magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

2016. augusztus 10. 07:07 - a BircaHang Média szerk.

Ezek tényleg elhiszik ezt...

Ritkán szoktam cikket írni más cikkéről, mert ilyenkor a legjobb az eredetit kommentelni. De most kivételt teszek.

Az MSZP blogja írt egy teljesen vicces cikket.

A cikk 3 legfontosabb megállapítása egyszerűen választ kíván külön cikk formájában is.

Íme az első megjegyzés:

tévedtek azok az előrejelzések, amely azt jósolták, az internet-email-Facebook-twitter és az online lapok világában már nem lehet propagandát folytatni, mert a befogadó nem passzív, van lehetősége ellenőrizni az információt, és több forrást is megvizsgálni

Azaz ezek az emberek - a liberálisok - tényleg azt hiszik, hogy a nyílt tájékoztatás, a szabad információáramlás őket segíti? Pedig észrevehették volna, hogy pl. az internet az ő hatalmas kudarcuk. A szabad hozzáférés révén az embereknek éppenhogy kinyílt a szemük, ami pont a liberális propaganda ellen hat. A liberalizmus nagy ereje eddig éppen abban rejlett, hogy médiát fenntartani iszonyú drága mulatság volt, ami miatt csak a "helyes" vélemények kaptak teret. Az internet rendkívül olcsóvá tettte a médiatartalom-gyártást, ma már - a legszegényebb országokat leszámítva - az átlagember is megengedheti magának, hogy saját médiát tartson fenn.

A következő megállapítás:

egyfelől milliók vannak ma Magyarországon, akik csak az állami médiából, bulvárhíradókból, helyi lapokból és rádiókból, tévé- és rádiószpotokból, óriásplakátokról tudnak tájékozódni

Azaz az átlagember birca, s mindent elhisz. Ha igaz lenne, sose tudott volna Orbán hatalomra jutni, hiszen előtte a médiák 90 %-a liberális kézben volt.

S végül:

Másfelől tele a net a olyan emberekkel, akiknek ugyan meglenne a lehetőségük többféle forrást összevetni és hozzáférni alternatív információkhoz, de hiányzik belőlük a kritikus gondolkodás képessége, és csak a végtelenül egyszerű világképükhöz illeszkedő adatokat veszik észre. Ők olvassák a Hihetetlen magazint, és hörögnek a kommentekben.

Azaz jajj de csúnya dolog a sajtószabadság, ha az átlagember nem liberális következetetéseket von le a szabad információáramlásból.

Hihetetlen, de a magyar ballibek a legnagyobb összeesküvéselmélet-hívők. Szerintük Orbánék hatalmon lételének egyetlen oka, hogy valamiféle pokoli ügy van a háttérben, mely nélkül ma a ballibek lennének hatalmon.

 

Címkék: politika ballib
4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr119910162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gerilgfx 2016.08.12. 03:23:23

,,valamiféle pokoli ügy van a háttérben'' <- igen. ők maguk. :D tulajdonképpen már bárki, csak ők ne.

Húsleves 2016.08.16. 21:55:00

Durván kettészakadt az ország...
Ez is hazugság, mert még az a maradék 30 százalék se őket jelenti, hanem egy csomó olyan embert, akit nem érdekel, pártatlan, és vagy 10 százalék agymosott hülye állatot, akit a blogjukból kiolvashatóan is szemmel láthatóan nagyon zavar az információszabadság

Húsleves 2016.08.16. 21:57:57

Mivelhogy előszeretettel alkalmazzák azt a csúsztatást, hogy aki nincs ellenük, az szerintük automatikusan velük van. Ahogy a választási számok értelmezésével is kijött nekik, hogy szerintük a FIDESZ kisebbségben van a 10%-os összefosással szemben

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2016.08.17. 23:05:05

@Húsleves: Jó meglátás. Továbbgondolva, talán akár sokkal több támogatójuk is lehetne, ha evvel a "matekjukkal" nem sugalmaznák folyamatosan a kormánykritikus népesség felé, hogy ők akár kinél is tudják hülyébbnek nézni a polgárokat. Persz nem ötleteket akarok adni, csak úgy megjegyzem. :)
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása