magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Zayos ámokfutás

Épületes vita, különösen az utolsó félóra. Három úgynevezett kiábrándult fideszes beszélget.

Mindhárman "igazi jobboldaliak", s egy-egy kamupárt vezetői: Pálinkás József, Bencsik János, Márki-Zay Péter.

A beszélgetés első kétharmada érdektelen, mindenki eldarálja a szokásosat. Az igazán érdekes rész az utolsó félóra.

Kiderül: Pálinkás és Bencsik képesek érvelni, sőt logikusan gondolkodni, míg mindez MZP számára olyan, mint született vaknak a színek világa.

A két ember többször is próbál MZP eszére apellálni, mindvégig sikertelenül. Két kérdés merül fel.

Az egyik, mi van azzal, aki nem akar az Összefogásra szavazni, mert teljesen elutasít benne valakit, jellemzően itt a DK-t utálokra utalnak. Bencsik és Pálinkás elmagyarázzák, az ilyen ember éppenhogy úgy lehet eltántorítani a Fidesztől, hogy van más opció is az Összefogáson kívül. MZP nem hagyja magát, kijelenti, mindenki aki ilyen opciót kínál, az áruló és fideszes kamupárt.

A másik: lehet-e egyszerű többséggel kétharmados törvényeket hozni. Bencsik és Pálinkás érvelnek, nem lehet: se jogilag, se belpolitikailag, se külpolitikailag. MZP szerint viszont ez nemcsak lehetséges, hanem egyenesen kötelező is, egyetlen érve "mert a Vörös Imre azt mondta".

A végén a műsorvezető Puzsér - aki bevallottan MZP híve - érzi, MZP egyre jobban elsüllyed a hülyeségben, így megkegyelmez neki: bezárja a vitaestet.

Legalább egyre nyilvánvalóbb, ez az MZP mekkora egy gondolkodni képtelen akarnok.

19 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr2616637044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2021.07.27. 09:09:02

Pedig éppen ezért MZP a legalkalmasabb ezek közül. Pálinkásnak meg a másiknak még van eszük és hitük, épp ezért alkalmatlanok. MZP hozza a liberális demokráciákban való sikerességhez szükséges erőszakosságot.

ulpius66 2021.07.27. 10:27:38

"Legalább egyre nyilvánvalóbb, ez az MZP mekkora egy gondolkodni képtelen akarnok."

Mi ebben a hír??????

Én ezt már 3 éve tudom!

Fikalnyik Eugén 2021.07.27. 12:35:36

Pálinkás ás Bencsik nem polgári attitűdből értetlenkednek, mert az az lenne - feltéve de nem megengedve - hogy ha alkotmányos puccs volt a Fidesz kormányzás, akkor egy másik alkotmányos puccsal ez nem helyrehozható. A bajuk az, hogy ha tényleg lenne elszámoltatás, akkor Pálinkás ugyanúgy sorra kerülne, és Bencsik sem szavazhatna a maradék néhány hónapban a Fidesszel együtt. Ettől viszont kurvára nem kell félniük, mert egyrészt MZP pontosan tudja, hogy esélye sincs miniszterelnöknek lenni (aki olyan kijelentéseket tesz, hogy "voltak pozitívumai is a Fidesznek", meg hogy "miért ne nyerhetne egy Fideszes is közbeszerzést, ha jó ajánlatot ad", az kapásból elásta magát az összes véresszájú DK-snál). Így azt mond amit akar, viszont képviselőjelöltként szimpatikus lesz Lázárral szemben, akit a sajátjai is utálnak és szabadulnának tőle. Helyette lesz Karácsony, aki a biztonság kedvéért mindent leoszt majd a szélbalnak, és ezzel lesz egy Fidesz 2, csak lófaszjóska kiadásban, dadogással, nyekergéssel, toporgással, és ahol a díszfasz még a fingáshoz is engedélyt fog kérni.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.07.27. 12:58:38

@Fikalnyik Eugén:

Olyan elszámoltatás, amiről a fanatikus ballib törzszavazó álmodik, még a nürbergi perben se volt, szóval abszurdum erről beszélni.

Te mondjuk komolyan elhiszed, hogy amint egyszer egyszerű többséget szerez a ballib oldal, onnantól sose se senki a ballibek elllen, s hirtelen az egész ország melléjük áll?

MC Slejmi B. 2021.07.27. 13:15:36

@Fikalnyik Eugén: és valóban. Karácsony a legrosszabb opció, egyszerűen félelmetes, hogy mekkora balfasznak tűnik, és tényleg le fogja tüdőzni az összes rohadékot, ha nyernek. Ízlelgessük : "karácsonykormány"...

Kiss A 2021.07.27. 13:16:15

@ulpius66: hello Boomer! Már nem is üvöltessz? Így tök komolytalan vagy ám! :D

Kiss A 2021.07.27. 13:19:35

@ulpius66: tele a gatya, hogy jövőre vége a kiemelt nyugdíjnak? Sebaj, a zsák krumplit még megkapod, utána max eladod a munkásőr egyenruhád :DDD

Fikalnyik Eugén 2021.07.27. 13:27:27

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
"Te mondjuk komolyan elhiszed, hogy amint egyszer egyszerű többséget szerez a ballib oldal, onnantól sose se senki a ballibek elllen, s hirtelen az egész ország melléjük áll? "

A választók nagy része sem pártprefenciával és főleg értékrenddel nem bír, pláne ha van egy kis szociális demagógia meg pénzosztás:

2002 június
egy rendkívül szűk eredményű választás után teljes lakosság:
Fidesz 36% - MSZP 36%
index.hu/belfold/gallup0711/

Pár hónap múlva d209 botránnyal fűszerezve:
Fidesz 26% - MSZP 39%
Biztos pártválasztók:
Fidesz 37% - MSZP 52%
index.hu/belfold/gallup1213/

Nyilván a Fidesz tábor mára megtanulta, hogy jobban összezárjon, de nagy hiba lenne, ha ebben bízva ne akarná megszólítani a bizonytalanokat.
(Ezért van az elmebeteg szintű Gyurcsányozás)

Gery87 2021.07.27. 21:22:40

@Fikalnyik Eugén:

Dehogy lesz itt karácsony meg ellenzéki győzelem.
Nem mintha örülnék a fidesznek, de ez akkor is sajna tény.

Lesz még Magyar Köztársaság 2021.07.28. 13:36:56

Szasz, bulgárbirka!

1. Az ország nem demokrácia, az országgyűlési választások nem tiszták és nem szabadok - a hatalmi struktúrából következően a végeredményük mindig csak ugyanaz lehet. Azoknak a fideszrezsim négyévenkénti lászatfelhatalmazásának megadásán kívül nincs értelmük. Éppen ezért én 2014 óta nem veszek részt rajtuk, vagyis részemről bojkott, mert bohózathoz, színjátékhoz nem adom a szavazatom. Ez a nép Orbánék alatt csak szavaz, de nem választ. Majd mikor ez tömegével tudatosul az emberekben, akkor lehet változás.

2. Hazaáruló akarnok tolvaj zsarnok pártjára, valamint meleg-és genderlobbistákat óvodákba és iskolákba engedni akaró, 9 millió magyart mélyszegénységben láttató (1 millió ugyebár a kedvezményezett, a többi nyomorog) picsogó kreténekre nem szavazunk.

Az első pont a fontos, a második akkor lépne életbe, ha az ország demokrácia lenne és a négyévenkénti választásoknak lenne értelmük.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.07.28. 13:39:04

@Republic Forever!:

"az országgyűlési választások nem tiszták és nem szabadok"

Mi nem tiszta, mi nem szabad?

Lesz még Magyar Köztársaság 2021.07.28. 14:20:21

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Azért, mert az Alaptörvénnyel együtt 2012.01.01-én hatályba lépő új választási törvény nem teremt mindenkinek egyenlő esélyeket. A játékszabályokat átírták, jelentően megnehezítve az ellenzék dolgát. 2014 óta tudvalevő, hogy az ellenzékieknek (picsogó idiótáknak) csak akkor van NÉMI esélye a győzelemre, ha teljesen összefogva indulnak. Ez önmagában éppenséggel nem lehetetlen, mégis, ahol a regnáló hatalom ennyire megnehezíti politikai ellenfeleinek esélyeit ( gyakorlatilag lehetetlen helyzetbe hozva őket) az a választási törvény nem tekinthető demokratikusnak, a négyévenkénti választások tisztának és szabadnak, az ország pedig demokráciának.

Az ellenzék ellehetetlenítésében jelenleg mondjuk éppen a választási törvény számít legkevésbé azáltal, hogy annak pártjai ezúttal hajlandóak teljesen összefogni. De az őket gúzsba kötő autoriter hatalmi gépezetnek csak egy - igaz, nagyon fontos - eleme az átírt választási szisztéma. Ott van a médiapiac teljes leigázása - a közmédia és a megyei napilapok elfoglalása. Utóbbiakból még mindig rengeteg ember tájékozódik, főleg vidéken és szívja be a kormány-és pártpropagandát nap mint nap. A vidékre újkori feudalizmus köszönt vissza. Kiépült a személy és a helyi hatalom közötti függő viszony - az egzisztenciájában függő tudja, kire kell szavazni, különben nincs közmunka, nincs ingyentyúk és krumpli. Aztán ott az Orbán hatalmi érdekeinek alávetett Ügyészség, amely megakadályozza a fideszes gazemberségek kivizsgálását és a bűncselekmények elkövetésével alaposan gyanúsíthatóak bíróságra kerülését. Hiszen szinte a szemünk előtt lopnak...Ha nincs ügy, nincs bűnös sem- de persze ügy az van, mint a tenger. Ellenben az ellenzék sokszor a pártsajtó által kirobbantott vélt vagy valós ügyei utáni nyomozásban közel sem ennyire rest az ügyészség. Az ellenzékiek nyomozati ügyeivel tele a kormánysajtó, a közmédia...kell ezt még ragozni? Amennyiben a dolgát szabadon végző, független ügyészség lenne, Orbán és bandája már rég börtönben rohadna.

Mindez így együtt: a hatalmi struktúra rég kiépült és nem enged változást.

Lesz még Magyar Köztársaság 2021.07.28. 14:28:09

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Nem azok. Ha átlibbennél az első mondaton, talán megértenéd. Gyanúsan gyorsan jött válasz, gondolom el se olvastad a többit.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.07.28. 14:29:21

@Republic Forever!:

A szó szoros értelmében sose egyenlőek az esélyek, mert kevesebb pénz = kevesebb esély.

De a szó tág értelmében az esélyek egyenlőek.
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása