magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Belelovalás

Az utóbbi pár hónap magyar fejleménye, hogy a ballibek komolyan elhitték: 2022-ben nyerni fognak. Sőt, egyes forróbb ballib fejek már kérharmados ballib győzelemről hallucinálnak.

A legmókásabb az ATV interjúműsorait nézni. Különösen most, hogy Olga már nem ott dolgozik. Olga annyira reménytelenül fanatikus volt, hogy még a feje is beleremegett, ha ellenvéleményt hallott, ő volt Bolgár Gyuri bácsi nőben és fiatalabb kivitelben. Emília élvezetesebb, ő is kétségen kívül ballib elkötelezettségű, de valahol újságíró is, szóval - ellentétben Olgával - néha kifejezetten kellemetlen kérdéseket tesz fel a ballib politikusoknak, megmondóembereknek, ráadásul enyhe visszafogott mosollyal, mintha lelke egy részében szeretné őket kihozni a sodrukból. (S hogy ne tűnjön ez szexista alapúnak, nekem nőként Olga jobban tetszik, mint Emília - egyedül az öltözködése jobb Emíliának -, szóval nem azért dicsérem Emíliát, mert nőként jobban tetszik nekem, pont ellenkezőleg.)

Mindegy ez, a lényeg, a ballib interjúalanyok kénytelenek jobban kifejteni magukat, s ebből még inkább látszik: nem csak propaganda célból, de a valóságban is hiszik, hogy nyerni fognak.

Ez nagyszerű hír: a bukás is jóval nagyobb lesz így. Jellemző ballib tulajdonság a realitásérzék hiánya, hála Istennek.

13 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr7216391972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

midnight coder 2021.01.22. 08:44:50

Ez csak attól függ, hogy Viktor mennyire kúrja el, nem kicsit de nagyon. Õszintén szólva vele is eléggé tele már az emberek töke, mellette igazából csak egy érv szól: az ellenzéke, Gyurcsánnyal az élen. Ugyanakkor Orbán is mûvel egy rakás olyan dolgot, amiért az emberek többsége a pokolba kívánja. Lopások, sporbuzíéria, dróntörvény, vasárnapi boltbezárások kísérlete, internetadó kísérlete, az oktatás helyzete, az egészségügy helyzete, kicseszés a nem orbanista önkormányzatokkal - és az ilyen városokban élõkkel. Kérdés, mikor jut el a dolog arra a pontra, hogy Orbánnal szemben akár a Gyurcsányra is szavazunk, csak tûnjön már el a fenébe.

Nevem senki. 2021.01.22. 12:17:47

Elnézve a képet az az öltözék egyáltalán nem jó.

vergyula 2021.01.22. 13:54:49

Ohh, persze, te leggings-fetisiszta vagy, így már értem. :)

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.01.22. 14:16:06

@vergyula:

Részben igen, de azért nem vagyok fanatikus. A leggingst is lehet nagyon rosszul viselni.

Sőt, akinek tetszik egy adott dolog, az még inkább utálja, ha hibásan használják. Mondjuk ha szereted a lángost, akkor mérgesebb leszel a rosszul elkészített lángos miatt.

2021.01.22. 15:40:48

A kétharmadban azért nem vagyok biztos. Illetve kérdés, ki lesz az közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt. Leginkább Gyurcsánynak van esélye, mert mindenki más képtelen lenne egybentartani egy ilyen sokféle elemből álló kormánykoalíciót. Éppen ezért kérdéses, hogy akarnak-e egyáltalán nyerni.
Mindenesetre a választást az fogja eldönteni, hogy széleskörben hihető lesz-e a narratíva, hogy a kormány jól kezelte a vírushelyzetet és a védekezést. Ez alapján Fidesz-győzelem várható.

Gery87 2021.01.22. 17:23:29

Azért linkelhetnél ilyenkor, ha már utalsz valamire!
mert így lóg a levegőbe az egész....

"nem csak propaganda célból, de a valóságban is hiszik, hogy nyerni fognak.
Ez nagyszerű hír: a bukás is jóval nagyobb lesz így."

Én nem örülök ennek, szerintem siralmas és aggasztó ha egy országnak nincs méltó ellenzéke és kompetens alternatívája....hogy.ezek hiányában demokrácia sincs!...ha nincs a politikában valós verseny az ide vezet ami van:
A kormányon lévő elkényelmesedik, nagy lesz a pofája, elszakad a valóságtól az emberektől és jönnek a hibák....amit persze nem ők fognak elsősorban elszenvedni!

Ami meg megint nem jó.
Szóval minek örülsz?

Gery87 2021.01.22. 17:30:55

@midnight coder:

"Kérdés, mikor jut el a dolog arra a pontra, hogy Orbánnal szemben akár a Gyurcsányra is szavazunk, csak tûnjön már el a fenébe. "

Szerintem soha....aki ezeket felrója Orbánnak, az Gyurcsányt sem felejtette el és egyikre sem szavaz....feltó a kibaszott tégla az ellenzékben...ha tud róla ha nem:)
Hogy lesznek e kiábrándultak?.....nos, igen. De ők megint nem szavaznak fletóra....ha így lenne a Jobbik támogatottsága sokkal nagyobb lenne!

Új és hiteles ellenzék kéne, teljesen új emberekkel....mert az is világos hogy ezek nem fognak kormányt váltani + ha mégis, akkor a NER attól még maradna a háttérben a kapcsolati tőkéjével, vagyonokkal, tulajdonokkal együtt....arra meg ez a bagázs totál alkalmatlan hogy ezt felszámolja.....rutinból 4 évet végig bazsalyognának, de érdemben semmi haszna nem lenne! Aztán jönne vissza a Fidesz mondjuk Lázárral....
Eddig is benne ültek a tutiban ellenzékként...volt 10 évük......bohóckodtak stb. majd pont ők basszák szét a NER-t nem? ugyan már.

Gery87 2021.01.22. 17:57:01

@MAXVAL birсaman közíró:

Jó de megnéztem volna egy konkrét példát a "kellemetlen kérdésekre":)

cicmen 2021.01.22. 18:10:48

@zavaleta: A kétharmadban azért nem vagyok biztos. Illetve kérdés, ki lesz az közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt. Leginkább Gyurcsánynak van esélye, mert mindenki más képtelen lenne egybentartani egy ilyen sokféle elemből álló kormánykoalíciót......................

Most arról a Gyurcsányról beszélsz, aki szétbaszta a saját régi pártját, az MSZP-t és miniszterelnökként úgy összetartottta az MSZP_SZDSZ koalíciót, hogy őt is elzavarták? Vagy ez egy másik? :D

2021.01.22. 20:55:03

@cicmen: Gyurcsány éppen hogy sikeresen hozta össze a szélsőliberális erőket, megtisztítva a koalíciót a baloldali elemektől. 2006-ban csupán eltaktikázta magát.

cicmen 2021.01.22. 21:04:50

@zavaleta: 2006-ban csupán eltaktikázta magát.................................

De amúgy mindent faszán csinált az emlékeid szerint? :DDDDDDD
Beszarok!
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása