magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Vassfügöny ereszkedett Európára

Vassfügöny ereszkedett Európára. Mint 1946-ban, de ez egy másik vasfügöny.

Fal ereszkedett Európára, mely húzódik az Odera Balti-tengeri torkolatától Triesztig, az Erkölcs Vasfüggönye ez a hatalmas fal. E vonaltól keletre vannak Közép- és Kelet-Európa államainak összes fővárosai — többek közt Varsó, Berlin, Prága, Budapest, Belgrád, Bukarest és Szófia- ahol a brüsszeli befolyás csekély, ezek a nemzetek még szabadon dönthetnek sorsukról. Míg a vonaltól nyugatra perverz, liberális, emberellenes körök zsarnokoskodnak az embereken, filantlopós gazemberek és globálkulákok szipolyoznak. Majdnem minden esetben itt szakértői bankárkormányok vagy az oligarchák pártjai uralkodnak. Nyugaton immár sehol sincs igazi demokrácia. S most ezek az erők arra törekszenek, hogy megszerezzék a totális ellenőrzést az egész kontinens felett. De nem fog menni, mert a büszke keleti népek élet-halál harcot folytatnak a nyugati agresszió ellen.

A függönytől nyugatra a homokos perverzió hívei tapsvihar körében vonulnak, míg keletre csak kis csoportokban, félve  a népharagtól.

Címkék: politika
11 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr1914049954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vergyula 2018.07.07. 08:25:07

A határok úgy látszik nem változtak 78 óta.... Mi az a kis izé Mo. nyugati határa felett? 78-ban volt ott egy külön ország? Vagy most is van?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.07. 08:46:40

@vergyula:

Nem én csináltam a térképet.

Egyébként igazad van, újra kellett volna csinálnom. Lehet, hogy meg is teszem.

vergyula 2018.07.07. 09:12:28

@maxval balcán bircaman: De tényleg, szerinted mi az ott Csehszlovákia, Ausztria és Mo. között?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.07. 09:21:08

@vergyula:

Aki rajzolta, az átvett valami nagyobb méretarányú térképet, s aztán rosszul méretezett.

vergyula 2018.07.07. 09:48:04

@maxval balcán bircaman: Így már jobb, bár szerintem túl nagyvonalúan veszed egy kalap alá a térkép bal oldalán pl. Merkell Németországát a populista vezetést kapott Olaszországgal vagy a brexitelő britekkel. A jobb oldalon szintén vannak egy lapon nehezen emlegethető országok, mondjuk Ukrajna és Oroszország. Amúgy érdekes a fordulat, amire a térkép céloz. Eszerint a Virágh elvtárs által emlegetett "hanyatló nyugat"-on érdemes elgondolkodni.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.07. 09:51:42

@vergyula:

Nyilván durva leegyszerűsítés a térkép.

Igen, Virágh elvtársnak igaza lett.

Brother Hate 2018.07.07. 17:43:08

@vergyula: Brexit ide vagy oda, a briteknél kőkemény iszlamista genderdiktatúra van, és könnyen börtönben találhatja magát, aki nem megfelelően vélekedik bizonyos dolgokról.

vergyula 2018.07.07. 20:48:14

@Brother Hate: Mégis mi az az "iszlamista genderdiktatúra"? Nincsenek személyes tapasztalataim. Azt el tudom képzelni, hogy nem nézik jó szemmel a vallási ill. a nemi identitáson alapuló diszkriminációt, de azt nem, hogy mondjuk homofób, vagy muszlimellenes véleményért börtön jár.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2018.07.07. 22:26:14

@vergyula: kissé régi a térkép, a megszállási zónák szerint mutatta a határokat. Az osztrák kurfliban volt a szovjet zóna. Lásd Orson Welles filmjét.
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása