magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

2015. december 17. 13:13 - bircaman szerkesztő maxval

Telefon Ákos

Sosem szerettem Ákost. Ez a stílus idegesít. Az úgynevezett mély mondanivalós énekes-dalszerzős kategória idegen számomra, nekem ez giccs. Az egyetlen viszonylat, melyben elviselem ezt az a latin-amerikai, de ott se ez a kedvencem.

Most viszont szimpatikus lett Ákos, mert ki merte mondani a saját álláspontját, bátran, a nap erőseivel szemben. Ezért le a kalappal. Hozzáteszem: szerintem eltúlozta a mondandóját, nem is tudok vele egyetérteni ebben az alakban.

Az meg, hogy a Magyar Telekom szerződést bontott vele, az teljesen lényegtelen. Jól ismerem a nagy cégek politikáját ilyen ügyekben. A nagy cég egyetlen szempontja ilyen ügyekben az üzletmenet elősegítése. Ehhez a legbiztosabb a nap erőseihez, konkrét esetben a liberális véleménydiktátorokhoz igazodni, ebben van ugyanis a legkisebb veszély.

Tévednek mind a liberók, mind a fideszesek, hogy azt gondolják, a Magyar Telekom valamiféle eszmei-ideológiai alapon döntött. Nem igaz. A cégvezetőség egyszerűen kiszámolta: potenciálisan nagyobb kárt tud okozna a cégnek a hiszteroliberálisok bojkottja, mint a jóval gyengébb fideszes Ákos-rajongók neheztelése. Ennyi az egész.

A megoldásra ismét Antall híres mondása ad kulcsot: fideszes Ákos-rajongók, legyetek szívesek fontosabb tényező lenni a hiszteroliberálisoknál, s akkor legközelebb az óriásszponzor is a ti érdekeiteket fogja előnyben részesíteni.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr518179454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása