magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Véletlenül igaza van Ferikének

Azt mondja a római pápa: a migráció nem jelent fenyegetést a kereszténységre.

S ez teljesen igaz is. Az emberi történelemben eddig a migráció inkább segítette, mintsem veszélyeztette a kereszténységet.

Ahol a kereszténység jelentős civilizációs veszteséget szenvedett (Észak-Afrika és Nyugat-Ázsia), ott nem a bevándorlás miatt történt ez, hanem idegen hódítás miatt.

A kereszténységre ma a legnagyobb veszélyt a keresztény világ fejlett része jelenti, annak ateizmusa, hitehagyása. A keresztény világ szegényebb része ma sincs veszélyben, a keresztény Afrika, Kelet-Európa, a Fülöp-szk., Latin-Amerika nincs veszélyhelyzetben.

Persze, a római pápa hozzátehetné: ő maga a veszély része, s lám, ő se migráns.

13 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr4716304360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vergyula 2020.12.01. 07:04:46

Ő migráns, Argentínából migrált a Vatikánba. :)

Vajon pl. Bayer mit fog szólni a pápa kijelentéséhez?

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2020.12.01. 07:55:34

@vergyula: a felmenői meg Olaszországból Argentínába.

vergyula 2020.12.01. 07:59:20

@Deak Tamas: Akkor ez duplázás, bár az egyik kioltja a másikat.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2020.12.01. 08:34:26

@vergyula: Ferenccel szegénnyel több gond is van, egyházjogi és konkrét hitbeli megnyilvánulásaiban is van sok tételes keresztényellenesség is, de ez szerintem mind visszavezethető a vele kapcsolatos alapproblémára, nevezetesen nem elég művelt ahhoz, hogy megfeleljen a funkciójának. Számára valószínűleg annyi látszik, hogy itt rohangálnak az európaiak az ájfonjukkal és pampognak hogy milyen szegények - csak azt nem érti meg, hogy ez mennyi halottba és lelkileg megnyomorított emberbe került, hogy legalább ezt elérjük. Én 2013-ban kifejezetten örültem a megválasztásának, azt hívén hogy mint "néppap" közelebb tudja hozni, népszerűbbé teszi a katolikus válaszokat az élet mindennapi kérdéseihez, dehát csak nem gondoltam arra, hogy abból az országból jön amely Che Guevarát "ajándékozta" az emberiségnek.

midnight coder 2020.12.01. 09:18:37

Igazából valóban van igazsága a vén hülyének. A migráció önmagában valóban nem veszély. Pl. amikor európába migráltak a rómaiak és hozták magukkal a kereszténységet, vagy amikor az európaiak migráltak amerikába és a többi kontinensre, az akkor sem jelentett veszélyt a kereszténységre. Csak az összes többi vallásra / kultúrára / népre amit a kereszténység kiirtott. Lásd Pl. az indiánok az USA-ban.

Most viszont az iszlamisták migrálnak Európába. Na, ez viszont veszélyt jelent, mert hogy az iszlám sokkal hatékonyabban fertõzi meg a gyengeelméjûek agyát mint a kereszténység.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.12.01. 09:32:21

@Deak Tamas:

Nekem nincs bajom Feri politikai álláspontjával, ez az ő dolga. Az, hogy valaki marxista az NEM ellenkezik a kereszténységgel, nyilván kivonva a marxizmusból a materializmust,

Eleve Latin-Amerikában ez abszolút többségi katolikus álláspont: társadalmi konzervatívizmus + szocialista gazdaságfilozófia. Pont emiatt van az a jelenség számos latin-amerikai országban, hogy terjed a protestantizmus, mely liberális gazdaságfilozófiát vall, ez sokkal jobban tetszik a középoszálynak (lásd, Bolsonaro is protestáns).

Lásd ellenpéldaként Chávezt, aki vörös zászlót lengetve vetett keresztet, s a Bibliára nem kevesebbszer hivatkozott, mint Marxra. Meg az ilyen "Jézussal a forradalom élén" szövegek.

Ferivel az a baj, hogy a KERESZTÉNY elveket támadja.

A röhej meg az, hogy Che Guevara keresztényebb volt Ferinél. Pl. Che szerint a homokosság kérdése kényszermunkával kezelhető a leghatásosabban, ezt Kubában alkalmazta is. Ezt kelll összevetni a "joguk van családra" szöveggel.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.12.01. 09:37:32

@midnight coder:

Az amerikai indián kulturák a hódítás maitt szűntek meg, nem a migráció miatt. Nem az történt, hogy elkezdtek indián államokba vándorolni az európaiak.

Ahogy ez zajlott a kereszténységgel szemben Észak-Afrikában. Katonai hódítás eerdmánye, hogy ott az iszlám lett a vallás. Nem az történt, hogy jöttek az arabok és mindent elleptek, hanem jöttek az arab fegyveresek, s lassan áttért az iszlámra a szinte teljes eredeti lakosság.

Ma a berberek pl. 100 %-ban muszlimok. Ez az ókorban nem így volt. Sőt, a nyugati kereszténység kettes számú személyisége - Szent Ágoston - berber nemzetiségű volt.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2020.12.01. 09:43:35

@MAXVAL birсaman közíró: a marxizmus, mint forradalmi, erőszakra buzdító eszme ellenkezik a kereszténységgel. Lásd a Kommunista kiáltvány zárósorait vagy akár Hyde úr itteni hozzászólásait. Azért lássuk be hogy Chavez vöröszászlós keresztvetése olyan őszinte lehetett mint Atahualpa megtérése, Chavez valószínűleg az általad említett okokból tette mindezt. A Bolsonaro-jelenség szerintem ennél sokkal összetettebb dolog, kezdve a szövetségi államok vezetőinek (valódi, nem ballibagágásos) korruptságától a kábítószerüzleteken át zárva a krudélis közbiztonságig. Van egy brazil idősebb ötvenes kolleganőnk, ő mesélte, hogy azért lépett le Brazíliából mert azt még csakcsak megszokta hogy hetente új mobilt kell vegyen, de akkor sokallt be, amikor itta a háromdecis kóláját, és akkor nyomtak a torkához pisztolyt és tépték ki a kezéből a kólásdobozt.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2020.12.01. 09:46:57

@MAXVAL birсaman közíró: és mindmáig ki is kérik a learabozást. Van egy magyarul kiválóan beszélő berber kollega, ő már többször tartott kisdoktorit a témáról :)

midnight coder 2020.12.01. 18:20:10

@MAXVAL birсaman közíró: "Az amerikai indián kulturák a hódítás maitt szűntek meg, nem a migráció miatt. Nem az történt, hogy elkezdtek indián államokba vándorolni az európaiak."

Nem tudom, de a folyamat elején ott rázták a tomahawkot mindenhol, és nem volt fehér egy szál se, most pedig a lakossák 80%-a fehér, olyan 10%-a néger, a maradék meg ázsiai, bevándorolt mexikói, és köztük teng-leng vagy 1% maradék eredeti indián. Nem tudom te minek hívnád ezt.

Gery87 2020.12.01. 21:12:49

@MAXVAL birсaman közíró:

Ő az USA-ról beszél, te meg latin-Amerikáról....
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása