magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

2016. február 27. 09:09 - BircaHang Média

Lesz-e népszavazás?

Nem lesz. Valójában senkinek se érdeke.

Mindenkinek csak felesleges kockázat lenne egy esetleges népszavazás.

ref

Pedig látszólag mind a két téma nyerő: az emberek többsége nem akar iszlamista bevándorlást és szeretne hétvégén is vásárolni.

A fideszes migrációs népszavazáson biztos ugyan a Fidesz győzelme, de a részvételi arány túl kicsi lehet, ami így mégis romboló hatású lehet a Fideszre. Ezért nem érdeke a Fidesznek egy ilyen népszavazás tényleges megtartása. A lényeg: a téma lebegtetése.

A boltbezárós ballib népszavazás esete nagyon  hasonló. A téma keveseket érdekel komolyan – sokkal kevesebbeket, mint a migrációs ügy -, a részvétel nem lesz nagy rajta, ami katasztrófa lenne a ballibek számára, hiszen ismét megmutatná minimális mozgósítási képességüket. A ballibek érdeke a témát folyamatosan lebegtetni, ez hozza a legnagyobb politikai hasznot.

Most úgy tűnik, a Fidesz igyekszik provokálni a ballibeket, hogy bele tudjanak esni a csapdába: azaz látszólag gátolni fogja az ügyet, megadva a lehetőséget a ballibek, hogy “nyerjenek”, azaz LEGYEN népszavazás. Ezek után a ballibek nem fogják tudni tovább lebegtetni az egészet, kénytelenek lesznek ténylegesen elkezdeni szervezni a szavazást.

Jóslatom: a ballibek direkt rossz aláírásokat fognak benyújtani majd, hogy aztán a választási bizottság megállapíthassa: nincs meg a szükséges számú aláírás. Ezek után majd azt lehet mondani “a Fidesz kitalált formai okokból megakadályozta a szavazást”. Mert az, hogy a ballibek sosem csinálják meg az egészet a valóságban, az halálbiztos. Ennyire nem buták.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr258422984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lattimer 2016.02.27. 12:11:12

„Ennyire nem buták.”

Én ebben nem vagyok annyira biztos.

CsipkeRózsa 2016.02.29. 12:16:36

Ma már egy lépéssel előbbre vagyunk. Lesz, vagy nem lesz?

CsipkeRózsa 2016.03.01. 13:53:11

A mai álláspont szerint nem lesz.
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása