magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

2016. május 30. 07:07 - BircaHang Média szerkesztősége

A GDP esése

A napokban az Index főoldalán megjelent egy erősen manipulatív térkép a régió életszínvonaláról.

Lássuk most a valóságot!

Én pártfüggetlen vagyok, azaz velem nem fogja tudni senki se megetetni se a fideszes, se a ballib kamut. Minden GDP-esés a Fidesz alatt ballib kamuzáshoz vezet, mint ahogy ez fordítva is volt a ballib kormány alatt. De egyik se igaz!

Ez a leszakadás, azaz Magyarország leszakadása a régión belül az ezredforduló óta tart, azóta 8 évig a ballibek, 7 évig meg a Fidesz kormányzott. S kapaszkodjon meg mindenki: se a ballib, se a fideszes kormányzás alatt nem volt egyértelmű fejlődés vagy zuhanás. Ami van az ezredforduló óta, az gyakorlatilag lassú stagnálás, s közben ugyanez a helyzet a egész régióban.

Tudod mi történt? Magyarország a 90-es években erősen kiemelkedett, ezzel került az elsők közé, majd ez az előny lassan elpárolgott, s visszaállt a természetes helyzet: Magyarország a II. vh. előtt is kicsivel szegényebb volt, mint az akkori Csehszlovákia, Legyelország és a 3 balti állam.

Ennyi az egész. Az a tény pedig, hogy nincs komoly fejlődés se a ballibek, se a Fidesz alatt egyetlen dolgot jelent: az egész FÜGGETLEN a magyar kormányzattól. Az okok külsők, elsősorban a hatalmas méretű profitkiporszívózás az országból a brüsszeliták által.

A Fidesz most pedzegeti már ezt az okot, de eszközük nekik sincs a folyamat megállítására. Az ugyanis, hogy felvonulunk délután a brüsszeli megszállás ellen sajnos nullát változtat a helyzeten. Ide évek munkája kell, komoly építkezés, de a jelenlegi geopolitikai helyzet Orbán ellen hat: senki sem fogja neki megengedni, hogy komolyan harcoljon. Mert egy dolog az ország megszabadítása a buziktól és más ballib perverzióktól, a szellemi építkezés, a keleti kapcsolatok építése, valamint a keményebb kiállás a nemzetközi porondon – mindezt a háttérhatalom morogva, de eltűri, de ha Orbán rászánja magát keményebb lépésekre, másnap bombázva lesz Budapest.

Úgy tűnik, ezt Orbán is érti, ezért is összpontosít manapság leginkább a brüsszeliták közti érdekellentétek kihasználására és a geopolitikai szituáció rombolására. De lesz-e siker, nem tudom.

Orbán nyilvánvalóan kénytelen lesz érezhető eredményeket is felmutatni, mert ellenkező esetben meg fog bukni. Az “a ballibek rossszabbak nálam” érv 2018-ban még működni fog, de 2022-ben már nem. Az emberek érezni is akarják a helyzet javulását, nem elég a tudat, hogy Orbán bátran harcol. S Orbán nem lesz képes érezhető eredményeket produkálni. Ezért is fontos addigra kialakítani olyan Orbán elleni ellenzéket, mely nem ballib irányultságú. Ez az ország érdeke. Ha ismét Soros csicskásai veszik át a hatalmat 2022-ben, az tragédia lenne.

Orbán helyzete hasonló most Horthyéhoz. Horthy is ezt próbálta: valahogy szabadulni a nemzetközi háttérhatalomtól, mely akkor leginkább Hitlert jelentette Magyarország számára. De Horthy elbukta a harcot. Orbán profibb Horthynál, ez tény, s persze előtte van a történelmi tapasztalat is.

Szóval hatalmas a harc, s borotvaélen táncolunk, miközben a profit- és hataloméhes hiénák üvöltve várják mikor lépünk félre.

S most lássunk egy korrekt térképet a kelet-európai országok életszínvonaláról!

kltsznke

sárga: mélyszegény (a világátlag harmada vagy alatta)

narancssárga: nagyon szegény (a világátlag fele körül)

világoszöld: szegény (a világátlag háromnegyede körül)

sötétzöld: átlagos (a világátlag körül)

rózsaszín: szerényen gazdag (a világátlag másfele körül)

piros: gazdag (a világátlag kétszerese körül)

Címkék: politika gdp
7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr548756544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sexual Harassment Panda 2016.05.30. 09:05:55

Nem értem a jobbikot miért hagyod mindig figyelmen kívül.
Ők nem hozhatnának változást?

2016.06.03. 04:07:28

"Orbán helyzete hasonló most Horthyéhoz. Horthy is ezt próbálta: valahogy szabadulni a nemzetközi háttérhatalomtól, mely akkor leginkább Hitlert jelentette Magyarország számára." - Hitler nem a háttérhatalom volt, Hitler egy zsarnok volt, aki anélkül nem kerülhetett volna hatalomra, hogy fentről rábólintsanak és alátolják a pénzt, propagandát. Aztán amikor megmelegedett Hitler alatt a bársonyszék, akkor függetlenedni próbált a háttérhatalomtól, sőt, ellene is fordult, de egy dilettáns volt katonai parancsnokként és a diplomáciában is, ez lett a veszte.
Horthy meg semmit se látott át, ő a háttérhatalom bábjának, Hitlernek a bábja volt. Próbált ügyeskedni valamit a magyarság érdekében, közben a saját maga által kreált uralkodó osztály hatalmát fenntartani, de a törtenelem elsöpörte.

A háttérhatalom az volt, ami sodorta a kontinenst az újabb háború felé. A ugyanaz a háttérhatalom állt az oroszországi forradalom és a későbbi náci fordulat mögött is.

"Orbán nyilvánvalóan kénytelen lesz érezhető eredményeket is felmutatni, mert ellenkező esetben meg fog bukni." - Orbán akkor fog bukni, ha a történelem elsöpri. Mert ugyanúgy kiépített egy nemzeti oligarcha-arisztokrata réteget, mint Horthy és adminisztratív eszközökkel bebiztosította a hatalmát.
Ha jön egy egész világot megrengető gazdagsági válság, amit az orbánista rezsim nem tud már kezelni, vagy egy nagy európai háború, vagy egy külföldi intervenció, akkor lehet, hogy bukik Orbán. Egyébként élete végéig hatalomban maradhat vagy amíg meg nem unja.
Egy lehetőség még a Orbán bukására az EU felbomlása vagy legalábbis az EU-s pénzek elapadása.

Orbán annyira szabadságharcol csak, hogy az EU-s pénzcsapokat azért ne zárják el, az EU-s milliárdok haverok közti szétosztása tartják életben a rendszerét. Az EU-s szabad munkavállalás pedig segít neki távoltartani az elégedetlen tömegeket a politikától. Aki elégedetlen és van egy kis esze, az külföldre megy és hátra se néz.

"Az emberek érezni is akarják a helyzet javulását, nem elég a tudat, hogy Orbán bátran harcol. S Orbán nem lesz képes érezhető eredményeket produkálni." - Orbán 1998-2002 között még akart valamit építeni, a lopás még másodrendű volt. Volt valami polgári társadalom vízió, általános társadalami jólétre törekvés.
Aztán 2002-ben jött a pofon és ebből tanultak a Fidesznél. Ma már elsődleges a lopás és a hatalom bebástyázása, mert nem akarnak még egy 2002-es fiaskót. A víziók eltűntek, a rendszer a közpénzek ellopására lett átalakítva. És mindenkit függővé tettek a rendszertől: államigazgatás, oktatási intézmények vezetői, egészségügy, az uniós pénzekből részesülő pártközeli vállalkozók, a közmunkás jobbágyok mind ebből a rendszerből élnek. A közmunkások rosszul élnek, de függésben vannak.

A Fidesz-rendszer ma már egy hatalmi konglomerátum, nem csak egy politikai párt, hanem az élet minden területét behálózza és mindenhol függésben lévő személyeket tett pozícióba és mindenhonnan visszacsorgatott bevételekből nő egyre nagyobbra. Egy hatalmas piramisjáték. Oktatás, egészségügy, földek, dohánykereskedés, közmunka, sportszervezetek, kamarák...

Orbán bátor harca álca, ő nem azért harcol, hogy a magyarok jólétben éljenek, hanem azért, hogy a külföld ne szólhasson bele, hogy mit lop el. Nem csak a külföld ellen harcol, hanem saját lakossága ellen is, a nyilvánosság ellen.

Én sokáig azt gondoltam, hogy a nagy lenyúl
sokból majd egyszer lesz valami magyar csoda. Azt hittem, hogy a manyup lenyúlás, közbeszerzések, a földek, a trafikmutyi, a Simicskának majd Mészárosnak és társainak átjátszott állami vagyon, adóforintok egyszer majd elhozzák a magyar csodát. Volt már ilyen máshol, a távol-keleti szélsőjobbos diktatúrákban állami pénzekből megtollasodott családi óriáscégek lettek a japán, koreai, tajvani, szingapúri gazdasági csodák alapjai.
Csakhogy ott a tudást, munkát és a piacról szerzett bevételt értékelték, nem a hitet, pofázást, állami csecsen lógást. Magyarországon olyan emberek kapják az állami milliárdokat, akiknek annyi esze van, hogy azzal labdába se rúghatna a világpiacon. Magyarországon az elsíbolt ezermilliárdokból egy technológiai vállalat se a földből. Annyi eszük van a magyar oligarcháknak, hogy vesznek még több állami földet vagy lovastanyát.

Önmagában az, hogy oligarchacsaládok meggazdagodnak az állam csecsén lógva, az nem egyedülálló dolog. Az a tragédia, hogy míg máshol ezek a protekcionista állami megrendelésekkel felfuttatott családi vagyonok valami piacképes és társadalmi szinten hasznos dolgot hoznak létre, amiből az egész ország felemelkedése elindult, addig a magyar újgazdag elbassza hülyeségekre vagy vesz még egy megyényi szántóföldet.

2016.06.03. 04:12:11

@Sexual Harassment Panda: A Jobbik ma már egy nulla. Ráálltak az elfideszesedési vonalra. Csak amíg lesz Fidesz, addig a Jobbik mindig is árnyékban lesz mögötte. A migránsinváziót is szépen lekezelte a Fidesz, hogy a Jobbik csak bólogatni tudott hozzá. A tavalyi migránsbalhé volt a Jobbik utolsó esélye, hogy önállóan hallassa a hangját, ezt pedig elpuskázták, illetve a Fidesz a legjobb érzékkel lovagolta meg az ügyet.
Ma meg már Orbán háttérhatalmazik. Vonáéktól várna az ember hasonlót, de egy ötletük sincs. Orbán álmából felkeltve is jobb politikacsináló, mint Vona.

BircaHang Média szerkesztősége · http://bircahang.org 2016.06.03. 05:42:17

@karandash:

Ha Orbán célja a pénz lenne, ma is ballib lenne, ez ugyanis a legkifizetődőbb.

2016.06.04. 03:12:22

@BircaHang Média szerkesztősége: a ballib vonalat foglalta előle a Maszop-Szadesz duó több, mint egy évtizeden át. Orbán azért lett polgári, majd nemzeti-keresztény, mert azon az oldalon tudott szalámizni és a fél tucatnyi kis pártot a Fideszbe gyúrni. Orbánék a megroggyant MDF-re és más jobbközép pártokra repültek rá.

Orbánnak ma se a pénz a fő célja, a környezetének viszont igen. És sokkal könnyebb elnyomni a hívek torkán a lopást, ha kreálnak egy gonosz ellenségképet. Megmentjük az ország vagyonát a karvalytőkétől, de úgy, hogy átvesszük megőrzésre. Jobb a nemzeti oligarcha, mint a multi... és a magyarok többsége ezt be is szopta.

Orbán híveket akar, nem gondolkodó, kritikus embereket. A ballibség is átfordult vallási szektába, pedig ott sokáig jelszó volt a szakértelem. Ma már multikulti hit van meg nyugatbálványozás, a fő próféta pedig Gyurcsány, meg néha ilyen Bajnaik szerepet kaptak, de még igyekeznek fenntartani a szakértelem mítoszát.
A "nemzeti" oldalon viszont már kezdetektől uralkodó trend volt a sámánisztikus, látomásos, szívcsakrás, csecsemő fenekén piros pöttyöt hallucináló ősmagyar vonal. Na ez művészeti vezetés körében elmegy, kicsit nevetséges meg izzadságszagú, de hát vannak ilyen kerényik, makoveczek meg feketegyörgyök, idegesítőek, de ha megmaradnának a művészet területén, akkor nem lenne velük baj, majdcsak kihalnak.

Csak sajnos ez a hittek, szimbólumokkal operáló, de semmilyen szakmaiságot nem képviselő vonal nagyon felerősödött. Ma szinte Matolcsy, Rezsibiztos Szilárd és a többi aprószent. Orbánnak ilyen emberek kellenek, akik látomások alapján döntenek vagy legalábbis ilyen primitív szövegekkel magyarázzák azt, hogy miért nem szakmai munkát végeznek, hogy miért nem produkálnak eredményeket, de közben jól megvédik az emberek pénzét az emberektől.

Akik meg még egy pici szakmai, jogállami kontrollt gyakorolnának, azokat letorkolják, mint az Alkotmánybíróságot is, amikor az Matolcsyt helyre tette.

A szabadságharcot is lehetne úgy csinálni, hogy ne csak a lopásról szóljon a dolog és nem teljesen elmebeteg paprikajancsik ontanák az ezoterikus baromságokat.

Orbánról is sokat elmond, hogy ilyen emberekre hallgat. A baloldal gyenge, de ezek a dilettáns kis balfasz tinók képesek lesznek lehúzni a Fidesz megítélését arra a szintre, ahol ma Gyurcsány tanyázik.

BircaHang Média szerkesztősége · http://bircahang.org 2016.06.04. 07:52:58

@karandash:

Orbánt csak 2012 óta támogatom, azaz nekem hiába beszélsz az ez előtti időszakról.

"Lopás" nélkül nem lehet csinálni semmit, ne légy naív, a nyugati világ is a "lopáson" alapszik.

Amiben igazad van: mint minden nagy ember, Orbán is csakis alattvalókat akar ma körül. Ez sajnos a nagy emberek betegsége. De most, a mostani időszakot nézzük, s ebben Orbán ténykedése mindenképpen pozitív. Az meg, hogy uténa mi lesz egy külön történet. Ne legyünk maximalisták.
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása