magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

2016. március 28. 07:07 - BircaHang Média

Nem értik

A ballib agytröszt képtelen megérteni, mi az oka a Fidesz hatalmas népszerűségének.

Valós elemzés helyett álmagyarázatokkal jönnek elő. Lásd: a Fidesz megvett egy réteget, a többi szavazó pedig vallásos hittel fideszes.

Aztán vannak a vicces elemek is, melyek "kiszámolják", hogy a többség az országban ellenzéki, mert pl. csak a szavazásra jogosultak 27 %-a szavazott a Fideszre, azaz az ország 73 %-a ellenzéki. (Ez persze demagóg számítás, ily módon számolva az eddigi összes magyar kormány illegitím volt.) Be is írtam régebben egy ballib fórumra:

a ballibek a szavazásra jogosultak 16 %-ának támogatásával a hátuk mögött azt állítják, ők legitímebbek, mint a szavazásra jogosultak 27 %-ának támogatását bíró Fidesz - vicces...

választ persze sosem kaptam erre a hozzászólásra.

Mi a valóság?

Orbán szinte mindent megtehet, míg az ellenfelei a nyugatnyaló ballibák. Ez az igazság. Ki az ideális politikai ellenfél bárki számára? Az, aki egy biztos rosszat kínál alternatívaként, Így nyugodtan alhat az illető politikus, hiszen ellenfele előre megnyer neki és helyette minden csatát.

A Fidesz NEM a keménymagja miatt nyer választást, hanem a pártfüggetlen többség miatt, akik a Fideszt tekintik a kisebbik rossznak a ballibekhez képest. A keménymag sosem volt senkinek se elég. A ballibek sem nyertek volna sose választást, ha csak a keménymagjuk szavazott volna rájuk. Ha csak a fideszes keménymag szavazna a Fidesz, ma a Fidesz egy kicsi ellenzéki párt lenne.

Címkék: orbán fidesz ballib
6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr448529192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sexual Harassment Panda 2016.03.28. 09:41:29

Miért felejted ki a jobbikot az elemzèsedből?
Mik az ő esèlyeik?

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.03.28. 09:59:16

@Sexual Harassment Panda:

A Jobbik jelentéktelen erő, nem képez külön irányzatot.

Sexual Harassment Panda 2016.03.28. 10:00:04

@BircaHang Média: szòval szted nem ők fognak kormànyvàltani?

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.03.28. 10:09:58

@Sexual Harassment Panda:

Csak akkor, ha koalícióra lépnek a mostani ballibek egy részével. Egy MSZP-Jobbik koalíció pl. nem zárható ki.

Sexual Harassment Panda 2016.03.28. 10:50:48

@BircaHang Média: ès erre van reàlis esèly?
A nyugati háttèrhatalom kiegyezik a jobbikkal?
Sztem ez a jobbik kiüresedèsèhez, illetve eljelentèktelenèdèsèhez vezetne.

CsipkeRózsa 2016.03.28. 13:40:47

Szerintem, a ballibek nem úgy hangsúlyozták, hogy a szavazásra jogosultak 16 %-ának támogatásával a hátuk mögött ők legitímebbek, csak azt mondták, hogy a Fidesz-re nem szavazott az szavazók 73 %-a.A Fidesz pedig valóban úgy viselkedik, mint ha az egész ország az övé volna.
Persze, ha rájuk szavazott volna 55 %, akkor is figyelembe kellene vennie az ellenzék, és az őt nem támogatók érdekeit, véleményét.
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása