magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Az utolsó dzsungelharcos

A munkanélküli Bartusra lehet számítani. Ő mindig az utolsó ballibbant harcos, aki még akkor is ismételgeti a korábbi ballib lemezt, amikor azt már levették hivatalosan.

Blogjában ismét remekel:

Tény: hatalmas energiák lettek befektetve egy kis orosz- és kínaiellenes kampányba a járvány kapcsán. Csakhát ez azóta csúnyán elbukott, ma már a DK se gyűjt aláírást az oltások ellen.

Szerencsére itt van nekünk azonban Bartus mester, a henyélő kitartott parafenomén, aki nem engedi ezt elfelejteni.

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr1716512074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rodney_2 2021.05.03. 13:46:41

Bartus egy elmebeteg állat. Igazi ballib bérhazudozó.

vergyula 2021.05.03. 14:11:42

Komplex a téma, még szerencse, hogy senki sem csinált politikai kérdést belőle... ja de.
Nekem jobban tetszene, ha csak az EU által is engedélyezett vakcinával oltanánk, persze erre az is megoldás lenne, ha az EU engedélyezné az oroszt és kínait. De hát nyilván tőlük sem áll távol a dolog átpolitizálása.
Tán már az összes vakcináról jöttek negatív hírek, én igyekszem a "mindegyik jobb, mint a súlyos lefolyású betegség"-tézisben hinni.
A kínairól hallottam:
- van aki azért választotta, mert "hagyományos" technológiával készül, s azt megbízhatóbbnak tartja
- egy másik illetőre a munkahelye - mondjuk úgy - nyomást gyakorolt, hogy oltasson, de a srác oltásellenes, s kínait választott, mert - tudomása szerint - az a legkevésbé hatékony
- 2 ismerősöm egy érdekes mellékhatásról számolt be: megnövekedett étvágy, zabálás egy héten át

Khonsu 2021.05.03. 15:29:48

@vergyula:

Olyan sokat felhasználtak már mindegyik fajtából a világban, hogy ha valami nagy baj lenne bármelyikkel is, már kiderült volna. Valószínűleg mindegyik biztonságos, nyugodtan be lehet adatni. Az EU engedély azoknak lehet fontos, akiknek utazáshoz kellene az EU vakcinaútlevél. Ez is inkább csak a kínait érinti, mert az oroszt elvileg hamarosan engedélyezik (a németek és az osztrákok is oltani akarnak vele). Ha jól tudom a kínait sem politikai okokból nem engedélyezték, hanem azért, mert a kínaiak nem adták be rá a kérvényt.

vergyula 2021.05.03. 17:03:21

@Khonsu: Ez rendben van, de ha esetleg a vakcina típusa alapján diszkriminálnak mondjuk utazás esetén, az nincs. Majd lehet vitázni, hogy a célország hibája, mert nem fogadja el, vagy Viktoré, mert ezzel oltatott, vagy Pekingé, mert nem kérvényezett.

Gery87 2021.05.03. 18:39:42

Milyen jó nektek hogy ennyire ráértek hülyékkel foglalkozni....én pl nem tudom ki az a BArtus de nem is érdekel/t.
Jó lehet "másoldalihülyéken" idegeskedni....ja nem.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.05.03. 18:44:53

@Gery87:

Hol az idegeskedés?

Ritkán sozktam ideges lenni, azt is szinte mindig csak magánéleti ügyek miatt.

Billy Hill 2021.05.03. 19:03:33

@vergyula: "a vakcina típusa alapján diszkriminálnak mondjuk utazás esetén" - Te még nem tudod, hogy ez tök mindegy, mert a magyarok mind nyomorognak, és kajára nincs pénzük, nem hogy utazásra bárhová is...?

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2021.05.04. 07:56:11

@vergyula: aki oltásellenes, azt valóban ne is oltsák be szerintem, majd a lélegeztetőgép alatt ráér filozofálgatni a dolgon. Én nemrég kaptam kínait, minimális mellékhatásai voltak, egyébként pont olyanok ami miatt én azt hiszem átestem a víruson már előbb gyengébb tünetekkel. Egyébként volt a tágabb környezetemben nem egy, konkrétan az oltáshoz köthető nagyon súlyos esemény.

vergyula 2021.05.04. 08:23:04

@Deak Tamas: Vigyázat, hátha lélegeztetőgép-ellenes is.

"konkrétan az oltáshoz köthető nagyon súlyos esemény" - Esetleg elmeséled?

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2021.05.04. 08:28:14

@vergyula: végzetes lázrohamok, legyen elég ennyi.
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása