magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

2016. május 31. 07:07 - BircaHang Média szerkesztősége

Szavazás külföldön

Ballib mítosz, hogy a külföldön élő állampolgárok szavazása valamiféle abnormalitás.

E mítosz szerint a szavazási jog valamiféle misztikus kapcsolatban áll az adózással.

Lássuk mi  a valóság az EU országaiban!

Jelenleg a 28 EU-tagállamból egy van mely teljesen kizárja a külföldön élők szavazását (ez Görögország), s további 7 ország korlátozza a külföldön élők szavazati jogát, ezek közül Magyarország az egyik, mivel  ahatályos magyar választási jog az állandóan külföldön élő magyaroknak csak listás szavazási jogot ad.

További megdöbbentő tény lehet  a magyar ballibek számára, hogy maga az EU hivatalos kiáll az EU-állampolgárok szavazati joga mellett, legalábbis azokat illetően, akik másik EU-tagállamban élnek: az EU hivatalos javaslata minden korlátozás megszüntetését javasolja.

szvzkl

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr488755676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

okoska77 2016.06.13. 17:02:40

Te szerencsetlen hulye!

Azert innen latszik, hogy Bulgariabol nem lehet ezt a helyzetet atlatni.
Szoval a helyzet az, hogy az amugy is fidesz kozeli hataron tuli magyarsag siman szavazhat Magyarorszagon, tokmindegy, fizetett-e adot valaha vagy szandekszik-e Magyarorszagon elni valaha. Neki ez jar, mert kormanyparti.

Aki Magyar allamporgarnak szuletett, de most eppen nem el ott annak nincs szavazati joga, mert a tavozok kozul sokan kormanyellenesek. Azt hiszem az altalad "ballib"-nek nevezettek kifejezetten orulnenek, ha lehetne szavazni kulfoldrol. A "lib" szonak egyebkent ehhez van koze, de nem akarom tulterhelni a buksidat mara.

BircaHang Média szerkesztősége · http://bircahang.org 2016.06.13. 17:31:26

@okoska77:

Mindenkinek jár a leveles szavazás, akinek nincs bejelentett mo-i címe, azaz nem igaz, amit állítasz.

A kitántorgók között a politikai szimpátia nem tér el a belföldi arányoktól. Miért? Mert az emberek anyagi okokból mennek el, nem politikai okokból. Azaz ezen állítésod sem igaz.

okoska77 2016.06.13. 17:56:24

@BircaHang Média szerkesztősége: Pontosan! Akinek nincs bejelentett lakcime. A kulfoldon elo magyarok jelentos reszenek van ilyen. Mar csak azert is, mert kizarolag Magyar allampolgarsaguk van. Igy ok kiestek, maradnak a hataron tuliak.
Azt meg, hogy az emberek miert mennek el, nem tudhatod. Evtizedek ota nem elsz Magyarorszagon, fogalmad sincs az ottani dolgokrol.
De, ha valakinek mondjuk 47e Ft a netto fizetese mert a tobbi elmegy stadionadoba es utana o elmegy mas orszagba dolgozni, akkor o szimplan anyagi okokbol ment el?
Megvalaszolom mert hulye vagy hozza: nem, nem anyagi okokbol. A politika teremtette anyagi szituacio elol menekul.
Felfoghato kulfodikem?

BircaHang Média szerkesztősége · http://bircahang.org 2016.06.13. 18:27:20

@okoska77:

A bejelentett lakcímnek semmi köze az állampolgársághoz, azaz ismét tévedsz.

BircaHang Média szerkesztősége · http://bircahang.org 2016.06.13. 18:28:01

@okoska77:

A magyar bérszint nem a magyar kormánypolitika következménye, azaz ez az ok nem politikai.
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása