magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Nemparódia álparódia

Kifejezetten vártam Will Ferrell filmjét az Eurovízióról. Nekem Ferrell szimpatikus, nemcsak mert velem egyidős, hanem mert jó színész. Persze nem kiváló színész, gyakorlatilag mindig egyetlen szerepet játszik, de azt elég jól csinálja.

A film azonban teljes csőd. Még a legkisebb mértékben sem parodizálja az Eurovíziós Dalfesztivált. S itt nem is számítottam arra, hogy ezt politikusan tegye, pl. utaljon arra, hogy a fesztivál a homoklobbi foglya évek óta.

De itt még a teljesen nem politikamentes ügyekben sincs parodizálás. Tulajdonképpen a legnagyobb paródia az "izlandi" dal, de nem az amit a fesztiválon adnak elő, hanem amit a résztvevő páros korábban készített.

Maga a film romantikus giccs. Az egyetlen paródia is csak az oroszellenes elem, lásd a homokos orosz énekes, aki rejti homokosságát. Minden más vagy unalmas, vagy egyszerűen erőltetett és szánalmas.

Címkék: zene film közélet
2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr2115987246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gegeki 2020.07.17. 06:26:35

Nincs ebben semmi meglepő, hiszen köztudott, hogy az Euroviziós dalfesztivál mögött az utóbbi időkben már a liberálisok által pénzelt nemzetromboló homoklibbinak van a legnagyobb befolyása, így természetesen a róla készült, és hasonló forrásból támogatott film sem lehet annak igaz paródiája. Arra még várni kell, talán egy, a természetes jó által támogatott filmrendező és színészek megszánják a kisembereket és majd egy tényleg vicces és egyben lényegbevágó paródiát készítenek.

vergyula 2020.07.17. 09:59:52

@gegeki: A kommented harmadik soránál járva kezdett úrrá lenni rajtam a csalódottság, de aztán szerencsére a negyedikben megláttam a "természetes jó"-t, az ötödikben pedig a "kisembereket". Csak így tovább.
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása