magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

A ballibek győzelmet ajándékoznak Orbánnak

A ballibek megismétlik a migránsügyet, most ez az oltás és a járvány ügye.

A ballibeknek úgy tűnik, nincsenek szakértőik. Ha lennének, tudnák, egy járvánnyal akkor lehet kampányolni, ha a járvány felfelé megy, azaz terjed. A 2022-es tavaszi parlamenti választásokra azonban minden létező számítás szerint a magyar járványhelyzet sokkal enyhébb lesz a magyar járványhelyzet.

Mi történik tehát? Adnak Orbán kezébe egy kész adut pont a választásokra.

Vicces.

13 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr9816483794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Reding Roli 2021.04.10. 09:59:26

Szerintem nem. Egyèrtelmű , hogy hatalmas , sorsdöntő hibák születtek a járvány kezelèse során , ès törtènik most is :
index.hu/belfold/2021/04/10/duda-erno-semmilyen-nyitast-nem-indokolnak-a-jarvanyugyi-adatok/

Megint felülírta a látszólagos politikai èrdek az emberi èletek vèdelmèt!
A mai adatok is elèg vèszjóslóak: mèg mindig több mint 8000 új fertőzöttet találtak ,ès èppen Chile pèldája bizonyítja, hogy mivel járhat a korai nyitás , egy viszonylag magas átoltottság mellett is...
Az ellenzèk kezèben aduászok vannak : az összhalálozási adat valószínű a legrosszabb lesz lakosságarányosan , miközben , azzal összefüggèsben , az egèszsègügyi rendszer brutális KO- t kapott , jogfosztó új szolgáltai jogviszonyt , a szakdolgozói bèrek nèhol mèg csökkentek is ...

Sir Galahad 2021.04.10. 11:50:29

@Reding Roli: Ha most lenne a választás, valószínűleg így történne. De azért ne felejtsük el, a voksolásig még van kb. egy év. Az alatt sok minden történhet, egyáltalán nem biztos, hogy akkor a járványkezelés lesz a legfontosabb téma.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2021.04.10. 17:46:53

@MAXVAL birсaman közíró: szertintem reding roller baromságaira írta, csak nem használta a válasz gombot.

Reding Roli 2021.04.10. 18:44:33

@Deak Tamas: Miről beszèlsz , Te idióta ! Cáfolj meg valamit abból , amit írtam , akkor folytathatjuk !

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2021.04.10. 19:45:23

@Reding Roli: nem kell nagybetűvel írni azt hogy te. Hogy sikerült most rendes mondatot írnod, a ... túlhasználata nélkül?

chrisred 2021.04.10. 20:38:13

A kormány nyilván azért engedi el a járványkezelést, és összpontosít a vakcinázásra, mert azok, akiknek a szavazataira számít, egy év múlva már nem fognak emlékezni a mostani halottakra.

Reding Roli 2021.04.10. 21:14:11

@Deak Tamas: A tartalmi rèsszel nem tudsz vitatkozni , így a helyesíráson lovagolsz ...( egy pár pontot írok neked ) Csak kekeckedni akarsz , nem èrdemi vitát folytatni ès állításaid sincsenek ehhez a blogposzthoz kapcsolódóan. Mi èrtelme van így hozzászólni ?

Glokta 2021.04.11. 16:17:20

@Reding Roli: Azt látjuk, hogy a járvány épp most kezd visszaszorulni, szóval hiába vannak a halálozási adatok a csúcson, a trend jó irányba mutat.

Ráadásul az egyetlen mostani intézkedés, ami mérhető hatással lesz a járvány terjedésére az az iskolák részleges megnyitása, viszont arra nagyon is szükség volt, mert a gyerekek (főleg a fiatalabbak) többsége alig tanul valamit a "digitális oktatás" során és a társas interakciók teljes hiánya is elképesztő pszichológiai, lelki károkat okoz számukra.

A posztnak abban is igaza van, hogy a kormány számára kiváló propagandaeszköz lesz a gyors oltakozás 1 év múlva is, addig képesek lesznek a felszínen tartani a témát, különösen, ha egy-két hónappal korábban tudunk kinyitni mint a legtöbb európai ország (ezt azért nem venném biztosra), és ha a járvány addigra mérséklődik, akkor arra kevesebb szavazó fog emlékezni.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.04.11. 16:26:23

@Glokta:

Elképzelem a jövő tavaszi ballib kampányt: "igaz, hogy most jó a helyzet, de bezzeg tavaly márciusban az ország világelső volt halálozásban!".

Billy Hill 2021.04.11. 18:02:40

Az lesz érdekes, amikor mindenki kétszer be lesz már oltva, aki kérte, és 4-5 millió tájékán majd nézünk egymásra, hogy most akkor mi legyen.

chrisred 2021.04.12. 05:22:10

@Glokta: "Ráadásul az egyetlen mostani intézkedés, ami mérhető hatással lesz a járvány terjedésére az az iskolák részleges megnyitása, viszont arra nagyon is szükség volt, mert a gyerekek (főleg a fiatalabbak) többsége alig tanul valamit a "digitális oktatás" során és a társas interakciók teljes hiánya is elképesztő pszichológiai, lelki károkat okoz számukra."

Aléapvetően nincs problémám ezzel a liberális megközelítéssel, hogy az oktatásban a gyermek pszichéje a legfontosabb, csak pont nem egy tomboló világjárvány közepén.
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása