magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Az is nagytőke, Mérce!

Az mondja a Mérce, hogy "A roppant hatalmú, társadalmi folyamatokat, választásokat is befolyásoló cég néhány másik cég döntése alapján határozza meg, hogy mit tol felhasználók milliárdjainak az arcába, úgy, hogy az érintett cégek vezetőit, vagy a tulajdonosokat, akiknek érdekében cselekednek, senki sem választotta meg.". S teljesen igaza is van a szerzőnek.

De valami kimaradt, nem véletlenül persze.

A nagytőke befolyásolási módszerének csak egyik eleme a "piaci" dikátum. Van másik mód is, ahol senki által meg nem választott emberek dirigálnak. Ez az egész álcivil világ, azaz amikor hatalmas vagyonú emberek, intézmények létrehoznak civil álarc alatt lobbistákat, akik a nekik tetsző érdekeket képviselik. Itt a civilség természetesen álarc, hiszen az igazi civil nem embere senkinek.

Nem furcsa, hogy a Mérce ezt kihagyta? Persze, nem az, ez csak álnaív kérdés volt. Hiszen mégse akarták Soros gazdát sértegetni...

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr7615973022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gegeki 2020.07.09. 06:41:09

Szerencsére nincs ok sok aggodalomra, hiszen az intelligensen szavazó magyar kisembereket úgyse lehet manapság már megvezetni a háttérhatalmi tőke nagy cégeinek és álcivil szervezeteinek hamis propagandájával.

2020.07.09. 11:05:41

@gegeki: Ez itt nem működik.

midnightcoder2 2020.07.09. 19:37:02

@gegeki: Elég egyszerű ezeket kiszúrni. Pl. ha valaki csinál egy blogot az indexen, akkor kb. annyi a kérdés: lehet-e faszbúk nélkül kommentelni vagy nem. Ha lehet, akkor az illető valóban az, aki. Ha nem, akkor fizetett álcivil.

vergyula 2020.07.10. 05:30:44

@midnightcoder2: Kérlek, ezt kicsit jobban fejtsd ki. Bevallom, nekem nem világos az összefüggés.
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása