magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Jó hírek Washingtonból

Jó hírek jönnek Washingtonból: a békepárti jelölt nyerte az elnökválasztást, míg a háborús oligarchia meg kapott
egy kicsi, de igencsak fájó pofont. Ez jó hír, a béke esély kapott, ez már önmagában eredmény.

Jó dolgok jönnek. Az USA el fogja fogadni a többpólusú világrendet, azaz csökkenteni fogja harcát a
világuralomért. Ez elhoz egy kiegyensúlyozattabb világot, ahol nincs se "humanitárius" bombázás, se terroristák
esztelen pénzelése csak mert egy adott kormány egy az amerikai oligarcháknak nem tetsző kormány szövetsége.

trump_wall_ben_garrison.jpg

Magyarország esélye a semlegességre hosszú távon most növekszik, az atlanti civilizációhoz semmi közünk, oda csak a balsors sodrott minket 25 éve, most talán lehetőség lesz kiszállni.

A magyar belpolitikában ez persze Orbán kiütéses győzelme, reménykedjünk, hogy ezt a győzelmet jó célra fogja
használni, s nem valami éktelen marhaságra.

Az amerikai embereket becsmérlőknek meg üzenem: vajon melyik másik nép lenne képes ugyanerre, azaz a totális háttérhatalmista médiaterror közepette nem úgy szavazni, ahogy "kell"? Mindig mondtam: az amerikai kormányzat elleni érzéseket rávetíteni az egész amerikai kultúrára és az amerikai népre súlyos butaság jele. Szóval ma menjünk el egy amerikai gyorsétterembe, együnk hamburgert, igyunk kólát, stb., így ünnepeljük Amerika emberi arcát!

ccx1l4muuaaah-i.jpg

A Trump-győzelem jelentősége ugyanaz, mint annak idén, amikor 31 éve Gorbacsov lett a szovjet vezér. Azaz
hatalmas. A liberális rend magában a rend fővárosában, New Yorkban remegett meg. Emlkszem a 31 évvel ezelőtti Gorbacsov-indulásra: éppen érettségi előtt álltam. A mostani esemény abszolút hasonló.

Aki viszont hirtelen hatalmas változásokra számít, az csalódni fog. Ez csak egy pozitív, de lassú folyamat
kezdete.

Címkék: politika usa
18 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr9811945389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Xilit 2016.11.10. 10:28:56

Szia, max'!

Tény, hogy Clinton asszony nagyon erőlködött, nem őt kellett volna indítaniuk a demokratáknak. Persze, hogy kit, arra nem én fogom megadni a választ, mert nagyon kevéssé ismerem az amerikai belpolitikát.
Az is tény azonban, hogy Trump teljességgel alkalmatlan bármely nemzet elnöki tisztségének a betöltésére. Olyan aduval állt ki, , amilyennel Orbán itthon - a szájával, mert a cselekedetei egészen másról szólnak -, érzelmi manipulációk, harsány kiállás a vélt-valós nemzeti érdekekért. Véleményem szerint ez az ember egy pojáca, és nagy szerencsénk lesz, ha csak a kirakatban fog szerepelni, de a kormányzati döntésekre nem lesz komoly ráhatása.
Amennyiben az USA felhagy végre az általa meghonosított, újfajta neokolonializmussal- az ürügyként szolgáló, erőszakos demokratizáló fellépéssel -, az mindenképpen pozitívumként könyvelhető el (bár, érdemes végig zongorázni az ezt követő társadalmi változások lehetőségeit ), de összességében káoszt, új feszültségek generálását, gazdasági visszaesést látok, a környezetvédelemnek annyi, a szabadságjogokat várhatóan diktátumok közé szorítják: Orbán örülhet kis ideig, Amerika elindul az illiberális úton, de nem fog messzire jutni. Amire mégis jó Trump megválasztása, az az a remélt kijózanodás, amely szélről középre hozhatja az embereket - világszerte.

pietnik 2016.11.10. 11:03:54

Ha te káoszt látsz előre,az a te dolgod,még igaz is lehet!
Viszont Trump-nak,azaz nem neki,hanem azoknak is,akik megválasztották,olyasvalami belharcra számíthatnak,mint 2006-tól a Gyurcsány-kormány,csak jóval nagyobb elánnal!
Trump ígérete szerint felveszi a harcot a háttérhatalommal,ami a jelek szerint,győzelemre segítette!
Tudni kell azt,hogy az USA gazdasági nehézségekkel küzd,ennek ellenére a fegyvberkezésre,és különböző szines háborúkra,forradalmakra rengeteget költ!
Fennáll annak a veszélye,hogy ha ezek nem vezetnek eredményre,akkor az USA,a dollár világuralma látványosan megbukik!
Ma kevés szó esik az Eurázsiai Únióról,a BRICS -ről,de az létezik!
Nem tudom,figyeled-e,hogy a háttérhatalom ellen milyen erők koncentrálódnak,és nem csak az USA-ban,hanem az egész világon?!Szerintem a világ szeretné lerázni a Rhotschild-félék világuralmi törekvéseit,de ehhez nagyban meg kell reformálni az USA a Nyugat arculatát!
Lehet,hogy Trump ehhez kevés lesz,vagy tán nem is annyira akarja,de ez majd elválik!
Kétkedésre nekem az ad okot,hogy Benjamin Fulford,aki Japánban él és dolgozik,rendszeresen ír a háttérhatalom ellenes erők harcáról a világ megreformálásának szándékáról!Nagyon drukkolt egy időben Oroszországnak,Putyinnak,de az utóbbi két irományában az addig dicsért Putyin,Oroszország már nála kettészakadt,Putyinnak ez a hatodik klónja,Kína pedig a Rhotschildok bábja!
Szóval,megy a kavarc,és hogy ebből mi lesz,az még a jövő zenéje,és az is,hogy Trumpból mi lesz.
Ahogy nálunk korábban mondták!
Vagy szar,vagy kalaposinas!!

ZorróAszter 2016.11.10. 12:22:11

"A magyar belpolitikában ez persze Orbán kiütéses győzelme,"

Muhahaha !!! :o)

ZorróAszter 2016.11.10. 12:32:10

Látom, eltanulta Tarskitól, hogy hogyan lehet "elegánsan" megszabadulni a kellemetlen kommentektől.

:o(

maxval bircaman BircaHang szerkesztőség · http://bircahang.org 2016.11.10. 12:37:46

@ZorróAszter:

Összesen egy kommentet töröltem az idei év második felében, egy Soros által fizetett bérkommentelő antiszemita szövegét. S nem ZorróAszter volt a nickneve...

Ha kommented nem jelent meg, az a rendszer hibája: nálam nem létezik se szűrés, se előmoderáció.

2016.11.10. 12:59:07

Amerikában Trump támogatónak lenni egyenlő volt a kirekesztettséggel, megbélyegzettséggel, lenézettséggel. Ezért se nyilatkoztak őszintén az amerikaiak a pollokban és ezért volt meglepetésszerű Trump ilyen arányú győzelme.
A demokrácia a brutális és elfogult clintonista médiatúlsúly ellenére is győzött. Történelmi győzelem.

@Xilit: "káoszt, új feszültségek generálását, gazdasági visszaesést látok, a környezetvédelemnek annyi, a szabadságjogokat várhatóan diktátumok közé szorítják"

Fogalmad sincs mit írsz, csak felböfögöd a fősodratú lakájmédia hülyeségeit.
A tőzsdék már szárnyalnak. Imádják Trumpot.
Trump kiegyezik az oroszokkal, nem lesz több fegyveres demokráciaexport.
A környezetvédelem már rég halott, hisz India, Kína, Brazília stb. messze rosszabb kibocsátók, mint az USA.
Ami a globális felmelegedést illeti, az egy hoax, lassan megdől ez az áltudományos elmélet is, lehet a "klímatudósoknak" rendes munkákat keresni.
A szabadságjogokat pont hogy meg fogják védeni. Hussein Obama és Killary Clingon korlátozta a szabadságjogokat. Ítélet nélküli drónos kivégzések, gondolatrendőrség, polkorrektség rémuralma, a fegyvertartás alapjogát el akarták venni az amerikai polgároktól. Az adók, amik alapvetően sértik a tulajdonhoz való jogot, hatalmasra nőttek.
Az Obamacare nevű szörnyszülött elvette az emberektől az orvosválasztás jogát, és jövőre kb 100%-kal nőnek a díjak. Ezt a baromságot kell elsőként beszántani és végképp eltörölni. Alapvetően sérti a szerződési szabadság elvét.

Xilit 2016.11.10. 14:02:34

@pietnik:

Tegnap már Soros-szálakról beszéltek Trump vonatkozásában. A kormányban Soros-tanítványok kapnak pozíciót.
Azért az elég röhejes, hogy az elitellenes népcsoportok megválasztanak egy multimilliárdos , műveletlen tahót, akinek a nőügyei , a feleségének a szexmunkásságát is beleértve, más alkalmakkor kivernék az amerikai biztosítékot.
Elég, ha Trump azt ordítja a pulpitusról, hogy megvédi a népet a bevándorlóktól, megnyitja a szénbányákat, és olajfúrótornyokat építtet a tengerparton. Éljen, ennyi elég ahhoz, valaki az USA-ban elnök legyen.
:) Valahogy soha nem kívánkoztam az USA-ban élni, van néhány frekventált hely, ahol nagyon is el tudom képzelni az életemet, de az indiánok földjére emigráló európaiak után nem ácsingózom.
Valahogy túléljük ezt az embert, közben hátha felépítik a demokraták Obamanét.

Xilit 2016.11.10. 14:06:29

@karandash:

Ha már megszólítottál, illik válaszolnom: nem tartom a nekem címzett gondolataidat érdemesnek.

pettra01 2016.11.10. 15:37:11

Számomra már az nagy kérdés volt, miért pont ez a két jelölt jutott el a végéig, és itt az ember már nagyon hajlik arra, hogy lényegében a háttérből mozgatták a szálakat. Trump mint a kisemberek szószólója, hát ez jó. Békepárti - hát majd nézzük meg úgy egy év múlva, mekkora fölfordulást idéz elő a világban.

ZorróAszter 2016.11.10. 21:05:52

@maxval bircaman BircaHang szerkesztőség:

Bocsánat.

Azt hittem, úgy költözött át ide, hogy lehagyta a kommenteket.

ZorróAszter 2016.11.10. 21:12:03

@pettra01:

Utólag visszatekintve a nagytőke ezek szerint Trumpot akarta hatalomra juttatni. És ez az egész cirkusz csak azt szolgálta, hogy ez ne legyen annyira ordító. Vagyis ilyen-olyan indokokkal kilőtték mellőle az esélyes republikánusokat, aztán meg fatális véletlennek álcázták a többit.

De szerintem tök érdektelen ki van az orális iroda székében az íróasztal mögött. Ezek csak bábok.

littke 2016.11.10. 21:29:21

Ime itt az összeeskűvés elméletek élő megcáfolása.
Zorró úr mi az ön magyarázata?

Mert az összes érdekeltség, pénz, media, stb... Hillary asszonyt támogatta és lám az amerikai nép Trump urat , aki nőcsábászó, nem PK, csaló, hazudozó, demagóg, (érezd magadat szabadnak a te jelződet ide teendő, beleértve a rasszistát és nácit is) választotta???

A nép hülye lenne? Avagy, kapaszkodj, ez a demokrácia! Most tessenek visszasírni Kádár et. késői korát, amikor is egy jóságos diktátor a népet ajde jól és igazságosan ellátta.

maxval bircaman BircaHang szerkesztőség · http://bircahang.org 2016.11.11. 05:57:47

@ZorróAszter:

A lényeg ebben az esetben: az amerikai nagytőke egy komoly része nem akar részt venni a liberalizmus világhódító missziójában. Ami nekünk, kisembereknek jó hír.

ZorróAszter 2016.11.11. 21:55:00

@maxval bircaman BircaHang szerkesztőség:

Közben rájöttem, hogy nem most hozta létre. Azért mondtam, hogy bocsánat.

A liberalizmus, a nacionalizmus és a fasizmus ugyanazoknak a különböző álorcái. A nemzetközi nagytőkéjé mindhárom.

ZorróAszter 2016.11.11. 22:00:02

@littke:

Mindebből az látszik, hogy a nagytőke választottja eredetileg is Trump volt. Az, hogy ki mit beszél, az a porhintés része. Azt, hogy miket kell írni melyik sajtóban ahhoz, hogy végül a szavazókat megfelelően az orruknál fogva lehessen vezetni, az nagyon régóta tudományos alapossággal kidolgozott technika. Szó sincs itt semmilyen demokráciáról. A birkák azt szavazzák meg, akit a sajtóból mondanak nekik. A sajtó minden oldala meg a nagytőke kezében van és a korábbi megegyezésnek megfelelően keverik a kártyákat. Vagy ha Ön úgy akarja: keverik a szart. Ebben nincs semmi újdonság.

maxval bircaman BircaHang szerkesztőség · http://bircahang.org 2016.11.12. 07:27:36

@ZorróAszter:

A fasizmus ultranacionalizmus. A nacionalizmus pedig a liberalizmus konzervatív alakja.

Mindegyik tőkepárti, csak más-más módon. A legkevésbé tőkepárti közülük a fasizmus persze.

maxval bircaman BircaHang szerkesztőség · http://bircahang.org 2016.11.12. 07:28:26

@ZorróAszter:

Trump megválasztása olyan, mint a gorbacsovi fordulat, ezt most jelentéktelennek beállítani abszurdum.
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása