magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

2015. július 05. 22:22 - maxval bircaman felelős szerkesztő

Pofon

Hatalmas győzelmet aratott a görög nép.

60 % körüli eredménnyel csattanós pofont kevert le a görög nép a nemzetközi háttérhatalomnak, az újgyarmatosítóknak, a brüsszeli oligarcháknak, s a kizsákmányolóknak.

A magyar ballibák inezíven gágolva fogadják a híreket, s tollaikat tépve, magukból kivetkőzve tombolnak. Az őrületbe kergeti őket az a tény, hogy igenis lehetséges ellenállni annak, amit ők megdönthetetlen természeti ténynek mondanak. A magyar ballibákak különosen az fáj, hogy a görög események végleg elveszik minden esélyüket attól, hogy ismét kormányra kerüljenek.

grre

Címkék: görögország
48 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr287603024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sexual Harassment Panda 2015.07.05. 22:29:30

Nem egészen értem, a görög helyzet miatt miért veszítették el az esélyt az itthoni balliber az esélyt egy 2018as kormányalakításhoz?
Azt akarod mondani h a fidesz már most hátradőlhet??

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2015.07.05. 22:57:35

@Sexual Harassment Panda: Nem azt mondta, hogy a Fidesz megnyerte a 2018-as választásokat, hanem, hogy a ballibek elvesztették a saját esélyeiket. Az ok pedig egyértelmű. Ismét megdől egy olyan dogma, amit axiómaként mantráznak gondolkodás helyett a támogatóik. Mivel azonban megmagyarázni csak a visszafordíthatatlanul kérosodott agyúaknak lehet majd, hogy amit eddig együtt harsogtak, annak alig sincs köze a valósághoz, így nem lesz elegendő szavazatuk a kormányzáshoz. Jól van ez így.

Urfang 2015.07.05. 23:43:24

Aztán ha emiatt tényleg kiesnek az euróövezetből, visszajön a drachma, beüt az államcsőd, és bezúz egy 20%-os GDP csökkenés, akkor majd a fidesz veszti el minden esélyét arra, hogy 2018-ban nyerhessen?

Sexual Harassment Panda 2015.07.06. 00:40:57

@F.M.J.: tehàt ha a ballibek elveszìtik az esèlyt, az nem ugyanaz h a fidesz nyer?

Gerilgfx 2015.07.06. 02:57:54

@Sexual Harassment Panda: nem, Jobbik nevezetű formáció is létezik, nekik elég jó esélyük van 2018at megnyerni. ezen felül az elméleti lehetőség akár egy új vezető párt megjelenését is lehetővé teszik.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2015.07.06. 07:36:18

@Urfang: Ez ugye szatira volt? A közös pénz előnye a kényelem. Hátránya, hogy nem azonos gazdasági erejű országok esetén ott növekszik a haszon, ahol a nagyobb tőke van. Tehát, ha visszavezetik a drachmát, akkor a külső piac nem tudja olyan egyszerűen leszorítani a belsőt. Ebből az következik, hogy talpraáll lassan a belső gazdaság, és helyreáll az államháztartás. Ezt mutatják a tapasztalatok, ezt mondja a józan ész, és mondják az eretnek közgazdászok, akik "mindig rosszul tudnak mindent", de a végén többnyire nekik lesz igazuk, csak azt nem írja a Népszabadság.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2015.07.06. 07:46:58

@Sexual Harassment Panda: "tehàt ha a ballibek elveszìtik az esèlyt, az nem ugyanaz h a fidesz nyer?"
- Hát persze hogy nem. Lehet úgy is, de nem szükségszerű. Emlékezz egy kicsit! 2010-ben nem magától nyert a Fidesz 2/3-dal, hanem a ballib kormány kritikán alúli ostobasága, impotenciája, arroganciája és demagógiája támogatásával. Vannak még politikai formációk, de amíg gőzerővel gyűlölik a másik oldalt mindegy miért, és a másik véleménye az alapján jó, vagy rossz, hogy melyik politikai oldallal szimpatizál, addig ez nem kerül címlapra. Még követhet el a Fidesz is akkora baromságot, hogy a feltétlen támogatói is elküldjék a holdba, de azok akkor sem fognak a szivárványos hülyegyerekklubra szavazni. Akkor vérmérséklettől függően lesznek Jobbikosok, LMP-sek, vagy PKP-sok. 2018 még messze van!

Sexual Harassment Panda 2015.07.06. 10:16:57

@Gerilgfx: A jobbiknak seélye?Ne vicceljünk már.El tudnák vezetni az országot?Alig hinném.Az eu kilépéssel a gazdaság össze is dőlne.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2015.07.06. 11:03:19

@Sexual Harassment Panda: Az, hogy a mód neked, vagy nekem, akárkinek tetszene-e, vagy sem, még nem teszi kérdésessé, hogy tudná-e? Persze, hogy tudná. Ez nem hit kérdése. Sokkal több szakpolitikai témában van kiérlelt álláspontja, mint amennyiben nincs. Ha a választóknak az ő programjuk lesz vonzó, akkor megszavazzák. Ezt nem itt kell eldönteni.
Az EU-kilépéssel kapcsolatban meg már nem egyszer cáfoltam neked érvekkel alátámasztva, hogy az összedőlés lehetősége csak ballib okoskodás/riogatás/demagógia. A kilépés vámok kiszabását idézné elő, ami nehezítené a kivitelt, de segítené a belső gazdaságot. Eredő: zéro. Viszont azok a dolgok, amiért most is hozzánk jönnek, ezután is nálunk lesz megtalálható, tehát ha kell, eladhatjuk annyiért, amennyiért akarjuk, plusz megnyílnak azok a lehetőségek, amik most az EU-n belüli protekcionista gazdaságpolitika miatt jelentős részben elérhetetlenek. Nem mindegy, hogy ki veszi meg az almát, a húst, vagy akármit? Fizessen és kész. Ezen túl még ott van a bartell lehetősége is. Az EU-ból mit lehet így elérni? Gyártani mi is tudunk, másuk meg nincs, csak termékeik. Másutt viszont van alapanyag, energiahordozó, de most az EU beleszövegel mindenbe. Ha kilépnénk, akkor valóban szuverén állam lehetnénk. Amúg ymeg nem kell kilépni, sokáig már úgy sem bírja, legfeljebb nem kellene megint magunkra venni a végletekig lojális hülye szerepét, mert ez már évszázadokon keresztül bizonyítottan sosem lett meghálálva. Addig kellene szedni a sátorfánkat, amíg emeltfővel megtehetnénk.

Sexual Harassment Panda 2015.07.06. 11:38:54

@F.M.J.: Nyilván a kint dolgozó 600.000ember és családja rendkívül örülne ha haza kellene térniük.És nyilván a német piac elvesztése sem jelentene gondot, hoszen csak évi 6500mrd ft-ról van szó.Értjük.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2015.07.06. 12:15:02

@Sexual Harassment Panda: Én szívesen vitatkozok tények és észérvek alapján bárkivel. Ezért arra kérnélek, hogy rendezd kissé a gondolataidat! Június végén ugyan ezen a blogon a "Harc a jogokért" post alatt még 500.000, az az fél millió magyarért aggódtál egész EU szerte. Ha ennyire szapora nép vagyunk, akkor a férőhely végett kell aggódnunk, nem az elnéptelenedés miatt!!! Esetleg az elmúlt héten újabb 100.000 magyar ment ki?
Eddig sem sikerült a hozzászólásaiddal valami átfogó ismeretanyagról bizonyságot tenned, de ekkora öngólt lőni igazán kimagasló teljesítmény. Már javasoltam korábban a TV kikapcsolását, és a tényeken alapuló összefüggések keresését. Attól, hogy emeled a feltételezhető létszámot, vagy mantrázod a ballib demagógiákat, még nem lesz a frázisokból valóság.

Megismétlem.: A nálunk dolgoztató nyugati cégek gazdasági érdek alapján vannak nálunk, nem testvéri szeretetből. Ha kilépünk, akkor is itt lesznek, mert ez az érdekük. A termékek jelentős részét nálunk értékesítik, tehát az esetleges védővámok sem lennének különösebb hatással a termelésre, talán ugyan ezen okból több lenne a magyar beszállító, de nem akarok elveszni a részletekben. A német piac egy kisebb része bizonyosan elveszne, de bejönne helyette másik, amit most az EU irányvonalak, meg érdekek miatt nem tudunk kihasználni. A kint dolgozókat nem küldenék haza, mert ha értékes munkát végeznek, akkor ugyan úgy végezhetnék tovább, mint még a módszerváltás előtt, amikor még szó sem volt EU-ról. A törökök sem tagok, Németország mégis tele van török vendégmunkással. Néhánynak haza kell jönnie, és kész. Amikor a testvéri ideiglenesen hazánkban állomásozó szovjet csapatokat kellett etetni, akkor nem vérzett ennyire a baloldal szíve. Az a baj, hogy magyarokat kell etetni, és nem idegeneket, akik a nyelvünket sem ismerik?
Nem tudom feltűnt-e, de nem foglaltam állást atekintetben, hogy magam milyen külpolitikát tartanék helyesnek, csupán egyértelmű tényekről írtam, szándékok megfogalmazása nélkül. Nem attól lesz valami igaz, vagy hamis, hogy ki mondja. Helyes, vagy helytelen nézőpont kérdése, de a tényeken nem érdemes vitázni, csak az abból következő megítélésen.

Sexual Harassment Panda 2015.07.06. 12:17:04

@F.M.J.: Vona Gábor akkor vajon miért nyilatkozott úgy, hogy jelenleg nem tudnának kilépni az euból, mert a magyar gazdaság önállóan életképtelen??
Nem értem.

Gerilgfx 2015.07.06. 12:19:16

@Sexual Harassment Panda:

-miért, a fidesz, vagy az mszp el tudja/tudta vezetni az országot? mi olyat nem tud a jobbik, amit ezek tudnak? már megint micsoda hülyeség ez? attól még, hogy valami neked nem tetszik, még ugyanúgy kormányképes marad. ebben a pillanatban két kormányképes erő van az országban, az egyik a fidesz, a másik a jobbik. tetszik, vagy nem tetszik, ez tény.

-a másik témában az euból való kilépéstől való gazdasági összedőlés hazugságaira már reagáltam.

-a jobbik már amúgysem akar kilépni az euból, meggyőzte őket az eus havi 30 millió forintos fizetésük, hogy ne akarjanak kilépni ebből a csodálatos szervezetből

Sexual Harassment Panda 2015.07.06. 12:20:13

@F.M.J.: Sztem egyoldalú hülyeségeket írsz.
Az, hogy 500.000, vagy 600.000 magyar dolgozik külföldön,pontosan senki sem tudja.
De legalább ebbe sikerült belekötnöd, ez is valami.
Mellesleg Volner miért nyugtatgatta az Audit, és Mercedeszt, hogy nem akarnak azonnal kilépni, ha nem számít az eu tagság?

Gerilgfx 2015.07.06. 12:20:51

@Sexual Harassment Panda: valójában a jobbik gazdaságpolitikája az életképtelen, a fideszéhez hasonlóan. bár talán egy kicsit még a fidesznél is roszabb. (és még mielőtt közölnéd, nincs ellentmondás az előző hozzászólásomban, a fideszhez hasonlóan kormányképesek ezek is)

Sexual Harassment Panda 2015.07.06. 12:22:53

@Gerilgfx: Szerintem nem kormányképes, és max 1 év alatt bedőlnének.
Nos, az eus dooogban havonta mást mondanak, jelenleg ki akarunk lépni, de nem is, mert szóval, izé, azonnal becsődölnénk, és valószínűleg senki nem szavazná meg, de majd esetleg közép, vagy hosszúzávon, de azért a németek nagyon fontosak.
Tehát megy a hazudozás, és elkenés ezerrel.
A jobbik egy neonáci párt, akikkel európában nem fognak szóba állni.

Gerilgfx 2015.07.06. 12:24:15

@Sexual Harassment Panda: igen, én most ott tartok, hogy nem akarnak kilépni, de nem követem a szappanoperájukat már néhány hónapja, mert van fontosabb dolgom is.

Sexual Harassment Panda 2015.07.06. 12:27:34

@Gerilgfx: Szóval egyetértünk, hogy havonta mást mondanak, ugye?
Vona szerint nem tudnának kilépni, mert a magyar gazdaság önállóan életképtelen- ezzel egyidőben volner nyalta az audi seggét-, de közép, vagy hosszútávon el tudja képzelni a kilépést, viszont egy újabb csavar a dologban, a jobbik programjában az van, hogy maradnának egt tagként, mint Norvégia/Svájc.
Úgyhogy ember legyen a talpán aki ezen kiigazodik.

Gerilgfx 2015.07.06. 12:30:08

@Sexual Harassment Panda: én a jobbikkal kapcsolatos konklúziómat néhány hónapja már megfogalmaztam.

gerilgfx.blog.hu/2014/09/14/miert_nem_jobb_a_jobbik

2018-at kb akkora eséllyel nyerik meg, mint a fidesz. ezen két párton kívül nincs alternatíva sajnos.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2015.07.06. 12:41:05

@Sexual Harassment Panda:
"Az, hogy 500.000, vagy 600.000 magyar dolgozik külföldön,pontosan senki sem tudja.
De legalább ebbe sikerült belekötnöd,"
- Belekötni? Érdekesen közelíted meg a kérdést. Konkrét számokat adsz meg, amit elsőre még komolyan is vehet az ember, mert komolyan veszi a vitapartnerét, majd egy hét alatt mondasz egy ettől lényegesen eltérő számot szintén komolyan, ezek után megsértődsz rajta, hogy valakinek strapabíróbb a memóriája, mint a te blöffgenerátorod. Ha már blöffölsz, legalább írd fel valahová, hogy kinek mikor mit mondtál, mert különben hiteltelenné válsz!

"Szerintem nem kormányképes, és max 1 év alatt bedőlnének."
- Ezt kifejthetnéd bővebben. Mivel többen vitatjuk ezt az álláspontot, nem nevezhetnénk elfogadottnak. Kíváncsi lennék az érveidre.

"Tehát megy a hazudozás, és elkenés ezerrel."
- Nem neked hazudoznak, hanem próbálnak fenntartani egy olyan bizonytalansági állapotot, amiben a valuta elleni spekulánsok nem tudnak kiigazodni. Azt most hagyjuk, hogy milyen sikerrel. Tudni kell, hogy a gazdaságnak a gyenge forint a jó, de ha olyan nyilatkozatokat tesznek, amiből a gyengítés előre látható, annak a hasznát előre lenyúlják a nagybani ügyeskedők. Gyengíteni viszont kell, mert van még mit javítani az egyensúlyon. Ha kíváncsi vagy egy valuta valódi értékére, akkor ne a banki árfolyamokat nézd, hanem a bigmac-indexet. Ha akkor sem értesz meg semmit, akkor reménytelen vagy. Neked ettől függetlenül semmilyen hatással nincs az életedre, hogy milyen politikai nyilatkozatokat meg cáfolatokat tesznek közzé. Ez politika, meg gazdaságpolitika. A kormánynak nem ezek az igazi hibái. Ezen a téren nagyjából érthető lépéseket tesz.

Sexual Harassment Panda 2015.07.06. 12:43:08

@Gerilgfx: elolvastam, ritka jó írás volt.
Szerintem a joibbiknak nincs esélye nyerni.
A fidesz össze fog játszani a baloldallal, és nagykoalícióban kigolyózzák.

Sexual Harassment Panda 2015.07.06. 12:44:56

@F.M.J.: Tehát akkor te azt állítod, hogy nem eu tagként sokkal jobban járnánk, és a gazdaság szárnyalna?

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2015.07.06. 13:04:35

@Sexual Harassment Panda: Én nem tudok ilyen kétpólusosan gondolkodni. Neked sem kellene. Ezen a pályán sokan játszanak, és sok a kapu is. Az EU-hoz köthető viszony a teljes elutasítástól a teljes jogú (beleértve valutaunio is) sokszintű lehet. Lehet velük kötni kereskedelmi megállapodást (marad a vámmentesség), lehet kötni együttműködésit (munkaerőáramlás), lehet áruforgalmit (tranzit, kereskedelmi lehetőségek), meg még akármit mint külső állam. Lehet belülről újratárgyalni az egész tagsági megállapodást. Hihetetlenül rossz kondíciókat vállalva léptünk be. Ezeket nem akarom vesézni, de tény, hogy a jobboldalon a gazdasági szakik egyértelműen ezt mondják, miközben a baloldaliak meg csak a korábbi állapotokhoz hasonlítgatva tudják bizonygatni, hogy jól jártunk, és nem a lehetőségekhez képest. Ebből az következik, hogy a rossz megállapodás valószínűleg helyes megállapítás. Én azt állítom, hogy a tagságunk jelen formájában nem képviseli Mo. érdekeit. A javítás módja lehet vita tárgya, de én nem politikus vagyok, csak egy gondolkodó. A tényeket akkor is el kell ismerni, és számolni vele, ha nem a szájízünknek megfelelő. A jelenlegi helyzetnél jobb lenne a tagság újratárgyalása is, a kilépés és saját úton járás is. Csak történhetne már valami! Azt nem tudom elfogadni, hogy úgy jó ahogyan van, mert ez a napnál is világosabb hazugság. Most tekintsünk el a bizonyítástól, mert nem tudnám éjjfélig sem leírni az érveimet.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2015.07.06. 13:07:42

@Sexual Harassment Panda: "A fidesz össze fog játszani a baloldallal, és nagykoalícióban kigolyózzák."
- Hogy kivel? Melyikkel a marakodó tucatok közül? Ha még úgy is lenne, mennyit javítana az esélyeiken egy összeborulás? Mint az emeszpén az eszdéesz? Vagy Bajnain Gyurcsány? Gondolom irónia volt.

Sexual Harassment Panda 2015.07.06. 13:28:42

@F.M.J.: Azt értem, de van e arra lehetőség, hogy ugyan kilépjünk az euból, de tagjai maradjunk az egt-bek, mint ahogy a jobbik ezt mondja/mondta?
Miért ne lehetne Fideszkdnp/lmp, fideszkdnp/mszp összefogás a jonnik ellenében??!!
Elég félnivalójuk van a jobbikos elszámoltatástól, ez elég indíték.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2015.07.06. 13:54:02

@Sexual Harassment Panda: "kilépjünk az euból, de tagjai maradjunk az egt-bek"
- Miért, tiltja valami? Az EU amúgy is rendszeresen olyan dolgokat csinál, amik szembe mennek a saját szabályaival. Rendre pontosan azt teszik, amik az ő, vagy a megbízóik érdekeit képviseli. Akkor is, ha jogszerűtlen, vagy első körben bizonyíthatóan törvénytelen. Megmagyarázzák.

"Miért ne lehetne Fideszkdnp/lmp, fideszkdnp/mszp összefogás a jonnik ellenében??!!"
- Azért, mert bár szeretnék rásütni a Fideszesekre sz ostoba jelzőt, de részint nem azok, részint a választóik között van valóban ostoba, de van olyan szavazója, akik jobb híján támogatja, meg olyan is, aki azért, mert az említettekkel szembemennek. Na ezek közül csak az igazán hülyék adnának rájuk szavazatot. Ezt tudják. Mivel tudják, így nem hülyék, és mivel nem hülyék, így nem állnak össze a baltörmelékkel. Továbbá, ha bejönne az a hipotézis (amiben én nem hiszek), hogy a Jobbik kormánnyal nem tárgyalnának külföldön, akkor újabb 8-12 évre lehetőséget kapnának, tehát egy jobbik ellenében elvesztett választás megerősítené, ha viszont bejönne(?) a jobbrahaladás, akkor a Fidesznek nem lenne annyira jó, de ez esetben talán nekünk igen.

"Elég félnivalójuk van a jobbikos elszámoltatástól, ez elég indíték."
- Vona cuki-kutyusos előadása óta én már ebben sem vagyok biztos, de ez csak az egyik szempont. A másik, hogy a Fidesz vezérkar nem annyira ostoba, hogy ne támogatná meg törvényekkel a szándékaikat. Elég lehetőségük van rá, hogy még a visszaélések is törvényesek legyenek, tehát büntethetetlenek. Gyalogáldozatok mindig vannak, de az meg kit érdekel?

Sexual Harassment Panda 2015.07.06. 14:45:33

@F.M.J.: èrtem.Tehàt, azt mondod, ha a jobbik mèg egy kicsit "cukisodik", előfordulhat hogy igenis szòbaàllnak velük, ès sikeresen ùjratàrgyalhatnak bizonyos feltèteleket?
(Vona pàr hònapja azzal jött elő, hogy Nèmetorszàg fobtos stratègiai partner, ès szeretnèk rendezni a viszonyukat velük ès az usàval is)

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2015.07.06. 15:07:19

@Sexual Harassment Panda: "ha a jobbik mèg egy kicsit "cukisodik", előfordulhat hogy igenis szòbaàllnak velük, ès sikeresen ùjratàrgyalhatnak bizonyos feltèteleket?"
- Az is előfordulhat, de nem kifejezetten erre akartam utalni. A nyugat valójában egy érdekvezérelt hatalomkoncentrátum, kirakati műbalhékkal, meg bazári majmokkal. Ha Vona ezzel tisztában van, akkor egyáltalán nem tudható, hogy mi vezérli, hiszen ismeri a szabályokat, amiből a legelső és legfontosabb, hogy sose játsz nyílt lapokkal. Ha nem ismeri, akkor laza ujjgyakorlat lesz a gyakorlott rókáknak, bár ennél sokkal okosabb.
Én arra gondoltam, hogy pl. No. pragmatikus hatalom, és a következetes nyíltságát csak a kötelező alázatosság takarja, ami szükséges, hogy Izrael miatt ne kerüljön összetűzésbe az USA-val. A háttérben azonban kicsit sem érdeklik őket a politikai bohócok lózunghadjáratai. Ha gyümölcsöző az együttműködés, akkor van üzlet Vonával, vagy anélkül, ha nem az, akkor nincs. Ennyire egyszerű. A van EU, nincs EU, kinn vagyunk, benn vagyunk kérdés csak másodlagos téma.

Sexual Harassment Panda 2015.07.06. 15:13:56

@F.M.J.: èrtem, de megfoghatatlan dolgokat ìrsz.
Ha Vona szembemegy a "nyugattal", akkor nagyon nehèz dolga lesz, ha meg kiegyezik velük, akkor annak a jobbiknak a nevèn kìvül mi lesz a közös pontja az eredeti jobbikkal?
Abba màr bele sem kezsek, hogy ezek a folyamatok nem 1èv alatt mennek vègbe, egy esetleges jobbik-kormàny 1 ciklus alatt nem sok mindent tudna tenni, ami feltètelek ùjratàrgyalàsàt, vagy kilèpèst jelenti.

Gerilgfx 2015.07.06. 15:15:04

@F.M.J.: izrael miatt, az usával. hát, elavultak az információid. az usa engedélyezte az iráni urándúsítást, ezen felül kárpótlásképp épp dúsított uránt készül szálítani iránnak, és 4 atomreaktorra szeretnének szerződést kötni.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2015.07.06. 16:28:03

@Gerilgfx: Erről olvastam valahol, de nem volt időm (szerencsére) utánna járni. Nem igazán volt hihető a dolog. Nem mintha nem tudnék elképzelni olyan folyamatokat, amiknek ez a vége, de mondjuk a trendekkel nem egyezik. Köszönöm az infót.
Ki tudja, mit kaptak a yankee-k a támogatásért, vagy mibe kerül később.

@Sexual Harassment Panda: "ha meg kiegyezik velük, akkor annak a jobbiknak a nevèn kìvül mi lesz a közös pontja az eredeti jobbikkal?"
- Hát ez az. Ezért nem az a kérdés, hogy tud-e kormányozni a jobbik, hanem az, hogy mihez kezd a lehetőséggel?

"egy esetleges jobbik-kormàny 1 ciklus alatt nem sok mindent tudna tenni, ami feltètelek ùjratàrgyalàsàt, vagy kilèpèst jelenti."
- Kilépni gyorsan tudna, tárgyalni nehezebb, de nagyobb lenne a nemzetközi hozadéka még kilépés esetén is, hiszen legalább megpróbáltuk.

Gerilgfx 2015.07.06. 17:35:05

@F.M.J.: ez azért van, mert irán tele van ásványkincsekkel, plusz csak ők tudnak ellentartani a régióban az isisnek. úgyhogy mostmár ott tartanak, hogy az urándúsítócentrifugákat is megtartják, és még pluszban dúsított uránt is kapni fognak, és az embargókat is nagyrészt eltörölte már az usa velük szemben (vagy lehet, hogy már mindet, nem tudom).

izrael pedig válaszul leállította a hadieszközei értékesítését ukrajnának.

szóval a világpolitika elég képlékeny, 1-1 év alatt elég komoly változásokon megy át.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2015.07.06. 18:27:48

@Gerilgfx: Ennyit az emberséges megfontolásokról, az emberi jogokról, stb. Gondolom addig fog tartani a nagy kibékülés, amíg az ISIS meg nem szűnik. Azt már nem is feltételezem, hogy az USA-nak lelkiismeretfurdalása lenne az ISIS létrehozatala miatt. Nem illene a stílusukhoz.

Gerilgfx 2015.07.07. 02:21:02

@F.M.J.: nem úgy tűnik, hogy az isis meg akarna szűnni. ha tovább tudják szilárdítani a hatalmukat, akkor az isis országgá válik. a közigazgatást már elkezték kiépíteni, úgymint erőművek, villamoshálózat, iskolák, gyárak, kórházak, orvosi rendelők, hivatalok, bíróságok, rendőrségek. elvileg a saját pénzüket is elkezdték már kibocsájtani, a területükön élő emberek legnagyobb örömére, akiknek ezek a szolgáltatások mindeddig hiányoztak a mindennapjaikból.

a legvalószínűbb végkimenetele a konfliktusnak egy kézfogásos, mosolygós patt.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2015.07.07. 05:48:49

@Gerilgfx: Ez egy nagyon messzevezető téma, és ma nem érek rá megvitatni, de holnap sem lesz sok időm, talán máskor.
Általánosságban talán annyit, hogy ha valakinek, akár egy egész társadalomnak van már féltenivalója, akkor emelkedika retorikája. Na nem az égbe (lsd: USA, EU), de már jobban megnézi, mit tesz és mit mond. Akár lesz az ISIS-ből ország, akár nem, számomra legalább az alapító generáció kihalásáig nem lesz szalonképes a mészárlások, meg műkincsrombolások miatt. Túl azon, hogy emberhez méltatlan tevékenység, a Korán sem ír elő semi ilyesmit, tehát a puszta tény, hogy arra hivatkoznak, már eleve visszatetsző. Pont olyan az egész szervezet, mint amilyen a világ Fraknenstein államának (USA) többi megalkotott szörnyszülötte.
Én általában eretnek nézeteket szoktam vallani. Nem dacból, hanem mert a józan ész más következtetésekhez vezet, mint a feltálalt okosság. Ebben az esetben viszont ha más megfontolásokból is, de nem tudok kicsit sem azonosulni az ISIS célkitűzéseivel. Ha még nem olvastad volna ezt az írásomat, bár nem ez az elsődleges témája, dióhéjban bennevannak a nézeteim az arab világgal kapcsolatban: magan-galaxis.blog.hu/2015/01/09/charlie_hebdo_261

Sexual Harassment Panda 2015.07.08. 16:58:16

@F.M.J.: engem sokkal jobban meglepett Vona kijelentèse:a jobbik uniòpàrti!szt hittem rosszul hallok.DD..
Mi lesz mèg itt?

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2015.07.08. 19:15:40

@Sexual Harassment Panda: "Mi lesz mèg itt?"
- Sokféle előzmény vezethet idáig, mint ahogyan a jelenlegi helyzetből is sokminden alakulhat. Eőször is nem szabad beleveszni a részletekbe. Másodszor, figyelni kell a dolgok alakulásának eredőjét. Abból valamiféle fejlődési út kikövetkeztethető. Harmadszor, a változás irányvonalából érdemes prognosztizálni a jövő eseményeit a különféle lehetséges szituációk felvetésével. Negyedszer, utólag össze kell vetni a prognózisokat a történtekkel.
Minél többször találod el a bekövetkező történéseket, annál jobban megérted a dolgok működését. Kb ennyi. Van néhány ötletem, hogy mi történhet, de azok egy része annyira abszurd, hogy csak meddő vita lenne belőle. Van viszont egy csomó borítékolhatónak tekintett lehetőség, ami meglátásom szerint képtelen marhaság. Régen azt mondtam a fanatikus jobbikosoknak, hogy mihelyt elérhető közelségbe kerül esetleg a kormányrúd,, Pálfordulás lesz a retorikában, hogy megágyazzanak a szükséges elfogadottságnak. Nem olyan furcsa ami történik, csak nem illik a skatulyagondolkodók képletébe.

Sexual Harassment Panda 2015.07.08. 21:36:40

@F.M.J.: Értem mit mondasz, de gyakorlatilag a jobbik a szemünk előtt alakul át, és 2018-ra a nevén kívül semmi más nem fog emlékeztetni rá.
Kizárt dolognak tartom h ne szakadjanak szét.
Nekem már az gyanús volt, hogy tavaly Vona kitalálta a nyugati nyitást, és h a németek milyen fontosak.Aztán idén februárban Volner és Vona nyalta a német autógyártók seggét, és szó simcs eu kilépésről.
Tegnap meg a "jobbik eu párti".
Gyakorlatilag a mondandójukat hozzáigazítják a társadalmi igényekhez, 2018ra egy fidesz 2.0 lesznek, semmi több.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2015.07.08. 22:17:54

@Sexual Harassment Panda: Jó kérdés, hogy átalakul, vagy csak lehull az álca.
Akkor kezdtek a sajtóban cikkek témájává válni, amikor az első Orbán kormány megbukott. Azután voltak mindenféle kisebb szövegpárbajok, de semmi különös. Egy interjúban később Vona úgy nyilatkozott, hogy a Fidesz támogatására jöttek létre, de már átlát a szitán. Utána jött a "politikus bűnözés" szöveg. Közben OV visszakerült a hatalomba, Vona Pedig ostorozta az MSZP-vel együtt. Akkor gyűjtötte be a radikális kozzumidiótákat. Ezzel párhuzamosan volt egy másik retorikája is, csak sokkal halkabban. Az az értelmiségnek szólt. Ha hangsúlyosabb, akkor elhessegeti a szűkagyú radikális tömeget, mert azok nem értik a szofisztikált beszédet. Összességében ők maguk értelmesek, de a táboruk túlnyomó része nem túl felvilágosult. Amikor már elég nagyok lettek, és a belpolitikai helyzet, meg a közvéleménykutatási adatok jelentős tényezőként rajzolták fel, kezdte felvenni a diplomatikus stílust. Ebből két dolog következik. Pontosan tudják, hogy a fokoslengetés nem társalgási műfaj, politikai naggyűlésen lehet dekorációs panel, de nem szalonképes. Másik pedig az általad is emlegetett átváltozás, ami szerintem inkább visszaváltozás, de ez is csupán egy lehetőség. Majd kiderül, szerintem fél, legfeljebb egy éven belül. Legkésőbb akkorra be kell rendezniük a politikai kirakatukat, mert ellentmondásosan nem lehet választásokat nyerni. Az lesz a nyerő, ahonnan több szavazat érkezhet. Persze ők is mellényúlhatnak, de ez egy ilyen műfaj.

Sexual Harassment Panda 2015.07.08. 22:30:35

@F.M.J.: Aha!Szóval azt mondod, hogy inkább visszaváltoznak.Érdekes.
Erre nem gondoltam.
De szerintem a jobbik zsákutca.Nem fog sikerülni az áttörés, és az sem igaz h ők már néppárt, ez csak egy demagóg duma.
A fidesz még most is sokkal erősebb, és igazi esélye a győzelemre 2018ban a fidesznek van.
Nem hinném h tovább fognak zuhanni, sőt, ahogy elnézem, már inkább erősödnek is.
A jobbik sztem a csúcson van most, ennél jelentősebb erőt nem fognak képviselni, a fidesz meg még bőven erősödni fog, kivéve ha valami nagy, váratlan dolog nem történik.

Sexual Harassment Panda 2015.07.08. 22:33:16

@F.M.J.: "Majd kiderül, szerintem fél, legfeljebb egy éven belül. Legkésőbb akkorra be kell rendezniük a politikai kirakatukat, mert ellentmondásosan nem lehet választásokat nyerni"
ezt úgy értsem, hogy addigra ki kell derülni melyik irányvonalat viszik tovább, náculnak, vagy néppártosodnak?
Ez kemény dió, mert ha néppártosodnak, a náci tagság fog lelépni, ha visszanáculnak, akkor meg a normálisabb fele.
Erre céloztam akkor, amikor azt mondtam hogy a jobbik nem fog tudni áttörni, 1 fenékkel 2 lovat nem lehet.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2015.07.08. 22:53:34

@Sexual Harassment Panda: "De szerintem a jobbik zsákutca.Nem fog sikerülni az áttörés"
- Nem is biztos, hogy van ilyen szándék a háttérben. Lehet, hogy az egész Jobbik csupán egy védőpajzs. Azért kell, hogy legyen egy politikai formáció, amelyikre lehet mutogatni, hogy ők a szélsőségesek, nem a kormány. Ugyanis az EU-ban minden jobboldali kormány előbb-utóbb valakitől megkapja a "náci" bélyeget, amikor nem liberális elvek szerint hoz meg egy döntést. Nem kell lebecsülni OV-t. Az az ember a maga posztján egy zseni, csak nem egyeznek a céljai a választók jelentős részének céljaival. Ettől még jól bánik a lehetőségekkel. Én abban sem vagyok biztos, hogy a két időközi választást nem azért veszítették el, hogy elhárítsák a "Fidesz mindenképp győz" mítoszát. Jelentősége nem igazán volt. Minden komoly 2/3-os törvényt meghoztak már.

"az sem igaz h ők már néppárt, ez csak egy demagóg duma."
- Egyetértünk abban, hogy nem néppárt, de a duma nem demagóg, nagyon is konstruktív, ha feltételezzük, hogy a Jobbik háttércélja szerint pajzs szerepet tölt be. Gond volna, ha véletlenül tényleg nyerne. Erre jó a hülye duma, csökken tőle a támogatottság.

"Nem hinném h tovább fognak zuhanni, sőt, ahogy elnézem, már inkább erősödnek is."
- Visszautalnék az első bekezdésre. Fel kell tételezni, hogy nem is zuhantak, csupán a ciklus olyan szakaszában vannak, amikor lehet kísérletezni azon, hogy meddig megy el a társadalom tűrőképessége. Most nincs jelentősége a közvélemény-adatoknak. Kitapogatják, hogy hol vannak a korlátok, és mire eljön az idő, pontosabban fogják ismerni a pályát, mint akárki más.

Amiket fenntebb írtam, az nem a személyes véleményem, mielőtt megpróbálnál meggyőzni a helytelenségéről, csupán szerettem volna megvilágítani bizonyos lehetséges összefüggéseket, amik vagy úgy vannak, vagy nem, de semmiképp sem kizárhatóak.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2015.07.08. 22:57:17

@Sexual Harassment Panda: "ezt úgy értsem, hogy addigra ki kell derülni melyik irányvonalat viszik tovább, náculnak, vagy néppártosodnak?"
- Pontosan így értettem.

"ha néppártosodnak, a náci tagság fog lelépni, ha visszanáculnak, akkor meg a normálisabb fele."
- Ebben sincs vita. Szerintem a számok fognak dönteni, bár talán lesz még benne ideológiai meggyőződés is, csak nem lesz fő irányvonal.

Sexual Harassment Panda 2015.07.09. 08:22:45

@F.M.J.: ès most mondok valami durvàt, de ne röhögj.
A jobbik nem is akar kormànytalakìtani, a feladatuk hogy a fidesz szekerèt toljàk, ès gyakorlatilag összejàtszanak.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2015.07.09. 11:01:47

@Sexual Harassment Panda: Valami ilyesmit vázoltam én is, mint lehetőséget, nem?
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása