magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Puzsér őrjöngése

Általában - bár alapállását nem osztom - egyet szoktam érteni Puzsér következtetéseivel (úgy az esetek 80 %-ában), ezúttal azonban teljes tévedésben van.

Kezdjük azzal, hogy "A hazai baloldalnak minél előbb vissza kellene találnia a nincstelenek és az elesettek védelméhez, a munkavállalók képviseletéhez, a szakszervezetek támogatásához, a nagytőke elleni küzdelemhez és a szociáldemokrata értékekhez." - abszurd állítás, a magyar baloldal mindigis a nagytőke képviselete, a nyugati gyarmatosítás kliense, a felső 10-20 % pártja volt, azaz nincs mihez "visszatalálni". A magyar baloldal annyira távol áll a kisemberektől, hogy még a nyugati, liberálissá züllött szocdemekhez képest is jobboldali.

Arról nem is beszélve, hogy a szocdem értékek látványosan elbuktak. Alapjuk ugyanis az, hogy a magállamok elnyomottjai részt kapnak a világ kizsákmányolásából, így rendkívül magas bérszintet élvezhetnek.

Puzsér megtámadja Pogátsát, mert az egyetért azzal, hogy a szegények jobboldaliak. Pedig ez csupán egy tény. S nem magyar, hanem nemzetközi tény, ez csak azokban az országokban nem jelenik meg, ahol a "jobboldal" szónak erősen negatív érzelmi töltete van történelmi okokból (lásd Spanyolország).

Továbbá Pogátsa éppen azon kevés magyar baloldaliak egyike, aki azt vallja: a progresszívizmus nem baloldal. Ezért ez a támadás értelmetlen.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr2716040348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gery87 2020.07.30. 18:42:22

Nyilván a szociáldemokratákra gondolt inkább, nem konkrétan a '89 utáni MSZP-re...
Ezt értheti 8demokratikus) magyar baloldal alatt aminek története 1947-49-ben véget ért.

Reding Roli 2020.07.31. 00:26:29

A magyar baloldal annyira távol áll a kisemberektől, hogy még a nyugati, liberálissá züllött szocdemekhez képest is jobboldali."

Ezt a règi baloldalra ès a korábbi ballib kormányokra lehetne inkább mondani ( a gazdasági liberalizmust)
A "21- ik századi " pártok pl. az LMP anno , nemet mondtak a globális nagyvállalatok nyomulására ès a globális szabadker megallapodásokra, Schiffer szakszervezetmániás volt..
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása