeszű embernek ilyen, hogy "alacsony minőségű ember", meg sen fordul a fejében.

Itt vége.

anonymand 2015.01.23. 19:04:23

@anonymand:

Bocsánat elütés, helyen "meg sem "

Éhes ló 2015.05.18. 06:45:11

@anonymand: Szaladj ki a nyóckerbe. Nincs messze a zsinagógátoktól.
Majd mesélj, ha túlélted.
Ha a bemelegítés megvolt, folytathatod Olaszliszkán, gyöngyöspatán a cigánysoron.
Ezeket 500 év alatt se integrálta fogta hasznos munkára még eddig senki.
Nem mintha a fajtáddal jól jártak volna bárhol a világon, no de vak, aki a különbséget nem látja a fegyver megalkotója, használója és a biológiai fegyverei között.
Se francia, se holland, se tót, se oláh.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.05.18. 07:03:30

@anonymand:

Peidg ezek csak tények. Te is tudod mit jelent a szó. Ha nem, kérdezz meg egy kanadai, ausztrál, amerikai bevándorlási hivatali tisztségviselőt.

anonymand 2015.05.18. 07:43:33

@Éhes ló:

Téves feltételezésből indulsz ki, a végkövetkeztetés is csak hibás lehet.

"Nem mintha a fajtáddal"... - gondolom rendkívül büszke vagy a saját 'fajtádra".
Kiemelkedően okos példánya vagy a magyar szürke állománynak.
Gondolom, hogy passzusod is van róla.

Szép napot!

anonymand 2015.05.18. 07:44:48

@maxval bircaman szerkesztő:

Bégess nyugodtan!
Szabad országban élünk, szabad a véleménynyilvánítás, még akkor is ha birca mondja...
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása