magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Belharcok a pszichoellenzékben

Hatalmas mozgások a pszichoellenzékben a múlt hónapban. A "hatalmas" szó persze az egyes csoportok méretéhez képest értendő.

Pszichoellenzéknek azokat az ellenzéki törpeszervezeteket nevezem, melyek a valóságban gyakorlatilag nem is léteznek, de rendkívül hangosak a neten, így azt a képzetet adják magukról, mintha sokezres tömeg lennének, pedig a valóságban pár száz ember, s még valami: az egész szervezet valamilyen teljesen elmebeteg ötlet köré épült fel (sőt, néha maguk a főemberek is erősen elmebajos-gyanúsak).

Már mindegyikről írtam többször is. Gyorsan el is sorolom.

Söpredék Zoli korábban tüntetéseket szervezett, meg alternatív parlamentet (ahol csak ő és haverjai jelentek meg), most állapota enyhült: már tüntikézés helyett piramisjátékot és csirkeosztást javasol, a csirkeólokba pedig milliós számítógépeket akar telepíteni. Ettől megváltozik ugyanis a társadalom hangulata, aztán Zorbán bukik.

A NyomtassTeIs Mozgalom - melynek törzsgárdája egyezik a Kolozsváros blogéval - abban hisz, hogy ki kell nyomtatni az internetet - ugyanis Zorbán betiltotta a netet vidéken -, majd azt be kell dobálni vidéki postaládákba, s akkor majd kinyílik az agymosott utolsó szemét mucsai bunkók csipes szeme, rájönnek, hogy minden, amiben hittek marhaság, s csatarendbe állva leszavaznak Soros embereire, támogatni kezdve a homokos “házasságot” és a határkerítés lebontását is.

A legismertebb persze az Amerikai Népszava blog közel száz fős rajongótábora. Ők két dologban hisznek: egy - Bartus mester a messiás, kettő - bojkottálni kell mindent ami mozog.

A kiábrándult ex-fideszes Tuareg - fanatikus fideszesből fanatikus ballibává lett, majd tovább ment: immár a ballibeket is hazaárulóknak tekinti, csak Gyurcsány iránt mutat valami enyhe szimpátiát.

S az Alkotmányos Ellenállás. A legjobban ismert számomra, mert már csírájában ismertem a mozgalmat. Az egész kezdete: egy Geri Tibor nevű, magát alkotmányjogásznak képzelő emberke kitalálta 2011-ban, hogy az új alkotmány érvénytelen. Érvei persze marhaságok, személyesen neki is cáfoltam minden indoklását. Geri kezdetben a ballibeknél próbálkozott, de onnan gyorsan kirúgták (a ballibeknél elég sok a valódi alkotmányjogász, egy ilyennek pedig kb. 10 perc kell, hogy lássa: Geri tézisei hibás alapon fekszenek). Ettől Geri megsértődött, egyre jobbra tolódott, a végén már keresztényellenes, pogány elmebetegekkel kezdett összejárni, akik szerint a magyar Szent Korona többezer éves és valóságos személy, akit ki kell nevezni államfővé, kormányfővé, miniszterré. Lassan a kb. száz fős mozgalma annyira radikális lett, hogy magát Gerit is kirúgták mint hazaárulót: gondolom, valamilyen "alkotmányjogi" tézis már neki is túl sok lett.

ez nem paródia, TÉNYLEG ez a címerük

Na, most jön a lényeg. Tuareg mozgalma, a Kossuth Tériek és az Alkotmányos Ellenállás kezdtek összejárni. Bár ideológiájuk nagyon más - a Kossuth Tériek fanatikus nyugatpártiak, az "alkotmányosok" meg kb. Attila államát akarják "visszaállítani" - mégis összekötötte őket három dolog: az orbánozás, az a hit, hogy a jelenlegi alkotmány nem érvényes, valamint az a furcsa hobbi, hogy időnként sátrat vernek közterületen, majd ott heverésznek pár napig, néha összekötve ezt rövid fogyókúrával is.

Mivel azonban az alkotmányosok rendkívül agresszívek - ami nagy szó, Tuaregnél nem könnyű agresszívebbnek lenni -, lassan kezdték átvenni a vezetést a tuaregisták felett. Július közepén Tuareg visszaütött. A két szervezet gyorsan kiderítette egymásról, hogy "fideszes kamuellenzék", s Zorbán ukázait követik.

Szóval már éppen rettegett Zorbán, hogy 100-150 bátor ellenálló sátortáborozni fog a Kossuth téren, mire ez a hatalmas forradalmi tömeg most kettészakadt. Szegény pszichoellenzék...

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr6816042480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sir Galahad 2020.08.03. 08:59:18

Hiányoltam a Kormányzó Urat.
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása