magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Összeveszés

Sikerült megnézném a második ballib elővitát is.

 

Ami biztos volt: ha nyernének az összefogott ballibek, összevesznének - persze akkor is, ha veszítenének jövőre. Tulajdonképpen az egyetlen esély, hogy nem vesznek összes az, ha közel holtversenyt érnek el, mondjuk a Fidesznek lesz 100-102 mandátuma, nekik meg 97-99.

 

Most azonban úgy néz ki, már a választások előtt összeveszhetnek.

 

A Jobbik ma már minipárt, szervezeteinek nagy része nem létezik, tagjainak legnagyobb része szétszéledt, a párt kamuhírnevét csak a DK tartja fenn. Most ez nyilvánvaló lesz. De ez nem is gond, Jakab az, aki presztízsveszteség nélkül legkönnyebben kihátrálhat a harcból.

 

Ugyanez igaz Fekete-Győrre is, lassan megbékél a DK ifjúsági szervezetének szerepkörével.

 

Márki-Zay ellenben nem veszthet. Ez teljes összeomlást jelentene számára. Saját szervezete látványosan kudarcot vallott, ő maga ma már csak a nem elkötelezett ballibekre számíthat és a bohóc Jakakbból kiábárándult jobbikosokra. Karácsony lesz az utolsó szalmaszál számára, arra hivatkozva még feladhatja, hogy beáll Karácsony mögé. De amennyiben Dobrev nyer, ez lesz a végpont Márki-Zay számára.

 

Az egyetlen módja annak, hogy ne legyen szétesés már az igazi választás előtt az, ha Karácsony nyer. Ezt ugyanis mindenki más képes lesz elfogadni.

 

A DK viszont biztosra megy: bármi lesz, ők nyernek a végén. Ha Karácsony nyer most, ő lesz a hibás. De ha Dobrev nyer, akkor is Karácsony lesz a hibás a végső kudarcért. Jól látszik: Gyurcsány Ferenc és felesége az igazi profik ebben a társaságban, olyan helyzetbe tették magukat, ahol képtelenek veszteni.

 

A mostani vitán a felek tanultek az előző vitából: igyekeztek jobban különbözni egymástól. Én leginkább Jakabnál éreztem, hogy próbál valami keveset visszahozni a Jobbik eredeti szövegéből. Azt hiszem, már késő, a jobboldalú kiábrándultat jobban adja Márki-Zay.

 

Tippem: kiesik Fekete-Győr és Jakab az első három közül. Látva a képeken a hatalmas mennyiségű nyugdíjas szavazót, azt se tudom kizárni, hogy Gyurcsányné már az első körben megnyer mindent. Ha ez tényleg megvalósul - s ennek esélye nagy, miután Karácsony nyíltan humbugnak nevezte Dobrev feles többséggel való alkotmányozását, ez feldühíti a keménymag szavazókat -, szerintem Márki-Zay borítani fog mindent, s önállóan elindul az igazi választáson.

 

15 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr8316699972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ulpius66 2021.09.26. 08:47:19

Hat párt fogott össze a "NAGY ELLENZÉKI ÖSSZEFOSÁSBAN"!
DK - JOBBIK - Momentum - MSZP - Párbeszéd - LMP

Jelenlegi állás:

LMP támogatottsága: 0,0%
Párbeszéd támogatottsága: 0,0%

Tehát e két pártról nem beszélhetünk, a tagsága pár tucat, szavazóbázisuk szintén a nullához konvergál.......

MSZP támogatottsága a bejutási küszöb határán, a teljes szétesés, megszűnés stádiumában, ezt az E.T.-t (gyengébbek kedvéért: E.T. a földönkívüli = Tóth Bertalan) aki azért tették a párt élére, hogy felszámolja az MSZP! Ugyanaz a szerepe, mint volt az SZDSZ-nél Retkes Attilának 2010-ben....... az utolsó kapcsolja le a villanyt!!!!!!
(ugyan ott van még Kunfalvi Ágica, aki ugyan szép, de sötét, mint a sötét éjszaka, és egy liba őrzését nem lehetne rábízni, nemhogy egy párt felszámolását......)

A JOBBIK meg csak azért van benne ebben a szarkupacban, mert kellenek a még meglévő szavazói......Jákobra egyébként semmi szükség, mán azon kívül, hogy a gyurcsányi udvari bolondja......

A Momentum meg csak Budapesten létezik, ott is csak a 30 év alattiak pártja, amely sohasem építkezik, mindent csak rombol!!!!!!! Rombolja a családokat, a vallást, megakadályozza a fejlődést, az építkezéseket .... lásd olimpia, atlétikai világbajnokság, Fundan egyetem........

... ÉS UGYE MARADT EGY PÁRT!!!!!!

IGEN! IGEN!

A DK, AMELYIK AZ EGYEDÜLI NYERTESE ENNEK AZ ELŐVÁLASZTÓSDINAK!

A TÖBBIEK CSAK BIODÍSZLETNEK KELLENEK!!!!

... egyebekben megemelem a kalapon a gyurcsányi és a gyurcsányiné előtt!!!!! ezt az egészet ügyesen kitalálták!

Tehát a választás ilyen eccerű!

Fidesz kontra DK!

Orbán kontra gyurcsányi!

Ennyike.

Boldeone2 2021.09.26. 09:20:09

Most azonban úgy néz ki, már a választások előtt összeveszhetnek."

Mièrt vesznènek össze? Azt felfogja mindegyik, hogy kizárólag összefogással van egy kicsi esèly , hogy megdöntsèk a pártállami rezsimet. Ehhez vagy Karácsonynak, vagy Márky- Zaynak kell indulni Orbán ellen.
Az, hogy ebbe az összefogásban a baloldali pártok is jelentős szerepet vállalnak, egy társadalmi adottság, amelyen nem lehet változtatni , azt el kell fogadni
Megdőlni látszik, hogy az lesz a közös jelöl, aki mögött a legerősebb párt van. Karácsony mögött nincs erős párt, Márky- Zay mögött sem, mègis jó esèly van rá, hogy győzni fognak.
Ha Marky- Zay győz, Orbán bajban lehet : olyan szavazókat is kèpes megszólítani, akiket Karácsony nem. Megdől az eddigi is narratívája a kormánynak : Karácsony= Gyurcsány , illetve konzervatív szempontból is kikezdhetetlen ...

Orbán valódi választási harcra kènyszerület , Márky- Zay- t nem lehet karaktergyilkolni úgy, mint a többi jelöltet

C. Robert 2021.09.26. 10:02:11

Szerintem az is reális forgatókönyv, hogy Márki-Zay nyeri az előválasztást, és a többiek - ugyan nagy sírás-rívás és fogaknak csikorgatása mellett - beállnak mögé.

C. Robert 2021.09.26. 11:03:51

Szerintem az is reális forgatókönyv, hogy Márki-Zay nyeri az előválasztást, és a többiek - ugyan nagy sírás-rívás és fogaknak csikorgatása mellett - beállnak mögé.

Billy Hill 2021.09.26. 12:32:34

Szerintem Orbánra veszélyes lehet Karácsony (ezzel a nagyi kedvence, balf@sz előadásmóddal egy második Medgyessy lehet, illetve BP-n már az is volt két éve), valamint Márki-Zay (rá egy csomó fideszes is le tudna szavazni, mivel egy ex-fideszes aki kicsit a régi jobbikos húrokon is játszik). Aki nem veszélyes számára, az Dobrev Klára (ő a tökéletes mumus, a férjével együtt), illetve Fekete-Győr (szerintem neki nincs rendes hátországa, legalább is nincs elég fiatal, aki szimpatizálna vele ÉS le tudná gyűrni a sok DK-s elkötelezett drukkert). Jakab veszélyességéről nem tudok nyilatkozni, nekem az ő esélyei rejtélyesek egyelőre. :-)

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.09.26. 12:44:17

@Billy Hill:

Igen, Kari a legrosszabb ellenfél Orbán számára, ez biztos, míg Dobrev a legjobb.

Márki-Zay nem lenne gond, őrá eleve nem fognak leszavazni a DK-s keménymagból.

Billy Hill 2021.09.26. 13:14:16

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Akkor se, ha maga Klára asszony / Feribácsi adja ki a parancsot nekik, hogy no pasaran, és a Zorbán ellen bárkire köteles leszavazni egy DK-s is...?

(Mondjuk számukra egy Karácsony vagy egy Márki-Zay egyaránt megfelelhet minielnöknek, mivel ellenzéki győzelem esetén a parlamentben valószínűleg a DK-é lenne a legnagyobb frakció azon az oldalon, Gerinek és MZP-nek pedig semmilyen értelmes szervezeti támogatottsága nem lenne, erős frakció nélkül sodródnának, és nem lenne nagy szavuk a tartalmi kérdésekben...)

vergyula 2021.09.26. 13:29:17

KG és MZP amolyan józan, nyugodt hangot ütnek meg a többiekhez képest, amit persze úgy is lehet értékelni, hogy "sótlan" személyiségek. Szerintem van, aki pont ezért választaná őket, mások meg pont ezért nem.
Érdekelne még, hogy mennyire számít DK női mivolta, vajon mennyire (de)motiváló ez a szavazók számára? Illetve az is érdekes, hogy a monogramja megegyezik a pártjáéval. Véletlen?

midnight coder 2021.09.26. 14:14:47

@ulpius66: Mondjuk a Momentum szerzett nálam egy nagy pirospontot az NOlimpiával, az volt az egyetlen ellenzéki kezdeményezés amit magam is aláírtam. A sportbuzerancia Orbánék egyik legkárosabb hülyesége. Kár, hogy ezen túl aztán nem is igazán volt érdemi megmozdulásuk, és hogy most már tényleg csak biodíszlet Gyurcsányék mellett.

Ugyanakkor ha Gyurcsányné "nagyon megy" az meghozza a kétharmadot Orbánéknak. Gyurcsány azért ma is olyan hívószó amire még a legkiábrándultabb nem ballib szavazó is az urnákhoz járul.

Nevem senki. 2021.09.26. 15:50:35

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
"Márki-Zay nem lenne gond, őrá eleve nem fognak leszavazni a DK-s keménymagból."

Nem-e? A legbefolyásolhatóbb agymosott társaság. Ha Fletó azt mondja, mostantól őt támogatjuk, akkor őt támogatják.

Nevem senki. 2021.09.26. 15:54:53

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Pont hogy Kari a legjobb ellenfél Orbán számára. Azért sok balos is látja hogy mekkora balfasz és ha ő lesz Orbán kihívója, akkor közülük sokan inkább otthon maradnak.

Nevem senki. 2021.09.26. 15:59:13

@vergyula:
"Illetve az is érdekes, hogy a monogramja megegyezik a pártjáéval. Véletlen?"

Dehogy. A dk se nem demokratikus, se nem koalíció.

Serény Vélemény 2021.09.27. 10:02:58

@Billy Hill: "Szerintem Orbánra veszélyes lehet Karácsony"
Tulajdonképpen Geri még egy légyre sem veszélyes, mert ki tudja, hogy agyon tudna-e csapni egy legyet? Ami tökéletes jelöltté teszi, az az abszolút kesztyűbáb jellege. Még csak nem is marionett figura, hanem kesztyűbáb. Budapest nagy katasztrófája, hogy megválasztották a függetlenobjektív jóoldali média hergelésére őt.

Billy Hill 2021.09.27. 11:36:50

@Serény Vélemény: És még miniszterelnöknek is megválasztják, mert olyan kis elesett(nek tűnik), gyk. egy Megyó 2. Medgyessy is legyőzte Orbánt, illetve Karácsony is Tarlóst, szóval mindegy, hogy mit gondolunk az ilyen anomáiáról, a lényeg, hogy már kétszer is előfordult 2000 óta...
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása