magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

2015. április 10. 08:08 - maxval bircaman felelős szerkesztő

A cégvezető

Milyen az ideális cégvezető?

Először is fiatal. Tele van energiával. Hisz a jövőben, terveiben, a sikerben.

Ezentúl még: minden a munkája, a munkája valójában a hobbija. Képes napi 16 órát dolgozni.

Az alkalmazottait szintén a fenti értékekre ösztönzi. A lazsálást, a heti alig 40 óra munkát a cégvezető nem tűri. A betegállományba, vagy – ne adj Isten – szabadságra menőket ő szimplán csak “kommunistáknak” hívja. Az igazi alkalmazott ugyanis a cégért él, hiszen a cég egy nagy család, márpedig egy család számára mi lehetne fontosabb saját ügyeinél? Az olyan alkalmazott, akinek bármi fontosabb a munkájánál, valójában nem más, mint házastársát megcsaló ember.

A cégvezető munkaidőn túl is a munkáról gondolkodik. Filmet is csak olyan néz, mely pallérozza őt üzletileg. Kedvenc filmje a Wall Street-i Farkas, abból is az “add el nekem ezt a tollat” jelenet:

A cégvezető gyanakodva figyeli szülei nemzedékét, a marxista diktatúrában szocializálódottakat, hiszek ezek nyilvánvalóan nem a siker nevében lettek felnevelve, azaz nemigen alkalmasak a modern életre, hacsak nem képesek gyökeresen megváltozni, újraépíteni személyiségüket. Szerencsére azonban a rohadt lazsáló komcsik helyén ma már itt vannak a sikeremberek.

A cégvezető tehát a gazdaság támasza, néllküle minden összeomlana.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr177355332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

empoftla 2015.04.10. 15:14:00

Vicces. Természetesen az igazi cégvezető illiberális, a profit nem célja, augusztusra bezárja a boltot, és vasárnap sose nyit ki (akkor templomba megy). Ha kereskedni kell, a keletet preferálja, ahol a hasonló, keménykezü és igazságos vezetőkkel sokkal könyebben szót ért, ráadásul a haszon (ami nem feltétlenül anyagi) a kisembereknél csapódik le. Megvédi országát és cégét a nyugati liberális eszméktől, például csak olyanokat alkalmaz (és szolgál ki) akik osztják keresztény értékrendjét. Ezen felül gyarapítja és védi az illiberális társadalom értékeit, ahol tud segít és ha kell öként szolgája a közösséget. Igazat mond, és igazságosan cselekszik, igaz hű barát, és fegyelmezett. Úgy él, hogy méltó legyen a KDNP tagságára.

Mr. Hyde 2015.04.10. 19:58:34

A cégvezető lelke a vállalatot illeti meg.
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása