magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

2016. október 19. 07:07 - bircaman maxval szerkesztő

Káosz a magyar ellenzékben

Rutinból az ellenzék igyekezett győzelmet hirdetni a népszavazás érvénytelensége kapcsán, de ők is tudják: ez vereség valóban számukra.

A Fidesz hatalmas mennyiségű embert volt képes mozgósítani. Nem volt elég ez az érvényességhez, de a bojkott-mozgósítás ennek a negyedét se tudta elérni, s ezt minden ballib elemző jól tudja. Kimondta ezt nyíltan persze nem szabad, hiszen ezt követeli meg a politika szabálya.

Kiderült: a ballib taktika nem működik.

Ennek nyilvánvalóvá válása kiélezte a ballib belharcokat azonnal.

A ballib tábor 3 fő eleme más-más módon reagált. A DK hisztériázik, utolsó esélyként igyekszenek most radikális szólamokkal mozgosítani a liberalizmus mellett, s mindenért a többi ballibet hibáztatni. A DK fő ellensége természetesen nem a Fidesz, hanem az MSZP, ez a kezdetektől így van. A DK addig nem fog megállni, míg a ballib térfél egyedüli játékosa nem lesz. Most ehhez a módszer: a ballib civilek összegyűjtése a párt alatt.

Az MSZP kezdetben megpróbált balra elmenni, elhatárolódva finoman a DK-tól, de gyorsan a fejükre koppintottak, így most ismét jobbra halad.

A ballib törpepártok (Együtt, PM, stb.) folytatják eddigi demagógiájukat: balos szövegekkel mozgósítani a liberalizmus mellett. Észlelték, semmi esélyük önálló erővé válni, de a két nagy ballib párt sem kér belőlük. Egyetlen esélyük: az LMP-hez igazodni, ami sajnos - mivel Schiffer már nem az LMP elnöke - esélyes is. Így nem kizárt, hogy megvalósítják ismét a Bajnai-projektet. Éles helyzetben viszont szinte kizárt bejutásuk a parlamentbe.

A nem-ballib ellenzék - a Jobbik és az LMP - helyzete sem jó. A Jobbik gyakorlatilag téma nélkül maradt, összes népszerű témáját elvitte a Fidesz, egyedül a korrupcióellenesség maradt meg nekik, dehát ez a ballibeknél se működött, s náluk se fog. A korrupció témája Magyarországon nem mozgósít senkit. A Schiffer néküli LMP pedig láthatóan irányt vesztett: nem tudja mit kellene kezdeni.

2018: Fidesz - 60 %, az egymással ismét összefogdosó DK-MSZP - 25 %, Jobbik - 15 %.

Címkék: politika
2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr511816419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sexual Harassment Panda 2016.10.19. 08:59:37

Nincs még kicsit korán a 2018-as jóslatokhoz?

Z. Archer 2016.10.19. 19:01:03

A ballibek szerintem '18-ban simán járhatnak úgy, mint legutóbb lengyelországi elvtársaik.
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása