magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

2016. február 13. 09:09 - BircaHang Média

A pedagógusfegyver

A ballibek kibiztosították a pedagógusfegyvert, de ez fordítva sült el, s most halálgágognak.

Láttuk ugyanezt már az internetadónál, s már unalmas kissé a ballibek határhatalan hatalomvágya.

Igazuk van a tüntetőknek? Pár dologban igen, pár dologban meg nem.

A probléma gyökere azonban a rendszerben van. Lehet átcsoportosítani pénzeket az egyik szektorból a másikba, ez meg is oldaná valamelyest a problémákat ideiglenesen, de az alapkérdés akkor is az marad, hogy amíg a nyugat kiszivattyúzhatja kozmikus sebességgel, addig nem lesz sosem valódi megoldás.

Mi történne, ha esetleg bukna Orbán, s helyére ballibek jönnének? Ki lenne nevezve a háttérhatalom által Gyurcsány, Bajnai vagy valamelyik más oligarcha-csicskás gyászhuszár, s a magyar kormány meggyorsítaná a magyar pénzek kiáramlását az országból. Ennyi az egész, erről szól minden.

A nyugatnak jelenleg minden fillérre szüksége van, mert vesztésre áll a nemzetközi porondon. Ez a mögöttes ok minden olyan esemény mögött, ami a nyugat uszítására zajlik. Ahogy a rendszerváltozás idején kihasználta a nyugat a kisemberek vágyát  a változásra, úgy most is ezt próbálja tenni minden egyes tüntetéssel.

Címkék: ballib
7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr28386062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CsipkeRózsa 2016.02.13. 14:58:15

Szerintem, a pedagógusok többsége nem ballibes, ezt láthattuk a szocik kormányzása idején, amikor a tüntetésükre még a gyerekeiket is elvitték. Most az oktatás színvonalát már annyira lesüllyesztette az új oktatási rendszer, hogy besokalltak a pedagógusok, tanárok egyaránt. Nem ballibes uszításra vonulnak ki.

A nyugat nem tehet arról, hogy a pénzeket hogyan osztja el a mi kormányunk(Orbán), nem az szja-t kell csökkentetni, nem az elit társaság gazdagodását kell tovább fokozni, hanem az oktatás, egészségügy, ellátását növelni. Olyan intézkedéseket kell hozni, hogy a szegénység csökkenjen, a szegényebb réteg is emberhez méltó életet élhessen.

2016.02.14. 08:40:29

@CsipkeRózsa: "a pedagógusok többsége nem ballibes, ezt láthattuk a szocik kormányzása idején, amikor a tüntetésükre még a gyerekeiket is elvitték" - valóban, a pedagógusok nem jobbosok vagy balosok, egyszerűen egy erősen szervezhető, érdekeikért együtt sztrájkoló szakma. Mint a taxisok. Egyszerűen jobban akarnak élni.

"nem az szja-t kell csökkentetni, nem az elit társaság gazdagodását kell tovább fokozni" - az SZJA csökkentése, urambocsá eltörlése pont a kisebb jövedelműeknek kedvezne. Az igazi elit nem SZJA köteles bérért dolgozik, hanem mindenféle egyéb címeken szerez jövedelmet. Ami persze nem baj önmagában. Akit a magyar átlagember elitnek kiált ki, az jellemzően a vállalkozó, akik kockáztatnak, munkahelyet teremtenek, vagy a jól képzett munkavállaló réteg, akik elvégeztek egy orvosi, jogi, mérnöki szakot és jól keresnek.

A tanárok azért a nemzetgazdasági átlaghoz képest nem keresnek rosszul. Korábban én is bedőltem a sirámaiknak, de aztán ismerős tanárok fizetését megtudva nem annyira kevés az. Pláne mondjuk egy magyar-történelem tanárnál, aki piaci viszonyok közt éhen halna. Plusz két hónap vakáció évente, csökkenő gyereklétszám. A színvonal jobbára sajnos nagyon alacsony, hiszen az utóbbi 20 évben az ment tanárnak, akit máshova nem vettek volna fel. Főleg a tanító- és tanárképző főiskolákra gondolok itt. Egyetemi szakot nappalin végzett (értsd nem kiegészítő képzéses) tanárok közt azért vannak jók.

2016.02.14. 08:49:25

@CsipkeRózsa: a szegénység csökkentését a kormánytól, államtól várni butaság. Az állam két dolgot tud: megszorítani, ez az állami kiadások csökkentése, ami pont az állami csecsen lógó tanároknak nem tetszene. Az állam kivethet még több adót, hogy a beszedett pénzt szétossza a szegények közt. Ez megint azokat verné fejbe, akik bérből élnek és kiszorítaná a kevés tehetséges munkavállalót külföldre.

Lehetne még stadionépítés, korrupció helyett is szociálpolitikát folytatni, de ez a probléma nem Fidesz specifikus, egyszerűen minden magyar kormány korrupcióra hajlamos. Ezért talán eleve kevesebb pénzt kellene az államra bízni.

A központi bürokratikus hülyeségek elleni tiltakozás érthető persze, KLIK, buta tankönyvek stb.

CsipkeRózsa 2016.02.14. 12:29:39

@karandash: örülök, hogy ilyen részletesen válaszoltál, nagyjából nem értünk egyet.

Nem érzem, hogy a pedagógusok jól szervezhető, az érdekeikért kiálló, sztrájkoló szakma volna. Miért tűrték el, hogy Orbánék ide juttassák az egész oktatást. Miért csak ígérgették a sztrájk lehetőségét?

Szerintem, az SZJA csökkentése inkább a nagy keresetűeknél jelent nagy adócsökkentést is. Miért nem az ÁFA csökkentése vetődött fel? Azzal mindenki, a szegények is jól járnának. Milyen ötlet volt a 27%-ra emelés?

A szegénység csökkentése nagyban függ az kormány intézkedéseitől. Miért a Vajdaságba kell befektetni, 40 milliárdot? Itthon is szükség lenne rá. Ez érinti az itthoni vállalkozásokat is. Miért nem ők kapják a munkahelyteremtéshez, vagy a kedvező kamattámogatási lehetőséget?
Most a stadionok és egyéb látvány-beruházások túlzásáról ne is beszéljünk.

Az állami kiadások csökkentése helyett a korrupciót szorítsa vissza a kormány, hiszen a törvények már állami szintre emelték azt. Más kormányoknál ilyen mérték fel sem merülhetett.

2016.02.14. 13:00:04

@CsipkeRózsa: az ÁFA emelés nyilván brutális állami intézkedés volt, ez tipikus példája annak, hogy gombhoz keresik a kabátot. Ennyi mamelukot kell eltartani az állami szektorban, ennyi havert kell kifizetni, ehhez ennyi pénzt kell behajtani. Tiszta etatista matek. Hogy mondjuk kisebb korrupció, kisebb állam kellene, az fel se merült.

A pedagógus mindig is az egyik legjobban szervezett szakma volt. Erős érdekérvényesítő képességgel. Nem is keresnek ma már rosszul, most is a bürokratikus hülyeségekkel van főleg bajuk.

Vajdaságba bevitt pénz az úgy fog ott eltűnni, hogy öröm lesz nézni. Az ottani viszonyok messze korruptabbak, mint a magyarországiak. Eleve Szerbia most rengeteg uniós pénzt kap a fejlesztésekre, mert végre együttműködik az EU-val és ez hatalmas európai presztizsgyőzelem a sok kudarc után, de persze azt a támogatást is szétlopják, Szerbia már csak ilyen. Mindenesetre a nagyar kormánynak valóban nem oda kellene pumpálni a pénzt.

CsipkeRózsa 2016.02.14. 13:41:38

@karandash: végül, sok mindenben egyetértünk.

(Most már csak azt nem értem, hogy miért vagyok én olyan sok helyen besárgulva.)
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása